Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:05:02

Αποστολέας Θέμα: Πότε πρέπει να δηλώνουμε ότι απεργούμε?  (Αναγνώστηκε 2856 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Φεβρουαρίου 2014, 17:30:21
Αναγνώστηκε 2856 φορές
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν πρέπει και πότε να δηλώνουμε τη συμμετοχή μας σε απεργία? Είμαστε υποχρεωμένοι να το δηλώνουμε από την προηγούμενη μέρα?



7 Φεβρουαρίου 2014, 18:28:19
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

nibarbet


Δεν απαιτείται δήλωση πως θα απεργήσει κάποιος από την προηγούμενη ημέρα. Αυτό ζητείται σε πολλά νοσοκομεία για λόγους προγραμματισμού αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτικό. Μπορεί κάποιος να δηλώσει πως απεργεί την ίδια ημέρα.

7 Φεβρουαρίου 2014, 20:01:48
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Με την ευκαιρία να βάλω και εγώ κάποια ερωτήματα σε σχέση με απεργία στον νοσοκομειακό χώρο.
Πρέπει να ορίζεται προσωπικό ασφαλείας για να είναι νόμιμη μια απεργία? (νομίζω ναι). Αυτό ποιος το ορίζει? Τα συνδικάτα ή η υπηρεσία? (νομίζω τα συνδικάτα) Ποιοι μπαίνουν προσωπικό ασφαλείας? Οι οριζόμενοι στο  προσωπικό ασφαλείας κάνουν δήλωση εάν θέλουν  να συμμετάσχουν στην απεργία  ή όχι? (νομίζω ναι). Οι εφημερεύοντες είναι υποχρεωτικά προσωπικό ασφαλείας ή όχι? (νομίζω όχι. Η εφημερία αρχίζει μετά την λήξη του τακτικού ωραρίου).

Ποιες οι αρμοδιότητες και η ευθύνη του προσωπικού ασφαλείας? Μπορεί να είναι προσωπικό ασφαλείας και υπάλληλος που την συγκεκριμένη μέρα έχει ρεπό,  ημέρα , ή δεν έχει βάρδια? (νομίζω ναι).
Αυτός που δεν απεργεί δηλώνει την μη συμμετοχή του στην απεργία ή όχι? (νομίζω πρέπει να δηλώνει την μη συμμετοχή του).Μπορεί αυτός τελικά να  οριστεί προσωπικό ασφαλείας (δηλώνοντας ότι δεν συμμετέχει στην απεργία) και κάποιος άλλος που το θέλει να μπορέσει να απεργήσει? (νομίζω ναι).
Το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να κάνει δήλωση εάν θέλει να απεργήσει ή όχι? (νομίζω ναι). Αυτός που κάνει δήλωση ότι επιθυμεί να συμμετέχει στην απεργία, αλλά είναι προσωπικό ασφαλείας, παίρνει το ημερομίσθιο ή του περικόπτεται ως σαν να απεργούσε? (νομίζω του περικόπτεται).
Αυτός που δεν συμμετέχει στην απεργία (ο απεργοσπάστης) δουλεύει στο πόστο του κανονικά (πχ στο ιατρείο του που δεν θα έχει και δουλειά λόγου απεργίας) ή μπορεί να τοποθετηθεί αλλού (ως προσωπικό ασφαλείας όπως παραπάνω) για να καλύψει ανάγκες  (πχ στα επείγοντα)? (νομίζω ότι εάν κάποιος από τα επείγοντα, πχ ο αυτός που εφημερεύει,  θέλει να απεργήσει, τότε η θέση του αναπληρώνετε από τον απεργοσπάστη για το τακτικό ωράριο)
Νομίζω ότι πρέπει όλοι μας να αναζητήσουμε τι ισχύει στις παραπάνω περιπτώσεις, αλλά και γενικά σε απεργία στον νοσοκομειακό χώρο, που δεν είναι το ίδιο με την απεργία σε άλλον χώρο (της εκπαίδευσης πχ).
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Φεβρουαρίου 2014, 20:03:34 από Γ.Κτιστάκης »