Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 14:33:02

Αποστολέας Θέμα: Θάνατος σε νοσοκομείο με πιθανή αμέλεια  (Αναγνώστηκε 3824 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Φεβρουαρίου 2014, 11:20:07
Αναγνώστηκε 3824 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Στρατή μου δεν ξέρω αν μπορείς να γράψεις κάτι, αν μπορείς θα το ήθελα" ξεκινούσε το e-mail μιας καλής κι αγαπημένης φίλης που πριν λίγες ημέρες πέρασε μια απίστευτη περιπέτεια με τη μητέρα της, δίχως δυστυχώς να δοθεί αίσιο τέλος.


του Στρατή Μαζίδη

Θυμάμαι που συζητούσαμε ένα βράδυ ξαφνικά πάνω σε μια λεωφόρο. Δεν είχα καλό προαίσθημα από τα όσα άκουσα εκτιμώντας ότι ξεκινάει ένας Γολγοθάς για αυτή. Όμως από τη μια δεν ήθελα να τη λυπήσω και από την άλλη τα όσα έζησα κι εγώ λίγες ημέρες μετά στα τηλέφωνα, ήταν πραγματικά πρωτοφανή.

Συνεχίζω με πλάγια γραφή το e-mail της κάνοντας τις σχετικές παρεμβάσεις σε κανονική γραμματοσειρά:

Η μητέρα μου πήγε στο Μetropolitan την Τρίτη 21/01/2014 με πόνους στην πλάτη. Ήξερα ότι έχει σπασμένους σπονδύλους και τους το είπα. Εκεί την είδαν χειρουργός ορθοπεδικός και πνευμονολογος. Εκανε αιματολογικες και υπέρηχο ανω και κατω κοιλιάς ακτινογραφιες και αξονική στον εγκέφαλο ??? και μου την δώσανε πίσω με voltaren και lonarid

Το επόμενο βράδυ που τη συνάντησα και όταν μου είπε ότι η γυναίκα είχε μέρες να ενεργηθεί, της εξέφρασα την έκπληξή μου για το πως δεν της είπαν τίποτε για υπαρκτή ή έστω πιθανή κοπρόσταση ή δεν εντόπισαν κάτι σχετικό.

Την Παρασκευή 24/01 ξημερώματα πηγε με ασθενοφορο στο Λαικό που εφημερευε με πονους στην κοιλιακη χωρα και μεγάλο πρηξιμο στην κοιλιά, εκεί της έκαναν καρδιογραφημα, αιματολαγικες και ακτινογραφιες στην κοιλιά και διαπίστωσαν ότι είχε κοπρολιθους στο έντερο , ενώ ο πόνος δεν σταματούσε, της έκαναν μια ένεση αναλγητική ???, κάνεις δεν μου είπε τι να κάνω και την έστειλαν στο σπίτι  αφοί τους ρώτησα τι να της κάνω μου είπαν να της δώσω να πάρει λάδι καθαρτικό, γάλα μαγνησίας και υποκλυσμούς. Σημείωσε ότι την συνταγή την ενέγραψαν στο φάκελο της ακτινογραφιας , και  μας είπαν να την πάρουμε άπλα στο σπίτι. Τις εξετάσεις της τις είδε η επιμελήτρια του Λαϊκού εκείνη την ώρα!

Αντί να "καθαρίσουν" το έντερο της γυναίκας την έστειλαν στο σπίτι και αφού ρώτησε η κόρη, της έδωσαν πρακτικές συμβουλές. Όσοι όμως ξέρουν από αυτά, οι κοπρόλιθοι βγαίνουν συνήθως μόνο με ένα και πολύ οδυνηρό τρόπο.

Το Σάββατο  ξημερώματα λιποθύμησε και αφοί πια δεν την κράταγαν τα ποδιά της και είχε αρχίσει να χάνει λίγο την  άρθρωση κάλεσα το ασθενοφόρο  όπου όταν μπήκαν οι τραυματιοφορεις  γύρω στις 11 με 11.30 έχασε τελείως τις αισθήσεις της και μου είπαν ότι πέφτει ο σφυγμός και πρέπει να πάνε επειγόντως στο νοσοκομείο μετά από λίγο που φτάσαμε στον Ευαγγελισμό μου είπαν ότι πέθανε. Σε 20 λεπτά με ξανακαλεσαν μέσα  και μου είπαν ότι είχε και πάλι σφυγμό, τότε της έκαναν αξονική και μου είπαν οτι έχει ρήξη κοίλου σπλάχνου , και ότι έπρεπε να την χειρουργησουν  και οτι θα πεθενε στο χειρουργείο τα κατάφερε και δεν πεθανε! 

Αυτό πραγματικά ήταν κάτι τρομερό. Τη μια μου τηλεφωνούσε ότι έφυγε η κυρα-Φρόσω κι ευχαριστούσα κι εγώ όσους έσπευσαν να βοηθήσουν και μισή ώρα αργότερα τους ειδοποιούσα ότι αναστήθηκε!
Ο χειρουργός κος Μπουγας που την χειρουργησε μου είπε ότι είχε παραμελημένη περιτονίτιδα , απο τρυπα στο δωδεκαδακτυλο που αιμοραγουσε ισως και 48 ωρες !!! Ηταν η χειροτερη σηψη που ειχε δει ! Πέθανε 26/01  το απόγευμα από σηπτική καταπληξία, διάτρηση δωδεκαδακτηλου και καρδιαναπνευστική ανακοπή.

Νομίζω ότι δεν μπορεί να σταθεί άλλος σχολιασμός.
Κυρά-Φρόσω ελπίζω να είσαι καλά εκεί που βρίσκεσαι τώρα. Δώσε χαιρετισμούς στη θεια τη Δέσποινα που τόσο σε εκτιμούσε και σε συμπαθούσε.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Φεβρουαρίου 2014, 16:22:53
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris


Η συγχωρεμενη η γιαγιά μου ελεγε: "Απ'οσα βλέπεις τα μισά, κι απ'οσα ακούς καθόλου".

18 Φεβρουαρίου 2014, 13:04:13
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Στρατή μου δεν ξέρω αν μπορείς να γράψεις κάτι, αν μπορείς θα το ήθελα" ξεκινούσε το e-mail μιας καλής κι αγαπημένης φίλης που πριν λίγες ημέρες πέρασε μια απίστευτη περιπέτεια με τη μητέρα της, δίχως δυστυχώς να δοθεί αίσιο τέλος.
του Στρατή Μαζίδη
...
...Ο χειρουργός κος Μπουγας που την χειρουργησε μου είπε ότι είχε παραμελημένη περιτονίτιδα , απο τρυπα στο δωδεκαδακτυλο που αιμοραγουσε ισως και 48 ωρες !!! Ηταν η χειροτερη σηψη που ειχε δει ! Πέθανε 26/01  το απόγευμα από σηπτική καταπληξία, διάτρηση δωδεκαδακτηλου και καρδιαναπνευστική ανακοπή.

Νομίζω ότι δεν μπορεί να σταθεί άλλος σχολιασμός.
Κυρά-Φρόσω ελπίζω να είσαι καλά εκεί που βρίσκεσαι τώρα. Δώσε χαιρετισμούς στη θεια τη Δέσποινα που τόσο σε εκτιμούσε και σε συμπαθούσε.
   Επειδή στην μεταφορά χάθηκε  ένα τμήμα του αρχικού κειμένου (στο τέλος) το επικολλώ:
   Ο χειρουργός κος Μπουγας που την χειρουργησε μου είπε ότι είχε παραμελημένη περιτονίτιδα , απο τρυπα στο δωδεκαδακτυλο που αιμοραγουσε ισως και 48 ωρες !!! Ηταν η χειροτερη σηψη που ειχε δει ! Πέθανε 26/01  το απόγευμα από σηπτική καταπληξία  διάτρηση δωδεκαδακτηλου και καρδιαναπνευστική ανακοπή. 
 ΠΆΛΕΨΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ . ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ 79 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ
     Νομίζω ότι δεν μπορεί να σταθεί άλλος σχολιασμός. Ο χειρουργός τα είδε και τα είπε όλα. Συγχαρητήρια στην ελληνική πολιτεία. Γλύτωσε μια ακόμη σύνταξη ώστε να ενισχυθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.
    Όσο για σένα κε Γεωργιάδη, τύπωσε το άρθρο αυτό και τρίψε το στη μούρη μπας και αντιληφθείς σε τι κατάσταση βρίσκεται όλο αυτό το αχαρακτήριστο πράγμα που λέγεται ΥΓΕΙΑ στην Ελλάδα.
    Κυρά-Φρόσω ελπίζω να είσαι καλά εκεί που βρίσκεσαι τώρα. Δώσε χαιρετισμούς στη θεια τη Δέσποινα που τόσο σε εκτιμούσε και σε συμπαθούσε.

28 Σεπτεμβρίου 2016, 17:16:58
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Την Παρασκευή η δίκη για τον θάνατο του Ορέστη Παπαγεωργίου

Παράθεση
Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατ’ εξακολούθηση του οπλίτη Ορέστη Παπαγεωργίου θα καθίσουν την 30η Σεπτεμβρίου 2016 πέντε ιατροί.
Ο πρώτος κατηγορούμενος την 21η Μαρτίου 2011 φέρεται, ενώ ήταν ειδικευόμενος ιατρός Γενικής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εφημέρευε στο ΤΕΠ, όπου προσήλθε ο Ορέστης Παπαγεωργίου, στρατιώτης, ο οποίος είχε πέσει την 19η Μαρτίου 2011 από τη στρατιωτική κουκέτα, όπου κοιμόταν στη Σύμη, αρκέστηκε σε απλή νευρολογική εξέταση και δεν έδωσε παραγγελία  για νευρολογική εξέταση από τους ειδικευμένους νευρολόγους αλλά ούτε και κάλεσε ειδικευμένο παθολόγο για να εκτιμήσει το περιστατικό, περαιτέρω δε δεν διέταξε καμία άλλη εξέταση, όπως ακτινογραφία εγκεφάλου ή αξονική ή αιματολογικές εξετάσεις,   χορηγώντας   του   απλά  παυσίπονα για την κεφαλαλγία.
Ο οπλίτης παρουσίαζε μετά την πτώση του κεφαλαλγία, υπνηλία και πυρετό και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκε από τον στρατιωτικό ιατρό του 95 ΤΥΕΘ καθώς και τον αγροτικό ιατρό Σύμης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Περαιτέρω δε, στις 25 Μαρτίου 2011, ενώ ο οπλίτης παραπέμφθηκε εκ νέου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από τους στρατιωτικούς ιατρούς του 95 ΤΥΕΘ   Σύμης, υποφέροντας από υψηλό πυρετό (39,5oC), είχε ζάλη, αισθανόταν αστάθεια και παρουσίαζε σύγχυση, είχε δυσουρία και η γενική εξέταση αίματος έδειξε αιματουρία, έφερε δε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από τους στρατιωτικούς   ιατρούς, ο ίδιος ιατρός φέρεται να μην τον παρέπεμψε για εξέταση, από νευροχειρούργο, να μην διέταξε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, να μην ζήτησε καλλιέργεια ούρων και να αρκέστηκε στο στικ    ούρων     και    στη     χορήγηση    αγωγής    για     ουρολοίμωξη συνταγογραφώντας αντιβιοτική θεραπεία ευρέως φάσματος.
Η  δεύτερη  κατηγορούμενη,  την 22α Μαρτίου 2011 και ενώ εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ως νευροχειρούργος κι ενώ ο στρατιωτικός ιατρός είχε συστήσει  τη  διενέργεια αξονικής τομογραφίας οφθαλμικών κόγχων, εκτίμηση από νευροχειρούργο και οφθαλμίατρο, παραπέμποντας εκ νέου τον Ορέστη Παπαγεωργίου στο νοσοκομείο, λόγω συνεχόμενης κεφαλαλγίας και πόνου, που εστιαζόταν στον αριστερό οφθαλμό  κι ενώ διενεργήθηκε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και όχι οφθαλμικών κόγχων, όπως είχε συσταθεί, φέρεται, ενώ έγινε εκτίμηση της αξονικής τομογραφίας μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας να μην μετέβη στο νοσοκομείο για να εξετάσει τον ασθενή, να μην διέταξε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο καίτοι η αξονική τομογραφία είχε δείξει ιγμορίτιδα και να μην διέταξε ενόψει του ευρήματος εξέταση από ΩΡΛ.
Περαιτέρω, στις 24 Μαρτίου 2011 κι ενώ ο Ορέστης   Παπαγεωργίου   παραπέμφθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, λόγω εμφάνισης περιοφθαλμικού οιδήματος αριστερά κι ενώ είχε ίλιγγο και αίσθημα περιστροφής, η ίδια ιατρός φέρεται να αρκέστηκε στην ήδη διενεργηθείσα προαναφερθείσα αξονική τομογραφία, να μην  εξέτασε δια ζώσης τον ασθενή, να μην διέταξε περαιτέρω εξέταση αλλά να αρκέστηκε σε τηλεφωνική    επικοινωνία    με    τον    ΩΡΛ    ιατρό αναφέροντάς του ότι   «ο ασθενής δεν είχε κάποιο νευρολογικό εύρημα και η αξονική εγκεφάλου ήταν αρνητική» καίτοι αυτή είχε ήδη δείξει ιγμορίτιδα.
Ο τρίτος κατηγορούμενος, με την ιδιότητα του ως ειδικευόμενος ιατρός παθολογίας, στις 25 Μαρτίου 2011  κι ενώ ο Ορέστης Παπαγεωργίου είχε προσέλθει στα ΤΕΠ Παθολογίας μετά από παραπομπή του πρώτου κατηγορουμένου κι ενώ ήταν εμπύρετος, η εξέταση ούρων εμφάνιζε ίχνη αίματος, έφερε ενημερωτικό σημείωμα από τους στρατιωτικούς ιατρούς σχετικά με την κεφαλαλγία, αστάθεια και ζάλη που ένιωθε, έκρινε ότι δεν έχρηζε νευρολογικής εξέτασης και δεν του έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Φέρεται παραπέρα να μην ζήτησε καλλιέργεια ούρων, αρκούμενος στο στικ ούρων, να μην ζήτησε τη γνώμη ειδικευμένου ιατρού και να αρκέστηκε στη χορήγηση αντιβιοτικού φαρμάκου ευρέως φάσματος.
Η τέταρτη   κατηγορούμενη  στις  28 Μαρτίου 2011   με  την  ιδιότητα  της  ως επιμελήτριας νευρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου παρότι είχε ειδοποιηθεί από τις 07.30 πμ ότι υπήρχε υπόνοια μηνιγγίτιδας στον Ορέστη Παπαγεωργίου και ως εκ τούτου θα έπρεπε να προτάξει το συμβάν αυτό και να τον εξετάσει  κατά προτεραιότητα, φέρεται να τον εξέτασε στις 09.00 πμ παρότι  ο ασθενής βρισκόταν στο νοσοκομείο ήδη από τις βραδινές ώρες τις 27 Μαρτίου 2011   με   την   κατάσταση   της   υγείας   του   να   έχει   επιδεινωθεί και παράλληλα φέρεται να μην του χορήγησε αμέσως θεραπεία όπως   προβλέπεται   από   τους αναγνωρισμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος αφού η θεραπεία του χορηγήθηκε στις 09.00 πμ.
Η πέμπτη  κατηγορούμενη  στις  28 Μαρτίου 2011, με την  ιδιότητα της, ως Πνευμονολόγος, εφημερεύουσα επιμελήτρια Β’  Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, παρότι είχε ήδη ενημερωθεί και κληθεί από τον τρίτο κατηγορούμενο   περί της  03.00 πμ να    εξετάσει τον Ορέστη Παπαγεωργίου με συμπτώματα μηνιγγίτιδας, φέρεται να τον εξέτασε γύρω στις 06.00   πμ   κι   ενώ   μετά   την   εξέταση του   σχημάτισε   εικόνα   για πιθανότητα μηνιγγίτιδας, παραγγέλλοντας οσφυονωτιαία παρακέντηση,  φέρεται να μην έδωσε εντολή για να χορηγηθεί άμεσα θεραπεία όπως προβλέπεται από τους αναγνωρισμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αφού η θεραπεία χορηγήθηκε περί την 09.00 ώρα.
Συνεπεία των ανωτέρω ενεργειών και παραλείψεων των κατηγορουμένων κατά παράβαση των γενικώς αναγνωρισμένων κανόνων της ιατρικής, επιστήμης, φέρεται να μην διαγνώστηκε έγκαιρα η προσβολή του. Ορέστη Παπαγεωργίου από μηνιγγίτιδα, ήτοι ήδη από τις 22.3.2011, 23.3.2011, 25.11.2011 ημερομηνίες κατά τις οποίες επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, παραπονούμενος για τα προβλήματα υγείας, που εμφάνιζε, αλλά και όταν υπήρξε υπόνοια μηνιγγίτιδας από τους ιατρούς δεν χορηγήθηκε έγκαιρα η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα, να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο ασθενής να παρουσιάσει στις 31 Μαρτίου 2011 εγκεφαλικό οίδημα και να οδηγηθεί σε εγκεφαλικό θάνατο διατασσομένης της αποδιασωληνώσεώς του στις 7 Απριλίου 2011.
Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρίσταται ο δικηγόρος κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος Κιουρτζής, Γιώργος Μαυρομάτης, Εριέττα Βενετσιάνου και Ασημένη Βεργή.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δικά μου τα bold-αρισμένα.

Πολλά και τραγικά τα λάθη σύμφωνα με την δικογραφία και όχι μόνο απ' τους ειδικεύομενους.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Σεπτεμβρίου 2016, 17:18:50 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά: