Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:35:46

Αποστολέας Θέμα: «Λουκέτο» σε ανταλλακτήριο του bitcoin  (Αναγνώστηκε 2054 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Φεβρουαρίου 2014, 13:16:30
Αναγνώστηκε 2054 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
«Λουκέτο» σε ανταλλακτήριο του bitcoin

Εκτός λειτουργίας τέθηκε η πλατφόρμα διαπραγμάτευσης MtGox μέσα από την οποία εκτελούνται εντολές αγοραπωλησίας του bitcoin, του επικρατέστερου ηλεκτρονικού νομίσματος. Η εξέλιξη αυτή προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία αυτής της νέας ψηφιακής γενιάς χρήματος.

Πληροφορίες της Wall Street Journal κάνουν λόγο για ελαττώματα στο σύστημα διαπραγμάτευσης της MtGox, που επέτρεπαν την κλοπή κεφαλαίων μέσω ηλεκτρονικών αναλήψεων. Ομως, η MtGox δεν έχει διατυπώσει καμία κατηγορία δημοσίως, αν και ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της άφησε υπονοούμενα για πιθανές κλοπές κεφαλαίων, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί η πλατφόρμα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Το bitcoin υποχώρησε κατά 20% χθες το πρωί, ενώ αιωρούνται πολλά ερωτήματα για το τι προηγήθηκε ώστε να οδηγηθεί η MtGox σε «αυτό το σημείο καμπής», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Μαρκ Κάρπελς στο πρακτορείο Reuters λίγο πριν από το πάγωμα των δραστηριοτήτων της πλατφόρμας. Όπως αναφέρεται στη συνακόλουθη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της από το Τόκιο, «λόγω των τελευταίων ειδήσεων και των πιθανών επιπτώσεων που μπορεί να υπάρξουν στις λειτουργίες της MtGox και στην ευρύτερη αγορά, ελήφθη η απόφαση να κλείσουμε όλες τις συναλλαγές προς το παρόν ώστε να προστατεύσουμε την ιστοσελίδα και τους χρήστες της».

Ο κ. Κάρπελς, ο οποίος έχει υποβάλει από την Κυριακή την παραίτησή του στο διοικητικό συμβούλιο της MtGox Foundation, ανέφερε στο Reuters πως δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε περισσότερες αποκαλύψεις, διότι «εμπλέκονται και άλλα μέρη».

Οι επενδυτές του bitcoin που εκτελούσαν συναλλαγές μέσω της MtGox δεν μπορούν να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ ο υπόλοιπος κλάδος αποστασιοποιείται από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Διαρροές στον αμερικανικό Τύπο κάνουν λόγο για κλοπή 750.000 bitcoins σε βάθος χρόνου, τα οποία αντιστοιχούν σε 365 εκατ. δολάρια με βάση τις τιμές της Δευτέρας, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της Wall Stret Journal. Κανείς από τη MtGox δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση. Ακόμη και η υπεύθυνη Τύπου, Ρέινα Ματσουσίτα, δήλωσε χθες πως δεν εκτελεί πλέον αυτά τα καθήκοντα στην εταιρεία.

Βουτιά στα 500 δολ.

Στα 500 δολάρια είχε υποχωρήσει χθες το bitcoin από τα 979,45 δολάρια τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δείκτη της CoinDesk που ενσωματώνει την ισοτιμία του ψηφιακού νομίσματος σε δύο πλατφόρμες συναλλαγής.

Το πάγωμα της λειτουργίας της MtGox, ενός από τα πλέον γνωστά ηλεκτρονικά χρηματιστήρια όπου διαπραγματεύεται το bitcoin, αποτέλεσε πλήγμα στο ψηφιακό νόμισμα. Για να διαφυλάξουν την αξιοπιστία τους, οι διευθύνοντες σύμβουλοι έξι ανταλλακτηρίων bitcoin εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, όπου αναφέρουν ότι «η τραγική παραβίαση της εμπιστοσύνης των χρηστών της MtGox είναι το αποτέλεσμα των πράξεων μιας μεμονωμένης εταιρείας και δεν αντανακλά την αντοχή και την αξία του bitcoin και της βιομηχανίας ψηφιακού νομίσματος».

Το ψηφιακό νόμισμα έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου συνελήφθησαν ο Ρόμπερτ Φεϊέλα, γνωστός ως βασιλιάς του bitcoin, και ο Τσάρλι Σρεμ, διότι είχαν αποπειραθεί να ξεπλύνουν «μαύρο» χρήμα χρησιμοποιώντας το ψηφιακό νόμισμα. Μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έχουν επισημάνει, πάντως, την έλλειψη ενός ρυθμιστικού πλαισίου που να διέπει τη διαπραγμάτευση ψηφιακών νομισμάτων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
5720 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2010, 19:11:07
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
3018 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουλίου 2011, 09:48:05
από alfie
0 Απαντήσεις
68147 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2014, 15:05:03
από anastasios theodoridis
4 Απαντήσεις
3516 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Νοεμβρίου 2015, 13:24:21
από Αρχίατρος
2 Απαντήσεις
1912 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιανουαρίου 2018, 07:25:53
από Argirios Argiriou