ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Επίτευξη σωστής συχνότητας συμπιέσεων στην ΚΑΡΠΑ με τραγούδι των Bee Gees!

(1/1)

Loumakis:
"Αλιεύσαμε" το παρακάτω κείμενο απο το in.gr στη διεύθυνση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ιδανικός ρυθμός για CPR
Το Stayin' Alive των Bee Gees «σώζει» ζωές

20/10/08 12:36

ΛονδίνοΤο Stayin' Alive των Bee Gees είναι ένα διαχρονικό κομμάτι, με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Τώρα αποδεικνύεται πως έχει και ιατρική αξία, αφού ο ρυθμός του είναι ο ιδανικός για όσους κάνουν μαλάξεις σε ανθρώπους που έχουν υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, το τραγούδι «περιέχει» 103 χτύπους το λεπτό, αριθμός πολύ κοντινός στους 100 ανά λεπτό, που συνιστώνται για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από καθηγητές και φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, οι οποίοι πραγματοποίησαν καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR) σε εθελοντές, υπό τους ήχους του διάσημου τραγουδιού.

Πέντε εβδομάδες μετά κλήθηκαν να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, χωρίς να ακούν τους Bee Gees, αλλά να έχουν το κομμάτι στο μυαλό τους.

Την πρώτη φορά, ο μέσος όρος των μαλάξεων ήταν 109/λεπτό και τη δεύτερη 113/λεπτό.

Όπως δήλωσε στο o BBC, ο καθηγητής Ντέιβιντ Μάτλοκ, το τραγούδι τούς ανάγκασε να κρατήσουν έναν σταθερό ρυθμό μαλάξεων, «το οποίο είναι το σημαντικότερο πράγμα», όταν πρέπει να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταiρείας, υποστήριξε πως το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιείται εδώ και δύο χρόνια στην εκπαίδευση για καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR), δηλαδή πολύ πριν αποδειχθεί επιστημονικά η ιατρική του αξία.

EzeΤΡΟΛ:
Για όσους θέλουν να θυμηθούν το παραπάνω τραγούδι:

Για την ιστορία, το τρίο των Bee Gees, κατάγεται από το Ιsle of Man (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος), στην Ιρλανδική Θάλασσα, μεταξύ Αγγλίας και Ιρλανδίας. Το νησί αυτό με το ημιαυτόνομο καθεστώς και το ιδιόρρυθμο έμβλημα με την ελ ονομασία τρισκέλιον, δεν ξεμένει ποτέ από ιατρούς λόγω του τριπλάσιου μισθού που έχει θεσμοθετηθεί σαν κίνητρο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση