Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Τροπολογία για παράταση θητείας γιατρών ΕΣΥ
mvakas:
Ναι, είσαι εντάξει.
Gr:
Ευχαριστώ για τα καλά νέα. Εύχομαι σε όλους τους ιατρούς και στους ασθενείς σας όμορφες γιορτές, χαρά, σοφία, υπομονή και αγάπη.
pprogr:
Νόμος 2519/1997
Άρθρο 26: Γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπαίθρου.
1. Σε κενές και κενούμενες θέσεις γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικών) διορίζονται κατά προτεραιότητα γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής. Οι κατά τις διατάξεις αυτές καταλαμβανόμενες θέσεις μετατρέπονται με την απόφαση διορισμού σε θέσεις του κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ., με βαθμό Επιμελητή Β'. Οι διοριζόμενοι τοποθετούνται στη θέση Επιμελητή Β' με θητεία κατά τις διατάξεις του άρθρου 34 του παρόντος. Η αίτηση διορισμού από τους ενδιαφερομένους υποβάλλεται μετά την ανακοίνωση της θέσης. Σε περίπτωση περισσότερων από έναν υποψηφίων για την ίδια θέση, διορίζεται ο αρχαιότερος στην ειδικότητα. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι κατά τα ανωτέρω στις θέσεις που ανακοινώνονται, τοποθετούνται γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας καθορίζονται ο τρόπος, η διαδικασία και οι λεπτομέρειες εφαρμογής των διατάξεων της παραγράφου αυτής, που ισχύουν τρεις (3) μήνες μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Οι διοριζόμενοι κατά την παράγραφο αυτή γιατροί δεν μετακινούνται κατά οποιονδήποτε τρόπο από τη θέση τους κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας τους.
Πρεπει να σταθουμε στο : "Οι κατά τις διατάξεις αυτές καταλαμβανόμενες θέσεις μετατρέπονται με την απόφαση διορισμού σε θέσεις του κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ., με βαθμό Επιμελητή Β'. "
Μηπως σημαινει ερμηνευοντας το νεο νομο και μονιμοποιηση και οσων διοριστικαν μετα το 12/2009 μιας και οι θεσεις μετατραπηκαν σε θεσεις του ΕΣΥ;
ΑΡΗΣ:
Η τροπολογία που ψηφίστηκε ορίζει τη διαδικασία που μονιμοποιούνται ιατροί ΕΣΥ και αφήνει μετέωρη την περιγραφή της διαδικασίας που θα μονιμοποιηθούν γενικοί ιατροί που διορίστηκαν μετά τις 31/12/2009. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να οριστεί με νέα τροπολογία η διαδικασία μονιμοποίησης αυτών, δηλαδή αν θα συνεχίσει να γίνεται από τα συμβούλια των νοσοκομείων του νόμου3754/2009 ή από νέα συμβούλια σε επίπεδο ΥΠΕ, καθώς για τους ιατρούς ΠΕΔΥ, στους οποίους ανήκουν οι γενικοί ιατροί, δεν θα είναι αρμόδια πλέον τα νοσοκομεία για οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης.
pako:
Καλημέρα συνάδελφοι.
Ξέρει κανείς τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα; Αν και πάλι για προσλήψεις επικουρικών ακούω (λεφτά δεν υπάρχουν...)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση