Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Τροπολογία για παράταση θητείας γιατρών ΕΣΥ

<< < (53/54) > >>

mvakas:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔιαβάστε τι πήγε προς ψήφιση στην ολομέλεια:

Άρθρο 37, παρ 2: Στο άρθρο 34 του ν. 2519/1997 (Α΄165) προστίθεται παράγραφος 11 ως ακολούθως:
«11. Ιατροί µε ειδικότητα Γενικής Ιατρικής που διορίστηκαν µε προκηρύξεις µετά την 1.1.2010 έως τις 31.12.2010 σε θέσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, σύµφωνα µε τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 2519/1997 (Α΄165), µετά την 1/1/2010 και στο εξής, µονιµοποιούνται µε τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 7 του ν. 3754/2009 (Α΄ 43).»

--- Τέλος παράθεσης ---

Τελικά ψηφίστηκε η παραπάνω διατύπωση.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μετά από λιγή σκέψη θέλω να γράψω τα εξής;

Θεωρώ ότι ο υπάλληλος της βουλής ξέχασε να διαγράψει την πρώτη ημερομηνία (μετά την 1/1/2010 έως και την 31/12/2010) και κανένας φωστήρας δεν το πρόσεξε. Από εκεί και πέρα αν λάβουμε υπ'όψιν (1) την αρχική διατύπωση (η οποία μονιμοποιούσε αποκλειστικά τους ΓΙ των προκηρύξεων του 2010) πάνω στην οποία προστέθηκε η φράση: "μετά την 1/1/2010 και στο εξής", (2) την συζήτηση  στην επιτροπή της βουλής όπου όλοι συμφώνησαν να μονιμοποιηθούν άπαντες μετα το 2010, κάτι που καταγράφηκε στα πρακτικά, η βούληση του νομοθέτη είναι να μονιμοποιηθούν όλοι. Τον όρο "βούληση του νομοθέτη" τον χρησιμοποιούν οι δικηγόροι προκειμένου να ερμηνεύσουν μη ξεκάθαρους νόμους. Δηλαδή αφού με την αρχική διατύπωση μονομοποιούνταν οι ΓΙ των προκηρύξεων του 2010, γιατί προστέθηκε η φράση "από το 2010 και στο εξής", αν είναι και πάλι να μονομοποιείται η ίδια ομάδα ΓΙ και όχι και οι υπόλοιποι; Επίσης μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το ρήμα "διορίστηκαν" έχει 2 αντικείμενα τους ΓΙ "μετά την 1/1/2010 έως και της 31/12/2010" και τους ΓΙ "μετά την 1/1/2010 και στο εξής". Στην περίπτωση αυτή το πρώτο χρονικό διάστημα μπορεί να θεωρηθεί πλεονασμός αφού καλύπτεται από το δεύτερο. Το σίγουρο είναι ότι έπρεπε να διαγραφεί η αρχική ημερομηνία για να είναι ξεκάθαρο και η αμφιβολία θα υπάρχει μέχρι να δούμε να μονιμοποιούνται όσοι μπήκαν με προκηρύξεις μετά την 1/1/2011 ή να βγάλει το υπουργείο διευκρινιστική εγκύκλιο.

Εννοείται ότι όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες...

kakalos:
Αυτοί που διοριστηκαν μετά την 1/1/2011 τί γίνονται?
Απόλύονται μόλις πιάσουν πενταετία?
Δηλαδή από Σεπτέμβριο θα έχουμε απολύσεις?
Η παραταση για ενα χρονο ισχυει ?

mvakas:
Έχουν πάρει παράταση για 1 χρόνο όπως όλοι. Τώρα αν ερμηνευτεί η διάταξη όπως θα θέλαμε, θα πρέπει να μονιμοποιηθούν φέτος και αυτοί πριν το κλείσιμο της 5ετίας. Αν όχι, θα μπουν σε παράταση και θα περιμένουν την επόμενη χρονιά να ρυθμιστεί.

kakalos:
Νομίζω ότι η τροπολογία αναφέρει ότι παίρνουν παράταση όσο δεν μονιμοποιηθηκαν ως τις 27/2/14 . Δεν λέει κάτι για τους επόμενους οπότε όσοι έχουν διοριστεί αργότερα είναι ακαλυπτοι .

ippocrate:
Εγώ μονιμοποιήθηκα τον 9/2015.Είχα διοριστεί τον Μαιο του 2010.Νομίζω οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και για τους επόμενους

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση