Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
10 Μαΐου 2024, 19:00:39

Αποστολέας Θέμα: Τροπολογία για παράταση θητείας γιατρών ΕΣΥ  (Αναγνώστηκε 162378 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Μαρτίου 2014, 20:10:58
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής, ο αριθμός των ιατρών ΕΣΥ επί θητεία στις 21/2/2014 ήταν 1581.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10 Μαρτίου 2014, 20:26:56
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο διορισμός ιατρών ΕΣΥ επί θητεία δεν είναι μνημονιακή επιταγή. Υπήρχε πάντοτε.

Ίσως για τους γιατρούς που έπαιρναν θέση στο ΕΣΥ μέσω άλλων προκηρύξεων και όχι μέσω της προκήρυξης των αγροτικών.

Ξέρετε κάποιο σχετικό νόμο?

Δυστυχώς δε ξέρω κάποιο νόμο. Μου το είπαν στο υπουργείο.
Αν προσέξετε τα ΦΕΚ με τους διορισμούς, θα δείτε ότι στα προ μνημονίου ΦΕΚ, αναφέρονται ως επιμελητές Β και Α, ενω στα μετά μνημονιου ΦΕΚ αναφερονται ως επιμελητες Β επι θητεία.

Διαβάστε τότε το άρθρο 34 του νόμου 2519/1997 και το άρθρο 70 του νόμου 2071/1992.


Δεν ισχύουν βέβαια καθώς έχουν τροποποιηθεί, αλλά δείχνουν την ύπαρξη του θεσμού ιατρών ΕΣΥ επί θητεία ήδη από τα έτη δημοσίευσης των παραπάνω νόμων.


Η θητεία των ιατρών ΕΣΥ έγινε πενταετής με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 του νόμου 2889/2001. Μέχρι τότε ήταν τριετής.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μαρτίου 2014, 20:34:24 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

12 Μαρτίου 2014, 15:39:17
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

deltatangogr


Καλημέρα σας.
Σήμερα 12/3 ομάδα αντιπροσώπων των ιατρών ΕΣΥ διορισμένων μετά το 2009 στα Νοσοκομεία του Πειραιά και εκπρόσωπο της ομοσπονδίας  (ΓΝ Νικαιας, Τζάνειο, Μεταξα) είχαμε συνάντηση στη βουλή με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ καθώς και με τον Α Αντιπρόεδρο της βουλής σχετικά με την τροπολογία αυτή.
Τα δεδομένα είναι ότι πέρασε, ισχύει για όλους όσους διορίστηκαν από το 2009  και μετά, για να αλλάξει το πνεύμα χρειάζεται νόμος. Όλα τα άλλα είναι στον αέρα (αν στο διάστημα αυτό μπορεί να βάλει κάποιος για μονιμοποίηση, τι θα γίνει σε ένα χρόνο, ποιο είναι το σχέδιο, κτλ.) Πήραμε πολλές δηλώσεις συμπαράστασης και ιδέες.
Ενημερώσαμε για το πρόβλημα και καταθέσαμε και ένα κείμενο με την πρότασή μας που θα το σηκώσω αργότερα.
Για καλύτερο συντονισμό θα φτιάξουμε μια σελίδα στο g+.
Προσπαθούμε να κανονίσουμε συνάντηση και με τον υπουργό αλλά δεν είναι εύκολο.
Το μόνο που μπορώ προσωπικά να πω είναι ότι μετά από 3 ώρες στη βουλή ξέρω όσα και εσείς.
Θα σας στείλω ότι νεότερο έχω.
Καλό είναι να είμαστε σε επαφή.

13 Μαρτίου 2014, 16:58:56
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, θα περιμένουμε να μας ανακοινώσετε τη διεύθυνση της ομάδας.

13 Μαρτίου 2014, 18:59:35
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μετά τους αδίοριστους ιατρούς ΕΣΥ , έχουμε τους μή μονιμοποιημένους ιατρούς ΕΣΥ.
Μήπως τελικά υπάρχει κάτι λάθος στο ΕΣΥ;
Μήπως πρέπει να αρθεί η μονιμότητα για το σύνολο των ιατρων του ΕΣΥ;
Για ποιο λόγο ο γιατρός να θεωρείται δημόσιος υπάλληλος;
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

13 Μαρτίου 2014, 20:00:04
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για ποιο λόγο ο γιατρός να θεωρείται δημόσιος υπάλληλος;

Mα δεν θεωρείται. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Μαρτίου 2014, 20:22:01
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Από την στιγμή που οι αποδοχές του βασίζονται στην χρονική ωρίμανση και δεν μπορει να ξεπεράσει άλλα ειδικά μισθολόγια θεωρείται και με το παραπάνω ΔΥ.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

13 Μαρτίου 2014, 20:29:37
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Mάλλον τότε διαθέτει τα μειονεκτήματα (όπως το παραπάνω) του ΔΥ και στερείται των πλεονεκτημάτων (όπως η άμεση μονιμοποίηση χωρίς κρίσεις ή οι αμοιβαίες μεταθέσεις) του ΔΥ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Μαρτίου 2014, 20:37:19
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

timex


Προαναγγελία θανάτου για επιμελητές ΕΣΥ κρυμμένη σε νομοσχέδιο

an8ropo8usia-1Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, επιδεικνύοντας για μία ακόμα φορά παντελή έλλειψη στοιχειώδους, δημοκρατικής συνείδησης κατέθεσαν την τελευταία στιγμή τροπολογία , που αφορά την αναστολή μονιμοποίησης των γιατρών ΕΣΥ, σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο .Κατά το γνώριμο τους «Αποφασίζομεν και Διατάσσωμεν » και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τα συλλογικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών κατατέθηκε η εν λόγω τροπολογία που αναφέρει τα εξής : << Η θητεία των ιατρών οι οποίοι διορίστηκαν μετά τις 11/3/09 ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 3754/2009 σε θέσεις κλάδου ΕΣΥ και δεν έχουν μονιμοποιηθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, παρατείνεται κατά ένα έτος από τη λήξη της.>>  Ο υφυπουργός υγείας απαντώντας στη βουλή είπε ότι υπάρχει νομικό κενό και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση των γιατρών.

Αναρωτιόμαστε:

1.       Γιατί σε ένα νόμο, ο οποίος εφαρμόζεται εδώ και 5 χρόνια και βάση του οποίου έχουν ήδη κριθεί ατομικά από τον τομέα του κάθε νοσοκομείου και  μονιμοποιηθεί αρκετοί επιμελητές ΕΣΥ μετά τα 5 χρόνια θητείας, ανακαλύπτεται τώρα νομικό πρόβλημα;

2.       Ποιο είναι αυτό το νομικό πρόβλημα το οποίο ο υφυπουργός δε μπήκε στον κόπο να περιγράψει; Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ένσταση αρμόδιου φορέα για το θέμα.

3.       Πως είναι δυνατό την ίδια μέρα που η κυβέρνηση κετέθετε την τροπολογία για την αναστολή μονιμοποίησης των γιατρών ΕΣΥ,ο υφυπουργός να υπόσχεται δημόσια, απαντώντας στο Δήμαρχο Πάρου,ότι θα προσληφθούν 400 μόνιμοι γιατροί ΕΣΥ το 2014;

Μετά τα όσα έχουν ήδη συμβεί στο χώρο της Δημόσιας Υγείας δε δικαιούται κανείς να εφησυχάζει. Τα «καλά» παιδιά της τρόικας, αυτοί που δεν ντρέπονται να διεκδικούν το ρόλο του «πρώτου» στην πολιτική αφανισμού της Δημόσιας Υγείας, οι πιο γρήγοροι και πιο υπάκουοι υπηρέτες του κεφαλαίου και της τρόικας που έχουν πρωτοστατήσει στο να δημιουργηθούν 3,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι στην Ελλάδα οι οποίοι δεν  έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο Νοσοκομείο, αυτοί  που μετά το θάνατο ανασφάλιστης ασθενούς που δεν μπόρεσε να χειρουργηθεί απαντούν με κυνισμό ότι τα λεφτά δε φτάνουν, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Ο θλιβερός κυβερνητικός θίασος προσπαθεί στα μουλοχτά και κατ΄εντολή της τρόικας, να σταματήσει τις μονιμοποιήσεις των ελάχιστων για τις ανάγκες νέων επιμελητών ΕΣΥ. Ο ίδιος ο υφυπουργός υγείας κ. Μπέζας παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την τρόικα για τις ομαδικές μονιμοποιήσεις…. και τέτοιες αντιδράσεις τα ανδρείκελα δε μπορούν να τις απαντήσουν…

Είναι προφανές ότι, η άρνηση της κυβέρνησης να συνεχίσει τη σταδιακή κρίση και μονιμοποίηση των επιμελητών που συμπληρώνουν 5έτη θητεία και η νομοθέτηση για απλή παράταση της θητείας τους στοχεύει στο να δημιουργήσει δεξαμενή επιμελητών ΕΣΥ υπό απόλυση.

Χίλιοι πεντακόσιοι με δύο χιλιάδες  γιατροί επιμελητές ΕΣΥ και πρακτικά σχεδόν όλοι  οι γιατροί στα Νοσοκομεία και Κ.Υ. που είναι κάτω των 50 ετών, τίθενται σε ομηρία και κινδυνεύουν να πάρουν το δρόμο της εξόδου  όταν οι κυνηγοί κεφαλών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ το ζητήσουν, όταν σε κάποιο κύμα απολύσεων θα πρέπει να βγουν τα νούμερα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που λείπουν ήδη έξι χιλιάδες επιμελητές ΕΣΥ από τα δημόσια νοσοκομεία, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται καθώς υπάρχει μεγάλο κύμα συνταξιοδότησης των παλαιότερων και στις κενούμμενες θέσεις δεν προσλαμβάνονται νεότεροι. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να κλείνουν ή να συγχωνεύονται κλινικές καθώς δεν υπάρχουν γιατροί να τις λειτουργήσουν.

Αναρρωτιέται κανείς,  εάν αναστέλλεται η μονιμοποίηση των γιατρών που επιστημονικά και ηλικιακά έχουν το βάρος να στηρίζουν και να λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία από τώρα και για την επόμενη δεκαετία, πιο είναι το σχέδιο για το ίδιο το Δημόσιο Νοσοκομείο; .Μάλλον να βγει και αυτό πολύ γρήγορα στη σύνταξη μαζί με το γερασμένο προσωπικό του.

Σε όλους όσους επιχειρούν και σχεδιάζουν το μαρασμό και την κατάρρευση του δημόσιου νοσοκομείου τους απαντούμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν είμαστε ο σύλλογος συντονιστών διευθυντών που έχουν μάθει να συνδιαλέγονται, ούτε οι φίλοι τους στο μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο. Είμαστε γιατροί που έχουμε περάσει ήδη από κρίση για τη θέση μας και επιλέξαμε να μπούμε και να δουλέψουμε στο δημόσιο νοσοκομείο την ώρα που άρχισε να του επιτίθενται η πολιτική των μνημονίων, γιατί θέλαμε και θέλουμε να υπηρετήσουμε τη δημόσια υγεία.. Είμαστε αυτοί, που επέλεξαν να στηρίξουν το δημόσιο νοσοκομείο την ώρα που οι μισθοί σε αυτό μειώνονταν τραγικά γιατί πιστεύουμε στη Δωρεαν και Δημόσια υγεία για όλο το λαό.  Είμαστε αυτοί που επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα και να δώσουν τη μάχη, την ώρα που η γενιά μας αλλά και οι μικρότερες γενιές έφευγαν και φεύγουν σωρηδόν για το εξωτερικό, γιατί εξαιτίας της πολιτικής σας ενώ, τους σπούδασε γιατρούς το ελληνικό δημόσιο  τις ιατρικές τους υπηρεσίες τις προσφέρουν  στη Γερμανία και αλλού και όχι στον λαό που ζει σε αυτόν τον τόπο που τους έχει ανάγκη.Εδώ θα αναφέρουμε ότι, η μετανάστευση των υγειονομικών είναι πρώιμος δείκτης για την έκπτωση της περίθαλψης σε ένα τόπο, και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέοι γιατροί  για να κάνουν ειδικότητα σε μια σειρά από ειδικότητες όλων των νοσοκομείων διότι έχουν μεταναστεύσει μη έχοντας καμιά δυνατότητα για περαιτέρω εργασία στην Ελλάδα. Η στέρηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τους νέους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς υγειονομικούς ισοδυναμεί με το θάνατο του. Καμιά δομή δε μπορεί να λειτουργήσει μόνο με διευθυντές και προιστάμενους. Η άρνηση ανατροφοδότησης του δημοσίου συστήματος υγείας με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό σηματοδοτεί περίτρανα την πολιτική επιλογή για την διάλυσή του.

Καλούμε τους ασθενείς και ολόκληρο το λαό, να αντιληφθεί ότι η επίθεση  στη Δημόσια Υγεία συνεχίζεται και γίνεται δριμύτερη. Το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, τα κλεισίματα νοσοκομείων και οι συγχωνεύσεις κλινικών, τα κάθε λογοίς χαράτσια στους ασθενείς, οι αποκλεισμοί στην περίθαλψη, οι  απολύσεις και η ελαστικοποίηση στις σχέσεις εργασίας των υγειονομικών, ο αποκλεισμός του νέου υγειονομικού δυναμικού από την εργασία και η εξώθησή τους σε μετανάστευση είναι κομμάτια της ίδιας πολιτικής .

Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις για το θέμα σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, να συσταθούν επιτροπές αγώνα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους σε κάθε νοσοκομείο και προχωράμε άμεσα σε διανοσοκομειακό συντονισμό.

        Απαιτούμε να επιτραπεί άμεσα η διενέργεια της δεύτερης ατομικής κρίσης των επιμελητών ΕΣΥ που έχουν κλείσει πενταετία από τους αντίστοιχους τομείς των νοσοκομείων, όπως περιγράφεται στο νόμο 3754/2009 και η συνακόλουθη μονιμοποίησή τους.

        Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία,να καλυφτούν άμεσα όλα τα κενά

Διεκδικούμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, όχι στην ιδιωτικοποίηση και στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, οχι στο κλείσιμο των πολυϊατρείων της ΠΦΥ και άμεση κατάργηση των χαρατσιών.

Καλούμε τις ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, την ΟΕΝΓΕ και τα κατά τόπους σωματεία εργαζόμενων των νοσοκομείων να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το θέμα.

Καλούμε τους ασθενείς και ολόκληρο το λαό σε κοινό αγώνα με τους υγειονομικούς για την ανατροπή της πολιτικής που στερεί το δικαίωμα της περίθαλψης στους πολλούς και  διαλύει τη Δημόσια Υγεία. Διεκδικούμε Δωρεάν  Δημόσια και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όσους ζουν σε αυτό τον τόπο.

Πηγή: ΑΡΣΙ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

14 Μαρτίου 2014, 13:30:46
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πηγή: ΑΡΣΙ
  Τελικά η ΑΡΣΙ έχει πολλή πέραση  :laugh: :laugh: :laugh: αφού το ίδιο καταχώρησα και εγώ παραπάνω: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και μια ανακοίνωση για το ίδιο θέμα απο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.) εκφράζει την ανησυχία και το προβληματισμό του σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία αναφέρεται στη μονιμοποίηση των επί θητεία γιατρών του ΕΣΥ.
   Κατά δε την συζήτηση στην Βουλή ο ερωτώμενος Υφυπουργός Υγείας έδωσε ανεπαρκείς εξηγήσεις που προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση διότι η μέχρι τούδε εμπειρία μας έχει διδάξει ότι για να επιτευχθούν μνημονιακοί στόχοι είναι δυνατή και η απόλυση γιατρών, οι οποίοι είναι ζωτικά απαραίτητοι σε ένα πραγματικά Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας
ΠΗΓΗ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗ        ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2014, 13:32:38 από Ορθοπαιδικός »

14 Μαρτίου 2014, 15:06:47
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
τελικά η ΑΡΣΙ έχει πολλή πέραση

Γεγονός είναι ότι τουλάχιστον η ΑΡΣΙ μιλάει.
Συμφωνεί ή όχι κανείς μαζί της, είναι γεγονός ότι παίρνει θέση πάντοτε και εκφράζει άποψη.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

14 Μαρτίου 2014, 22:14:38
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Παράθεση
12/03/2014
Συνάντηση του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κυριακάκη με αντιπροσωπεία γιατρών επί θητεία(ΣΥΡΙΖΑ)
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ,
Β. Κυριακάκη με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ.
 
Την Τετάρτη 12/03/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Β. Κυριακάκη με αντιπροσωπεία των Επιμελητών ΕΣΥ, διορισμένων από το 2009, και συζητήθηκαν το περιεχόμενο της Τροπολογίας «Παράταση θητείας ιατρών ΕΣΥ β. ρυθμίσεις επαγγελμάτων υγείας γ. ρυθμίσεις σχετικά με τα φάρμακα», καθώς και οι επιπτώσεις που θα έχει η ισχύς αυτή στη λειτουργία του ΕΣΥ. Η εν λόγω Τροπολογία  κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας στις 27/02/2014 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» και ψηφίσθηκε την Πέμπτη, 6/3/2014.
Όπως άλλωστε είχε επισημανθεί και από τον βουλευτή στην τοποθέτησή του επί της τροπολογίας, με αυτή ουσιαστικά γίνεται αναστολή της διαδικασίας μονιμοποίησης των γιατρών του ΕΣΥ και των Γενικών ιατρών που έχουν καταλάβει θέσεις σε Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σύμφωνα με το άρθρο 7 του νόμου 3754/2009, διαδικασία η οποία μέχρι σήμερα εφαρμόζεται αδιαλείπτως και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΕΣΥ, ειδικά όσον αφορά τους Επιμελητές ιατρούς, όπου επικρατεί η ακόλουθη κατάσταση :
·         6000 οργανικές θέσεις Επιμελητών ΕΣΥ παραμένουν κενές.
·         Οι Επιμελητές που εργάζονται στο ΕΣΥ και τους οποίους αφορά η τροπολογία είναι κάτω των 50 ετών και καλύπτουν ουσιαστικά το μεγάλο βάρος και την ευθύνη να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
·         Οι Επιμελητές του ΕΣΥ τους οποίους αφορά η τροπολογία έχουν πρόσφατα κριθεί από τα συμβούλια κρίσης για την επιστημονική τους επάρκεια και στελεχώνουν τμήματα που υπήρχε και υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
Η κατάσταση την οποία αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας οι ιατροί του ΕΣΥ, με τις εικοσιτετράωρες εφημερίες, το τακτικό ωράριο στις κλινικές και τα τακτικά ιατρεία, καθώς και την συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση των ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία ξεπερνάει τα επαγγελματικά και ανθρώπινα όρια αντοχής των ιατρών. Με την τροπολογία αυτή το Υπουργείο Υγείας ενισχύει την ανασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και προκαλεί μείζονα προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Είναι λοιπόν υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας να επαναφέρει σε ισχύ το άρθρο 7 του νόμου 3754/2009 για τη μονιμοποίηση των Επιμελητών ΕΣΥ, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών του ΕΣΥ.
 
 
 
Το Γραφείο Τύπου
12/03/2014
 

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

15 Μαρτίου 2014, 15:55:48
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

jupiter


Εγώ ξεκινάω διαδικασίες για έξω όπως και αρκετοί συνάδελφοι που είμαστε σε αυτή τη φάση. Θα τα κλείσουμε πριν μας "κλείσουν" αυτοί. Διότι αν φτάσω 45 - 50 χρονών και ξαφνικά ¨λήξει¨η σύμβασή μου, έχω τελειώσει και για Αγγλίες και για Γαλλίες. Ρε αυτοί έχουν σκοπό να μας ξεζουμίσουν για πεντέξι χρόνια και μετά να μας πετάξουν σαν λεμονόκουπες...ή μήπως θα ξαναρχίσουμε από το μηδέν? Ούστ καθάρματα!

15 Μαρτίου 2014, 18:04:08
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ ξεκινάω διαδικασίες για έξω όπως και αρκετοί συνάδελφοι που είμαστε σε αυτή τη φάση. Θα τα κλείσουμε πριν μας "κλείσουν" αυτοί. Διότι αν φτάσω 45 - 50 χρονών και ξαφνικά ¨λήξει¨η σύμβασή μου, έχω τελειώσει και για Αγγλίες και για Γαλλίες. Ρε αυτοί έχουν σκοπό να μας ξεζουμίσουν για πεντέξι χρόνια και μετά να μας πετάξουν σαν λεμονόκουπες...ή μήπως θα ξαναρχίσουμε από το μηδέν? Ούστ καθάρματα!
Πάντως το ελληνικό δημόσιο δίνει την δυνατότητα της "άδειας άνευ αποδοχών" χωρίς να χάσεις την θέση σου και χωρίς πλέον να απαιτείται σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Έτσι μπορείς να κρατήσεις την θέση σου και να πας και στο εξωτερικό ή σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Ασφάλιση δεν δίνει και δεν μετράει σαν χρόνος προϋπηρεσίας.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

16 Μαρτίου 2014, 00:22:39
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

deltatangogr


Ενημέρωση από τις Επιτροπές Αγώνα Επιμελητών ΕΣΥ διορισθέντων μετά το 2009

των Νοσοκομείων Νίκαιας, Τζανείου, Μεταξά.

                                                                                                                                    13/3/14




   Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στα Νοσοκομεία, από την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας για παράταση κατά ένα έτος της θητείας των Επιμελητών ΕΣΥ που έχουν διορισθεί μετά τις 10/3/09, η οποία παρεμποδίζει τις περαιτέρω μονιμοποιήσεις όπως απρόσκοπτα και αδιαλείπτως γινόταν έως 10/3/14, αντιπροσωπεία επιτροπών αγώνα των Νοσοκομείων Νίκαιας, Τζανείου, Μεταξά στις 12/3 προέβησαν σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών ομάδων για το θέμα, μετά από σύμφωνη γνώμη  γενικών  συνελεύσεων των Νοσοκομείων.


   Ενημερωθήκαμε για τα εξής:

   Η τροπολογία κατατέθηκε, με ταχείες διαδικασίες, σε νόμο που αφορούσε την ανασυγκρότηση της αστυνομίας, ψηφίστηκε κατά άρθρο στις 6/3 και στο σύνολο του νόμου στις 11/3, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αντίστοιχη τροπολογία είχε κατατεθεί προ εβδομάδων σε άλλο νομοσχέδιο και είχε αποσυρθεί από το Υπουργείο Υγείας.




   Από τη μεριά μας, εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας και καταθέσαμε υπόμνημα στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων που συναντήσαμε (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ). Το υπόμνημα ήταν το εξής:




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




   ΥΠΟΜΝΗΜΑ







Από: Αντιπροσωπεία Επιμελητών ΕΣΥ Διορισθέντων από το 2009 και μετά                                                                        Υπό την αιγίδα της ΟΕΝΓΕ                                                                           




                                                                                                                     Προς : Κοινοβουλευτικές Ομάδες










                                                                                                                                                    Αθήνα 12/3/2014





   Κατατέθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας, τροπολογία που αναφέρει τα εξής : '' Η θητεία των ιατρών οι οποίοι διορίστηκαν μετά τις 11/3/09 ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 3754/2009 σε θέσεις κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό Διευθυντή, επιμελητή Α, Β και Γ και δεν έχουν μονιμοποιηθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, παρατείνεται κατά ένα έτος από τη λήξη της" . Με τη συγκεκριμένη τροπολογία αναστέλλεται προσωρινά η διαδικασία μονιμοποίησης των ιατρών ΕΣΥ και των Γενικών ιατρών που έχουν καταλάβει θέσεις σε Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, οι οποίοι στοιχειοθετούν δικαίωμα μονιμοποίησης από τις 10/3/2014 και μετά. Η σχετική, μέχρι τώρα υπάρχουσα, νομοθεσία εφαρμόζεται αδιαλείπτως και χωρίς κανένα πρόβλημα τα τελευταία χρόνια. Προκαλεί εντύπωση η νομοθετική πρωτοβουλία για αναστολή στην περαιτέρω εφαρμογή της.





   Θα θέλαμε να παραθέσουμε τα εξής :

   Α/ Σήμερα υπάρχουν 6000 κενές οργανικές θέσεις Επιμελητών ΕΣΥ. Ο αριθμός αυτός αυξάνει διαρκώς, λόγω του κύματος συνταξιοδότησης και της μη κάλυψης των επιπλέον κενούμμενων θέσεων από νέους Επιμελητές ΕΣΥ. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να κλείνουν ή να συγχωνεύονται κλινικές, καθώς δεν υπάρχουν ιατροί να τις λειτουργήσουν.




   Β/ Οι Επιμελητές ΕΣΥ, τους οποίους αφορά η εν λόγω τροπολογία, είναι πρακτικά όλοι σχεδόν  οι Επιμελητές στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που είναι κάτω των 50 ετών. Είναι δηλαδή, αυτοί που ηλικιακά και επιστημονικά έχουν το βάρος και την ευθύνη να στηρίξουν και να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία  από τώρα και για την επόμενη δεκαετία. Εκτός από αυτούς, οι υπόλοιποι ιατροί που αυτή τη στιγμή συγκροτούν  το σύνολο των ιατρών ΕΣΥ  είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ηλικιακά γερασμένοι. Η φύση και ο φόρτος της εργασίας μας (εικοσιτετράωρες εφημερίες, τακτικό ωράριο στις κλινικές και τακτικά ιατρεία) και η αυξανόμενη προσέλευση ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία κατά τα τελευταία χρόνια επιβάλουν τη σταθερή ανατροφοδότηση των Νοσοκομείων με νέο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, που θα μπορεί να έχει και τις φυσικές αντοχές και την επιστημονική επάρκεια αλλά και τη σταθερή συνέχεια στο χρόνο για την αντιμετώπιση και παρακολούθηση πληθώρας ασθενών.




   Γ/ Η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά στους ιατρούς ΕΣΥ που πρώτευσαν στις κρίσεις για θέσεις Επιμελητών ΕΣΥ και προσελήφθησαν από 11/03/2009 και μετά. Είναι ιατροί οι οποίοι έχουν σχετικά πρόσφατα κριθεί από συμβούλια κρίσης για την επιστημονική τους επάρκεια. Είναι Επιμελητές οι οποίοι έχουν προσληφθεί εν καιρό περιορισμού των προσλήψεων σε τμήματα στα οποία υπήρχε και υπάρχει απόλυτη ανάγκη, όπως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κ.α. Η προσωρινή αναστολή στη μονιμοποίησή τους, τους θέτει σε ομηρία και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις κλινικές και τα τμήματα στα οποία εργάζονται. Προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας αυτών των τμημάτων, όπως άλλωστε ομολογείται  και στην ίδια την αιτιολογική έκθεση που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας.




   Καταλήγοντας σας επισημαίνουμε ότι, η εν λόγω τροπολογία δημιουργεί μείζονα προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Ζητάμε άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα επαναφέρει σε ισχύ το άρθρο 7 του νόμου 3754/2009 για την μονιμοποίηση των Επιμελητών ΕΣΥ με ατομική κρίση από τον αντίστοιχο τομέα του Νοσοκομείου ( δηλαδή με εσωτερική διαδικασία του νοσοκομείου) όπως ίσχυε και εφαρμοζόταν τα τελευταία χρόνια, αδιαλείπτως και χωρίς κανένα πρόβλημα. Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των  Δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και την αποφυγή του απόλυτου χάους σε αυτά.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




   Σε καλό κλίμα έγιναν οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους, αναμένουμε αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες.  Εντύπωση προκάλεσε η διατύπωση τις εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ ότι, υπάρχουν μεν τραγικές ελλείψεις ιατρών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αλλά θα καθορίσει τη στάση της ανάλογα με τις δυνατότητες της χώρας το 2014....





   Από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ λάβαμε, αρχικώς, την απάντηση ότι η συγκεκριμένη τροπολογία, πιθανόν, ψηφίστηκε ως δικλείδα ασφαλείας, για να μην απολυθούν τώρα κάποιοι Επιμελητές ΕΣΥ (αν συμπληρώνουν πενταετία), καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και δεν επιτρέπονται διοικητικές πράξεις, όπως οι μονιμοποιήσεις.... Μας υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα. Σε νέα επικοινωνία που είχαμε μαζί του αργότερα, μας δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι η διαδικασία της μονιμοποίησης θα προχωρά κανονικά με τη συμπλήρωση της πενταετίας, βάσει του νόμου 3754/2009, και ότι η παράταση της θητείας ψηφίστηκε προς διευκόλυνση των ιατρών, προκειμένου να μην αποχωρήσουν πριν προλάβουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά και κριθούν από τον τομέα!!! Αναμένουμε έγραφες διευκρινήσεις του Υπουργείου Υγείας προς τα Νοσοκομεία... 

   

   Μετά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και ειδικά  μετά τα όσα έχουν συμβεί στο χώρο της υγείας, κανείς δε δικαιούται να εφησυχάζει, καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση. Επιβάλλεται να δώσουμε το δυναμικό παρόν στις εξελίξεις, ο καθένας να πάρει τον αγώνα στα χέρια του, να παρέμβουμε συλλογικά και συγκροτημένα, διεκδικούμε άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα επαναφέρει την απρόσκοπτη εφαρμογή του άρθρου 7 του νόμου 3754/2009 . 



   

   Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις για το θέμα σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, να συσταθούν επιτροπές αγώνα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους σε κάθε νοσοκομείο και προχωράμε άμεσα σε διανοσοκομειακό συντονισμό.



Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
29 Απαντήσεις
133264 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2019, 09:38:44
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
9509 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαΐου 2009, 10:43:13
από EzeΤΡΟΛ
87 Απαντήσεις
97474 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Φεβρουαρίου 2011, 01:49:59
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2541 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2014, 21:25:07
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
20988 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Νοεμβρίου 2020, 18:49:02
από Argirios Argiriou