Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Τροπολογία για παράταση θητείας γιατρών ΕΣΥ

<< < (7/54) > >>

ΑΡΗΣ:
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής, ο αριθμός των ιατρών ΕΣΥ επί θητεία στις 21/2/2014 ήταν 1581.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ διορισμός ιατρών ΕΣΥ επί θητεία δεν είναι μνημονιακή επιταγή. Υπήρχε πάντοτε.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ίσως για τους γιατρούς που έπαιρναν θέση στο ΕΣΥ μέσω άλλων προκηρύξεων και όχι μέσω της προκήρυξης των αγροτικών.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ξέρετε κάποιο σχετικό νόμο?

--- Τέλος παράθεσης ---

Δυστυχώς δε ξέρω κάποιο νόμο. Μου το είπαν στο υπουργείο.
Αν προσέξετε τα ΦΕΚ με τους διορισμούς, θα δείτε ότι στα προ μνημονίου ΦΕΚ, αναφέρονται ως επιμελητές Β και Α, ενω στα μετά μνημονιου ΦΕΚ αναφερονται ως επιμελητες Β επι θητεία.

--- Τέλος παράθεσης ---

Διαβάστε τότε το άρθρο 34 του νόμου 2519/1997 και το άρθρο 70 του νόμου 2071/1992.

Δεν ισχύουν βέβαια καθώς έχουν τροποποιηθεί, αλλά δείχνουν την ύπαρξη του θεσμού ιατρών ΕΣΥ επί θητεία ήδη από τα έτη δημοσίευσης των παραπάνω νόμων.

Η θητεία των ιατρών ΕΣΥ έγινε πενταετής με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 του νόμου 2889/2001. Μέχρι τότε ήταν τριετής.

deltatangogr:
Καλημέρα σας.
Σήμερα 12/3 ομάδα αντιπροσώπων των ιατρών ΕΣΥ διορισμένων μετά το 2009 στα Νοσοκομεία του Πειραιά και εκπρόσωπο της ομοσπονδίας  (ΓΝ Νικαιας, Τζάνειο, Μεταξα) είχαμε συνάντηση στη βουλή με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ καθώς και με τον Α Αντιπρόεδρο της βουλής σχετικά με την τροπολογία αυτή.
Τα δεδομένα είναι ότι πέρασε, ισχύει για όλους όσους διορίστηκαν από το 2009  και μετά, για να αλλάξει το πνεύμα χρειάζεται νόμος. Όλα τα άλλα είναι στον αέρα (αν στο διάστημα αυτό μπορεί να βάλει κάποιος για μονιμοποίηση, τι θα γίνει σε ένα χρόνο, ποιο είναι το σχέδιο, κτλ.) Πήραμε πολλές δηλώσεις συμπαράστασης και ιδέες.
Ενημερώσαμε για το πρόβλημα και καταθέσαμε και ένα κείμενο με την πρότασή μας που θα το σηκώσω αργότερα.
Για καλύτερο συντονισμό θα φτιάξουμε μια σελίδα στο g+.
Προσπαθούμε να κανονίσουμε συνάντηση και με τον υπουργό αλλά δεν είναι εύκολο.
Το μόνο που μπορώ προσωπικά να πω είναι ότι μετά από 3 ώρες στη βουλή ξέρω όσα και εσείς.
Θα σας στείλω ότι νεότερο έχω.
Καλό είναι να είμαστε σε επαφή.

Clemence:
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, θα περιμένουμε να μας ανακοινώσετε τη διεύθυνση της ομάδας.

Gatekeeper:
Μετά τους αδίοριστους ιατρούς ΕΣΥ , έχουμε τους μή μονιμοποιημένους ιατρούς ΕΣΥ.
Μήπως τελικά υπάρχει κάτι λάθος στο ΕΣΥ;
Μήπως πρέπει να αρθεί η μονιμότητα για το σύνολο των ιατρων του ΕΣΥ;
Για ποιο λόγο ο γιατρός να θεωρείται δημόσιος υπάλληλος;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση