Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Τροπολογία για παράταση θητείας γιατρών ΕΣΥ

<< < (10/54) > >>

Clemence:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ ξεκινάω διαδικασίες για έξω όπως και αρκετοί συνάδελφοι που είμαστε σε αυτή τη φάση. Θα τα κλείσουμε πριν μας "κλείσουν" αυτοί. Διότι αν φτάσω 45 - 50 χρονών και ξαφνικά ¨λήξει¨η σύμβασή μου, έχω τελειώσει και για Αγγλίες και για Γαλλίες. Ρε αυτοί έχουν σκοπό να μας ξεζουμίσουν για πεντέξι χρόνια και μετά να μας πετάξουν σαν λεμονόκουπες...ή μήπως θα ξαναρχίσουμε από το μηδέν? Ούστ καθάρματα!

--- Τέλος παράθεσης ---
Πάντως το ελληνικό δημόσιο δίνει την δυνατότητα της "άδειας άνευ αποδοχών" χωρίς να χάσεις την θέση σου και χωρίς πλέον να απαιτείται σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Έτσι μπορείς να κρατήσεις την θέση σου και να πας και στο εξωτερικό ή σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Ασφάλιση δεν δίνει και δεν μετράει σαν χρόνος προϋπηρεσίας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Να υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει για μόνιμους Δ.Υ. και για μη μόνιμους ιατρούς ΕΣΥ εξίσου;

mvakas:
Υποθέτεις σωστά.

Clemence:
Έχεις κάποιον σχετικό νόμο υπ'όψιν σου; Για να διευκολύνουμε τη συζήτηση.

EzeΤΡΟΛ:

--- Παράθεση ---Έτσι μπορείς να κρατήσεις την θέση σου και να πας και στο εξωτερικό ή σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Ασφάλιση δεν δίνει και δεν μετράει σαν χρόνος προϋπηρεσίας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δλδ μπορείς να φεύγεις και να έρχεσαι όποτε θέλεις;  :o

ΑΡΗΣ:
Καινούρια τροπολογία ετοιμάζει το υπουργείο υγείας που αναφέρεται στις κρίσεις ιατρών ΕΣΥ και συμπλήρωση του νόμου 3754/2009 όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα του

Διαβάστε το άρθρο 39

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Θα προσπαθήσω να συμπτύξω τι λέει ο νόμος βάση της αιτιολογικής έκθεσης για να δούμε τη γελοιότητα του πράγματος.
Με το νόμο 3754/2009 οριζόταν ότι οι κρίσεις μπορούσαν να γίνουν από γιατρούς μεγαλύτερης βαθμίδας από αυτήν της κρινόμενης θέσης. Οι γιατροί αυτοί έπρεπε να έχουν επιπλέον και την ίδια ειδικότητα με αυτήν της κρινόμενης θέσης.
Στη συνέχεια ο νόμος 3896/2011 με το άρθρο 33 έλεγε ότι οι γιατροί αυτή μπορεί να έχουν και συναφή ειδικότητα και όχι μόνο την ίδια.
Τώρα, διαπιστώνεται πλέον, ότι από το 1994 με το ΠΔ 415/1994 δεν υπάρχουν συναφείς ειδικότητες και όλες είναι κύριες και επαναφέρει το άρθρο που υπήρχε στο νόμο του 2009, που αν είχαν προσέξει το ΠΔ του 1994 δεν θα είχαν κάνει το άρθρο του νόμου του 2011, ώστε να νομοθετήσουν το 2014 για την επαναφορά του στην προηγούμενη κατάσταση.

Λέτε αυτός να ήταν και ο λόγος της αναστολής της μονιμοποίησης των ιατρών ΕΣΥ επί θητεία?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση