Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

ΠΕΔΥ

<< < (49/67) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Σήμερα παρακολούθησα μια ομιλία του Μανιαδάκη (που από ότι έμαθα ήταν ο άνθρωπος που υπέδειξε το πλαφόν στα φάρμακα) στο 40ο ΠΙΣ. Μου άφηνε μια αίσθηση αλαζονείας και κάποια στιγμή είπε ότι στις σκέψεις για τα ΠΕΔΥ είναι να γίνει κάτι "πιο advanced από τον οικογενειακό ιατρό" που κάνουν πολλές χώρες τελευταία. Σε ερώτηση μου τι είναι αυτό το πιο advanced, είπε ότι θα έχουν ομάδα εξειδικευμένων ειδικών που θα καλύπτουν στην ΠΦΥ τον ασθενή. Στην επιμονή μου ποιες χώρες κάνουν τώρα αυτό το πιο advanced, μου ανέφερε την Γερμανία και τη Γαλλία!!! Λόγω της θέσης του θα έπρεπε να ξέρει ότι αυτό που έχουν τώρα η Γαλλία και η Γερμανία το έχουν χρόνια...
Σε επόμενη μου ερώτηση προς τον άλλο ομιλητή, ανασκεύασε ότι θα είναι ειδικά κέντρα με εξειδίκευση σε συγκεκριμένα θέματα.
Θα έχουμε δύο πόλους: Τα ΠΕΔΥ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ή θα κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων;
Ελπίζω να μην έχουν μόνο αυτόν για σύμβουλο....

Το 40ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο ήταν άψογο από πλευράς οργάνωσης, όλοι οι ομιλίες έχουν βιντεοσκοπηθεί και ελπίζω την επόμενη εβδομάδα θα τις έχουμε σε youtube και να δείτε την συγκεκριμένη ομιλία και την συζήτηση που ακολούθησε.

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε....

Τι παρακαλάνε? Να τοποθετηθούν στα ΙΕΚ και όχι στο ΕΣΥ? Να μην απολυθούν με τη λήξη της διαθεσιμότητας και να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο δημόσιο, ακόμα και στο ΕΣΥ? Τι από τα δύο?
Άλλο το πρώτο για το οποίο να κατεβαίνεις από τη Θράκη στην Αθήνα και άλλο το δεύτερο. Το πρώτο είναι πίεση, το δεύτερο ανάγκη.

Ποια δεδομένα υπάρχουν στο υπουργείο υγείας? Ότι υπάρχουν διαθέσιμοι 280 ιατροί από τη δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση? Μα το υπουργείο υγείας δεν ασχολείται με τους διαθέσιμους του υπουργείου παιδείας. Το υπουργείο παιδείας ασχολείται με τους εκπαιδευτικούς ιατρούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και είναι 280 οι πρώην εκπαιδευτικοί ιατροί της  δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης? Οι μήπως 280 εννοείτε ότι είναι οι καθηγητές του κλάδου υγείας της τεχνικής εκπαίδευσης που βγήκαν πέρσι σε διαθεσιμότητα (ιατροί, οδοντίατροι, νοσηλευτές, μαίες, τεχνολόγοι εργαστηρίου κλπ)?

--- Τέλος παράθεσης ---

Όταν κάποιος ανήκει θεωρητικά στο Υπ. Παιδείας και είναι διαθέσιμος για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς να κατωχυρώνεται από πουθενά και φοβούμενος να πάρει μία πρωοβουλία όπως να ανοίξει ιατρείο ή να απασχοληθεί αλλού (καθώς αυτό συνιστά αυτομάτως παραίτηση), δε θα απευθυνθεί και στο Υπ. Υγείας αν είναι γιατρός, τη στιγμή που ξέρει ότι υπάρχουν τεράστια κενά;
Όσο για το τι παρακαλάει ο καθένας... Για οποιαδήποτε δουλειά παρακαλάει, συνάδελφε @ΑΡΗ. Ο σώζων ευατόν σωθήτω...

--- Τέλος παράθεσης ---

Συνάδελφε, φοβάμαι ότι δε μπορούμε να συννενοηθούμε.  Νόμιζα ότι μιλάμε για το γεγονός ότι οι πρώην καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολλοί, βάση των στοιχείων που τηρούνται στο υπουργείο παιδείας, και εσείς αναφέρεστε σε προσωπική σας εκτίμηση για το πόσοι συνάδελφοι από αυτούς έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο υγείας, ώστε να τοποθετηθούν σε δομές του. Η συζήτηση έγινε με αφορμή την αναφορά σας ότι οι ειδικοί ιατροί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολλοί.

Επίσης θέλησα να συμμετάσχω στη συζήτηση επειδή αναφέρατε ότι όλοι οι διαθέσιμοι της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης, πλην των ιατρών, τοποθετήθηκαν στα ΚΔΒΜ, ενώ με ΦΕΚ που ανάρτησα παρουσιάζεται ότι και ιατροί τοποθετήθηκαν σε αυτά.

Επειδή και εγώ θέλω.........να σωθώ, αρνούμενος να συμμετάσχω σε τρολλιές, αναφέρω κάτι τελευταίο για όποιον μας διαβάζει. Οι πρώην καθηγητές ιατροί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης της ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος), δηλαδή σε σύνολο 5 νομών από τους 51 της χώρας ή διαφορετικά στο 10% της επικράτειας ήταν 6 και από αυτούς 1 στο νομό Ξάνθης.

Denominator:
ΟΚ, αν στο άλλο σύμπαν, όπου ζω εγώ, οι 500.000 κάτοικοι είναι το 10% των 10.000.000, κάποιος που έχει κάνει ΣΕΛΕΤΕ, έχει περάσει με ΑΣΕΠ και έχει ειδικότητα δε δικαιούται δουλεύοντας ένα κομμάτι ψωμί και ένας ολόκληρος νομός δε δικαιούται να έχει ένα δημόσιο παιδιατρικό ιατρείο ΠΦΥ που να λειτουργεί σε καθημερινή βάση - και όλα αυτά είναι τρολιές, τότε οφείλω να ομολογήσω ότι έχω λάθος.
Άλλωστε όλοι μας έχουμε λίγο-πολύ φίλο ή γνωστό κάποιο συνάδελφο της εκπαίδευσης, οπότε αν θεωρούμε ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα, ας πληροφορηθούμε από πρώτο χέρι.

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν επιμένετε ότι είναι πολλοί, έχετε κάποιο στοιχείο? Αλλά ακόμα και έτσι να είναι, οι ίδιοι δε θέλουν να μπουν στο ΕΣΥ και πιέζουν να τοποθετηθούν σε ΙΕΚ.

Η υλοποίηση του ΦΕΚ έγινε τον Απρίλιο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αλλά πολιτική κάνουν οι πολιτικοί, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη των αποφάσεων.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συζητάμε τις απόψεις μας, μήπως κάποιος σκεφτεί κάτι καλύτερο από την υπάρχουσα κατάσταση για όλους.

--- Τέλος παράθεσης ---
Eλπίζω σήμερα να δοθεί μια πρώτη απάντηση στον πολιτικό αχταρμά που λέγεται κυβέρνηση που υποστηρίζει παντού ότι έσωσε τη χώρα, αλλά δυστυχώς εξαθλίωσε ένα μεγάλο μέρος των πολιτών της. Αν δεν αλλάξει η πολιτική στον τομέα της υγείας, η συμμετοχή των πολιτών στο κόστος της θα συνεχίσει να αυξάνεται και εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να αλληλαφαγωνόμαστε, αφού η τακτική του διαίρει και βασίλευε που έχει εφαρμόσει δυστυχώς φαίνεται πως αποδίδει...

Ορθοπαιδικός:
   Άρχισε ο ....εξορθολογισμός (ότι και αν σημαίνει αυτό) του ΠΕΔΥου; Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαϊου 2014
Κλείνουν 6 ιατρεία του ΠΕΔΥ, που λειτουργούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
    Στη σχετική απόφαση του ΔΥΠεάρχη Μακεδονίας Θράκης κ. Θρ. Βεντούρη, προβλέπεται ότι το προσωπικό τους θα στελεχώσει την κεντρική μονάδα Υγείας της συμπρωτεύουσας, στην οποία θα μεταφερθεί και όλο το υλικό των μονάδων που κλείνουν.
 Με την απόφαση για κλείσιμο των έξι αυτών ιατρείων, αναμένεται μια εξοικονόμηση από τα ενοίκια που πληρώνονται μέχρι σήμερα για τα τέσσερα από αυτά τα ιατρεία.
   Όμως, καθώς μέσα σε αυτά υπάρχει και ένας σταθμός προστασίας Μάνας και Παιδιού, να δούμε τώρα που θα πάει η προληπτική ιατρική του συγκεκριμένου σταθμού...
    Η ελπίδα τώρα στρέφεται σε μικρότερες ουρές από την κεντρική μονάδα υγείας, που θα «γεμίσει» προσωπικό...

ΥΓ: Να σχολιάσω επίσης ότι τελευταία βλέπω συνέχεια γκρίνια και απο σχετικούς για τις ελλείψεις ειδικών ιατρών στα ΠΕΔΥα. Υποτίθεται ότι εκεί θα υπάρχουν μόνο ΓΙ-Π/Θ-Π/Δ και όχι ...ορθοπαιδικοί ή αιματολόγοι. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν (έτσι το σκέφτηκε -μάλλον σωστά τουλάχιστον η σκέψη- ο Άδων) στα νοσοκομεία (εξάλλου οι επιτροπές ...κρίσης καθορίστικαν). Αντί να φωνάζουν για την έλλειψη γιατρών ΠΦΥ φωνάζουν για αλλεργιολόγο...
   Κάθε διαφωνία δεκτή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση