Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:10:24

Αποστολέας Θέμα: Ενημέρωση κατάστασης Εργαστηριακού Τομέα (συμβεβλημένου με ΕΟΠΥΥ)  (Αναγνώστηκε 19910 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Μαΐου 2014, 16:24:16
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Υπάρχει ήδη το μαξιλαράκι του 10% (παρακράτηση ).
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

9 Μαΐου 2014, 19:54:30
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υπάρχει ήδη το μαξιλαράκι του 10% (παρακράτηση ).
   ΝΑι, σωστά, Ενώ για τους εργαστηριακούς είπαν ότι θα συμψηφιστεί με το clawback, για τους καθαρά κλινικούς το κάναν γαργάρα... Προσωπικά το θεωρώ κομμένο (θεωρώ την επίσκεψη 9 ευρά), και αν θα το λάβω κάποτε το βλέπω ως δώρο...
....
....


   Εν τω μεταξύ ο ...καλός υπουργός άρχισε τις απειλές, αφού προ 1/52 μας έλεγε ότι δεν τον νοιάζει αν θέλει κανείς να είναι στον ΕΟΠΥΥυυυ ή όχι (""Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχει όποιος θέλει. Δεν υποχρεώνει ο ΕΟΠΥΥ να κάνει κανείς σύμβαση μαζί του. Ο ΕΟΠΥΥ, ως ο εκπρόσωπος δέκα εκατομμυρίων ασφαλισμένων, προσφέρει μία σύμβαση με τους όρους που συμφέρουν τον ΕΟΠΥΥ και τη δημόσια υγεία. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους όρους, ευπρόσδεκτος. Όποιος νομίζει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους όρους ,προχωρά στην ελεύθερη αγορά"").΄
   Έτσι λοιπόν: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στο ΠΕΔΥ καλεί τους ασφαλισμένους να πραγματοποιούν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ που ξεκινούν οι ιδιωτικές φορείς, τα διαγνωστικά κέντρα και τα μικρά εργαστήρια. Βέβαια διαμηνύει και στους ιδιώτες παρόχους ότι αν δε θέλουν τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ ...υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές!
 Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

   Στο ΠΕΔΥ στέλνει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα ο Άδωνις δεδομένου ότι τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ξεκινούν επίσχεση διαμαρτυρόμενοι για τις συμβάσεις με τον Οργανισμό αλλά και για τα περιορισμένα κονδύλια που αφήνουν πολλές ιατρικές και διαγνωστικές πραξεις απλήρωτες.
    Ο υπουργός Υγείας ωστόσο χρησιμοποίησε τη γνωστή λαϊκή παροιμία περί πορτοκαλιών για να δείξει στον κλάδο ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για συνεργασία. “Αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν μπορούν να παράσχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ. Σεβαστό. Ο ΕΟΠΥΥ θα βρει αλλού πορτοκαλιές...” απεφάνθη ο Άδωνις  λίγο πριν την έναρξη της επίσχεσης.
    Κατά τα άλλα δεσμεύτηκε (απο δεσμεύσεις έχουμε μπόλικες :D) ότι από τη Δευτέρα οι ασθενείς θα μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους στα πολυιατρεια του ΠΕΔΥ :D :laugh:. Βέβαια τα προβλήματα δε λείπουν καθώς απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών (τι εννοείτε κ. Ευθυμιάδου βασικές ειδικότητες; - μικροβιολόγους και ακτινολόγους θέλουμε - μαγνητικές δεν θα γίνονται, ε; ) στις μονάδες ενώ σε πολλές περιπτώσεις δε λειτουργούν ή οι γιατροί είναι σε δικαστικές διαδικασίες.
    “Πρώτα από όλα υπάρχει δυνατότητα να κάνουν τις εξετάσεις στο σύστημα, το οποίο έχει ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί. Δεύτερον και κυριότερο είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσει η λογική και μαζική συμμετοχή σε αυτήν την επίσχεση δε θα υπάρξει. Γιατί αν υπάρξει θα αναγκαστεί ο ΕΟΠΥΥ να βρει άλλες λύσεις.
    Και είμαι βέβαιος ότι οι άλλες λύσεις θα είναι επώδυνες...”
  :o σημείωσε ο υπουργός υγείας για να προσθέσει: “από  Δευτέρα θα λειτουργεί κανονικά το ΠΕΔΥ  :laugh: για να κάνει ο κόσμος εξετάσεις. Θέλω να καλέσω τον κόσμο των ακτινοδιαγνωστικών (μόνο; για τους Μ/Β τπτ; ούτε μια νύξη; ) οι οποίοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη κατάσταση διαχειριζόμαστε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να επιτρέψει την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του (τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές) ” κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

14 Μαΐου 2014, 16:12:42
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Eληξε η επισχεση.να κανουμε πιο συχνα εκλογες!!!θα ηθελα τωρα να σχολιασουμε την αρνηση του συλλογου ιατρων εοπυυ να στηριξουν τους εργαστηριακους.μας δουλευουν κανονικα νομιζω.δεν πιστευα οτι θα ελεγα  καλυτερος ο Πατουλης!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαΐου 2014, 19:49:59 από Denominator »

14 Μαΐου 2014, 17:45:01
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Απο μύνημα του διακομιστή αλλαχού:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 14 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του Υφυπουργού, κ. Αντώνη Μπέζα και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού, είχε σήμερα ευρεία συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, των ιδιωτικών εργαστηρίων και των διαγνωστικών κέντρων.

Μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Άδωνις Γεωργιάδης: H επίσχεση έληξε. Θέλω να ευχαριστήσω -και το λέω με χαρά- προσωπικά τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Βλασταράκο, αλλά και όλους τους γιατρούς οι οποίοι υπό αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων μας. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων γιατί είχαμε ένα τριήμερο έντονο διάλογο, ο οποίος κατέληξε στο να μπορούμε να πορευθούμε από κοινού χωρίς να ταλαιπωρούμε τους ασφαλισμένους.

Τι έχουμε αποφασίσει. Άμεσα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα παραδώσει στο Υπουργείο τις συνταγογραφικές οδηγίες, όπως αυτές υπηρετούν τα διεθνή πρότυπα και εξασφαλίζουν την υγεία των ασθενών, βάσει των οποίων και εντός αυτών θα είναι υποχρεωμένα τα διαγνωστικά κέντρα να εκτελούν τις ιατρικές εξετάσεις. Έξω από αυτές τις οδηγίες δεν θα έχουν αυτή την υποχρέωση ??? . Δεύτερον, είμαστε σε μία συζήτηση για το πώς θα γίνει η κατανομή του προϋπολογισμού. Να ξεκαθαρίσω ότι εγώ έχω δεσμευτεί να υλοποιήσω, με τον κ. Μπέζα, την κοινή τους πρόταση. Η κοινή τους πρόταση εκφράζεται προς το Υπουργείο μέσω του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Στην παρούσα φάση αυτό που ισχύει σήμερα είναι ένας συνδυασμός κατανομής του ποσού ανά γεωγραφική περιφέρεια και ανά πάροχο. Αλλά επαναλαμβάνω, εφόσον ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταλήξει σε κάτι διαφορετικό -άμεσα φυσικά για να μπορούμε προχωρή-σουμε στο σχεδιασμό- θα αλλάξουμε το μοντέλο.

Δημοσιογράφος: Το διαφορετικό ποιο θα είναι;

Άδωνις Γεωργιάδης: Έχουν μια μεταξύ τους διαφωνία. Δεν θέλω να επεκταθώ. Δεν αφορά το Υπουργείο. Τους αφορά μεταξύ τους και επαναλαμβάνω ότι εγώ θέλω να έχω μια κοινή πρόταση γιατί θέλω να έχω καλές σχέσεις με όλους τους ανθρώπους και ηρεμία στον κλάδο αυτό.

Δημοσιογράφος: Οπότε το κλειδί είναι αυτό, το πλαφόν πώς θα οριστεί; Εκεί τα βρήκατε;

Άδωνις Γεωργιάδης: Όχι μόνο αυτό. Θέλω να πω ότι, όπως είχαμε πει από την αρχή, την τελευταία εβδομάδα εκάστου μηνός θα υπάρχει, για όσους παρόχους έχουν ξεπεράσει τα όρια, δυνατότητα ??? ??? να μην εκτελούν και να πηγαίνει ο ασφαλισμένος σε κάποιον άλλον ??? ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το σχετικό πλαφόν. Να πω, επίσης, ότι θα συστήσουμε άμεσα τριμελή ομάδα από 5-6 άτομα που θα παρακολουθεί τη ροή πληρωμής των ληξιπροθέσμων. Κοινή μας βούληση είναι να πληρωθούν τα λεφτά αυτά όσο το γίνεται πιο γρήγορα. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό μου, κ. Μπέζα, που ήταν ο κύριος διαπραγματευτής όλης αυτής της περιόδου και βεβαίως, τον κ. Βλασταράκο, που έδειξε - θέλω να το πω αυτό- πολύ εποικοδομητικό πνεύμα. Χωρίς την ενεργό παρουσία του ιατρικού κόσμου δεν θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί αυτή η συμφωνία.

Δημοσιογράφος: Κε Βλασταράκο, μέχρι πρόσφατα σας ακούγαμε που λέγατε ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να αυξηθεί.

Μιχάλης Βλασταράκος (Πρόεδρος Π.Ι.Σ): Επιμένω και ο Υπουργός έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό. Μαζί θα καταβάλλουμε προσπάθειες, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν για τη χώρα μας και τις αναλογιζόμαστε, ώστε ο προϋπολογισμός να αυξηθεί διότι αυτό επιβάλουν οι ανάγκες των ασφαλισμένων. Δεχτήκαμε την αναπλήρωση του πρώτου πενταμήνου μέσα από τον ίδιο τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, διότι επιβαρύνθηκαν οι ιδιωτικοί πάροχοι Πρωτοβάθμιας Φροντίδας από τη μη λειτουργία των δομών του ΕΟΠΥΥ και την υπόσχεση του Υπουργείου να καταβάλει προσπάθειες στην αναπλήρωση αυτή.

Δέχτηκε το Υπουργείο τις προτάσεις μας σχετικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες των διαγνωστικών εξετάσεων, τις υποχρεωτικές, τις οποίες αναλαμβάνει, με βαριά ευθύνη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να διεκπεραιώσει. Ότι το κάθε παραπεμπτικό που εκτελείται θα πρέπει να αμείβεται με τον τρόπο με τον οποίο έχουμε καθορίσει και η ύπαρξη του clawback να είναι δυνητική, μέσα από ένα μηχανισμό. Ότι η εξόφληση των οφειλομένων άρχισε ήδη και ο Υπουργός έδωσε την εντολή να εξοφληθεί ο Φεβρουάριος μήνας του τρέχοντος έτους για τους εργαστηριακούς αλλά και συστήθηκε κοινή επιτροπή από το Υπουργείο και τον ΠΙΣ, ώστε να παρακολουθούμε και την εξόφληση των οφειλομένων, καθώς και επίσης την παρακολούθηση της εφαρμογής των κατευθυντηρίων οδηγιών και τη δυνητική εκτέλεση του προϋπολογισμού, για να παρεμβαίνουμε όπου υπάρχουν παθογένειες και αδυναμίες.

Η απόφαση –και ευχαριστώ όλους τους παρόχους υγείας- της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης των φορέων, των παρόχων, ήταν ομόφωνη, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το κοινωνικό σύνολο, τους ασφαλισμένους μας, οι οποίοι έχουν υποστεί πολλές δοκιμασίες, να αναστείλουμε την επίσχεση εργασίας, να συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Υγείας, για να διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν από εδώ και πέρα για την εκτέλεση όλων όσων συμφωνήθηκαν. Και να εγγυηθούμε, ο Υπουργός εγγυήθηκε και θα εκδοθούν σύντομα υπουργικές αποφάσεις μέσα από τη στενή συνεργασία.

Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου – το έκανε και ο Υπουργός- το ιατρικό σώμα για τη μεγάλη και αγόγγυστη προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο, μέσα από τις δυσκολίες που τους επέβαλλαν τα περιοριστικά μέτρα.

Γιώργος Βουγιούκας (Πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ): Σταματήσαμε την επίσχεση. Αποφασίσαμε αναστολή της επίσχεσης, κατανοώντας την αδυναμία του Υπουργείου και του Υπουργού για αύξηση του άκρως ελλειμματικού προϋπολογισμού λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βρίσκεται η χώρα μας και για το γεγονός ότι ξεκινήσαμε αυτή την επίσχεση σε μια προεκλογική περίοδο που δεν θέλαμε να εκληφθεί ως εκβιαστικό μέτρο στο πρόσωπο του Υπουργού.

Από εκεί και πέρα έχουμε μια σημαντική διαφωνία, όσον αφορά στην εφαρμογή του πλαφόν, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να διασφαλιστεί στον ασφαλισμένο το δικαίωμά του να επιλέγει τον γιατρό της προτίμησής του και, δεύτερον, το κίνητρο στους παρόχους να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Για εμάς αυτά τα δύο, που συντείνουν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, είναι κάτι το οποίο πιστεύω ότι επιθυμεί κάθε καλόπιστος άνθρωπος και κυρίως ο Υπουργός, ο οποίος θέλει να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού με τον καλύτερο τρόπο.

Δημοσιογράφος: Οπότε αυτό που σας έκανε να σταματήσετε την επίσχεση τι είναι;

Γιώργος Βουγιούκας: Σε όλα τα άλλα συμφωνήσαμε. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι για το πρώτο πεντάμηνο θα βρει τα χρήματα που χρειάζονται για να αναπληρώσει τα χρήματα που εμείς κάναμε για τους ασφαλισμένους που εξυπηρετήσαμε.

Δημοσιογράφος: Οπότε δε θα τα επιβαρυνθείτε αυτά…

Γιώργος Βουγιούκας: Ακριβώς. Μπαίνουν τα πολύ σκληρά όρια συνταγογράφησης ??? Ποιός θα τα εποπτεύει; τα οποία θα φέρουν τις πραγματικές εξετάσεις στην πραγματική τους ζήτηση και έχει μείνει να συμφωνήσουμε στον ΠΙΣ, εμείς και οι άλλοι πάροχοι, στο πώς θα εφαρμοστεί αυτό το πλαφόν.

Άδωνις Γεωργιάδης: Να πω κάτι ακόμη. Με τον κ. Μπέζα διαχειριστήκαμε τις τελευταίες τρεις ημέρες μια κρίση στο σύνολο των παρόχων του ΕΟΠΥΥ. Θέλω να ενημερώσω τους ασφαλισμένους μας ότι δεν υπάρχει επίσχεση από καμιά κατηγορία παρόχων. Ακουγόταν σήμερα το πρωί ότι έχουν οι κλινικές. Ούτε οι μεγάλες ούτε οι υπόλοιπες κλινικές έχουν επίσχεση. Ούτε τα διαγνωστικά, ούτε οι ψυχιατρικές, ούτε κανένας.

Δημοσιογράφος: Έχετε βρει λύση με τις κλινικές; Γιατί λένε ότι δε θα κάνουν από σήμερα, θα κάνουν από Παρασκευή και ότι είστε σε διαπραγματεύσεις.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει καμία Παρασκευή. Δεν υπάρχει επίσχεση από κανέναν σήμερα.

Δημοσιογράφος: Έχουν βγάλει δελτίο τύπου.

Άδωνις Γεωργιάδης: Για ποιους, για τις κλινικές;

Δημοσιογράφος: Ναι.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ξαναλέω. Δεν υπάρχει επίσχεση από κανέναν. Θέλω να πω στους ασφαλισμένους μας, δε θα πάνε σε καμία κλινική που θα τους πει «πλήρωσε και θα πας να πάρεις τα λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ», γιατί ο ΕΟΠΥΥ δε θα πληρώσει κανενός τη χρέωση. Το έχουμε ξεκαθαρίσει: Όποιος πάρει λεφτά από τον ασφαλισμένο μας, δεν είναι συμβεβλημένος μαζί μας. Άρα θα πρέπει ο ασθενής, αν ακούσει από μια κλινική ότι του ζητά επιπλέον λεφτά, γιατί ο ΕΟΠΥΥ δήθεν δεν τον πληρώνει ή τίποτα άλλο, αυτομάτως να αλλάξει κλινική :o. Άρα επίσχεση δεν υπάρχει από καμία κατηγορία παρόχων του ΕΟΠΥΥ –σας παρακαλώ πολύ, για να μη γίνεται παρεξήγηση.

 

14 Μαΐου 2014, 17:45:41
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
.....Άδωνις Γεωργιάδης: H επίσχεση έληξε. Θέλω να ευχαριστήσω -και το λέω με χαρά- προσωπικά τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Βλασταράκο, αλλά και όλους τους γιατρούς οι οποίοι υπό αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων μας.   
....Δημοσιογράφος: Κε Βλασταράκο, μέχρι πρόσφατα σας ακούγαμε που λέγατε ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να αυξηθεί.
Μιχάλης Βλασταράκος (Πρόεδρος Π.Ι.Σ): Επιμένω και ο Υπουργός έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό. Μαζί θα καταβάλλουμε προσπάθειες, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν για τη χώρα μας και τις αναλογιζόμαστε, ώστε ο προϋπολογισμός να αυξηθεί διότι αυτό επιβάλουν οι ανάγκες των ασφαλισμένων.
.....
Η απόφαση –και ευχαριστώ όλους τους παρόχους υγείας- ??? της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης των φορέων, των παρόχων, ήταν ομόφωνη, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το κοινωνικό σύνολο, τους ασφαλισμένους μας, οι οποίοι έχουν υποστεί πολλές δοκιμασίες, να αναστείλουμε την επίσχεση εργασίας, να συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Υγείας, για να διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν από εδώ και πέρα για την εκτέλεση όλων όσων συμφωνήθηκαν. Και να εγγυηθούμε, ο Υπουργός εγγυήθηκε και θα εκδοθούν σύντομα υπουργικές αποφάσεις μέσα από τη στενή συνεργασία.
....
Γιώργος Βουγιούκας (Πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ): Σταματήσαμε την επίσχεση. Αποφασίσαμε αναστολή της επίσχεσης, κατανοώντας την αδυναμία του Υπουργείου και του Υπουργού για αύξηση του άκρως ελλειμματικού προϋπολογισμού λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βρίσκεται η χώρα μας και για το γεγονός ότι ξεκινήσαμε αυτή την επίσχεση σε μια προεκλογική περίοδο που δεν θέλαμε να εκληφθεί ως εκβιαστικό μέτρο στο πρόσωπο του Υπουργού.
   Αν και είμαστε σε λάθος θέμα (το μεταφέρω και στο σωστό).... Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει οτι ο αγώνας ξεπουλήθηκε; Η κόκκινη γραμμή της αύξησης του προϋπολογισμού ξεθώριασε σε 3 μέρες.... Και στο κάτω-κάτω δεν έπρεπε να μεταφέρουν τις προτάσεις του άρχοντα στη βάση (στους τοπικούς συλλόγους) για να βγεί κάποια απόφαση. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ δεν είναι εργαστηριακός, δεν ιδρωνει και το αυτί του, με τα λεφτά των άλλων παίζει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θέλω να πω ότι, όπως είχαμε πει από την αρχή, την τελευταία εβδομάδα εκάστου μηνός θα υπάρχει, για όσους παρόχους έχουν ξεπεράσει τα όρια, δυνατότητα ??? ??? να μην εκτελούν και να πηγαίνει ο ασφαλισμένος σε κάποιον άλλον ??? ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το σχετικό πλαφόν.
   Τι θα συμβεί την τρίτη βδομάδα και θα κρατήσει το πλαφόν μέχρι τότε; Δηλαδή άμα τελειώσει το πλαφόν μετά την πρώτη εβδομάδα τι γίνεται; (απ. υπουργού: δουλεύετε τζάμπα, τί δεν καταλαβαίνετε; ).


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιώργος Βουγιούκας: Σε όλα τα άλλα συμφωνήσαμε. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι για το πρώτο πεντάμηνο θα βρει τα χρήματα που χρειάζονται για να αναπληρώσει τα χρήματα που εμείς κάναμε για τους ασφαλισμένους που εξυπηρετήσαμε.
Δημοσιογράφος: Οπότε δε θα τα επιβαρυνθείτε αυτά…
Γιώργος Βουγιούκας: Ακριβώς.
   Απο πότε ο τηλεβιβλιοϋπουργός έγινε αξιόπιστος συνομιλητής; Δεσμεύτηκε; Για να μην τον αδικώ αυτός όντως δεσμεύτηκε. Είπε (το διάβασα) ότι θα υπολογίσει τι έξοδα έκαναν τα εργαστήριια του ΕΟΠΥΥ το περσινό τετράμηνο (Ιαν-Απρ) -φυσικά ακτινογραφίες γενικές αίματος και μερικά ζάχαρα (ορμόνες δεν έκαναν) δλδ φραγκοδίφραγκα- και θα τους τα δώσει. Απο clawback 70% θα πάνε στο συμβολικό 69%.

Είπα πολλά μάλλον... Η ιστοσελίδα παρακολουθείται και πιθανόν να μου κόψουν τη σύμβαση.

14 Μαΐου 2014, 19:37:29
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι θα συμβεί την τρίτη βδομάδα και θα κρατήσει το πλαφόν μέχρι τότε; Δηλαδή άμα τελειώσει το πλαφόν μετά την πρώτη εβδομάδα τι γίνεται; (απ. υπουργού: δουλεύετε τζάμπα, τί δεν καταλαβαίνετε; ).
Βάσει υπουργικής απόφασης τα πλαφόν θα τελειώνουν την τελευταία βδομάδα! Τι δεν καταλαβαίνετε;
Αυτός Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (που ήταν μόνο υπενοματάρχης, όχι υπουργός) γιατί απαγόρευε τις "σεισμικές δόνεις"; Βέβαια αυτός  απαγόρευε και "το παίξιμο του κρέατος" ενώ στις υπουργικές αποφάσεις και δηλώσεις  πάει σύννεφο!
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαΐου 2014, 21:45:52 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Μαΐου 2014, 19:56:48
Απάντηση #21
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτε. Θεωρώ ότι η "κοινή συναινέσει" λύση της τελευταίας στιγμής είναι καθαρά προεκλογικός συμβιβασμός και ελάχιστη ουσία. Τα πραγματικά προβλήματα αναμένω να αναδειχθούν μετά τις εκλογές. Μακάρι να διασκεδαστεί ο φόβος μου.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

21 Μαΐου 2014, 12:53:59
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
... Θεωρώ ότι η "κοινή συναινέσει" λύση της τελευταίας στιγμής είναι καθαρά προεκλογικός συμβιβασμός και ελάχιστη ουσία. ...
   ήδη οι διαφωνίες ξεκίνησαν: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Με πρόσκληση και συντονισμό από τον Πρόεδρο του ΠΙΣ, σας γνωστοποιείται ότι διενεργήθηκαν τρεις συνολικά συναντήσεις εκπροσώπων της ΠΕΔ με εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων (ΠΑ.Σ.ΙΔΙ.Κ, Π.Ε.Ι.Φ.Π.Υ.) στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για τον καθορισμό του είδους του κλειστού προϋπολογισμού για το έτος 2014, χωρίς κατάληξη σε ομόφωνη απόφαση.
    Κλείνοντας τον κύκλο του διαλόγου, θεωρούμε ότι δε δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις τροποποίησης της απόφασης του Υπουργείου, (**σιγά να μη συμφωνήσουμε ποτέ σε τίποτα - είδες οι φμφ) όσον αφορά τη μορφή της επιβολής του αναλογικού ατομικού πλαφόν ανά πάροχο και ανά περιφέρεια με βάση την εξορθολογισμένη δαπάνη για το ύψος του κλειστού προϋπολογισμού.
   Ως εκ τούτου, αναμένουμε την άμεση υλοποίησή της από 01/06/2014.
    Η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης εργάζεται προς την κατεύθυνση της κατάθεσης προτάσεων οδηγιών συνταγογράφησης στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών και θα καταθέσει προτάσεις βελτίωσης της εφαρμογής του κλειστού προϋπολογισμού, αφού ληφθούν υπόψιν όλες οι ιδιαιτερότητες των παρόχων και συζητηθούν όλες οι εξαιρέσεις που αφορούν κυρίως τους νέους ιατρούς και τις τυχόν ετήσιες μεταβολές στην παροχή υπηρεσιών. (**όσο οι εξαιρέσεις αυτές δεν ποειράζουν τους μεγάλους)

23 Μαΐου 2014, 17:10:26
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
... Θεωρώ ότι η "κοινή συναινέσει" λύση της τελευταίας στιγμής είναι καθαρά προεκλογικός συμβιβασμός και ελάχιστη ουσία. ...
   ήδη οι διαφωνίες ξεκίνησαν
  . (**όσο οι εξαιρέσεις αυτές δεν ποειράζουν τους μεγάλους)
   Kαι φυσικά οι διαφωνίες συνεχίζονται: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 «Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»   - Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.-

Αθήνα, 23/05/2014 Δελτίο Τύπου
    Είμαστε αναγκασμένοι να παρέμβουμε δυναμικά, επειδή η Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. καλυπτόμενη από την Π.Ε.Δ. συνεχίζει την προσπάθεια επιβολής του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού μέτρου του ατομικού plafond ανά πάροχο και ανά υγειονομική περιφέρεια για τις διαγνωστικές εξετάσεις τρέχοντος έτους, προσπαθώντας μάλιστα με μεγάλη σπουδή να προκαταλάβει και να εξαναγκάσει τον Υπουργό Υγείας να υιοθετήσει τις θέσεις της, παρά την πρόσφατη (προ τριών ημερών) απόφαση του Σ.τ.Ε. που έκρινε το συγκεκριμένο μέτρο παράνομο και αντισυνταγματικό, γιατί καταργεί το αναφαίρετο δικαίωμα του ασφαλισμένου να μπορεί να επιλέξει τον γιατρό του και το διαγνωστικό κέντρο / εργαστήριο της προτίμησής του.
     Οφείλουμε να καταγγείλουμε δημόσια την Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. και όσους Ιατρικούς Συλλόγους συντάσσονται με τις αυταρχικές, αντιδημοκρατικές, παράνομες και αντισυνταγματικές θέσεις που θέλει να επιβάλλει, αδιαφορώντας τελείως για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων πολιτών αυτής της χώρας και ενδιαφερόμενη αποκλειστικά για τα ιδιοτελή συμφέροντα των μελών της, λειτουργώντας στην ουσία σαν συντεχνία και θεωρούμε ότι πρέπει να προασπίσουμε τις αρχές και αξίες που ισχύουν σε όλα τα ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη του πλανήτη, οι οποίες είναι : α) το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του ασφαλισμένου για τον γιατρό και το διαγνωστικό κέντρο / εργαστήριο της επιλογής του και β) το κίνητρο του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων για ποιοτικές υπηρεσίας υγείας και αξιόπιστα αποτελέσματα εξετάσεων, τα οποία στην ουσία υπηρετούν επίσης τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός Υγείας υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των κατοίκων αυτής της χώρας, όπως επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος του, δεν θα υποκύψει στις κραυγές και τους εκβιασμούς των συντεχνιών και θα προασπίσει το δίκαιο, το ηθικό και το συνταγματικά κατοχυρωμένο.
     Η Συντονιστική Επιτροπή των Διαγνωστικών Κέντρων.

ΥΓ: Τελικά τι ακριβώς διαπραγματεύτηκαν και τι συμφώνησαν (έστω κακήν-κακώς) με τον υπουργό;

23 Μαΐου 2014, 20:03:25
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Kαι φυσικά οι διαφωνίες συνεχίζονται: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 «Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»   - Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.-
ΥΓ: Τελικά τι ακριβώς διαπραγματεύτηκαν και τι συμφώνησαν (έστω κακήν-κακώς) με τον υπουργό;
   Και η γρήγορη απάντηση της προέδρου ΙΣΠατρών Άννας Μαστοράκου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ :
      1. Υπάρχει ρητή κυβερνητική απόφαση για εφαρμογή κλειστού προϋπολογισμού στον ΕΟΠΥΥ, κάτι που βρίσκεται αντίθετους τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους. Θεσμικά έχουν τεθεί οι παρακάτω όροι:
 α. Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ πρέπει να επαρκεί για τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
 β. Αποδεκτά ως κριτήρια εξορθολογισμού των δαπανών είναι μόνο τα επιστημονικά κριτήρια με την εφαρμογή διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
 γ. Απορρίπτονται θεσμικά όλοι οι λογιστικοί κανόνες που έχουν προταθεί κατά καιρούς ως άντρο οργανωμένων καρτέλ επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν τη δυνατότητα χειραγώγησης της συνταγογράφησης.
 δ. Ελεγκτικοί μηχανισμοί επαρκείς για την πάταξη της προκλητής ζήτησης και της υπερσυνταγογράφησης.
 ε. Ακέραιη και έγκαιρη αποζημίωση των εξετάσεων που έχουν εκτελεστεί.
     2. Πως θα διασφαλιστεί το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του ασφαλισμένου όταν:
 α. Εν μέσω επίσχεσης, έγινε επίσημη πρόταση από όμιλο προς το ΥΥΚΑ, εξαγοράς όλης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και εξαϋλωσης της κατά 50% προτίμησης των ασφαλισμένων να απευθύνονται σε εργαστηριακούς ιατρούς όπως αποδεικνύεται από την οικονομική κατανομή των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ για τα εργαστήρια;
 Ποιος είναι ακριβώς ο ορισμός του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων !!!;;
 β. Πως ακριβώς θα διασφαλιστεί η ελεύθερη επιλογή του ασθενούς όταν κατά την εφαρμογή του κλειστού προϋπολογισμού μόνο ανά περιφέρεια, θα κινητοποιηθούν όλα τα γρανάζια συνταγογράφησης με ανάπτυξη οργανωμένου μηχανισμού παραγωγής / ζήτησης που θα εξαντλεί από τις πρώτες ημέρες τον πενιχρό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ αφήνοντας το clawback για τους υπόλοιπους και απογυμνώνοντας την κάλυψη των υπόλοιπων ασφαλισμένων κατά τις λοιπές ημέρες του μήνα;; Το απόλυτο χάος !!!
 γ. Το πλαφόν ανά πάροχο αντιθέτως διασφαλίζει την αρχική επιλογή του ασφαλισμένου και του επιτρέπει την πρόσβασή του στο γνώριμο σημείο εξυπηρέτησής του.
     3. Περί θεμιτού/αθέμιτου ανταγωνισμού: Πέραν της προσπάθειας εξαγοράς της ΠΦΥ, κατατέθηκε από τα θεσμικά όργανα των διαγνωστικών κέντρων, στο ΥΥΚΑ, πρόταση για επιβολή ποσοστού κλιμακωτού rebate στους μικρούς παρόχους από το πρώτο ευρώ και όχι από 2000 ευρώ όπως έχει νομοθετηθεί σήμερα, προσπαθώντας να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το rebate των μικρών εργαστηρίων !!  Ποιος είναι ακριβώς ο ορισμός του θεμιτού / αθέμιτου ανταγωνισμού ;
     4. Το ΥΥΚΑ έχει χρέος να διασφαλίσει και να διασώσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τους απαράδεκτους μηχανισμούς παραγωγής / ζήτησης που παράγουν δαπάνες που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων και να πατάξει τη διαφθορά στο χώρο της υγείας από όπου και εάν προέρχεται.
   Το ΥΥΚΑ οφείλει να τιμωρήσει τον πάροχο που παραβατεί και να επιβραβεύσει τον τίμιο συνεργάτη του ΕΟΠΥΥ.
   Το ΥΥΚΑ οφείλει να υπερασπιστεί το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής του διαγνωστικού εργαστηρίου από τον ασφαλισμένο και να διαφυλάξει την επιβίωση του επιλεγμένου 50% της αγοράς με 2500 σημεία εξυπηρέτησης στην Επικράτεια και να προασπίσει τους αδύναμους κρίκους της ΠΦΥ από τον οδοστρωτήρα του ολιγοπωλιακού επιχειρηματικού συμφέροντος.
 
Άννα Μαστοράκου  Πρόεδρος ΙΣΠατρών
 Μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης

24 Μαΐου 2014, 08:14:17
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Η κυβερνητική τακτική της μπουρδολογίας αποδίδει. Ας φαγωθούνε τώρα μεταξύ τους οι εργαστηριακοί αφού

1) Σταμάτησαν την επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ σαν προεκλογική παροχή.
2) Δέχτηκαν ουσιαστικά την ύπαρξη κλειστού προυπολογισμού. 
3) Ως γνωστό το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. ( λέτε να δώσουν στη γνωστή αλυσίδα διαγνωστικών κομμάτι  από την πίτα των μικρών εργαστηρίων ?)

29 Μαΐου 2014, 11:18:35
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Ενημέρωση ιατρών αναφορικά με νεότερες εξελίξεις για τις φορολογικές δηλώσεις έτους 2013


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Δια της παρούσης επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα, σχετικά με την υποβολή των ετήσιων φορολογικών δηλώσεων.
Ειδικότερα μετά από συνεχείς πιέσεις του Προέδρου του Π.Ι.Σ, κου. Βλασταράκου και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κου. Γεώργιου Πατούλη, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης της ΠΕΔ και σε συνέχεια των αλλεπάλληλων επαφών τόσο με τον Υφυπουργό Υγείας κο. Μπέζα, όσο και με τον Υπουργό Οικονομικών κο. Στουρνάρα, το Προεδρείο του ΙΣΑ σήμερα πληροφορήθηκε τα κάτωθι:
Πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα στο e-dapy του κάθε ιατρού, είτε αφορά γιατρό ως φυσικό πρόσωπο, είτε ως ιατρική εταιρεία, το ακριβές ποσό του rebate και του clawback για το έτος 2013. Το ανωτέρω ποσό θα πρέπει να εκτυπωθεί και να δηλωθεί στην φορολογική δήλωση του έτους 2013.
Συνεπεία της προαναφερθείσας ρύθμισης, για την οποία θα εκδοθεί άμεσα ΠΟΛ από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι τελικά να αποφευχθεί η άδικη φορολόγηση πλασματικών εισοδημάτων για τους γιατρούς ως φυσικά πρόσωπα, καθώς και για τις ιατρικές εταιρείες.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΙΣΑ έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον του άδικου και απαράδεκτου μέτρου του clawback και rebate και θα συνεχίσει να μάχεται για την προάσπιση των συμφερόντων και των δίκαιων αιτημάτων των μελών του

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Ιουνίου 2014, 20:50:37
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) (όποιος έχει όρεξη και χρόνο διαβάζει)
ΕΛΛΗNΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   Αθήνα, 06/06/2014
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ          Αριθ. Πρωτ. : 1267  ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΜΑ : Σύνταξη σχεδίου Υπουργικής Απόφασης
    Σας αποστέλλουμε συνημμένα πρόταση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αναφορικά με την κατανομή του προϋπολογισμού των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Εργαστηρίων και παρακαλούμε, λόγω αρμοδιότητας, να προβείτε άμεσα στην έκδοση σχεδίου Υπουργικής Απόφασης όπως προβλέπεται από το εδάφιο Γ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του Ν.4262/2014 (ΦΕΚ 114/Α/10-05-2014).
 
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ     ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ  (τώρα που μας τελείωσε θα ισχύσει; )
 ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
     Αποφασίζεται ο προϋπολογισμός του 2014 που αφορά τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Εργαστήρια (Ι.Δ.Ε) να κατανεμηθεί στους πενήντα ένα (51) νομούς της χώρας του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Α. Η κατανομή γίνεται με την ακόλουθη διαδικασία:
   α) Υπολογίζεται η αναλογία του πληθυσμού κάθε νομού σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό της χώρας, βάσει των στοιχείων της απογραφής πληθυσμού του 2011.
   β) Κατανέμεται ο προϋπολογισμός σύμφωνα με την αναλογία πληθυσμού κάθε νομού στο σύνολο της χώρας ([ΚΑΤΑΝΟΜΗ] = ([ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ] x [ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ]).
   γ) Γίνεται εξομάλυνση της «ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ», όπως προέκυψε από την παράγραφο β, λαμβάνοντας υπόψη την αιτούμενη δαπάνη για ιατρικές πράξεις, σε κάθε νομό για το έτος 2013. Συγκεκριμένα όταν η «ΚΑΤΑΝΟΜΗ» ενός νομού ξεπερνά την αιτούμενη δαπάνη του νομού για το 2013, τότε ως ποσό κατανομής λαμβάνεται υπόψη η δαπάνη του 2013. Το ποσό που προκύπτει από αυτή την εξομάλυνση ανακατανέμεται στους νομούς των οποίων η «ΚΑΤΑΝΟΜΗ» υπολείπεται της δαπάνης του 2013, λαμβάνοντας υπόψη τα αντίστοιχα αναλογικά πληθυσμιακά κριτήρια. Μετά και την ανωτέρω εξομάλυνση προκύπτει ο προϋπολογισμός (Π/Υ) κάθε νομού για το 2014. Ακολούθως ο Π/Υ κάθε νομού κατανέμεται στα Ι.Δ.Ε. της περιοχής αυτής, κατά αναλογία με την πραγματοποιηθείσα δαπάνη κάθε Ι.Δ.Ε για το 2013 και επιμερίζεται σε δωδεκατημόρια. Το μεν 75% της κατανομής αποτελεί το ανώτατο όριο της Βασικής Ετήσιας Δαπάνης (ΒΕΔ) κάθε Ι.Δ.Ε της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής το δε 25% υπόκειται σε κλιμακωτή έκπτωση (REBATE). Εφόσον ένα ΙΔΕ δεν ξεπεράσει τη ΒΕΔ που του αντιστοιχεί κάθε μήνα, το ποσό αυτό θα του καταβάλεται χωρίς να υποστεί REBATE ή CLAW BACK. Ένα ΙΔΕ υπόκειται σε CLAW BACK όταν ξεπεράσει τη ΒΕΔ που του αντιστοιχεί και ταυτόχρονα έχει ξεπεραστεί και το 25% του Π/Υ που υπόκειται σε rebate., δηλαδή έχει ξεπεράσει το 100% του κλειστού προυπολογισμού που του αντιστοιχεί. Στο τέλος του έτους θα καταμεριστεί το ποσό της υπέρβασης της επικράτειας ανάλογα με το ποσοστό υπέρβασης που αναλογεί σε κάθε πάροχο. Αν κάποιοι νομοί δεν έχουν καταναλώσει το ποσό του Π/Υ που τους αντιστοιχεί, το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το ποσό υπέρβασης της επικράτειας για να μειωθεί το ποσό του CLAWBACK των παρόχων που το υπερέβησαν.
 
  2. Στις περιπτώσεις που κατόπιν των ελέγχων (να διευκρινιστεί ελπίζω εκ των προτέρων τι θα ελέγχεται) που διενεργούν οι Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ προκύψουν μη αποδεκτές δαπάνες οι οποίες θα αφορούν παρασχεθείσες υπηρεσίες που υπέβαλε προς αποζημίωση κάποιο ΙΔΕ στον ΕΟΠΥΥ εντός του 2014 και εκτός των τυχόν άλλων κυρώσεων που θα προβλέπει στις περιπτώσεις αυτές η σύμβαση και ο ΕΚΠΥ, το ποσό που θα περικόπτεται για το λόγο αυτό από τις απαιτήσεις του εν λόγω ΙΔΕ, θα αφαιρείται από τον υπολειπόμενο Π/Υ του (προσοχή, δεν αφαιρείται απο την πιθανή υπέρβαση) και θα παραμένει «αδιάθετο» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει τη τυχόν υπέρβαση του συνολικού ετήσιου Π/Υ και άρα το CLAW BACK που θα απαιτηθεί από το σύνολο των ΙΔΕ στο τέλος του έτους.
    Το ΙΔΕ παρέχει, εφόσον δεν διαπιστώσει παρατυπίες της ιατρικής δεοντολογίας και των κείμενων διατάξεων, υποχρεωτικά προς τους δικαιούχους του Οργανισμού τις υπηρεσίες για τις οποίες συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ όλες τις ημέρες εκάστου μηνός, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ακόμη και αν το ΙΔΕ καλύψει τη μηνιαία προϋπολογισμένη δαπάνη, όπως αυτή κοινοποιείται στους παρόχους από τον ΕΟΠΥΥ, εξακολουθεί (τζαμπα, χωρίς πιθανότητα αποπληρωμής - κοινώς κρατάει τα παραπεμπτικά για τον άλλο μήνα)  να παρέχει τις υπηρεσίες του έως και την 8η ημερολογιακή ημέρα πριν τη λήξη εκάστου μηνός, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στη σύμβαση του ΙΔΕ με τον ΕΟΠΥΥ. Ειδικά για τις τελευταίες επτά ημερολογιακές ημέρες εκάστου μηνός, το ΙΔΕ δικαιούται να μην δέχεται παραπεμπτικά διαγνωστικών πράξεων δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ, εφόσον έχει ήδη καλυφθεί ή καλυφθεί εντός των επτά αυτών ημερών η ορισμένη μηνιαία προϋπολογισμένη δαπάνη. Στην περίπτωση αυτή, το ΙΔΕ υποχρεούται να ενημερώνει εγγράφως τους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ που προσέρχονται για εκτέλεση διαγνωστικών πράξεων εντός του χρονικού διαστήματος των τελευταίων επτά ημερολογιακών ημερών εκάστου μηνός, ότι αυτές οι διαγνωστικές πράξεις δεν δύνανται να εκτελεστούν με δαπάνες του Οργανισμού και θα επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο εφόσον δεν απευθυνθεί σε δημόσιες δομές ή σε άλλο Ι.Δ.Ε. που δεν έχει καλύψει τον Π/Υ του.
 
3. Τα ως άνω υλοποιούνται από τον ΕΟΠΥΥ κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ – ΝΟΜΟΙ  (ακολουθούν οι νομοί για όσους δεν έκαναν πατριδογνωσία)

14 Ιουνίου 2014, 00:13:30
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
13-06-2014.
ΕΟΠΥΥ: Εντολή Βορίδη για συμψηφισμό claw back για τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά εργαστήρια.

Εντολή προς την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας συμψηφισμού των ποσών που προκύπτουν από την εφαρμογή του claw back με απαιτήσεις που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών από ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια για το έτος 2013.

Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το ποσό της υπερβάλλουσας δαπάνης, σε σχέση με τα προκαθορισμένα ανώτατα όρια δαπανών, έχει επιμεριστεί στους παρόχους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ήδη εκδοθείσες Υπουργικές Αποφάσεις και θα συμψηφιστεί με υπάρχουσες απαιτήσεις των παρόχων από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν κατά τα έτη 2012 και 2013.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας “μετά το πέρας της διαδικασίας θα επέλθει σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού και βελτίωση της οικονομικής του θέσης, ενώ παράλληλα θα έχει υλοποιηθεί σημαντικό μέρος των δεσμεύσεων του, προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής και σύγχρονης οργάνωσης του.

Με την υλοποίηση της διαδικασίας του συμψηφισμού προκύπτει ότι οι ιδιώτες πάροχοι δεν θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν χρηματικά ποσά προς τον οργανισμό. Σημειώνεται ότι το οικονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από τον συμψηφισμό, θα αποδοθεί στους παρόχους ύστερα από την ολοκλήρωση του οικονομικού και κλινικού ελέγχου».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Ιουνίου 2014, 19:44:24
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Ένα εκτενέστατο άρθρο του Αιμ. Νεγκή απο το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Πενία τέχνας κατεργάζονται στον ΕΟΠΥΥ. Οι φωστήρες του οργανισμού, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη συντεχνία των γιατρών και τους γαλάζιους συνδικαλιστές, ετοιμάζονται να επιβάλουν «σοβιετικού τύπου» μέτρα στις διαγνωστικές εξετάσεις, προκαλώντας ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες…
   Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, σχεδιάζουν να επιβάλλουν μηνιαίο πλαφόν ανά πάροχο (να σημειώσουμε ότι το ζήτησε η πλειοψηφία των παρόχων) . Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν αυτό θα συμπληρώνεται, τότε ο πάροχος θα είναι υποχρεωμένος να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες μέχρι και 8 ημέρες πριν τελειώσει ο μήνας! Δηλαδή, την τελευταία εβδομάδα, οι πολίτες είτε θα πληρώνουν από την τσέπη τους είτε θα ψάχνουν να βρουν πάροχο που δεν έχει κλείσει το πλαφόν… (κάποιος λαϊκίζει; )
    Η απίστευτη αυτή ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο υπουργικής απόφασης, που συντάχθηκε επί Άδωνι και βρίσκεται πλέον στα χέρια του Μάκη Βορίδη, προκειμένου να υπογραφεί. Ενώ διανύουμε τον 6ο μήνα του έτους, ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα, που δεν ισχύουν σε καμία άλλη χώρα - υποτίθεται για να ελέγξουν τις δαπάνες…
    Για ποιο λόγο καταφεύγουν σε αυτά τα ανήκουστα και «μπακαλίστικα» μέτρα; Για να μη θίξουν τα συμφέροντα περίπου 2.700 εργαστηριακών γιατρών παρόχων (που πέρισυ τους έκαναν περικοπή 45% και φέτος περίπου 65%) . Διότι με το πλαφόν ανά πάροχο εξασφαλίζεται ένα σταθερό εισόδημα σε κάθε γιατρό, ανεξάρτητα από το αν κάνει σωστά τη δουλειά του ή όχι. Και εγώ που νόμιζα ότι Ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι τους παρόχους του… (και για να μην πληρώνει, μην ξεχνιόμαστε)
    Όλοι  ??? γνωρίζουμε ότι στον τομέα των εργαστηριακών και παρακλινικών εξετάσεων έχουμε προκλητή ζήτηση (αν έχετε ονόματα στον εισαγγελέα -sic) . Μερικοί μάλιστα την εκτιμούν σε 30-40%. Το θέμα λοιπόν είναι ότι με το πλαφόν ανά πάροχο, το οποίο μάλιστα για να υπολογιστεί θα ληφθεί υπόψη η κατανάλωση κάθε παρόχου το 2013, σημαίνει πρακτικά ότι όποιος πάροχος «έκλεψε» πέρσι τον ΕΟΠΥΥ, φέτος θα επιβραβευτεί! Αντί λοιπόν ο ΕΟΠΥΥ και η κυβέρνηση να λάβει μέτρα εξυγίανσης και καταπολέμησης της διαφθοράς, «χαϊδεύει» τα αυτιά όσων καταληστεύουν το Δημόσιο. (καμιά διαφωνία σε αυτό)
    Μα καλά, θα πει κανείς, η χώρα διέρχεται κρίση, έχει προβλήματα και γι’ αυτό, λαμβάνει έκτακτα μέτρα, που ίσως δεν είναι δίκαια, αλλά αναγκαία. Θα μπορούσα να δεχθώ το επιχείρημα αυτό το 2010 ή το 2011. Σήμερα, είναι ανεπίτρεπτο. Υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν οι δαπάνες και να καταπολεμηθεί η διαφθορά, χωρίς να επιβληθεί πλαφόν ανά πάροχο, που θα προκαλέσει ταλαιπωρία στους πολίτες και αναστάτωση στην αγορά υγείας.
    Ας γίνω πιο σαφής. Πλέον, κυβέρνηση και ΕΟΠΥΥ έχουν στη διάθεσή τους αναλυτικά στοιχεία για τη συνταγογράφηση κάθε γιατρού από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Συνεπώς, μπορεί να εντοπίσει τεκμηριωμένα πια ποιος γιατρός υπερσυνταγογραφεί συστηματικά.
    Υπάρχουν διεθνώς αποδεκτά όρια, πάνω από τα οποία θεωρείται ότι ένας γιατρός τεκμαίρεται πράττει προκλητή ζήτηση. Τα ίδια άλλωστε χρησιμοποιούν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα… (είναι ανακάλυψη ή εφεύρεση; )
    Είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν πολλές εξετάσεις, οι οποίες είναι υπερτιμολογημένες. Για παράδειγμα, το υπερηχοκαρδιογράφημα καρδιάς, το οποίο ενώ ο απλός υπέρηχος έχει τιμή 8,28 ευρώ, εκείνο έχει 50 ευρώ και συνήθως ο γιατρός συνταγογραφεί και συχνά εκτελεί ο ίδιος (Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει…) υπέρηχο καρδιάς και αορτής, οπότε το κόστος διπλασιάζεται στα 100 ευρώ. Αν μάλιστα κάνει το λεγόμενο stress echo τότε η τιμή αυξάνεται στα 250 ευρώ! (ως 120-130 ευρά έχω δει Κ/Δ παραπεμπτικά. Υπάρχει όντως αυτό το στρες; )
    Άλλο «κόλπο» των γιατρών είναι ότι γράφουν 3,4,5 ακόμη και 6  ??? αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες σε ένα παραπεμπτικό! Για παράδειγμα, αν ένας ασθενής έχει πρόβλημα στη μέση του, ο γιατρός γράφει 3,4 ή και 5,  ??? !!! μαγνητικές, οι οποίες καλύπτουν όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλης, ανάλογα με τις μοίρες… (ΕΛΕΟΣ, αλήθεια είχα δει παλιά παραπεμπτικό με 3 MRI -ΑΜΣΣ,ΘΜΣΣ,ΟΜΣΣ αλλά ποτέ με 5, α ναι και MRI άνω-κάτω-όπισθο-θώρακα δλδ τετραπλή αλλά αυτά σπανίζουν) Μία απλή λύση θα ήταν να μπει όριο δύο εξετάσεις ανά παραπεμπτικό και σε αντίθετη περίπτωση το θέμα να ελέγχεται από επιτροπή, ώστε να μπει φραγμός. (ναι μόνο σάκχαρο-ουρία-κρεατινίνη 3 ανα παραπεμπτικό όπως τα φάρμακα)
   Φυσικά, τάξη μπορεί να μπει μόνο αν εφαρμοστούν τα λεγόμενα διαγνωστικά πρωτόκολλα. Υποτίθεται ότι αυτά φτιάχνονται εδώ και μήνες στο υπουργείο Υγείας, αλλά πληροφορούμαι ότι το θέμα εξελίσσεται σε φιάσκο. Και φυσικά το κρύβουν επιμελώς κάτω από το χαλί…
    Άνθρακες ο θησαυρός αποδεικνύονται και τα πρωτόκολλα που παρέδωσε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχ. Βλασταράκος. Ο έλεγχός τους έδειξε ότι μερικά αυξάνουν αντί να μειώνουν το κόστος! Μάλιστα, έμαθα ότι πρόσφατα ο ίδιος έστειλε επιστολή, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αρμόδιος και ότι θα πρέπει να ζητηθεί η αρωγή των Επιστημονικών Εταιρειών.
    Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνουν αυτά. Δηλαδή, το Κράτος να ζητεί από μία επαγγελματική ένωση (δεν είναι ακριβώς επαγγελματική ένωση ο ΠΙΣ όπως ο σύλλογος κρεοπωλών, διακρίνω κάποιοα εμπάθεια; ) να θέσει κανόνες και όρια. Και όχι από τα επιστημονικά όργανα, όπως γίνεται διεθνώς.
   Είναι ανάγκη συνεπώς ο Μάκης Βορίδης να συστήσει μία ολιγομελή (τριμελή; ) επιτροπή με τη συμμετοχή των αρμοδίων επιστημονικών οργάνων, ώστε να φτιαχτούν επιτέλους πρωτόκολλα, που να ισχύσουν από το 2015. Μέχρι τότε, μπορεί να λάβει πρακτικά, δίκαια και διεθνώς αποδεκτά μέτρα ώστε να θέσει υπό έλεγχο τις δαπάνες και να περιορίσει τη διαφθορά. Και φυσικά να ζητήσει ένα ποσοστό έκπτωσης 20-25% σε όλους τους παρόχους. (φετος τους πρώτους μήνες τα R/B+C/B υπολογίζονται σε άνω του 60% όπως έγραψα ανώτερω.... με 20-25% θα άνοιγαν σαμπάνιες).
   Όχι όμως με αλχημείες σε βάρος των πολιτών και προς όφελος των συντεχνιών και των γαλάζιων συνδικαλιστών

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
6640 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαΐου 2016, 23:48:56
από Αρχίατρος
1 Απαντήσεις
7662 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιουνίου 2011, 23:49:22
από EzeΤΡΟΛ
3 Απαντήσεις
4219 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Φεβρουαρίου 2012, 16:01:49
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
4498 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Φεβρουαρίου 2013, 20:13:09
από Ορθοπαιδικός
5 Απαντήσεις
12673 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Σεπτεμβρίου 2019, 12:30:28
από Όμηρος