Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Πρέπει οι Γενικοί Ιατροί να φοβόμαστε τις ιδιωτ. εταιρ. παροχής Ιατρ. Υπηρεσιών;

(1/3) > >>

Argirios Argiriou:
Λέγεται και ξαναλέγεται σε Ιατρικούς κύκλους ότι θα έρθουν οι ιδιωτικές εταιρείες που θα πληρώνουν ψίχουλα στους Ιατρούς και θα μας πάρουν την δουλειά εμάς τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες.

Δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει όταν πρόκειται για κλινικούς Γενικούς Ιατρούς.

Με 50 ευρώ ανά έτος, σαν ιδιώτης Γενικός Ιατρός με μόνο προσωπικό μια Γραμματέα και μια Καθαρίστρια λίγες ώρες την εβδομάδα, θα μπορούσα να αναλάβω ένα Ασθενή. Δεν νομίζω ότι αυτή την τιμή μπορεί να την χτυπήσει η οποιαδήποτε Βιοιατρική (άσε που αν χρειαστεί έχω περιθώρια να κατεβώ και λίγο παρακάτω). Ούτε και νομίζω ότι οι κλινικοί Γιατροί που θα φέρει η Βιοιατρική από άλλες πόλεις θα αποκτήσουν έτσι εύκολα την εμπιστοσύνη του κόσμου στην Καβάλα ή στην Χίο ή στην Άμφισσα, (παίρνω τυχαία παραδείγματα) ειδικά αν η Βιοιατρικη πληρώνει χαμηλούς μισθούς.


Άλλο οι εργαστηριακές ειδικότητες και οι ειδικότητες που το κόστος εξοπλισμού ενός Ιατρείου είναι πολύ μεγάλο, και άλλο η μάχιμη Γενική Ιατρική.

pzogr:
Συνάδελφε υπάρχει η πληροφόρηση ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει 50 ευρώ ανά ασφαλισμένο; Αν οι ασφαλισμένοι (άμεσοι/έμμεσοι) είναι πχ 7.000.000 αυτό αντιστοιχεί σε 350.000.000! Αν δεν κάνω λάθος το ποσό των επισκέψεων δεν υπερβαίνει τα 90.000.000.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφε υπάρχει η πληροφόρηση ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει 50 ευρώ ανά ασφαλισμένο; Αν οι ασφαλισμένοι (άμεσοι/έμμεσοι) είναι πχ 7.000.000 αυτό αντιστοιχεί σε 350.000.000! Αν δεν κάνω λάθος το ποσό των επισκέψεων δεν υπερβαίνει τα 90.000.000.

--- Τέλος παράθεσης ---

Για τα φάρμακα έχουν να δώσουν φέτος 2 δις και τους φαίνονται και λίγα (γιατί το 2009 φτάσαμε να δίνουμε μέχρι και 5,1 δις). Μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να δέχεται να αγοράζει τα γενόσημα φάρμακα σε τιμές πολλαπλάσιες από ότι το εξωτερικό, ειδάλλως θα μπορούσε να κατεβεί άνετα και κάτω από τα 2 δις.

Για να γίνει πράξη ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού και να καλύψει όλους τους Έλληνες είτε αυτοί είναι ασφαλισμένοι είτε είναι ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να δώσουν 350.000.000 ;

Να υπενθυμίσουμε ότι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2014 φθάνει τα 6,6 δισ. ευρώ.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια να γίνει πράξη ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού και να καλύψει όλους τους Έλληνες είτε αυτοί είναι ασφαλισμένοι είτε είναι ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να δώσουν 350.000.000 ;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση, θεωρείτε όλες τι άλλες ειδικότητες δεν πρέπει να τις καλύπτει ένα ασφαλιστικό ταμείο; (αλλιώς τα χρήματα πολλαπλασιάζονται...). Τα νοσοκομεία δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να δεχθούν όλες τις πιθανές παραπομπές.

Δ. Κουναλάκης:
Αυτό το μήνα σε ένα συμβεβλημένο Γενικό ιατρό ή παθολόγο δίνει 400 επισκέψεις ή 3600€ (τα υπόλοιπα 400€ μάλλον δεν θα τα δώσει ποτέ).
Ας υποθέσουμε ότι σε χρόνια περιστατικά ο γενικός ιατρός ή παθολόγος γράφει τρίμηνες συνταγές δηλαδή βλέπει περίπου 800 άτομα το τρίμηνο για την χρόνια αγωγή τους με την υπόθεση ότι μεταξύ 15-40 ετών η συντριπτική πλειοψηφία πάνε 0-2 φορές το χρόνο στο γιατρό, 40-50 ετών πάνε 2-3 φορές το χρόνο στο γιατρό και (ας υποθέσουμε και πάλι) ότι πάνω από 50 ετών όλοι έχουν κάποια χρόνια αγωγή.

Σήμερα δίνει στους συμβεβλημένους ιατρούς (και εάν γράφουν τρίμηνες συνταγές) περίπου 3600€/μήνα για 1200 άτομα ΑΝΑ ΓΙΑΤΡΟ με βάση τις παραπάνω παραδοχές. Αν υποτεθεί ότι δίνει οικογενειακό ιατρό σε όλους και όταν τον έχουν επιλέξει 2000 άτομα δίνει 5000€ με το ΤΣΑΥ πληρωμένο δεν θα του στοιχίζει το ίδιο με σήμερα; Με αυτά ο οικογενειακός ιατρός θα πρέπει να καλύψει το ιατρείο του, τον εξοπλισμό του, και μια γραμματέα/νοσηλεύτρια. Δεν θα μπούνε γιατροί πιστεύετε σε αυτή την περίπτωση; Και εάν ήθελε να ελέγξει την ασυδοσία σε επισκέψεις όταν θα είναι όλες τσάμπα, θα μπορούσε να βάλει 1€ ανά επίσκεψη στον ασθενή για να μειώσει τον "ηθικό κίνδυνο" (όπως μνημονεύεται στη διοίκηση).

Για 11.000.000 κατοίκους, αυτό σημαίνει 6000 γενικούς ιατρούς/παθολόγους/παιδίατρους το ελάχιστο. Υπάρχουν. Το κόστος θα ήταν (5000€ μισθός+250€ ΤΣΑΥ) επί 12 μήνες δια 2000 ασφαλισμένους, δηλαδή: 31.5€ το χρόνο ανά άτομο μέση τιμή ή κάτι λιγότερο από 350 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για 11.000.000 κατοίκους.
Που θα μπορούσε να βρει τα χρήματα; Θα μπορούσε να μπει στην φορολογική δήλωση ένα ετήσιο "παράβολο" 20€ για τον κύριο ασφαλισμένο, 10€ για τον/την σύζυγο και 5€ για κάθε παιδί. Όποιος δεν κάνει φορολογική δήλωση δεν το πληρώνει. Θα είχε βγάλει το μισό κόστος. Και ο ασθενής θα είχε προσωπικό-οικογενειακό ιατρό χωρίς να βάζει από την τσέπη του χρήματα.

Με το παραπάνω σύστημα θα έμπαιναν γιατροί στο σύστημα να γίνουν οικογενειακοί ιατροί; Θα είχε ο ασθενής ιατρό της επιλογής του; Να σημειώσω ότι στο ΕΣΥ δεν προβλέπεται επιλογή ιατρού από τον ασθενή και την λύση για την επιλογή ιατρού έχει καλύψει το γνωστό "φακελάκι".

Ένας επιμελητής Α του ΕΣΥ που είναι ο μέσος όρος (μεταξύ επιμελητή Β & διευθυντή) πόσο κοστίζει στο ΕΣΥ με το ΤΣΑΥ του για 11 μήνες εργασίας (με πληρωμένη την κανονική άδεια); Πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός, το κτίριο, το υπόλοιπο προσωπικό, και η συντήρηση ενός ΠεΔΥ ή ενός κέντρου υγείας;  Πόσο κόστιζαν τα πολυ-ιατρεία του ΕΟΠΥΥ;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση