Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Πρέπει οι Γενικοί Ιατροί να φοβόμαστε τις ιδιωτ. εταιρ. παροχής Ιατρ. Υπηρεσιών;

<< < (2/3) > >>

Gatekeeper:
Και για να συνεχίσω την σκέψη του Δημήτρη για τις περιοχές που δεν υπάρχει "ζήτηση"  υπάρχει και η λύση του Golden Hello...

Gatekeeper:
Πριν 4 χρονια περίπου έιχα έρθει σε επαφή με μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας που ενδιαφέρονταν να ιδρύσουν 4 Αστικού τύπου ΚΥ στο λεκανοπέδιο. Οι εντυπώσεις που αποκόμισα ήταν οι εξής:
1. Η διαδικασία λήψης αποφάσεων ειναι δαιδαλώδες ετσι ώστε καθίσταται δύσκολη η ευέλικτη προσαρμογή στο περιβάλλον της ΠΦΥ.
2. Τα μεγάλα μαγαζιά δεν ενδιαφέρονται για την ΠΦΥ παρα μόνο για την απόσβεση του ιατροβιοτεχνολογικού εξοπλισμού και την κατευθυνόμενη εκτέλεση παραπεμπτικών . Έν ολίγοις τους ενδιαφέρει η αλιευση ασθενών δια μέσου των ΚΥ προς όφελος του μεγάλου μαγαζιού .
3. Τα χρήματα που δίνουν είναι της πλάκας γεγονός που σημαίνει πως το ανθρώπινο δυναμικό που θα προσελκύσουν θα είναι μειωμένης αποτελεσματικότητας.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια να γίνει πράξη ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού και να καλύψει όλους τους Έλληνες είτε αυτοί είναι ασφαλισμένοι είτε είναι ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να δώσουν 350.000.000 ;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση, θεωρείτε όλες τι άλλες ειδικότητες δεν πρέπει να τις καλύπτει ένα ασφαλιστικό ταμείο; (αλλιώς τα χρήματα πολλαπλασιάζονται...). Τα νοσοκομεία δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να δεχθούν όλες τις πιθανές παραπομπές.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Εγώ θα συμφωνήσω και σε αυτό: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια 11.000.000 κατοίκους, αυτό σημαίνει 6000 γενικούς ιατρούς/παθολόγους/παιδίατρους το ελάχιστο. Υπάρχουν. Το κόστος θα ήταν (5000€ μισθός+250€ ΤΣΑΥ) επί 12 μήνες δια 2000 ασφαλισμένους, δηλαδή: 31.5€ το χρόνο ανά άτομο μέση τιμή ή κάτι λιγότερο από 350 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για 11.000.000 κατοίκους.

--- Τέλος παράθεσης ---
   αλλά το ερώτημα μου μένει αναπάντητο. Πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα και μπορείτε να καλύψετε 100% τον πιθανό ασθενή; Δεν χρειάζονται οι άλλες ειδικότητες καθόλου; Ότι δεν καλύπτεται στο νοσοκομείο; Αντέχει αυτό;
    Μια λύση στα άνω θα ήταν να παραπέμπεται εσείς (οι οικογενειακοί) στον συμβεβλημένο ειδικό όταν χρειάζεται (έρχονται για κάποιους μίζες; ). Βέβαια έτσι το κρατικό κόστος αυξάνει....   

Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςαλλά το ερώτημα μου μένει αναπάντητο. Πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα και μπορείτε να καλύψετε 100% τον πιθανό ασθενή; Δεν χρειάζονται οι άλλες ειδικότητες καθόλου;

--- Τέλος παράθεσης ---

Η διεθνής πρακτική εχει δώσει απάντηση στο ερώτημα .
Δεν υπάρχει λόγος να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό !!!!

Argirios Argiriou:
Ορθοπαιδικέ, πρέπει να ομολογήσω ότι το τι θα γίνουν οι υπόλοιποι Ιατροί είναι το μεγάλο πρόβλημα με την πρόταση που καταθέτουμε εμείς οι Οικογενειακοί Ιατροί.

Φοβάμαι ότι προσπαθούμε να λύσουμε μια άλυτη εξίσωση: Πρέπει να χωρέσουμε τους πιο πολλούς Ιατρούς/κάτοικο στον ΟΟΣΑ (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ειδικοί σε κάποιο όργανο του σώματος) μέσα σε ένα χρεωκοπημένο σύστημα Υγείας.

Ίσως και να τα καταφέρουμε τελικά με διάφορες αλχημείες, αλλά θα είναι αυτό προς συμφέρον της κοινωνίας;

Εννοείται ότι οι Γενικοί Ιατροί δεν τα ξέρουμε όλα, κάθε άλλο μάλιστα, και ότι χρειάζομαστε Ειδικούς που να ξέρουν την δουλειά τους, αλλά οι Ειδικοί που έχουμε είναι τόσοι πολλοί που πολύ δύσκολα να χωρέσουν όλοι στο Ελληνικό σύστημα Υγείας.

Νομίζω ότι μέσα στα αιτήματα της ΕΝ.Ι. ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι και το να μπορούν όσοι Ειδικοί θέλουν, να επιλέξουν να εργαστούν ως Γενικοί - Οικογενειακοί Ιατροί εφόσον βέβαια δεχτούν να μπουν σε πρόγραμμα on the job training όπου κάποια Σαββατοκύριακα το εξάμηνο π.χ. για διάστημα 4 ετών θα μετεκπαιδεύονται για να γίνουν και επίσημα Γενικοί Ιατροί. Σε αυτό ελπίζω να βρεθεί σύμμαχος και η ΕΛΕΓΕΙΑ αφού δική της είναι εξαρχής η ιδέα.




Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση