Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 07:22:28

Αποστολέας Θέμα: Πάτρα: Έσπασαν το αυτοκίνητο του Πάσχου Μανδραβέλη.  (Αναγνώστηκε 6830 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Μαρτίου 2014, 10:31:15
Αναγνώστηκε 6830 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
20/03/2014.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Μαρτίου 2014, 10:37:31
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Τα Νέα, 22/03/2014
του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Ας κάνουμε λοιπόν κάτι αριστερό.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης είναι από τους παρεμβατικότερους αρθρογράφους που έχει η χώρα. Καταρτισμένος, με σταθερή και γενναία άποψη που δεν τη στρογγυλεύει, παρʼ όλα αυτά συγκαταλέγεται στους δημοσιογράφους που έχουν δεχτεί τις περισσότερες επιθέσεις, όχι μόνο λεκτικές, ενώ το Διαδίκτυο βρίθει προσβλητικών αναφορών εναντίον του. Χθες, λέει, όταν μίλαγε σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας τού έσπασαν το αυτοκίνητο έξαλλοι που δρουν στο όνομα της Αριστεράς. Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα σε αυτούς τους ανθρώπους ότι ντροπιάζουν την Αριστερά. Οτι δεν δικαιούνται να σπάνε αυτοκίνητα, να διαλύουν εκδηλώσεις, να κάνουν face control στα πανεπιστήμια στο όνομα της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι Αριστερά. Είναι «κόκκινος φασισμός». Είμαι βέβαιος ότι οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν το πανεπιστήμιο επισκέπτονταν, π.χ., στελέχη των ΑΝΕΛ ή δημοσιογράφοι που σήμερα υποδύονται τους αντιμνημονιακούς λαϊκούς αγωνιστές.

Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που κάνει την πλειονότητα αυτών των αριστερών να δείχνουν «ανοχή» σε πρόσωπα με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά και να μην μπορούν να δεχτούν τη δημόσια φωνή τους, φωνή που πρωτίστως υπερασπίζει τις ατομικές ελευθερίες, το δικαίωμα στη γνώμη ακόμα και αυτών που επιτίθενται με σκαιούς χαρακτηρισμούς εναντίον τους. Τα πρόσωπα αυτά στηρίζουν τις επιθέσεις τους στην άρνηση της κριτικής εναντίον τους. Παραγνωρίζουν το υπόλοιπο μέρος της δημόσιας παρουσίας των προσώπων αυτών, την ανεξαρτησία τους, την αυστηρή κριτική σε κυβέρνηση, φαινόμενα διαφθοράς και οπορτουνισμό και κρατούν την προσωπική διαφωνία τους. Κατά την άποψή μου, όλο αυτό που περιέγραψα δείχνει ένα τμήμα της Αριστεράς σε κατάπτωση. Την ένδεια ισχυρού προγραμματικού λόγου αλλά και την απουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να πάνε κόντρα στο ρεύμα χωρίς γενικότητες και φανατισμό. Στη φρασεολογία τους κυριαρχούν η καταγγελία, οι υψηλοί τόνοι, οι προσποιημένες αναφορές, ακόμα και η συνωμοσιολογία. Στο πλαίσιο αυτό, η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια: εξαιτίας αυτού του τρόπου πολιτεύεσθαι έχει καταστήσει το κόμμα του Π. Καμμένου προνομιακό συνομιλητή του. Διότι υπάρχει ώσμωση με τη λαϊκή Δεξιά ή πρόσωπα που έπαιξαν καταστροφικό ρόλο την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.

Η έλλειψη ανοχής απέναντι στην αντίθετη άποψη, το μίσος προς όσους την εκφράζουν προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στην κοινωνία και στους πολίτες. Χρησιμοποιούνται πρακτικές που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση τάζει τα πάντα στους πάντες, επαναφέρει τη λογική των «μαγικών λύσεων». Κατά μια έννοια, κατεβάζει σε όλα τον πήχη. Ποινικοποιεί την αξιολόγηση, στηρίζει όσους λουφάζουν και, το χειρότερο, δηλώνει πως όταν γίνει κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει ακόμα και αυτούς που είχαν μπει στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά. Λες και μιλάμε για πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων,όχι προσόντων.

Εν τω μεταξύ, όποιος θεωρεί αυτονόητες κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ βαπτίζεται νεοφιλελεύθερος, όποιος στηρίζει χωρίς αστερίσκους την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας θεωρείται «ευρωλιγούρης», ενώ όποιος έχει μέτωπο με τη βία και την τρομοκρατία αυτομάτως δεν αντιλαμβάνεται τις τεκτονικές αλλαγές που καταγράφονται στην ελληνική κοινωνία. Ενδεικτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο υποδέχτηκαν τμήματα της Αριστεράς το βιβλίο του τρομοκράτη Κουφοντίνα...

Αλλά για να επιστρέψουμε στην αφορμή αυτού του σημειώματος, πώς γίνεται τα πανεπιστήμια από εστίες εκμάθησης και διακίνησης ιδεών να έχουν μετατραπεί σε άβατο για τους περισσότερους ή σε χώρο επαναστατικής γυμναστικής, όντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα κλειστά;

Η Αριστερά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει ουδεμία σχέση με την ανανεωτική Αριστερά, με το ΚΚΕ να αποτελεί μια αυτοτελή νησίδα που δεν χρήζει για ευνόητους λόγους κριτική και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά να υποθάλπει βίαιες συμπεριφορές, το τεράστιο βάρος πέφτει στη ΔΗΜΑΡ - διότι κουβαλάει σημαντικό ιστορικό βάρος και ηθικό φορτίο.

Εκτιμώ πως στο κόμμα πρέπει να γίνει κάτι δραστικό, τόσο σε επίπεδο επικαιροποίησης προγραμματικών αρχών όσο και σε επίπεδο oυσιαστικών πρωτοβουλιών για να μην οδεύσει το ρεύμα της ανανεωτικής Αριστεράς, που πρόσφερε τόσα πολλά, προς το τέλος του. Θα είναι κρίμα. Οχι μόνο για τον χώρο και τα πρόσωπα που έδωσαν και τη ζωή τους για να επιβιώσουν αυτές οι ιδέες, αλλά για τη χώρα.


Ο Ανδρέας Ε. Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Μαρτίου 2014, 10:39:53
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 22/03/2014.
του Πάσχου Μανδραβέλη.


Θύμα των επιθέσεων η Αριστερά...

Το μόνο που κρατώ από τη μικρή περιπέτεια στην Πάτρα είναι η αντίδραση των φοιτητών απέναντι στους αριστεροχουλιγκάνους, που προσπάθησαν να διακόψουν την εκδήλωση με θέμα «Το Πανεπιστήμιο του Αύριο», όπως και τις αντιδράσεις ανθρώπων με τους οποίους έχω κατά καιρούς διαφωνήσει για πολλά ζητήματα.

Ολα δείχνουν ότι οι δυνάμεις της αριστερής αντίδρασης χάνουν το παιγνίδι στην κοινωνία. Μπορεί να φωνασκούν τα μπαγιάτικά τους συνθήματα, αλλά κανείς δεν τους ακούει. Το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι έχουν μπει στη μέθεξη του φανατισμού και φωνασκούν ακόμη περισσότερο (κάποιες φορές, μάλιστα, βιαιοπραγούν). Ετσι, η αρχική αδιαφορία των υπολοίπων μεταμορφώνεται σε απαρέσκεια και τελικώς αηδία. Αυτό έγινε και με την «παρέμβαση» των επαναστατημένων στο Imperial College του Λονδίνου. Ακόμη κι άνθρωποι που διαφωνούν ή/και αντιπαθούν τον κ. Αδ. Γεωργιάδη είπαν «ώς εδώ».

Η Αριστερά παλεύει με τα συνθήματα του χθες. Το καλό είναι ότι όλο και λιγότεροι την παίρνουν στα σοβαρά. Το κακό όμως είναι ότι στο όνομα της «επανάστασης» αφιονίζουν ένα μικρό μέρος της νέας γενιάς το οποίο δεν θέλει να συζητήσει, δεν θέλει να ακούσει, θέλει απλώς να βουλώσει το στόμα των άλλων. Η «οργή» είναι μέρος της θεατρικής παράστασης για να αναγκάσουν τους ομιλητές να φύγουν.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και στο αμφιθέατρο της Πάτρας. Ηρθαν καμιά εικοσαριά, άρχισαν να κρώζουν συνθήματα πριν καν ξεκινήσει η εκδήλωση. Για περίπου μισή ώρα δεν επέτρεπαν σε κανέναν να μιλήσει. Μετά, αφού οι ομιλητές δεν τους έκαναν τη χάρη να αποχωρήσουν, οι ερυθροχουλιγκάνοι έφυγαν. Είκοσι λεπτά αργότερα, κάποιος με ειδοποίησε ότι «άγνωστοι» έκαναν... θερινό το αυτοκίνητό μου.

Αυτό όμως που πρέπει να κρατήσουμε είναι η κοινωνική απαρέσκεια για τις «δυναμικές εκδηλώσεις» των αριστεροχουλιγκάνων. Τα πράγματα αλλάζουν ταχύτατα, ακόμη και στον φοιτητικό πληθυσμό. Ετσι η απαρέσκεια γίνεται σιγά σιγά δυσαρέσκεια και θα καταλήξει σε πλήρη απαξία. Αυτή η απαξία θα πλήξει όλη την Αριστερά· δυστυχώς, διότι ο τόπος χρειάζεται μια σοβαρή Αριστερά. Οπότε μπορούμε να προβλέψουμε ότι όπως μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ έλεγαν ότι αυτό «δεν ήταν πραγματικός κομμουνισμός, αλλά “κρατικός καπιταλισμός”», έτσι και μετά την απαξία κάθε Αριστεράς θα λένε ότι «αυτοί δεν ήταν πραγματικοί αριστεροί, αλλά φασίστες με κόκκινη προβιά». Δίκιο θα ’χουν αυτή τη φορά, αλλά ποιος θα τους πιστεύει;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3706 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Σεπτεμβρίου 2009, 23:28:57
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
4485 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιανουαρίου 2011, 12:03:29
από Βέρρας Οδυσσέας
0 Απαντήσεις
9104 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Οκτωβρίου 2010, 01:15:54
από Gatekeeper
8 Απαντήσεις
48610 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2012, 15:46:11
από medicus
0 Απαντήσεις
35476 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2021, 08:36:57
από Argirios Argiriou