Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:56:21

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες σε Δημόσιο Νοσοκομείο με μπλοκάκι  (Αναγνώστηκε 11625 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Μαρτίου 2014, 18:38:52
Αναγνώστηκε 11625 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Μαΐου 2014, 18:25:59
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο χειρότερος φόβος των νοσοκομειακών γιατρών φαίνεται ότι γίνεται πράξη. Έρχονται οι γιατροί a la cart στο ΕΣΥ

Διάπλατα ανοίγουν πια οι πόρτες στα δημόσια νοσοκομεία για πρόσληψη γιατρών μόνο για συγκεκριμένο έργο και χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη. Οι συμβάσεις έργου χρόνια τώρα αποτελούν το χειρότερο εφιάλτη για τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς έτσι χάνουν δικαιώματα μονιμότητας που κρατούν με νύχια και με δόντια σε ένα άκρως μνημονιακό περιβάλλον στοπ ΕΣΥ.

Η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας πέρασε μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και εκτός των άλλων θα είναι δυνατόν να απασχολούνται και ιδιώτες γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Παρότι αρχικά επρόκειτο να εφαρμοσθεί μόνο στον ΟΚΑΝΑ τελικά το μέτρο επεκτείνεται στο ΕΣΥ και στο ΚΕΕΛΠΝΟ ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.


Ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση του υπουργείου Υγείας, με την οποία επεκτείνει τη δυνατότητα εργασιακής σχέσης με μπλοκάκι στο ΕΣΥ και στους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) ενώ αρχικά η ρύθμιση, αφορούσε μόνο στον ΟΚΑΝΑ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, επιχειρηματοόγησε λέγοντας πως έτσι δίνεται η δυνατότητα ευρύτερης συνεργασίας του ΕΣΥ με γιατρούς, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξη του γιατί η αντιπολίτευση δεν δέχεται αυτή τη βελτίωση.

Πάντως η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και να εκτελούν ιατρικές πράξεις είχε ούτε λίγο ούτε πολύ προαναγγελθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος δεν εμφανιζόταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παράλληλα σε ανύποπτο χρόνο ο κ.Γεωργιάδης είχε μιλήσει για τη δυνατότητα νοσοκομειακών γιατρών να χειρουργούν πελάτες τους το απόγευμα έναντι συγκεκριμένης αμοιβής ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη και οι συνομιλίες με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να νοσηλεύουν τους πελάτες τους.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Μαΐου 2014, 21:30:31
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο χειρότερος φόβος των νοσοκομειακών γιατρών φαίνεται ότι γίνεται πράξη. Έρχονται οι γιατροί a la cart στο ΕΣΥ.....
   Μα δεν το είχε κάνει ο Λοβερ- προ αμνημονεύτων μηνών; Προ λίγου καιρού είχαμε αναρτήσει εδώ και μια απόφαση στη Διαύγεια για κάποιο νησιώτικο νοσοκομείο για πληρωμή γιατρού με μπλοκάκι (α, ναι, είναι η πρώτη καταχώρηση του παρόντος θέματος).
   Άλλαξε τπτ;

27 Μαΐου 2014, 07:54:37
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δυνατότητα συνεργασίας με ιατρούς με ΑΠΥ στην Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.

Η παρ. 1 του άρθρου 41 του ν. 4058/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

«Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, το ΚΕ.Λ.Π.ΝΟ., ο «Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών» και η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, δύνανται για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό και για την προσήκουσα λειτουργία τους και των θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό τους, να συνεργάζονται με ιατρούς κάθε ειδικότητας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές με καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Η σχετική δαπάνη καλύπτεται από δικούς τους πόρους.»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

18 Αυγούστου 2014, 08:33:47
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
18/08/2014
Έρχονται οι γιατροί part time στο ΕΣΥ! Πώς θα πληρώνονται (Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)


Ένα νέο φαινόμενο ''ανθίζει'' το τελευταίο διάστημα στο ΕΣΥ καθώς γιατροί με μπλοκάκι άρχισαν ήδη να εργάζονται αποσπασματικά στα νοσοκομεία.

Ήδη το νέο σύστημα άρχισε σιγά σιγά να κάνει την εμφάνιση του στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της περιφέρειας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη σε συγκεκριμένη ειδικότητα καλείται ένας τοπικός ιδιώτης γιατρός για να καλύψει την ανάγκη.

Άλλωστε ο σχετικός νόμος που επιτρέπει ιδιώτες γιατρούς να παρέχουν υπηρεσίες είχε ψηφιστεί εδώ και καιρό από τη δικομματική κυβέρνηση αλλά δεν μπορούσε να εφαρμοστεί λογω αντιρρήσεων από το ελεγκτικό συνέδριο αλλά και εξαιτίας αντιδράσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ).

Πάντως τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου υγείας αναμένεται να συντάξει ειδική τροπολογία μέσω της οποίας θα ρυθμίζονται όλα τα θέματα γύρω από τους γιατρούς με μπλοκάκι ώστε το μέτρο να επεκταθεί σιγά σιγά σε όλο το ΕΣΥ και όχι μόνο αποσπασματικά σε κάποια περιφερειακά νοσοκομεία.

Ειδικότερα όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το ιατρικό προσωπικό που θα παρέχει υπηρεσίες στα νοσοκομεία και θα προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, θα αμείβεται με τιμές ΕΟΠΥΥ.

Ο ιδιώτης γιατρός για να απασχοληθεί σε περιστατικό σε νοσοκομείο δε θα χρειάζεται να είναι συμβεβλημένος με τον οργανισμό, θα κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών και θα πληρώνεται από το νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο στη συνέχεια θα εισπράττει το ποσό από τον ΕΟΠΥΥ.

Η τροπολογία θα ορίζει και ποιες ειδικότητες γιατρών θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ καθώς τις ημέρες αυτές γίνεται καταγραφή των ελλείψεων σε ειδικότητες τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα πολυιατρεια του ΠΕΔΥ.

Και οι ελλείψεις αυτές δεν είναι λίγες καθώς το ΠΕΔΥ εξακολουθεί να ...παραπατά και να παρουσιάζει απίστευτα κενά σε προσωπικό.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένονται οι αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών οι οποίοι είχαν εκφράσει τις έντονες διαμαρτυρίες τους όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει χώρο στον ιδιωτικό τομέα.

 
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

21 Νοεμβρίου 2014, 19:21:32
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Ο ΝΟΜΟΣ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΑΓΟΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ??? ???   -  Γυρίζουν την πλάτη οι γιατροί της Δυτικής Ελλάδας στις νοσοκομειακές θέσεις που προκηρύσσει το υπουργείο
    Παράνομη είναι η πρόσληψη γιατρών με μπλοκάκι στο Νοσοκομείο του Πύργου, παρόλο που υπάρχει η έγκριση της 6ης ΥΠΕ, γιατί ο νόμος του 2012 του Ανδρέα Λοβέρδου που ενεργοποιήθηκε, αφορά άγονες περιοχές και έκτακτα περιστατικά και όχι κλινικές νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Δυτικής Ελλάδας, που εκτελούν εφημερίες και καλύπτουν τις ανάγκες κλινικών, με δεκάδες ασθενείς.
    Αυτό αποκάλυψε στο «patrastimes», το μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Τάσος Γιακουμής, που ξεκαθάρισε ότι θα ενημερωθεί για το παράνομο μέρος της απόφασης η 6η ΥΠΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Γιατρών, το Υπουργείο Υγεάις και αν δεν υπάρξει αμέσως αναστολή, θα συνεδριάσουν για αν αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
    Οι πρώτες προσλήψεις γιατρών με μπλοκάκι, είχαν γίνει το 2009 επί υπουργείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, λόγω της νόσου των χοίρων και της ετοιμότητας των υγειονομικών υπηρεσιών. Στην πορεία ο επόμενος υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έφερε στη βουλή τον σχετικό νόμο, ο οποίος όμως με σαφήνεια μιλά για άγονες περιοχές όπου οι γιατροί με μπλοκάκι θα εξυπηρετούν έκτακτο περιστατικό και θα πληρώνονται για αυτό, έως ότου κληθούν για το επόμενο.
    Η απόφαση όμως ουσιαστικά σύμφωνα με τον κ.Γιακουμή «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τον κλάδο των γιατρών και δεν θα δώσει λύση στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, που μέσα στις προσεχείς ημέρες θα παραμείνει μόλις με δύο παθολόγους και θα αδυνατεί να παραμείνει σε λειτουργία.»
    Μάλιστα ο κ.Γιακουμής αποκάλυψε ότι στις ελάχιστες θέσεις που προκηρύσσει το υπουργείο για την κάλυψη ιατρικών θέσεων στα Νοσοκομεία, οι γιατροί δεν ενδιαφέρονται να προσληφθούν, λόγω των εφημεριών, που θα πρέπει να τις καλύψουν είτε μόνοι τους είτε μόνο με έναν ακόμα συνάδελφό τους, που σημαίνει ότι πολλαπλασιάζουν οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας την περίπτωση ιατρικού λάθους, εξαιτίας της κόπωσης.
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΥΓ: Ο συμπαθής κ. Γιακουμής μάλλον ξεχνάει (ηθελημένα; ) το άρθρο 182 του ν. 4261/2014 που Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Ασχετα αν συμφωνούμε ο νόμος υπάρχει... Στα τελευταία που λεει έχει σαφώς -πιστεύω- δίκιο.

21 Νοεμβρίου 2014, 20:10:25
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΥΓ: Ο συμπαθής κ. Γιακουμής μάλλον ξεχνάει (ηθελημένα; ) το άρθρο 182 του ν. 4261/2014 που αναφέρει ο συνάδερφος GirousisN 2 μηνύματα παραπάνω.... Ασχετα αν συμφωνούμε ο νόμος υπάρχει... Στα τελευταία που λεει έχει σαφώς -πιστεύω- δίκιο.

Συμφωνώ. Και συμπαθής είναι και μαχητικός, αλλά ¨ξεχνάει"
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

21 Νοεμβρίου 2014, 20:12:41
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

pako


Δηλαδή θα πάει πχ καρδιολόγος στο νοσοκομείο να βλέπει ανακοπές κι εμφράγματα και θ'αμείβεται με τιμές ΕΟΠΥΥ;
Ουάουυ!!!!

21 Νοεμβρίου 2014, 20:28:20
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


"Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών"
Αν το "νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών" πηγαίνει ΚΑΙ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ τότε έχει δίκιο να ενίσταται. Αφού για να ερμηνεύσουμε τους νόμους θέλουμε μαζί και το Μπαμπινιώτη ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν.
Οι ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές ποιες είναι; Υπάρχουν οι καθορισμένες με νόμο άγονες Α και Β περιοχές αλλά κατηγοριοποίηση σε ορεινές και απομακρυσμένες υπάρχει;
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Νοεμβρίου 2014, 20:30:08 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

16 Μαΐου 2016, 16:24:36
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
16/05/2016
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου.

Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: μπλοκάκι 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
55866 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Νοεμβρίου 2012, 19:52:27
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
20 Απαντήσεις
13250 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιανουαρίου 2013, 10:43:07
από Ορθοπαιδικός
7 Απαντήσεις
16601 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Οκτωβρίου 2019, 22:06:07
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
3 Απαντήσεις
30367 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Αυγούστου 2020, 20:20:13
από Διαγραμμένος
0 Απαντήσεις
19650 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Οκτωβρίου 2022, 20:36:38
από Argirios Argiriou