Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:37:34

Αποστολέας Θέμα: Απόσυρση Acomplia  (Αναγνώστηκε 6204 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Οκτωβρίου 2008, 23:09:54
Αναγνώστηκε 6204 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Κι ομως...οι ψίθυροι υπήρχαν αλλά βγήκαν αληθινοί...Το είπαν και πριν λιγο σε δελτίο ειδήσεων...Το φάρμακο (Αcomplia) αποσύρθηκε από τα φαρμακεία λόγω προκλησης ψυχιατρικών νόσων και αυξημένου ποσοστού αυτοκτονιών...
Προ 3-4 μηνών,γνωστός ενδοκρινολόγος από αυτούς με το ύφος 1000 καρδιναλίων και από το βήμα του ομιλητή ,το εκθείαζε αφήνοντας στα ψιλά γράμματα τις παραπάνω παρενέργειες

Καλά τα φράγκα,καλοί και οι τίτλοι...Αλλά ρε καραγκιόζη πως θα δικαιολογηθεις τώρα στους ασθενείς σου?Και στους συναδέλφους σου?

Και για να το γενικεύσω:Πόσες φορές άραγε έχουμε βλάψει ασθενείς δίνοντας τους πολλά υποσχόμενα φάρμακα τα οποία μετά αποδείχθηκαν φαρμάκια?

Δύσκολη εποχή για να ασκείς σωστή ιατρική...



+

25 Οκτωβρίου 2008, 12:33:21
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Τα παρακάτω links σχετικά με το Acomplia προέρχονται από μη ιατρικά blog αλλά δεν παύουν να έχουν τη βαρύτητα τους, δεδομένου ότι η πληροφορία μπορεί να φτάσει και να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Σίγουρα, δεν είναι ό,τι καλύτερο για έναν ασφαλισμένο να δει τον γιατρό του να του συνταγογραφεί ένα σκεύασμα αξίας 128 εύρω που μπορεί να οδηγήσει σε ...αυτοκτονία!
Η καταχώρηση κάνει λόγο για αποζημίωση ...η οποία φυσικά δεν θα απαιτηθεί από το φαρμακοποιό που εισέπραξε το 25% της τιμής ή από τον φαρμακά που το πλασάριζε, αλλά από τον γιατρό. Και μάλιστα: όχι από τον γιατρό που είτε αφελώς πειθόμενος από τον φαρμακά είτε για άλλο λόγο το "πλάσαρε" στον Ασθενή, αλλά από τον μόνιμο αποδιοπομπαίο τράγο, τον γιατρό που επανέλαβε τη συνταγή, έστω και κατά  _____________ απαίτηση/παραγγελιά/"τo πήρα, γράφ' τo εσύ τώρα" του ασαφαλισμένου, αφού ο υπογράφων τη συνταγή είναι κάθε φορά ο κατά νόμο υπεύθυνος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Οκτωβρίου 2008, 22:40:59 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

25 Οκτωβρίου 2008, 22:47:07
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


24/10/2008
Απεσύρθη «ύποπτο» φάρμακο (ΒΗΜΑ)
 
Η χορήγησή του συνδέεται με την εμφάνιση σοβαρών ψυχιατρικών παθήσεων

Την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας του φαρμάκου Αcomplia (rimonabant), το οποίο χορηγείται για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των παχύσαρκων ασθενών, συνιστά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) επειδή συνδέεται με την εμφάνιση σοβαρών ψυχιατρικών διαταραχών. Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), η Επιτροπή για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CΗΜΡ) του ΕΜΕΑ έχει συμπεράνει ότι τα οφέλη του Αcomplia πλέον δεν υπερτερούν των κινδύνων του. Ως εκ τούτου, η άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου πρέπει να ανασταλεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Από την εποχή που το φάρμακο κυκλοφόρησε στην αγορά», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο αριθμός των περιστατικών σοβαρώνψυχιατρικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομέ-νης της αυτοκτονίας, που έχουν αναφερθεί, είναι αυξανόμενος. Επιπλέον,μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2008 αναφέρθηκαν πέντε περιστατικά αυτοκτονίας στους ασθενείς που ελάμβαναν  Αcomplia στο πλαίσιο συνεχιζόμενων μελετών, έναντι ενός περιστατικού στους ασθενείς που ελάμβαναν εικονικό φάρμακο.Τα περιστατικά αυτά παρατηρήθηκανσε ένα σύνολο περίπου36.000 ασθενών.Η CΗΜΡ επίσης επισήμανε ότι το Αcomplia συνέχιζε να συνταγογραφείται σε μερικούς ασθενείς που ελάμβαναν αντικαταθλιπτικά, παρά την εισαγωγή της αντένδειξης σε αυτή την κατηγορία ασθενών από το 2007».

Μετά την αξιολόγηση των διαθέσιμων πληροφοριών για τα οφέλη και τους κινδύνους του Αcomplia, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων από τις μελέτες που ολοκληρώθηκαν μετά την έγκριση του προϊόντος, η CΗΜΡ κατά τη συνεδρίασή της στις 20-23 Οκτωβρίου «επιβεβαίωσε ότι υπάρχει κατά προσέγγιση διπλασιασμός του κινδύνου ψυχιατρικών διαταραχών στους παχύσαρκους ή υπέρβαρους ασθενείς που έπαιρναν Αcomplia έναντι εκείνων που έπαιρναν το εικονικό φάρμακο».

Η διοίκηση του ΕΟΦ συνιστά στους γιατρούς να μη συνταγογραφούν το φάρμακο, οι δε ασθενείς που το λαμβάνουν αυτή την περίοδο καλό είναι να συμβουλευθούν τον γιατρό τους. Ωστόσο, ο ΕΟΦ τονίζει ότι «δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τους ασθενείς που είναι υπό θεραπεία να σταματήσουν άμεσα την αγωγή με Αcomplia».
 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

25 Οκτωβρίου 2008, 23:04:25
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Επικίνδυνο μεν (με περισσότερα τα προβλήματα από τα οφέλη), ελεύθερο δε?
Τι να θέλει άραγε να πει ο ποιητής?
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

26 Οκτωβρίου 2008, 15:00:00
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρχίσει να "χρησιμοποιούμε" φάρμακα χωρίς να γνωρίζουμε τον μηχανισμό δράσης τους που διαφημίζονται ως υπερ-όπλα στη φαρέτρα μας. Επίσης, φάρμακα όπως το παραπάνω που δρουν πολύ "χαμηλά" σε μηχανισμούς που μαθαίναμε στην φυσιολογία παίρνουν άδεια κυκλοφορίας χωρίς να μεσολαβεί ένα επαρκές χρονικό διάστημα παρακολούθησης τους.
Πως επιτρέπεται η κυκλοφορία φαρμάκων που δρουν αναστέλλοντας μια πεπτιδάση που κόβει χιλιάδες πρωτεϊνες σε διαφορετική συχνότητα και με διαφορετική συγγένεια και μας τονίζεται μόνο η δράση της σε μια πρωτεϊνη και χωρίς να ξέρουμε τι θα σημαίνει αυτό για τα συστήματα που λειτουργούν με τις υπόλοιπες πρωτεϊνες.
Είμαι σίγουρος ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να βγαίνουν προειδοποιήσεις και για άλλες ουσίες πολύ μοδάτες......
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

26 Οκτωβρίου 2008, 15:07:51
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επίσης, φάρμακα όπως το παραπάνω που δρουν πολύ "χαμηλά" σε μηχανισμούς που μαθαίναμε στην φυσιολογία παίρνουν άδεια κυκλοφορίας χωρίς να μεσολαβεί ένα επαρκές χρονικό διάστημα παρακολούθησης τους.

Πολύ σωστή παρατήρηση... Το ίδιο ισχύει και για το μοδάτο αντιυπερτασικό αλισκερίνη (Rasilez) που δρα αναστέλλοντας ...τη ρενίνη!! (Και ένας Θεός γνωρίζει τί άλλο.)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Νοεμβρίου 2008, 22:48:12
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Εξεδόθη το πιστοποιητικό θανάτου για το Acomplia:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Να δούμε τώρα με ποιό τρόπο ο συνάδελφος που ανέφερε ο jack θα δικαιολογηθεί στους πελάτες του. Οπωσδήποτε, ένας γιατρός που το έδωσε σε κάποιον από τους Ασθενείς του θα έχει ν' αντιμετωπίσει κατ' αρχήν μια κρίση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του. Ας μας γίνει (άλλο ένα) δίδαγμα για το πώς πρέπει ν' αντιμετωπίζουμε τα τρε σικ φάρμακα. Κατά τα ειωθότα, θα βγει τώρα νέο, βελτιωμένο, περισσότερο δραστικό και με λιγότερες παρενέργειες-αλληλεπιδράσεις μόριο, με διαφορετικό όνομα και πιο ακριβή τιμή, και ούτω καθεξής.
Φυσικά, οι μόνοι που κερδίζουν μονά-ζυγά και μένοντας πάντα στο απυρόβλητο, είναι η γνωστή συντεχνία με τα μακριά νύχια.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Νοεμβρίου 2008, 00:16:43
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Πάντως φίλε Διακομιστή να μην είμαστε απόλυτοι και αυστηροί με το συνάδελφο που το "πάσαρε"...
Γιατί το φάρμακο εν μέρει ήταν αποτελεσματικό...
Τι εννοώ?
Αν τελικά σου προκαλούσε αυτοκτονικό ιδεασμο τότε σίγουρα αδυνάτιζες...μέχρι σκελετού!!! ;D

+

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3357 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Απριλίου 2009, 14:15:12
από EzeΤΡΟΛ
4 Απαντήσεις
6183 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Αυγούστου 2018, 10:11:23
από GirousisN