Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 09:33:59

Αποστολέας Θέμα: Καθορισμός κριτηρίων διορισμού ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σε Κ.Υ. και Περ.Ιατρεία  (Αναγνώστηκε 25365 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Οκτωβρίου 2008, 00:38:33
Αναγνώστηκε 25365 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθορισμός κριτηρίων διορισμού ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία - Φ.Ε.Κ. 306 τεύχος Β'/26-2-2008
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Ν.Π.
ΤΜΗΜΑ: Γ΄
Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17
Ταχ. Κώδικας: 101 87
Πληροφορίες: Ε. Πάττα
Τηλέφωνο :               2105236047       

Αθήνα 21. 2 .2008 Αριθ. Πρωτ. Υ10γ/οικ. 24249

ΘΕΜΑ : Καθορισμός κριτηρίων διορισμού γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία

ΑΠΟΦΑΣΗ
ʽΕχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. Του Ν.Δ. 67/68 άρθρ.1 παρ.1 και 8 (ΦΕΚ 303 τ. Α΄).
β. Του Ν. 1397/83 άρθρ.14 παρ.1(ΦΕΚ 143τ. Α΄).
γ. Του Ν. 1579/85 άρθρ.4 παρ. 2 (ΦΕΚ 217 τ. Α΄.)
δ. Του Ν. 1759/88 άρθρ.54 παρ.1 (ΦΕΚ 50 τ. Α΄).
ε. Του Ν. 1963/91 άρθρ.20 παρ.3 (ΦΕΚ 138 τ. Α΄).
στ. Του Ν. 2194/94 άρθρ. 5 παρ.1 (ΦΕΚ 34 τ. Α΄).
ζ. Του Ν. 2519/97 άρθρ. 26 (ΦΕΚ 165 τ. Α΄).
η. Του Ν. 2646/98 άρθρ. 28 (ΦΕΚ 236 τ. Α΄).
θ. Του Ν. 2716/99 άρθρ. 24 παρ.10 (ΦΕΚ 96 τ. Α΄).
ι. Του Ν. 2737/99 άρθ.21 παρ.4 (ΦΕΚ 174 τ. Αʼ).
ια. Του Ν. 3580/2007 άρθρ. 21 παρ. 3Α (ΦΕΚ 134 τ. Α΄)
ιβ.Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ 98 τ. Α΄).
ιγ. Του Π.Δ/τος 95/2000» Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας» (ΦΕΚ 76 τ. Αʼ).
ιδ.Της αριθ. Γ. Π. οικ. 125558/2007 απόφασης «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και του δικαιώματος υπογραφής εγγράφων «Με εντολή Υπουργού» στους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (ΦΕΚ 1962 τ.Α΄).
2. Τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης στην ύπαιθρο.
3. Το γεγονός ότι με την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό

Ορίζουμε ότι :
1.Για την τοποθέτηση γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικών) σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία για την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου του Ν.Δ. 67/68 ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:
Η υπηρεσία καταρτίζει κατάσταση των κενών και κενουμένων θέσεων Ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σε Κ.Υ. και Π. Ι., ύστερα από πρόταση των Νοσοκομείων και στη συνέχεια αναρτά αυτή σε ειδική θέση στην είσοδο του Υπουργείου καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Οι θέσεις προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν τη λήξη της θητείας των γιατρών που υπηρετούν σε αυτές.
Στις κενές και κενούμενες θέσεις των γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου διορίζονται κατά προτεραιότητα γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.
Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής στις θέσεις που ανακοινώνονται, τοποθετούνται γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου.
Για τις ανωτέρω θέσεις οι ενδιαφερόμενοι γιατροί υπόχρεοι και με θητεία(που έχουν εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου) μπορούν να υποβάλουν σχετική έντυπη αίτηση για μέχρι δύο (2) κενές ή κενούμενες θέσεις, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το διορισμό τους, μεταξύ των οποίων είναι και η νόμιμη αναβολή από το στρατό, το χρονικό διάστημα της οποίας να είναι τουλάχιστο ένα (1) έτος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, ή η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση οι αιτήσεις δε θα γίνονται δεκτές.
2.Η επιλογή των υπόχρεων γιατρών για τοποθέτηση στις προκηρυσσόμενες κενές και κενούμενες θέσεις, γίνεται με αυστηρή βαθμολογική σειρά, όπως αυτή προκύπτει από τα παρακάτω κριτήρια και την αντίστοιχη βαθμολόγηση για καθένα από αυτά:
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΘΜΟΣ
α. Ημερομηνία κτήσης πτυχίου : ανά δίμηνο συμπληρωμένο 1
β. Βαθμός πτυχίου
Λίαν καλώς 1
ʽΑριστα 2
Για πτυχία Πανεπιστημίων της αλλοδαπής και προκειμένου να καθοριστεί η βαθμολογία αυτών ως προς την αντίστοιχη των ελληνικών πτυχίων οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίζουν σχετική βεβαίωση από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.
3. α. Για τους γιατρούς που κατέχουν πτυχία Πανεπιστημίων της αλλοδαπής εκτός χωρών – μελών της Ε.Ε. και που έχουν την ελληνική ιθαγένεια από τη γέννησή τους, ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την ημερομηνία κτήσεως του πτυχίου τους αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης αναγνώρισης του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ, για δε τους πτυχιούχους ιατρικών σχολών χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής ʽΕνωσης από την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους, εφόσον είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας ένταξης της χώρας στην Ε.Ε. άλλως από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ., ή την ημερομηνία ένταξης της χώρας στην Ε.Ε., αν δε διαθέτουν την προαναφερόμενη αναγνώριση.
β. Οι γεννηθέντες εκτός Ελλάδας, γιατροί, υποχρεούνται μεταξύ των λοιπών δικαιολογητικών να προσκομίζουν βεβαίωση από το Τμήμα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών ή από το Δήμο ή την Κοινότητα από την οποία να προκύπτει η κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από τη γέννησή τους.
4. α. Γιατροί που έχουν ιθαγένεια Κράτους – Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται να διορίζονται σε κενές και κενούμενες θέσεις γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σύμφωνα με το σύστημα επιλογής των παραγράφων 2 και 3α εφόσον δεν έχουν τύχει απαλλαγής της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου ως αλλοδαποί ή κατέχουν τίτλο ειδικότητας από το εξωτερικό και υποχρεούνται να εκπληρώσουν την υπηρεσία υπαίθρου στην Ελλάδα.
β. Απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού τους είναι η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας και ορολογίας βεβαιωμένη από το Κ.Ε.Σ.Υ.
γ. Η εξέταση της γλώσσας δεν απαιτείται για τους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου ιθαγένειας Κράτους – Μέλους της Ε.Ε., οι οποίοι είναι απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων ή έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας στην Ελλάδα ή έχουν πιστοποιητικό ευδόκιμης άσκησης τουλάχιστο έξι (6) μηνών από το κατά το νόμο αρμόδιο όργανο ελληνικού νοσοκομείου, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί ως υπεράριθμοι αλλοδαποί για ειδίκευση, ή έχουν πράξη αναγνώρισης του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.
5. α. Για τους αλλοδαπούς γιατρούς που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια, ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης πολιτογράφησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
β. Για τους αλλοδαπούς γιατρούς που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια και συνεχίζουν να υπηρετούν ως ειδικευόμενοι αλλοδαποί υπότροφοι, ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους αρχίζει από την ημερομηνία διαγραφής τους από τη θέση του ειδικευόμενου αλλοδαπού υπότροφου.
6. Για του ομογενείς γιατρούς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Ίμβρο, την Τένεδο και την Κωνσταντινούπολη, ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την κτήση του πτυχίου τους, αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης αναγνώρισης του πτυχίου τους από τον ΔΟΑΤΑΠ, για δε τις περιπτώσεις των γιατρών που κατέχουν πτυχία Ιατρικών σχολών χωρών μελών της Ε.Ε. από την ημερομηνία που προβλέπεται στην παρ. 3α της παρούσας .
7. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επικρατέστερος είναι ο υποψήφιος με την προγενέστερη ημερομηνία πτυχίου. Σε περίπτωση που οι ισοβαθμούντες έχουν την ίδια ημερομηνία κτήσης πτυχίου, γίνεται κλήρωση για την επιλογή εκείνου του γιατρού που θα διορισθεί.
8. Σε περίπτωση μη αποδοχής του διορισμού ή διακοπής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και υπηρεσίας υπαίθρου, σε επόμενη διεκδίκηση θέσεων σε Κ.Υ. και Π.Ι. οι υποψήφιοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής αλλά διορίζονται ή τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση ή συμπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεών τους σε κενά Κ.Υ. και Π. Ι. που η Υπηρεσία κρίνει ότι πρέπει να καλυφθούν.
9. Γιατροί με θητεία (μη υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου του Ν.Δ. 67/68) μπορούν να διεκδικούν με αίτησή τους θέση μόνο από την ειδική προκήρυξη για κενά μονοθέσια Π.Ι. και Κ.Υ. νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Νοσοκομεία.
Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι για τις θέσεις με θητεία και ο επικρατέστερος από πλευράς μορίων έχει ήδη ολοκληρώσει ένα τουλάχιστον χρόνο με θητεία θα επιλέγεται ο αμέσως επόμενος επικρατέστερος που δεν έχει διορισθεί ήδη μια φορά με θητεία.
Ο υπολογισμός των μορίων για τους ανωτέρω γιατρούς θα γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ισχύει και για τους υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου.
Σε περίπτωση μη αποδοχής του διορισμού ή διακοπής της νέας θητείας τους πριν την ολοκλήρωσή της, υπόκεινται στους περιορισμούς που προβλέπονται στην παράγραφο 8 της παρούσας.
Οι γιατροί μη υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου (με θητεία) μπορούν να διεκδικούν τις ανωτέρω θέσεις εφόσον έχουν αναμονή για ειδικότητα για χρονικό διάστημα πλέον του ενός (1) έτους.
Για τους γιατρούς αυτούς δεν ισχύει η υποχρέωση τρίμηνης εκπαίδευσης.
10. Επίσης δεν επιτρέπεται μετάθεση για τους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου.
11. Σε περίπτωση μη αποδοχής της τοποθέτησης από τον επικρατέστερο για τη συγκεκριμένη θέση γιατρό, εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Υπηρεσία προχωρά στην τοποθέτηση του αμέσως επόμενου υποψήφιου γιατρού για την ίδια θέση.
12. Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
13.Η αριθ. Υ10γ/οικ. 62940/2006 απόφαση «Συμπλήρωση της υπʼαριθμ. Υ10γ/126893/2002 (ΦΕΚ 1628 Β΄) απόφασης με θέμα: «Καθορισμός κριτηρίων διορισμού αγροτικών γιατρών σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία» (ΦΕΚ 703 τ. Β΄) εξακολουθεί να ισχύει.
Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με έναρξη ισχύος από την πρώτη προκήρυξη θέσεων που θα γίνει μετά την ημερομηνία δημοσίευσής της.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Γραφείο κ. Υπουργού ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
2. Γραφείο κ. Υφυπουργού
3. Γραφεία κ. Γεν. Γραμ.
4. Γραφείο Προϊσταμένης Γεν. Δ/νσης Υγείας
5. Δνση Προσωπικού N.Π. Τμήμα Γ΄
6. Αρχείο με την παράκληση να δημοσιευθεί

Ε.Υ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Β. ΡΙΖΑΣ
Θεωρήθηκε για την ακρίβεια
Ο Προϊστάμενος Γραμματείας


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Οκτωβρίου 2008, 00:40:09
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν.Π.
ΤΜΗΜΑ: Γ΄
Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17
Ταχ. Κώδικας: 101 87
Τηλέφωνο :               210 5236047       

Αθήνα 7 . 3 .2008
Αριθ. Πρωτ. Υ10γ/οικ.


ΘΕΜΑ : Τροποποίηση της αριθ. Υ10γ/οικ.               24249/21-2-2008        «Καθορισμός κριτηρίων διορισμού γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία»

ΑΠΟΦΑΣΗ

ʽΕχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. Του Ν.Δ. 67/68 άρθρ.1 παρ.1 και 8 (ΦΕΚ 303 τ. Α΄).
β. Του Ν. 1397/83 άρθρ.14 παρ.1(ΦΕΚ 143τ. Α΄).
γ. Του Ν. 1579/85 άρθρ.4 παρ. 2 (ΦΕΚ 217 τ. Α΄.)
δ. Του Ν. 1759/88 άρθρ.54 παρ.1 (ΦΕΚ 50 τ. Α΄).
ε. Του Ν. 1963/91 άρθρ.20 παρ.3 (ΦΕΚ 138 τ. Α΄).
στ. Του Ν. 2194/94 άρθρ. 5 παρ.1 (ΦΕΚ 34 τ. Α΄).
ζ. Του Ν. 2519/97 άρθρ. 26 (ΦΕΚ 165 τ. Α΄).
η. Του Ν. 2646/98 άρθρ. 28 (ΦΕΚ 236 τ. Α΄).
θ. Του Ν. 2716/99 άρθρ. 24 παρ.10 (ΦΕΚ 96 τ. Α΄).
ι. Του Ν. 2737/99 άρθ.21 παρ.4 (ΦΕΚ 174 τ. Αʼ).
ια. Του Ν. 3580/2007 άρθρ. 21 παρ. 3Α (ΦΕΚ 134 τ. Α΄)
ιβ.Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ 98 τ. Α΄).
ιγ. Του Π.Δ/τος 95/2000» Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας» (ΦΕΚ 76 τ. Αʼ).
ιδ.Της αριθ. Γ. Π. οικ. 125558/2007 απόφασης «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και του δικαιώματος υπογραφής εγγράφων «Με εντολή Υπουργού» στους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (ΦΕΚ 1962 τ. Α΄).
2. Τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης στην ύπαιθρο.
3. Το γεγονός ότι με την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό

Τροποποιούμε την αριθ. Υ10/γοικ.               24249/21-2-2008        Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός κριτηρίων διορισμού γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία» (ΦΕΚ ) ως εξής:
2. Η επιλογή των υπόχρεων γιατρών για τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες κενές και κενούμενες θέσεις, γίνεται με αυστηρή βαθμολογική σειρά, όπως αυτή προκύπτει από τα παρακάτω κριτήρια και την αντίστοιχη βαθμολόγηση για καθένα από αυτά:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΘΜΟΣ
α. Ημερομηνία κτήσης πτυχίου : ανά δίμηνο συμπληρωμένο 1
β. Βαθμός πτυχίου
Λίαν καλώς 1
Άριστα 2

Για πτυχία πανεπιστημίων της αλλοδαπής που δεν έχουν αναγνωριστεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΔΟΑΤΑΠ θα υπάρχει η εξής αντιστοιχία:
72/110-94/110 1
95/110-110/110 2

5β. Για τους αλλοδαπούς γιατρούς που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους αρχίζει από την ημερομηνία διαγραφής τους από τη θέση του ειδικευόμενου αλλοδαπού υποτρόφου.

11.Σε περίπτωση μη αποδοχής της τοποθέτησης από τον επικρατέστερο για τη συγκεκριμένη θέση γιατρό, με υπεύθυνη δήλωσή του, εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Υπηρεσία προχωρά στην τοποθέτηση του αμέσως επόμενου υποψήφιου γιατρού για την ίδια θέση.

Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Γραφείο κ. Υπουργού
2. Γραφείο κ. Υφυπουργού
3. Γραφεία κ. Γεν. Γραμ.
4. Γραφείο Προϊσταμένης Γεν. Δ/νσης Υγείας
5. Δνση Προσωπικού N.Π. Τμήμα Γ΄
6. Αρχείο με την παράκληση να δημοσιευθεί

Ε.Υ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Β. ΡΙΖΑΣ
Θεωρήθηκε για την ακρίβεια
Ο Προϊστάμενος Γραμματείας

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Ιανουαρίου 2010, 17:46:02
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 06:39:33 από Koterakis »

6 Ιανουαρίου 2010, 01:43:58
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
  Κανονιστική Απόφαση Γ.Π.οικ. 8246/21-01-2009

Τρόπος , διαδικασία , καθορισμός κριτηρίων τοποθέτησης γιατρών (υπόχρεων η μη) υπηρεσίας υπαίθρου σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

4 Ιουλίου 2010, 11:26:23
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί


ΦΕΚ Τεύχος Β 955/30-06-2010 Υπουργική Απόφαση


Αριθμ. Y10γ/οικ.76407
Απαλλαγή υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου ιατρών που έχουν εγγραφεί σε ιατρικές σχολές ημεδαπής ή αλλοδαπής μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1998 −1999.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Έχοντας υπόψη:
α) Το Ν.Δ. 67/1968 (Φ.Ε.Κ. 303/τ.Α΄/20.12.1968).
β) Το Ν.Δ. 127/1974 (Φ.Ε.Κ. 319/τ.Α΄/4.11.1974).
γ) Την παρ. 4 του άρθρου 4 του Ν. 1579/1985 (Φ.Ε.Κ. 217/τ.Α΄/23.12.1985).
δ) Την παρ. 5 του άρθρου 5 του Ν. 2256/1994 (Φ.Ε.Κ. 196/τ.Α΄/18.11.1994).
ε) Την παρ. 3 του άρθρου 26 του Ν. 2519/1997 (Φ.Ε.Κ. 165/τ.Α΄/21.08.1997).
στ) Την παρ. 3 του άρθρου 21 του Ν. 3580/2007 (Φ.Ε.Κ. 134/τ.Α΄/18.06.2007).
ζ) Το άρθρο 23 του Ν. 3730/2008 (Φ.Ε.Κ. 262/τ.Α΄/ 23.12.2008).
η) Το με αριθμ. πρωτ. ΥΙΟγ/οικ. 48541/26.04.2010 έγγραφο της Δ/νσης Προσωπικού Ν.Π.
θ) Την υπ’ αριθμ. 9 απόφαση της 225ης /26.04.2010 Ολομέλειας του ΚΕ.Σ.Υ., αποφασίζουμε:

Απαλλάσσονται της υποχρέωσης της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν.Δ. 67/1968 (Φ.Ε.Κ. 303/τ.Α΄/20.12.1968) «Περίλήψεως μέτρων δια την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της υπαίθρου», οι αποφοιτήσαντες ή αποφοιτώντες από τις ιατρικές σχολές ημεδαπής ή αλλοδαπής, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Α΄ έτος αυτών, μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1998−1999.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

22 Οκτωβρίου 2010, 16:47:50
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Στο προσεχές διάστημα....δίμηνο-τρίμηνο θα δημοσιευτεί νέα κανονιστική.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

23 Οκτωβρίου 2010, 16:38:06
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στο προσεχές διάστημα....δίμηνο-τρίμηνο θα δημοσιευτεί νέα κανονιστική.
ΙΙΙ.
4.Σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού, ή παραίτησης πρίν από την συμπλήρωση της υποχρεωτικής προεκπαίδευσης ή την υπηρεσία υπαίθρου, οι γιατροί δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης, αλλά διορίζονται και τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση ή συμπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου σε κενά Κ.Υ. και Π. Ι. κατά την κρίση της υπηρεσίας.
IV.
3. Σε περίπτωση μη αποδοχής του διορισμού ή διακοπής της νέας θητείας τους πριν την ολοκλήρωση της, εφαρμογή έχει το εδαφ. 4 Της παρ. ΙΙΙ της παρούσας.


Θα προστεθούν στη νέα κανονιστική κυρώσεις για τους ιατρούς "θητεία" και "Γενικούς Ιατρούς" που δεν αποδέχονται το διορισμό τους ή παραιτούνται.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

23 Οκτωβρίου 2010, 21:23:06
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα προστεθούν στη νέα κανονιστική κυρώσεις για τους ιατρούς "θητεία" και "Γενικούς Ιατρούς" που δεν αποδέχονται το διορισμό τους ή παραιτούνται.
Μπορεί κάποιος Γενικός Ιατρός να με ενημερώσει ποιες είναι οι κυρώσεις των Γενικών Ιατρών που δεν αποδέχονται τον διορισμό ή παραιτούνται όταν καταλαμβάνουν θέση μέσω προκήρυξης κενών θέσεων Π.Ι. & Κ.Υ.;

Ευχαριστώ!!!
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

25 Οκτωβρίου 2010, 15:55:48
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Να δώσω ένα παράδειγμα:

Στην προηγούμενη προκήρυξη έλαβε την προκηρυχθείσα θέση στο Κ.Υ. Ερυθρών στο Νομό Βοιωτίας ο συνάδελφος Γ.Ι. Σαγματόπουλος Αγησίλαος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



Η θέση προκηρύχθηκε και στην επόμενη προκήρυξη

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

κάτι που με κάνει να καταλάβω πως ο συνάδελφος είτε δεν αποδέχτηκε την απόφαση διορισμού είτε παραιτήθηκε μέσα σε διάστημα ελάχιστων ημερών.

Το παράξενο είναι πως στα προσωρινά αποτελέσματα της τελευταία προκήρυξης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

εμφανίζεται να λαμβάνει την ίδια θέση ο ίδιος συνάδελφος



Απ' όσο μπορώ να γνωρίζω για τους Γενικούς Ιατρούς της προηγούμενης προκήρυξης δεν δημοσιεύτηκε ακόμα το ΦΕΚ με τους διορισμούς τους. Δε μπορώ να καταλάβω λοιπόν πως η συγκεκριμένη θέση (κωδικός 3894) προκηρύχθηκε ξανά.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

27 Οκτωβρίου 2010, 22:18:08
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Σωστός προβληματισμός με την προϋπόθεση όμως ότι εκεί υπήρχε μία θέση. Γιατί μπορεί να υπήρχαν περισσότερες της μίας που κενώθηκαν διαφορετική χρονική στιγμή και ο συνάδελφος να έβαλε και στις δύο. Δεν γνωρίζω, απλά προσπαθώ να προσεγγίσω.
Μου έχει τύχει ο ίδιος συνάδελφος να βάλει και στις δύο, αν και είχε κατοχυρώσει την πρώτη με το σκεπτικό -όπως είχε πεί- "αφού δεν έχω ακόμη ΦΕΚ, γιατί να θεωρώ σίγουρο ότι θα διοριστώ στην πρώτη θέση?" !!!

Πάντως, σχετικά με το αρχικό σου ερώτημα, δεν νομίζω ότι έχουν μπεί συνέπειες στην διαδικασία. Πάντως, αρχικά που παρακολουθούσα στενά –κακώς, αλλά- δεν υπήρχαν.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Οκτωβρίου 2010, 22:19:51 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

27 Οκτωβρίου 2010, 22:48:49
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Η θέση είναι η ίδια, αναφέρεται και στις δύο προκηρύξεις με τον ίδιο κωδικό.

Στη νέα κανονιστική θα μπουν κυρώσεις για όσους παραιτούνται και δήλωσαν θέση "θητεία" ή παραιτούνται και είναι Γ.Ι.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

28 Οκτωβρίου 2010, 18:28:11
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η θέση είναι η ίδια, αναφέρεται και στις δύο προκηρύξεις με τον ίδιο κωδικό.

Στη νέα κανονιστική θα μπουν κυρώσεις για όσους παραιτούνται και δήλωσαν θέση "θητεία" ή παραιτούνται και είναι Γ.Ι.

 Tι εννοείς συνάδερφε με το είναι γενικοί γιατροί και παραιτούνται; μιλάς για αυτούς που δεν αποδέχονται θέση μετά τον διορισμό τους η θα αφορά κανόνες (με βάση και το πάγιο αίτημα της ένωσης των γενικών γιατρών) που θα αφορούν και την διεκδίκηση άλλης θέσης χωρίς εξαναγκασμό σε παραίτηση πρωτίστως;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

29 Οκτωβρίου 2010, 02:39:25
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αυτή τη στιγμή το να παραιτηθεί του δικαιώματος ένας Γενικός Ιατρός πριν βγει η απόφαση διορισμού σε ΦΕΚ και να δηλώσει σε επόμενη προκήρυξη όπως το παραπάνω παράδειγμα δεν έχει κυρώσεις.

Στη νέα κανονιστική που θα δημοσιευτεί πριν την επόμενη προκήρυξη του Δεκεμβρίου θα μπουν κάποιες προϋποθέσεις-όροι που θα το επιτρέπουν ή θα το απαγορεύουν.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

7 Δεκεμβρίου 2010, 12:34:25
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

jane5p


Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε από που μπορώ να πάρω βεβαίωση απαλλαγής από την υπηρεσία υπαίθρου λόγω εισόδου μου στη σχολή το έτος 1997. Ποια είναι η διαδικασία και που ακριβώς πρέπει να απευθυνθώ.  ???
Ευχαριστώ πολύ!

(συγνώμη αν η ερώτησή μου είναι άσχετη προς το θέμα αλλά δε βρήκα κάποιο καταλληλότερο.. ;))

7 Δεκεμβρίου 2010, 15:20:34
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Με μία απλή αίτηση στη Διεύθυνση Προσωπικού Νομικών Προσώπων, Τμήμα Γ (Τμήμα Γιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου) όπου θα αναγράφεις τα στοιχεία σου και στην οποία θα επισυνάψεις τη βεβαίωση από τη σχολή όπου θα αναφέρεται το πρώτο έτος εισαγωγής σε αυτή ζητάς να σου χορηγήσουν βεβαίωση απαλλαγής υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Ν.Π.
ΤΜΗΜΑ: Γ
Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17
Ταχ. Κώδικας: 101 87
Πληροφορίες: Γ. Μπόκος - Δ. Σολδάτος
Τηλέφωνο : 210 5232952
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
18506 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2009, 23:26:10
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
6639 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουλίου 2009, 11:35:28
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
64036 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Οκτωβρίου 2019, 00:12:45
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
7920 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιουνίου 2023, 17:21:09
από Αλκ
2 Απαντήσεις
6944 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2023, 10:22:39
από iceman