Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 06:48:26

Αποστολέας Θέμα: Φακελάκι τέλος , μόρτηδες Νοσοκομειακοι.  (Αναγνώστηκε 19301 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Ιουλίου 2016, 12:04:34
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απορώ βέβαια πως θα "δέσουν" τον ιδιώτη γιατρό στην κατηγορία (λέτε να έκαναν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις γι' αυτό το τρομερό ποσό; )
Ηθική αυτουργία;
Εννοώ με τι αποδεικτικά στοιχεία. Τη μαρτυρία του καταγγέλοντος;
"Μου είπε να πάω στον άλλο γιατρό αλλά θα πρέπει να του δώσω (του άλλου) 100 ευρώ";
Εμένα η περίπτωση αυτή μου φαίνεται καθημερινότητα...... μα τελείως καθημερινότητα...  αν το δούμε από την ηθική πλευρά πάντα
Το παράνομο της υπόθεσης είναι ότι δεν πήρε ο διοικητικός και το νοσοκομείο το μερίδιο τους αλλά θέλει να το καρπωθεί μόνος του ο νοσοκομειακός ιατρός.

Να σας πω καθημερινά σενάρια....:;;;
Τι απαντάτε σε ασθενή σας που σας ρωτά πως θα προσεγγίσει χειρουργό δημόσιου νοσοκομείου για να χειρουργηθεί; ή για να κάνει κάποια "ιδιαίτερη" εξέταση πχ κολονοσκόπηση; Δεν του λέτε το μυστικό των απογευματινών ιατρείων; Είστε ηθικοί αυτουργοί; ναι ή όχι;
Απλά όσο η μοιρασιά απλώνεται τόσο και η ηθική τεντώνει......
Πως το έλεγε ο άλλος; "ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό".
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

26 Ιουλίου 2016, 13:01:29
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να σας πω καθημερινά σενάρια....:;;;
Τι απαντάτε σε ασθενή σας που σας ρωτά πως θα προσεγγίσει χειρουργό δημόσιου νοσοκομείου για να χειρουργηθεί; ή για να κάνει κάποια "ιδιαίτερη" εξέταση πχ κολονοσκόπηση; Δεν του λέτε το μυστικό των απογευματινών ιατρείων; Είστε ηθικοί αυτουργοί; ναι ή όχι;
Απλά όσο η μοιρασιά απλώνεται τόσο και η ηθική τεντώνει......
Πως το έλεγε ο άλλος; "ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό".

Δημήτρη, όταν πρόκειται για παραπομπή, προσωπικά εξηγώ στους ασθενείς όλες τις δυνατότητες που έχουν, εστιάζοντας πάντα στην καλύτερη και φθηνότερη λύση. Από την άλλη, όταν λες ότι π.χ. υπάρχουν εξαιρετικοί χειρουργοί/μαιευτήρες/γαστρεντερολόγοι κ.λ.π. που είναι απολύτως προσβάσιμοι, δεν παίρνουν μία και κάνουν πολύ καλή δουλειά και ο ασθενής (ή το περιβάλλον του) επιλέγει να αναζητήσει το φακελάκι, ε, τότε, υπάρχει ευθύνη και στην άλλη πλευρά. Είναι και αυτή η δοξασία στην πατρίδα μας ότι αν δε λαδώσεις δε θα γίνει η δουλειά...
Πιστεύω ότι το όλο ζήτημα της ηθικής ξεκινά από τα κίνητρα. Αν τα κίνητρα για να ασκήσουμε την ιατρική είναι μόνο οικονομικά, τότε έχουμε χάσει το παιχνίδι και αργά ή γρήγορα αυτό θα φανεί...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

26 Ιουλίου 2016, 21:29:32
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αναρωτιέμαι αν αξίζει το 100άρικο τον διασυρμό, δλδ σύλληψη, ΓΑΔΑ, Αυτόφωρο μέχρι να οριστεί δικάσιμος κτλ. Τόσο χαμηλά έχουμε πέσει πια ;
Θα μου πει κανείς έχουν σφίξει πολύ τα πράγματα και όπως βγάλουν κάποιοι, και ότι δεν είναι προφανώς μόνο ένα το 100άρικο.

Όσον αφορά το πως το βλέπει ο μέσος Έλληνας, όντως αν δεν σκάσει λεφτά πιστεύει ότι ο γιατρός δεν αξίζει, δεν θα κάνει σωστά την δουλειά του, διακινδυνεύει την ζωή του κτλ και ακριβώς εκεί πατάνε οι φακελλάκηδες, με αποκορύφωμα άτομο που έψαχνε να βρει να χειρουργήσει για χολίτσα τον πατέρα του σε γνωστό μεγάλο νοσοκομείο και ρωτούσε από δω και από κει πόσο πάει.
Αφού βρίσκουν και τα κάνουν...

20 Σεπτεμβρίου 2016, 01:32:44
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Άδοξο τέλος σε… ενέδρα γιατρού, για φακελάκι

18 Σεπτεμβρίου 2016 | 16:48 Docmed+

Πολίτης κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι του ζητήθηκε «δωράκι» από γιατρό, αλλά όταν του άφησε τα προ­σημειωμένα 500 ευρώ στο γραφείο του, αυτός αρνήθηκε να τα πάρει
    Πληγή  για το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει το «φακελάκι». Οι πολίτες αποκτούν, ωστόσο, αντανακλαστικά, καταγγέλλοντας όλο και πιο συχνά επίορκους γιατρούς. Ο εντοπισμός και η σύλληψη επ’ αυτοφώρω απαιτεί ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση: προσημείωση χαρτονομισμάτων, παρακολούθηση, έφοδο και χειροπέδες… Μέσα σε αυτό το περιβάλλον παρανομίας και… δράσης , ξεχωρίζει ένα «είδος» νο­σοκομειακού γιατρού αυτός  που αρνείται το «φακελάκι». To «Έθνος τns Κυριακής» φέρνει σήμερα στο φως μία τέτοια περίπτωση, η οποία καταγράφηκε.
Αφορά διευθυντή xειρουργικής  ειδικότητας σε με­γάλο νοσοκομείο Tns Aθήνας. Συγγενής ασθενούς άφησε στο γραφείο του «φακελάκι» με 500 ευρώ, περιμένοντας από τον γιατρό να τα πάρει.
Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα και δύο αστυνο­μικοί περίμεναν έξω από το γραφείο να προχωρήσουν σε σύλληψη, npos έκπληξη του συγγενούς, ο γιατρός δεν τα δέχτηκε και η αστυνομική επιχείρηση είχε άδο­ξο τέλος. Τα έγγραφα της δικογραφίας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι καταθέσεις δείχνουν πώς εκτυλίχθηκε η απίθανη αυτή υπόθεση. Η μαρτυρία του καταγγέλλοντος, του οποίου τη μητέρα είχε χειρουργήσει ο γιατρός, είναι χαρακτηριστική:
«…Ρώτησα τη γραμματέα εάν μπορεί ο γιατρός να με δεχθεί οτο γραφείο του. Αυτή μου είπε να περιμένω στον διάδρομο και φώ­ναξε το όνομά μου. Μπήκα κα­τευθείαν στο γραφείο του. στο οποίο ήταν μόνος και καθόταν στην καρέκλα…
Μόλις μπήκα, μου είπε να καθίσω, όπως  και έκανα. Για τη μητέρα μου, μου είπε ότι όλα πήγαν καλά και ότι έπρεπε να κάνει σε έξι μήνες μία αγγειογραφία. Μου είπε ότι σήμερα θα φύγει να πάει σπίτι τns. Εγώ τον ρώτησα εάν μπορεί να φάει και να πιει τα πάντα και αυτός μου απάντησε θετικά…
Τότε, εγώ του έβγαλα τον φάκελο με τα 500 ευρώ που είχαν προσημειωθεί και τον άφησα πάνω στο γραφείο του, λέγοντά* του “ορίστε γιατρέ μου”. Τότε, ο γιατρός μου είπε ότι δεν μου είχε ζητήσει χρήματα. Πήρα τον φάκελο με τα λεφτά που είχα αφήσει στο γραφείο του και βγήκα. Μετά, με τους  αστυνομικούς ήρθα στην έδρα τns υπηρεσίας τους και παρέδωσα τα χρήματα που είχαν προσημειωθεί. Πραγματικά, δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν πήρε τα λεφτά ο γιατρός…».
Ο συγγενής της ασθενούς σημείωσε πως πριν γίνει η επέμβαση ο γιατρός τού είχε δείξει ότι θα έπαιρνε χρήματα: «Εγώ του είπα ότι θα του πηγαίνω κάθε χρόνο έναν τενεκέ λάδι και αυτός το δέχτηκε και μου είπε μάλιστα “ωραία, κλείνουμε σε αυτό”»…
Η διένεξη. Κατά τη διάρκεια ms νοσηλείας τns μητέρας του, ο καταγγέλλων είχε έρθει σε διένεξη με τον χειρουργό. Όπως αναφέρει ο ίδιος στην κατάθεσή του, είχε δει τον γιατρό στον διάδρομο να μιλάει στον προϊστάμενο νοσηλευτή.
Τον πλησίασε και του ζήτησε να του μιλήσει, αλλά ο γιατρός τού απάντησε πως εκείνη την ώρα μιλούσε με τον νοσηλευτή. Ακολούθησε ένταση και φωνές μεταξύ συγγενούς και γιατρού και -όπως καταθέτει- από τον θόρυβο βγήκε η χειρουργημένη μητέρα του από τον θάλαμό της για να δει τι γίνετε.


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ
Έθνος τns Κυριακής

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κάποιες παρατηρήσεις:
- Το να φέρουν στον γιατρό κάποιο δώρο (όχι χρήματα) ΔΕΝ είναι δωροδοκία, αυτός το εκλαμβάνει ως ένδειξη ικανοποίησης του ασθενή απ' την συνολική αντιμετώπιση. Στις περισσότερες Κλινικές που θα πάει κάποιος θα δεί γλυκά, κρασιά  και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και... αρνιά  ;D ! Ό,τι έχει, θέλει, έχει αισθάνεται ευχαρίστηση ο καθένας, ουδείς ζητάει, αλλά ούτε έχει και ανάγκη.
Δεν είναι πρέπον -φρονώ- να τα επιστρέψει κάποιος πίσω, περισσότερο προσβλητικό θα το χαρακτήριζα, ούτε αποτελεί ένδειξη χρηματισμού, ενώ δεν έχει ανάγκη κάποιος τα γλυκά ή κάποιο μπουκάλι κρασί για να κάνει σωστά την δουλειά του, έλεος κάπου.
Συχνά δε τα παραπάνω γίνονται πάσα στο νοσηλευτικό προσωπικό, δεν κάθεται κανείς να τρώει ό,τι του φέρνουν !
Από που και ως που ο εν λόγω κύριος θεώρησε ότι ο θεράπων ιατρός ζήτησε φακελάκι επειδή συμφώνησε σε έναν τενεκέ λάδι, είναι πραγματικά απίθανο...

- το να μην θέλεις για τον χ-ψ λόγο να μιλήσεις σε συγγενή ασθενούς, είναι απολύτως δικαιολογημένο, και δεν το έχουμε κάνει μία ή δύο φορές. Ούτε αυτό είναι το παρασύνθημα "ακούμπα το παραδάκι για να σου μιλήσω καλύτερα..."

- ο θεράπων ιατρός (στον οποίο την είχαν στημμένη) αναγνωρίζει τον ασθενή ;
Γιατί πραγματικά θα είχε τρομερό ενδιαφέρον να το μάθαινε (αν δεν το κατάλαβε ήδη και ανέκρουσε πρύμναν!) και να τον τρέξει δικαστικώς, έτσι, γιατί τέτοιες πονηρές πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται.
Δεν είναι νομικός, αλλά αυτό δεν θεωρείται "απόπειρα δωροδοκίας" ; ; ;
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Σεπτεμβρίου 2016, 10:47:01 από kopritis »

20 Σεπτεμβρίου 2016, 07:32:20
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι νομικός, αλλά αυτό δεν θεωρείται "απόπειρα δωροδοκίας" ; ; ;

1. Όποιος υπόσχεται ή παρέχει σε υπάλληλο, άμεσα ή με τη μεσολάβηση τρίτου, οποιασδήποτε φύσης ωφελήματα για τον εαυτό του ή για τρίτο, για ενέργεια ή παράλειψη του μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στα καθήκοντα του ή αντίκειται σε αυτά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

2. Αν η αξία των ωφελημάτων υπερβαίνει το συνολικό ποσό των εβδομήντα τριών χιλιάδων (73.000) ευρώ, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

20 Σεπτεμβρίου 2016, 07:39:26
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


- Ο καταγγέλλων δεν αναφέρει πουθενά: "Ο γιατρός μου ζήτησε 500 ευρώ φακελάκι" αλλά λέει ότι συμπέρανε πως θα δεχτεί λεφτά αφού συμφώνησε να του στέλνει κάθε χρόνο ένα ντενεκέ λάδι (κόστος 70 - 80 ευρώ)!
- Θεωρώ πιθανότερο να θύμωσε από τη φάση που έγινε στο διάδρομο και να αποφάσισε να του τον εκδικηθεί μ' αυτό τον τρόπο.
- Έχουν γραμματείς οι διευθυντές στα δημόσια νοσοκομεία; Αν ναι, είναι αποσπασμένο διοικητικό προσωπικό; Πως δικαιολογείται η απόσπαση και ο μισθός τους;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι νομικός, αλλά αυτό δεν θεωρείται "απόπειρα δωροδοκίας" ; ; ;

1. Όποιος υπόσχεται ή παρέχει σε υπάλληλο, άμεσα ή με τη μεσολάβηση τρίτου, οποιασδήποτε φύσης ωφελήματα για τον εαυτό του ή για τρίτο, για ενέργεια ή παράλειψη του μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στα καθήκοντα του ή αντίκειται σε αυτά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

2. Αν η αξία των ωφελημάτων υπερβαίνει το συνολικό ποσό των εβδομήντα τριών χιλιάδων (73.000) ευρώ, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μ' αρέσει το όριο των 73000 ευρώ. Άραγε με ποια λογική τέθηκε;
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Σεπτεμβρίου 2016, 11:26:59 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Σεπτεμβρίου 2016, 10:56:04
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1. Όποιος υπόσχεται ή παρέχει σε υπάλληλο, άμεσα ή με τη μεσολάβηση τρίτου, οποιασδήποτε φύσης ωφελήματα για τον εαυτό του ή για τρίτο, για ενέργεια ή παράλειψη του μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στα καθήκοντα του ή αντίκειται σε αυτά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

2. Αν η αξία των ωφελημάτων υπερβαίνει το συνολικό ποσό των εβδομήντα τριών χιλιάδων (73.000) ευρώ, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και εγώ θυμάμαι ότι είναι ποινικό αδίκημα, αλλά βαριόμουν να ψάχνω τον ΠΚ.

Κατά τα άλλα, το συμβάν καθίσταται ακόμα πιο τραγικό απ 'το γεγονός ότι ο γιατρός χειρούργησε την μητέρα του καταγγέλοντος, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν σ' αυτή την χώρα ότι το παρασύνθημα για χρηματισμό στις χειρουργικές Ειδικότητες είναι η αδυναμία εύρεσης θέσης στο πρόγραμμα χειρουργείου.

Όσον αφορά το συμβάν στον διάδρομο, κανείς δεν περιγράφει τι ακριβώς συνέβη, πόσες φορές δεν μας έχουν τύχει φορτικοί συγγενείς, άνθρωποι που άλλα τους λες και άλλα καταλαβαίνουν ή απαιτούν να τους επαναλάβεις τα ίδια και τα ίδια (γι' αυτό συχνά αποστέλλονται οι ειδικεύομενοι  :) ) κτλ.

20 Σεπτεμβρίου 2016, 11:26:37
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω ότι μπορεί να κατηγορηθεί ο "αγανακτισμένος καταγγέλλων" για απόπειρα δωροδοκίας αφού είχε ενημερώσει την αστυνομία και είχε αστυνομικούς απ' έξω.

4 Νοεμβρίου 2016, 14:55:57
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Ευαγγελισμός: Συνελήφθησαν νευροχειρούργος, αναισθησιολόγος και τραυματιοφορέας για «φακελάκι»

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος ενός νευροχειρούργου, ενός αναισθησιολόγους και ενός τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού», για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας ότι οι προαναφερόμενοι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εγχείρηση ασθενούς, απαίτησαν από συγγενικό του πρόσωπο χρήματα ενώ σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας ο τραυματιοφορέας παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έχει κυριαρχήσει η αντίληψη σε κάποιους ότι για κεφάλι-καρδιά φακελλάκι θα δώσεις, ακόμα και σήμερα που έχουν σφίξει πολύ άγρια τα πράγματα, προφανώς κάποιοι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, οπότε το τίμημα είναι ο ύπνος στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ...  :P
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Νοεμβρίου 2016, 01:19:56 από kopritis »

5 Νοεμβρίου 2016, 00:29:25
Απάντηση #39
Συνδεδεμένος

schumifer


50ρικο ο τραυματιοφορέας!!! Ουάου...

5 Νοεμβρίου 2016, 01:19:00
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αν πήρε 50€ ο τραυματιοφορέας, δεν νομίζω να έπεφτε κάτω από 150-200€ ο αναισθησιολόγος, οπότε πόσα θα παντελόνιαζε ο νρχ ; ; ;  :P

5 Νοεμβρίου 2016, 21:19:33
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Νέα κόλπα. Αναστάτωση στον Ευαγγελισμό μετά τα φακελάκια.

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ του προσωπικού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετά την προχθεσινή σύλληψη δύο γιατρών (νευροχειρουργού, αναισθησιολόγου) και ενός τραυματιοφορέα που κατηγορούνται ότι ζήτησαν φακελάκι.

Η αναστάτωση έγκειται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συλλήψεις, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση ουδείς «πιάστηκε» να έχει λάβει χρήματα, αλλά συνελήφθησαν επειδή υπήρξε καταγγελία ότι απαίτησαν χρήματα. !!! Σημειώνεται ότι το σύνηθες είναι να προηγούνται των συλλήψεων επιχειρήσεις με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που είναι και το πειστήριο του αδικήματος. Κάτι που δεν έγινε σε αυτή την περίπτωση. Είναι ενδεικτική η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που αναφέρει ότι οι συλλήψεις έγιναν «στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας ότι οι δύο γιατροί και ο τραυματιοφορέας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εγχείρηση ασθενούς, απαίτησαν από συγγενικό του πρόσωπο χρήματα, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας ο τραυματιοφορέας παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ».

Μάλιστα μεταξύ των φημών που «κυκλοφορούν» το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο είναι και αυτή που θέλει τον συγγενή που έκανε την καταγγελία να έχει οικογενειακές σχέσεις με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Πάντως, η εξήγηση που δίνεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε επιχείρηση «παγίδευσης» των τριών με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, είναι επειδή οι συγγενείς εκτός από την αστυνομία κατήγγειλαν το περιστατικό και στη διοίκηση του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει η πληροφορία και να μην ολοκληρωθεί η δωροληψία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Νοεμβρίου 2016, 22:04:39
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Το διάβασα και εγώ, αλλά σύλληψη μόνο με προφορική καταγγελία χωρίς την αυτόφωρη τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος δεν παίζει, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης απ΄τον Εισαγγελέα, ένας Εισαγγελέας δεν εκδίδει έτσι (χωρίς στοιχεία) εντάλματα σύλληψης, οπότε περίμενετε να δείτε αν υπάρχουν τυχόν στοιχεία, μην βασίζεστε αποκλειστικά στο ιατρικό ρεπορτάζ και ειδικά αυτό που προέρχεται απ΄το ίδιο το νοσοκομείο.

8 Απριλίου 2017, 20:31:33
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ένα κομμάτι από τις δηλώσεις του υπουργού υγείας
Παράθεση
Ακόμη ξεκαθάρισε πως ατιμωρησία δεν υπάρχει. «Έχουμε δώσει εντολή, οι υποθέσεις αυτές να προχωρούν στην πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται. Εγώ προσωπικά έχω υπογράψει πολλές περιπτώσεις απομάκρυνσης συναδέλφου, που αποδεδειγμένα έχουν καταδικαστεί για τέτοια συμπεριφορά» σημείωσε.
Μας κάνει πλάκα έτσι; Για να τελεσιδικήσει μια απόφαση απόλυσης χρειάζονται χρόνια έως δεκαετίες. Και στους μήνες που είναι υπουργός έχει υπογράψει πολλές περιπτώσεις;
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2017, 20:36:21 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

8 Απριλίου 2017, 21:25:28
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Υπάρχει ήδη τέτοια πλατφόρμα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν έχουν παρά να την αξιοποιήσουν.

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: φακελάκι 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3118 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Οκτωβρίου 2009, 17:46:55
από Αγωνιστική Παρέμβαση
20 Απαντήσεις
10097 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2011, 23:06:42
από Denominator
1 Απαντήσεις
3604 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιανουαρίου 2012, 17:56:02
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
2395 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Νοεμβρίου 2013, 12:09:11
από drpetros
5 Απαντήσεις
6042 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Οκτωβρίου 2014, 21:53:45
από Δ. Κουναλάκης