ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Ποιά ενέσιμη κορτιζόνη χρησιμοποιείτε για ενδοαρθρ κ μέσα στ αλλοιώσεις χρήση;

<< < (2/3) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςCelestone Chronodose + 2ml xylocaine.

--- Τέλος παράθεσης ---
Σίγουρα CELESTONE προτιμώ. Σε έλλειψη του άνω (όπως προ έτους): inj PROPIOCHRONE (5+2): BETAMETHASONE DIPROPIONATE,BETAMETHASONE SODIUM PHOSPHATE μαζί με Λιγνοκαϊνη (είναι πιο άκριβή και με λίγο υποδεέστερα αποτελέσματα). Δεξαμεθαζόνη χορήγησα άπαξ σε παρασπανδυλική έγχυση.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ Kenacort (triamcinolone) 40mg/1ml, είναι αυτή που έχω χρησιμοποιήσει, εκτός της Celestone chronodose. Για ενδοβλαβική έγχυση, π.χ.  σε υπερτροφική ουλή, θέλει μεγάλη αραίωση, μέχρι τα 2,5mg/ml, τουλάχιστον για πρώτη δοκιμή*. Πλεονέκτημά της, η μεγάλη διάρκεια δράσης. Δυστυχώς, είναι δυσεύρετη, καθότι του ΙΦΕΤ. Άλλη επιλογή που ξέρω είναι η Dexaton, τη χρησιμοποίησα πρόσφατα  ελλείψει άλλης, ενδαρθρικά, αλλά δεν έχω γνώμη για τη διάρκεια του αποτελέσματος.
Είναι σημαντικό λένε να χρησιμοποιούμε στο μίγμα αναισθητικό σε αμπούλα μίας χρήσης, γιατί το συντηρητικό στις μεγάλες φιάλες καθιζάνει με την κορτιζόνη.

*από το Pfenninger and Fowler's Procedures in Primary Care

--- Τέλος παράθεσης ---

Υπάρχει αναισθητικό σε αμπούλα μιας χρήσης, στην Ελλάδα;

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ Kenacort (triamcinolone) 40mg/1ml, είναι αυτή που έχω χρησιμοποιήσει, εκτός της Celestone chronodose. Για ενδοβλαβική έγχυση, π.χ.  σε υπερτροφική ουλή, θέλει μεγάλη αραίωση, μέχρι τα 2,5mg/ml, τουλάχιστον για πρώτη δοκιμή*. Πλεονέκτημά της, η μεγάλη διάρκεια δράσης. Δυστυχώς, είναι δυσεύρετη, καθότι του ΙΦΕΤ. Άλλη επιλογή που ξέρω είναι η Dexaton, τη χρησιμοποίησα πρόσφατα  ελλείψει άλλης, ενδαρθρικά, αλλά δεν έχω γνώμη για τη διάρκεια του αποτελέσματος.
Είναι σημαντικό λένε να χρησιμοποιούμε στο μίγμα αναισθητικό σε αμπούλα μίας χρήσης, γιατί το συντηρητικό στις μεγάλες φιάλες καθιζάνει με την κορτιζόνη.

*από το Pfenninger and Fowler's Procedures in Primary Care

--- Τέλος παράθεσης ---

Υπάρχει αναισθητικό σε αμπούλα μιας χρήσης, στην Ελλάδα;

--- Τέλος παράθεσης ---

Υπάρχουν, τουλάχιστον στην ηλ. συντ/ση βρήκα xylocaine και levobupivacaine.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει αναισθητικό σε αμπούλα μιας χρήσης, στην Ελλάδα;

--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχουν, τουλάχιστον στην ηλ. συντ/ση βρήκα xylocaine και levobupivacaine.

--- Τέλος παράθεσης ---
  Δεν νομίζω ότι το XYLOCAINE 2% (20MG/ML) INJ.SOL BTx5VIALSx50ML είναι μιας χρήσεως.  Αν εννοείται το XYLOCAINE MPF 1% inj.sol (CAUDAL & EPIDURAL USE) 10mg/ml BT x 5 Polyamps x 10ml ειναι ΙΦΕΤ.
    Για levobupivacaine τα σκευάσματα ειναι 10 ml.

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Βρίσκω στο σύστημα και το XYLOCAINE -MPF 1% INJ.SOL 10mg/ml BT X 10amp x 2ml.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος    Για levobupivacaine τα σκευάσματα ειναι 10 ml.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν έχει σημασία αν είναι 10 ml, αρκεί να μην έχει συντηρητικό για να θεωρείται μιας χρήσης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση