Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 01:27:23

Αποστολέας Θέμα: ΠΕΔΥ  (Αναγνώστηκε 72384 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Απριλίου 2014, 20:01:44
Αναγνώστηκε 72384 φορές
Αποσυνδεδεμένος

bpikou


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

30 Απριλίου 2014, 20:33:48
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Όταν βεβαιώθηκε ότι δεν ήταν κάτι το επείγον, τής είπε να καλέσει το τριψήφιο τηλέφωνο του ΠΕΔΥ και να κλείσει ραντεβού.
Ώστε το ΠΕΔΥ έχει τριψήφια νούμερα για ραντεβού; Εκτός αν είναι μόνο για VIP χωρίς χρέωση.

Παράθεση
Σε λίγα λεπτά η κ. Μανωλίδου στέλνει στον σύζυγό της ένα SMS: «Αγάπη μου, το ΠΕΔΥ σκίζει. Μου έκλεισαν ραντεβού σε πέντε ημέρες και με γιατρό δίπλα στο σπίτι μας».
Έχει μονάδα ΠΕΔΥ δίπλα στο σπίτι τους; Το πιθανότερο να αναφέρεται σε συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ αλλά δεν το κατάλαβε ούτε ο υπουργός ούτε η σύζυγος!

Παράθεση
Ο υπουργός έσπευσε να διαβάσει το sms στους υπουργούς Υγείας: «Θέλω να σας διαβάσω ένα μήνυμα της συζύγου μου για να δείτε πόσο αποτελεσματικές είναι οι μεταρρυθμίσεις εδώ στην Ελλάδα» και άρχισε να διαβάζει το μήνυμα της Ευγενίας, μεταφράζοντας το «αγάπη μου» σε dear.
"Το ΠΕΔΥ σκίζει" θέλω να δω πώς το μετάφρασε ο υπουργός; "The child rips"; "The PEDY rocks";

Περιμένουμε να δούμε που θα γεννήσει η κυρία υπουργού αφού είναι τόσο ενθουσιασμένη με το δημόσιο σύστημα υγείας............
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Απριλίου 2014, 21:33:18 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

30 Απριλίου 2014, 21:28:24
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πολύ καλά κάνουν και διοχετεύουν εντέχνως στα ΜΜΕ τέτοιες "ειδήσεις", αφού φαίνεται ότι πείθουν ένα μέρος του κόσμου (και οσονούπω ψηφοφόρων).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

30 Απριλίου 2014, 23:08:42
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Το ίδιο στο ΠΘ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   όπου ακουλουθούν και δεκάδες σχόλια....
Και τα σχόλια στο αγαπημένο Twitter του υπουργού:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Τρίτο trend είναι για σήμερα η λέξη ΠΕΔΥ στο twitter, μετά το «χαμό» που προκάλεσε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, αφού στη σύνοδο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, που έγινε την Τρίτη, από την προεδρεία του, διάβασε ένα sms της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου, θέλωντας να αποδείξει το πόσο καλά λειτουργεί το ΠΕΔΥ.
    Συγκεκριμένα, η κυρία Μανωλίδου έστειλε στο σύζυγό της ένα SMS όπου του έλεγε: «Αγάπη μου, το ΠΕΔΥ σκίζει. Μου έκλεισαν ραντεβού σε πέντε ημέρες και με γιατρό δίπλα στο σπίτι μας». Μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου sms στον Τύπο, «χαμός» έχει προκληθεί στα κοινωνικά δίκτυα, με τους «τουιτεράδες» να έχουν την πρωτιά, αφού η λέξη ΠΕΔΥ είναι τρίτο trend αυτή τη στιγμή στο Twitter.
    Ανάμεσα στα καλύτερα tweet γράφουν «Τίνος είναι, βρε γυναίκα το ΠΕΔΥ;» ή «Αγάπη μου συρρίκνωσσα το ΠΕΔΥ». δεν λείπουν βέβαια, τα ανέκδοτα, όπως αυτό που σκαρφίστηκε ο γνωστός κωμικός Χρ. Ζαραλίκος: - Τι είν´ αυτός ο θόρυβος Ευγενία; - Αγάπη μου το ΠΕΔΥ σκίζει ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ».
    Βέβαια, περισσότερο αστεία είναι εκείνα που δείχνουν πώς φαντάζονται οι τουιτεράδες το ΠΕΔΥ, επισημαίνοντας «Πωωω, τι ΠΕΔΥ είσαι εσύ;».

ΥΓ: Ως γνωστόν ο Αλβέρτος Αϊνστάιν είπε: "Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.". Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι προσπαθούν να το επιβεβαιώνουν συνεχώς.
   Πιο γελοίος και εμετικός πεθαίνεις....

2 Μαΐου 2014, 22:24:08
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ιατρού άνευ ειδικότητας (με πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής) από μονάδα του ΠΕΔΥ στο ΚΥ Ιου για ένα μήνα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ιατρού άνευ ειδικότητας (δεν αναφέρεται πιστοποιητικό) από μονάδα του ΠΕΔΥ σε Περιφερειακά Ιατρεία με εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Της Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το κάγκελο (πλήθος μετακινήσεων αγροτικών γιατρών σε Π.Ι. των Κυκλάδων)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Διευθυντή ΩΡΛ από το νοσοκομείο Ρόδου στο Π.Π.Ι. Τήλου για 15 μέρες λόγω εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών.
Το πράγμα έχει αρχίσει και ξεφεύγει ή μου φαίνεται; ΩΡΛ στο Π.Π.Ι. να κάνει τι; Τι σου κάνουν οι εκλογές ε;
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Μαΐου 2014, 22:31:28 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

18 Ιουλίου 2014, 16:58:49
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ξέρει κανείς αν το ΙΑΣΩ αποτελεί μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ ή έστω αν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ;

Στις 30 Απριλίου 2014
Ευτράπελο διέκοψε τη σύνοδο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, η οποία έγινε στην Αθήνα υπό την προεδρία του Άδ.Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρεται στον ΒΗΜΑτοδότη, την ώρα που οι υπουργοί συζητούσαν, το τηλέφωνο του κ. Γεωργιάδη χτύπησε. Ήταν η σύζυγός του κυρία Ευγενία Μανωλίδου, η οποία του είπε: «Αγάπη μου, χρειάζομαι έναν γυναικολόγο».

Ο κ. Γεωργιάδης ανησύχησε, αφού η εγκυμονούσα σύζυγός του ζητούσε γυναικολόγο, αλλά δεν ήθελε να εγκαταλείψει και την προεδρία της Συνόδου.

Όταν βεβαιώθηκε ότι δεν ήταν κάτι το επείγον, τής είπε να καλέσει το τριψήφιο τηλέφωνο του ΠΕΔΥ και να κλείσει ραντεβού.

Σε λίγα λεπτά η κ. Μανωλίδου στέλνει στον σύζυγό της ένα SMS: «Αγάπη μου, το ΠΕΔΥ σκίζει. Μου έκλεισαν ραντεβού σε πέντε ημέρες και με γιατρό δίπλα στο σπίτι μας».

Ο υπουργός έσπευσε να διαβάσει το sms στους υπουργούς Υγείας: «Θέλω να σας διαβάσω ένα μήνυμα της συζύγου μου για να δείτε πόσο αποτελεσματικές είναι οι μεταρρυθμίσεις εδώ στην Ελλάδα» και άρχισε να διαβάζει το μήνυμα της Ευγενίας, μεταφράζοντας το «αγάπη μου» σε dear.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κι όταν τελικά ήρθε ο πελαργός:
"Βγήκε σήμερα από το μαιευτήριο Ιασώ η Ευγενία Μανωλίδου. Η ευτυχισμένη μαμά επέστρεψε στο σπίτι της κρατώντας στην αγκαλιά της το νέο μέλος της οικογένειάς της, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και η υπόλοιπη οικογένεια πλέουν σε πελάγη ευτυχίας με τον ερχομό του γιου τους. Να αναφέρουμε ότι η όμορφη μαέστρος και παρουσιάστρια γέννησε με καισαρική τομή το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ κατά γενική ομολογία είχε μία πολύ καλή εγκυμοσύνη.

Να τους ζήσει ο γιος και να είναι ευτυχισμένοι!!!"


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25 Απριλίου 2016, 08:05:53
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
15/04/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.

Σε κατάσταση Alert βρίσκονται οι Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) λόγω υποχρηματοδότησης .

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ καταρρέουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, είπαν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ.  ΄΄ Σε αυτή την κατάσταση καλούνται να σηκώσουν και το βάρος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών.

Μάλιστα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι ανάγκες αναμένεται να οξυνθούν καθώς θα υπάρξει ανάγκη για φροντίδα των χιλιάδων προσφύγων, που βρίσκονται στη Ελλάδα. Ο κόσμος αλλάζει, οι ανάγκες γιγαντώνονται και η δημόσια χρηματοδότηση παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα στην ΕΕ. Μέχρι την εφαρμογή του Νόμου 4238 υπηρετούσαν 5500 γιατροί στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. 3000 απολύθηκαν, 300 έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Το 40% των μονάδων έκλεισαν και από 350 σήμερα λειτουργούν 220. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να στελεχωθούν άμεσα με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας. Οι απολύσεις γιατρών με το Νόμο 4238/2014, ήταν η αρχή της διάλυσης του πρωτοβάθμιου συστήματος.’’ Χρηματοδότηση Η συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση και η ανεπάρκεια της δημόσιας διοίκησης να επιλύσει στοιχειώδη προβλήματα, έφεραν σε απόγνωση σημαντικό τμήμα του πληθυσμού. Οι 5500 γιατροί έγιναν 2200 σήμερα και οι μισοί εργάζονται με ασφαλιστικά-δικαστικά μέτρα. Οι υπόλοιποι, περίπου 3000 γιατροί εδώ και 15 μήνες, περιμένουν τη δικαίωση από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η απαξίωση των εργαστηρίων των μονάδων αναγκάζει τους ασθενείς να καταφεύγουν σε ιδιωτικούς ομίλους υγείας, με συνέπεια να πληρώνουν οι ίδιοι και ο ΕΟΠΥΥ να είναι ο μόνιμος τροφοδότης των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Η επισφαλής εργασία επιστημόνων με μέσο όρο ηλικίας 60 ετών, δεν τιμά ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ούτε προοιωνίζει την λειτουργική σταθερότητα του συστήματος. Σημειώνουμε, ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκήρυξε 900 θέσεις επικουρικών γιατρών, για τις οποίες, μόνο 170 έκαναν αίτηση, και σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται μόνο 130. ΄΄ Η πρόσφατη Υπ. Απόφαση για τις καταχρηστικές μονομερείς αποφάσεις αποσπάσεων-μετακινήσεων γιατρών, παρακάμπτοντας Υπηρεσιακά Συμβούλια, πέραν του ότι παραβιάζει κάθε καλώς εννοούμενη προστασία των υγειονομικών υπαλλήλων από καταχρηστικές ασκήσεις εξουσίας της Διοίκησης λειτουργεί επίσης ως αντικίνητρο και επιδεινώνει την ήδη επισφαλή εργασιακή σχέση. Την ίδια στιγμή σχεδιάζεται ένα διαφορετικό πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας (ιατρεία γειτονιάς), που αναφέρεται σε ανάγκες δεκαετίας του 40 και του 50 με προγράμματα ΕΣΠΑ. Η Ομοσπονδία έχει ομόφωνα απορρίψει σχέδια που δεν αρμόζουν στην επιστημονική παράδοση της χώρας μας και πολύ περισσότερο στις ανάγκες του πληθυσμού. Με μεγάλη καθυστέρηση έγινε με το Νόμο 4368 η μισθολογική και βαθμολογική εξομοίωση των γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Περιμένουμε ακόμη την εφαρμογή του δύο σχεδόν μήνες μετά την ψήφιση του νόμου. Συγκεκριμένες υγειονομικές περιφέρειες (3η και 4η) δεν έχουν ακόμη πράξει τα στοιχειώδη.’’ σημειώνει η ομοσπονδία .

Ενώ, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) ότι η ‘’ 3η και 4η ΥΠΕ παρανόμως δεν κρίνει όσους γιατρούς προσέφυγαν στα δικαστήρια (προφανώς από εκδικητική μανία). Οι σημερινοί διοικητές συνεχίζουν την παρανομία των προκατόχων τους, της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Η Ομοσπονδία έκανε παρέμβαση πριν δύο εβδομάδες, αλλά δεν είδαμε ενέργειες μέχρι σήμερα. Στο ΠΕΔΥ επίσης, εργάζονται περίπου 200 γιατροί με δικαστικές αποφάσεις, ( τι ακριβώς εννοεί ;  ) που παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και 20 μήνες Οι συνεχείς παρεμβάσει ς μας στο υπουργείο και στις ΥΠΕ (1η και 2η) δεν απέδωσαν μέχρι σήμερα.’’ ‘’ Με πρόσφατη υπουργική απόφαση έγινε διεύρυνση του ωραρίου των Μονάδων Υγείας, καταπατώντας κατάφορα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Το σκεπτικό της διεύρυνσης δεν εξυπηρετεί πραγματικές ανάγκες. Οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ και οι γιατροί των ΚΥ εργάζονται πρωινό ωράριο. Πέραν του ωραρίου αυτού υπάρχει υπερωριακή απασχόληση. Στους γιατρούς του ΠΕΔΥ – ΕΣΥ, αυτό δεν ισχύει. Στην τραγικότητα που περιγράφεται, έρχεται σε λίγους μήνες και η αξιολόγηση των Μονάδων Υγείας ανά ειδικότητα γιατρών και ανά περιφέρεια (3ο μνημόνιο- Ν.4336/2015). Ένα σύστημα που έχει αφεθεί στο έλεος της μιζέριας δεν περιμένουμε να αξιολογηθεί θετικά. Το ενδεχόμενο αρνητικής αξιολόγησης θα σημάνει την πλήρη εκχώρηση της υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.’’ υπογραμμίζουν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ. Η Ομοσπονδία καθιστά σαφές: 1. Δεν θα δεχτεί οπισθοδρόμηση του Συστήματος Υγείας. Είναι ανάγκη η χρηματοδότηση να αυξηθεί άμεσα. Η λειτουργικότητα του συστήματος δεν πρέπει να αφεθεί σε στείρες ιδεολογικές εμμονές διανθισμένες με μνημονιακούς εκβιασμούς. Οι κάτοικοι της χώρας μας έχουν συνταγματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα, το δικαίωμα στην Υγεία και στην Παιδεία. 2. Δεν θα ανεχτεί να σχεδιάζουν σύστημα υγείας χωρίς τους εργαζόμενους και τους εκπρόσωπους των εργατικών συνδικάτων. 3. Δεν θα χρεωθεί σε καμιά περίπτωση πολιτικές που θα οδηγήσουν στην νεοφιλελευθεροποίηση και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του συστήματος. 4. Η κινηματική μας εμπειρία και πρακτική δεν έχει ξεχαστεί και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. 5. Τα όρια της υπομονής έχουν φτάσει στο τέλος

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Απριλίου 2016, 08:18:36 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

25 Απριλίου 2016, 09:46:21
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Οι 5500 γιατροί έγιναν 2200 σήμερα και οι μισοί εργάζονται με ασφαλιστικά-δικαστικά μέτρα.
Πως γίνεται μετά από 2+ χρόνια κάποιοι γιατροί να εργάζονται στο ΠΕΔΥ με ασφαλιστικά μέτρα, διατηρώντας και το ιδιωτικό τους ιατρείο;
Νόμιζα ότι τα ασφαλιστικά μέτρα είναι ένα επείγον και προσωρινό μέτρο μέχρι να εκδικαστεί η κυρίως αγωγή. Τόσα χρόνια μετά, ακόμη ασφαλιστικά μέτρα; Δεν έχουν εκδικαστεί ακόμη οι κυρίως αγωγές; Ή μήπως είναι ένα σύστημα που η διαιώνισή του βολεύει όλους;

Παράθεση
Με πρόσφατη υπουργική απόφαση έγινε διεύρυνση του ωραρίου των Μονάδων Υγείας, καταπατώντας κατάφορα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Το σκεπτικό της διεύρυνσης δεν εξυπηρετεί πραγματικές ανάγκες. Οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ και οι γιατροί των ΚΥ εργάζονται πρωινό ωράριο. Πέραν του ωραρίου αυτού υπάρχει υπερωριακή απασχόληση. Στους γιατρούς του ΠΕΔΥ – ΕΣΥ, αυτό δεν ισχύει.
Μήπως δε μιλάμε για υπερωριακή απασχόληση αλλά για κυκλικό ωράριο;

25 Απριλίου 2016, 11:49:33
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Τελικά οι πάλαι ποτέ ΙΚΑτζήδες "ζουν και βασιλεύουν" ;

Νόμιζα ότι μας απέμειναν μόνο πανεπιστημιακοί-στρατιωτικοί με το ένα πόδι στο δημόσιο και το άλλο στο ιδιωτικό...

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
99 Απαντήσεις
45889 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιουλίου 2014, 23:54:10
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
6397 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2014, 10:13:52
από spyros
13 Απαντήσεις
7929 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2016, 15:44:18
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
68270 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Αυγούστου 2014, 23:59:58
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
4 Απαντήσεις
3914 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Οκτωβρίου 2014, 22:13:38
από Gateopener