Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)

<< < (24/94) > >>

ΑΡΗΣ:
Αν ανοίγω επισκέψεις με ΑΜΚΑ ασθενών που δεν θέλουν συνταγογράφηση, ρίχνω τον μέσο όρο?

ioannis thessaloniki:
Τέλειο σύστημα πλαφόν δεν υπάρχει,όπως και να το δει κανείς. Το προηγούμενο, αδικούσε πολλούς συναδέλφους, το καινούριο αδικεί ενδεχομένως πολλούς αρρώστους που θα βρεθούν να γράφουν φάρμακα σε 2, 3 ή και 4 γιατρούς. Θα συμφωνήσω και ότι είναι πιο δύσκολο για το Γιατρό αλλά και ότι είναι σαφώς πιο δίκαιο από το παλιό, αφού τουλάχιστον είσαι ελέυθερος μέσα στο μήνα να δεις απεριόριστο αριθμό αρρώστων. Μία διαχείριση των περιστατικών στα πλαίσια της λογικής αλλά και της ανθρωπιάς, νομίζω πως θα κάνει το πλαφόν υποφερτό τελικά. Εννοείται ότι στον υπέργηρο ασθενή μου θα γράψω όλα του τα φάρμακα χωρίς διακρίσεις, εννοείται ότι ο νεότερος θα χρειαστεί να επισκεφθεί και άλλους συναδέλφους. Προσωπικά δεν μπορώ να κάνω οριζόντιες περικοπές, αλλά θα το δω κατά περίπτωση. Θα μου πάρει 2-3 μήνες.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν ανοίγω επισκέψεις με ΑΜΚΑ ασθενών που δεν θέλουν συνταγογράφηση, ρίχνω τον μέσο όρο?

--- Τέλος παράθεσης ---
   Όχι, πιστεύω πρέπει να εκδωθεί τουλάχιστο συνταγή (ίσως να μη χρειάζεται η εκτέλεση της - δεν ξέρω αν ακυρωθούν όμως τι θα ισχυεί...):
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος......, πιθανολογώ ότι για να βγεί η Τρέχουσα μηνιαία δαπάνη ανά ασφ/νο διαιρείται η ΤΡΕΧΟΥΣΑ μηνιαια δαπάνη (στα Στοιχεία δαπάνης ΕΟΠΥΥ ιατρού) δια του αριθμού των εκδοθείσων συνταγών (και όχι απαραίτητα εκτελεσμένων).
   Αν έχει διάθεση και κάποιος άλλος να το ελέγξει (επειδή τα νούμερα μου είναι μικρά μπορεί να κάνω λάθος).

--- Τέλος παράθεσης ---
   Έχω αρκετούς ασθενείς μόνο με κλινική εξέταση ή μονο με ακτινογραφία αλλά το κατ' ασθενή δεν μειώνεται με αυτούς...

Γ.Κτιστάκης:
Ο μέσος Όρος ανά ασθενή / μήνα, εγώ με βάσει τα στοιχεία της e-syntag τον βγάζω (κοντά αλλά  χαμηλότερα με αυτόν που αναφέρεται από το σύστημα) με βάσει  την τρέχουσα μηνιαία δαπάνη ιατρού (φάρμακα και εξετάσεις) εάν διαιρεθεί με τον αριθμό των ασθενών στους οποίους συνταγογρ/καν αυτά. Άρα (εάν ισχύει όπως το υπολόγισα) σε κάθε ασθενή γράφοντας ένα πολύ φτηνό φάρμακο ή εξέταση(και ας μην είναι απολύτως αναγκαία) ρίχνεις κατά πολύ τον μέσο όρο, για να αυξήσεις το περιθώριο σε επόμενο ασθενή να του γράψεις αυτά που κρίνεις. Δηλαδή αυξάνεται η συνολική ετήσια δαπάνη του ΕΟΠΥΥ , αλλά αυξάνεται πολύ περισσότερο ο αριθμός των παραπεμπτικών και των ασθενών που θα χορηγούνται για να πιάσουμε έναν μέσο όρο ανά ασθενή.(Εκτός και αν βάλουν και πλαφόν στον αριθμό των συνταγών-παραπεμπτικων / ασθενή/μήνα!!!!!!!! )
Και όλες αυτές οι αλχημείες για να μην γίνει το  απλό, στο οποίο  διαφωνώ,  (το ανέφερε συνάδελφος παραπάνω) να δώσουν στην τελική ένα πόσο σε κάθε ασθενή /μήνα/ περιοχή/κατηγορία προβλημάτων, με βάσει τι ποσό θα διανεμηθεί από τον κλειστό προϋπολογισμό και να μην χρειάζεται ούτε η ΗΔΙΚΑ (και τα εκατομμύρια για αυτήν) ούτε να συνταγογραφούν οι γιατροί (υπερσυνταγογραφία τέλος), ούτε να γίνονται κομπίνες με τα φαρμακεία, τα εργαστήρια, τις κλινικές κτλ εις βάρος των ταμείων, ούτε, ούτε, ούτε…… Με αυτόν τον απλό τρόπο εφαρμόζεις πράγματι κλειστό προϋπολογισμό και το αντισταθμιστικό ‘όφελος από το μέτρο το αποδίδεις στον ασθενή. (το ξαναλέω δεν συμφωνώ με αυτά, αλλά λέω με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να κάνουν αυτά που κάνουν, χωρίς να ζαλίζουν όλους εμάς τους πολίτες με κάτι τέτοιες αηδίες που κάνουν!!!!!)
ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ με τις διάνοιες που έχεις να σε κυβερνάνε!!!!!!!!!!

ioannis thessaloniki:
Όταν έχεις 800 χρόνιους ασθενείς κάθε μήνα, το να γράψεις κάτι πολύ φτηνό σε 5-10 από αυτούς, θα επηρεάσει ελάχιστα έως καθόλου τον μέσο όρο. Εκτός αυτού, σε ένα Περιφερειακό Ιατρείο είναι βέβαιο ότι όλο και κάτι άλλο θα λαμβάνουν οι υποτιθέμενοι αυτοί ασθενείς για κάποιο άλλο νόσημα. Μία τέτοια συζήτηση θα είχε νόημα σε κάποιους ιδιώτες συναδέλφους που βλέπουν κάθε μήνα και κάποια καινούρια άτομα. Εγώ έχω 3.000 πληθυσμό, επισκεψιμότητα 800 άτομα, το 90% με χρόνια νοσήματα. Μάλλον αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει να γράψω ένα lonarid σε ένα οξύ εμπύρετο, αφού σε 10 μέρες θα ξανάρθει να πάρει μια συνταγή των 80 ευρώ για ΣΔ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση