Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)
panos papadopoulos:
Δηλαδη εγω που συνταγογραφησα forsteo σε οστοπορωτικη ασθενη την πατησα?
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌριο μηνιαίας δαπάνης ΕΟΠΥΥ ανά ασφ/νο: 42€ - Τρέχουσα μηνιαία δαπάνη ανά ασφ/νο: 41€
Και τώρα τι κάνουμε???? Το κλείνουμε για τον υπόλοιπο μήνα???
--- Τέλος παράθεσης ---
Γράφεις λίγες πιο φθηνές συνταγές που θα εκτελεστούν σήμερα και περιμένεις αύριο. Σίγουρα απόφυγε τις μεγαλύτερες του ατομικού πλαφόν...
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΙσως το συστημα να ειναι πιο χαζο απο οτι νομίζουμε. ;D
Για δοκιμάστε να χρεώσετε 2 επισκέψεις ανα ασθενή με αρκετά φάρμακα .... δηλαδή 2 συνταγές και κλείσιμο επίσκεψης , νεα επίσκεψη με το ιδιο αμκα και συνέχιση συνταγογράφησης!!!! Δεν πιστεύω οτι γίνεται διασταύρωση αμκα αλλα μόνο υπολογισμός συνόλου επισκέψεων!!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι σύνολου επισκέψεων αλλά σύνολου εκτελεσμένων συνταγών. Δυστυχώς σπάνια γράφω πάνω απο μια συνταγή σε ασθενή οπότε οι διπλές (στο ίδιο ΑΜΚΑ) δεν ξέρω αν μετράν σαν μία ή 2....
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν εκεί που δε γράφαμε φάρμακα, αναγκαζόμαστε να γράφουμε έστω και ένα salospir ή lonarid σε παρθένα ΑΜΚΑ προκειμένου να ρίξουμε το πλαφόν μας, το κέρδος του ΕΟΠΥΥ ελαττώνεται και αυτοαναιρείται η εφαρμογή του μέτρου. Δεν το σκέφτηκαν αυτό? Δεν έχει λογική.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά τι έχει λογική; Και στο κάτω-κάτω, η (κάθε) θεία μου χρειάζεται το LONARID! (τι να κάνουν, να απαγορέψουν να γράφεις φθηνά φάρμακα; ).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔηλαδη εγω που συνταγογραφησα forsteo σε οστοπορωτικη ασθενη την πατησα?
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι, είναι φάρμακο ΕΟΠΥΥ (ΦΥΚ) και μάλλον δεν μετράει...
Μαρία Χόρτη:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ με το καλημέρα είδα "Προειδοποίηση: Έχετε ξεπεράσει το όριο μηνιαίας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ ανά ασφαλισμένο." (Όριο μηνιαίας δαπάνης 57€ - Τρέχουσα μηνιαία δαπάνη 57€)!
--- Τέλος παράθεσης ---
Kι εγω τα ίδια: "Προειδοποίηση: Έχετε ξεπεράσει το όριο μηνιαίας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ ανά ασφαλισμένο." (Όριο μηνιαίας δαπάνης 50€ - Τρέχουσα μηνιαία δαπάνη 56€)!
--- Τέλος παράθεσης ---
και τώρα τι κάνεις?? γράφεις ή οχι??
--- Τέλος παράθεσης ---
φυσικά και γράφω, ιδιώτης είμαι. Εδω παλεύουμε να βρούμε ασθενείς, θα τους διώξουμε τωρα;
Παρεπιπτόντως, κι εμενα έπεσε στο 50%. Προφανώς αλλάζει καθημερινά; Βλέποντας και κάνοντας.
ioannis thessaloniki:
Έχω παραπέμψει μέχρι στιγμής 6 άτομα για συμπληρωματική συνταγογράφηση σε συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων. Κανείς τους δεν διαμαρτηρήθηκε ιδιαίτερα, δύο μάλιστα εξέφρασαν και ικανοποίηση γιατί επιτέλους μπαίνει τάξη!! Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών!!!
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρος το παρόν οι "λύσεις" για ΑΜΚΑ με ακριβά (στο σύνολο) φάρμακα είναι το "σπάσιμο" τους με επισκέψεις σε 2 ή περισσότερους γιατρούς π.χ. στον ένα το Inegy ή το Pradaxa και στον άλλο το Eucreas.
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή όμως το πλαφόν μπήκε ανά Ειδικότητα, πρέπει το σπάσιμο να γίνεται σε ιατρούς διαφορετικής ειδικότητας (διορθώστε με αν κάνω λάθος).
Επίσης, υπάρχει και το εξής πρόβλημα: Ένας ΓΙ εξετάζει έναν ασθενή και του γράφει π.χ. Κλαρισίντ και Συμπικόρτ (+ εσομεπραζόλη), εξαντλώντας το πλαφόνι. Όμως, μετά από ξερωγώ 10 μέρες, εντός του ίδιου μήνα, ο ίδιος ασφαλισμένος πάει και εκτελεί μια τρίμηνη που είχε βγάλει από ιατρό επίσης ΓΙ. Οι δυο συνταγές (του κρυολογήματος συν τα χρόνια της τρίμηνης) εκτινάσσουν αθροιστικά το πλαφόν του ασφαλισμένου (που μπορεί να αποσπάσει από Γενικούς Ιατρούς) στα ύψη. Ποιός από τους δυο ΓΙ είναι αυτός που χρεώνεται την υπέρβαση;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση