Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦΕΚ Β' 2243/18-08-2014
Μέτρα ελέγχου της συνταγογράφησης και εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων.
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Κάνει εντύπωση, για άλλη μια φορά, που προβλέπονται εξετάσεις οι οποίες δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ (περίπτωση αντιπυρηνικών αντισωμάτων: Anti-SSA, Anti-Jo1, Anti-Sm, Anti-RNP, Anti-SSB, Anti-Scl70, Αντικεντρομεριδιακά αντισώματα). Εφόσον ακολουθούνται οι περιορισμοί του ΦΕΚ, θα πρέπει οι εν λόγω εξετάσεις να κοστολογηθούν ώστε να μπορούν να γίνουν μέσω ταμείου.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦΕΚ Β' 2243/18-08-2014
Μέτρα ελέγχου της συνταγογράφησης και εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων.
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατάλαβε κανείς πως δουλεύουν τα όρια εξετάσεων παραπεμπτικού ανα ειδικότητα. Είδα πολλά 0,1,2 ... μέχρι 10 αλλά δεν κατάλαβα πως ακριβως θα λειτουργεί το σύστημα. Χωρίζει τις εξετάσεις σε 55 κατηγορίες (η 51η θα είναι μάλλον οι πιο κοινές) αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιες είναι αυτές...
Προβλέπω νέες αγωγές. Φτωχέ Πατούλη πάλι θα τρέχεις....
Kyroula:
Μηπως αφορουν τις κατηγοριες που αναφερονται σε αυτο το εγγραφο ;
Εγγραφή ή Είσοδος
Οπότε υπάρχει αριθμητικό όριο ανά κατηγορία και ανά παραπεμπτικό για την συγκεκριμενη ημερομηνια και για 4 ημερες μετά όπως αναφέρει.Εικάζω...οπότε αν είναι έτσι,για εμένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία 11 με τις εξετασεις αιματολογικες-αιμοδοσιας-elisa που περιλαμβανει τις πιο κοινές εξετάσεις και ο αριθμός συνταγογραφησης που επιτρέπεται σε όλες τις ειδικότητες είναι μικρός.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜηπως αφορουν τις κατηγοριες που αναφερονται σε αυτο το εγγραφο ;
...... εμένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία 11 με τις εξετασεις αιματολογικες-αιμοδοσιας-elisa που περιλαμβανει τις πιο κοινές εξετάσεις και ο αριθμός συνταγογραφησης που επιτρέπεται σε όλες τις ειδικότητες είναι μικρός.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν είναι έτσι, είναι σφαγή. Πως θα δώσω προεγχειρητικό έλεγχο με 5 εξετάσεις. Επιστυημονικά κριτήρια επικαλούνται; Ή μήπως θεωρούν ότι θα γίνοντι όλα στο νοσοκομείο; Και για τους π/θ 5 εξετάσεις μου φαίνεται προβλέπει.... Η πλάκα είναι ότι μοιάζει να έχετε δίκιο γιατί λείπει η κατηγορία 26 και 52 και στα δύο έγγραφα.... Και το 51 που είδα εγω όλο χαρά που είναι 10 ... ειναι οι φυσικοθαραπείες... Θα πέσει πολύ γέλιο.
Αυτό για την αυτοπαραπομπή με έκπτωση 60% δεν το σχόλιασε κανείς (πιστεύω υπερβολικό αφού βάζουν και πλαφόν - κανένας έτσι δεν θα φθάνει το πλαφόνι...).
samsok:
η κατηγορια 11 επιτρεπει μονο 2 εξετασεις /ασθενη για γενικο ιατρο και δεδομενου οτι για την απλη γενικη αιματος χρησιμοποιουν διαφορετικο κωδικο για καθε δεδομενο(Hb,Hct,PLT,MCV,WBC κλπ) εγω θα πρεπει να διαλεξω κατι απο ολα αυτα????δεν μπορω δηλαδη να ζητω και αιματοκριτη και αιμοσφαιρινη και λευκα αλλα μονο 2 απο αυτα????
ειμαι και πλεονεκτης βλεπετε!!!
Οσο το κοιταζω τοσο περισσοτερες ομορφιες βλεπω......στους Γενικους ιατρους λοιπον απαγορευεται να συνταγογραφουν φυσικοθεραπειες(οι Π/Θ εχουν 5).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση