Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)
Dott.diMG:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςειναι εκτος λιστας τουλαχιστον 1.5 χρονο
--- Τέλος παράθεσης ---
ευχαριστω πολυ! Μεχρι τώρα έγραφα T4. Και υπέθεσα ότι ενεργοποιήθηκε αποκλεισμός συνταγογράφησης στο πλαίσιο των τελευαταίων αλλαγών.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βγήκαν οι συσκευασίες με 50 και 100 χάπια.
Elisavet:
Καλησπερα σε ολες/ολους! Επαναδιατυπωνω μια ερωτηση που δεν μου εχει απαντηθει.
Αν ξεπερασουμε
1) το μηνιαιο πλαφον στα φαρμακα
2) το "ανα 4ημερο" πλαφον ανα κατηγορια εξετασεων (πχ 14 βιοχημικες αντι για 9)
τι γινεται??? Στη 1η περιπτωση μας στελνουν "απειλητικο" μειλ? Μας καλουν σε απολογια?
Στη 2η περιπτωση ο ασθενης πληρωνει τις επιπλεον εξετασεις? Ελεγχεται και ο γιατρος γιατι ξεπερασε το οριο?
Ευχαριστω πολυ!
Edit: Δηλαδη αν γραψω ενα συνηθη προληπτικο βιοχημικο ελεγχο με: ουρια, κρεατινινη, γλυκοζη, ουρικο, SGOT, SGPT, Να, Κ, χοληστερολη, τριγλυκεριδια ειμαι ηδη στις 10!
Εσεις τι κανετε???
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα σε ολες/ολους! Επαναδιατυπωνω μια ερωτηση που δεν μου εχει απαντηθει.
Αν ξεπερασουμε
τι γινεται??? Στη 1η περιπτωση μας στελνουν "απειλητικο" μειλ? Μας καλουν σε απολογια?
Στη 2η περιπτωση ο ασθενης πληρωνει τις επιπλεον εξετασεις? Ελεγχεται και ο γιατρος γιατι ξεπερασε το οριο?
Ευχαριστω πολυ!
--- Τέλος παράθεσης ---
1) Ναι, κάπως έτσι. Δεν εφαρμόστηκε για να το δούμε στην πράξη. Γενικά "μπαίνεις" στο μάτι του ΕΟΠΥΥ και μπορεί να γίνει έλεγχος, να ζητηθούν (με μέιλ ίσως) εξηγήσεις και να κληθείτε σε απολογιά.
2) Υποτίθεται όταν εφαρμοστεί (αύριο 1/9/14; ) ότι το παραπεμπτικό θα γράφει ποιές εξετάσεις είναι με συμμετοχή και ποιές δεν καλύπτονται σε ιδιώτες πάροχους (και ή θα τις κάνει -όλες; - στο ΕΣΥΠΕΔΥ ή θα πληρώσει ο παθών). Αν οι εξετάσεις είναι εντός ειδικότητας (πχ ως Π/Θ δεν ζητάτε ...ψευδοχοληνεστεράση - εντάξει υπερβολή - ή έστω MRI γόνατος) όπως αναφέρει το ΦΕΚ δεν πρέπει να έχετε καμιά επίπτωση. Αν είναι εκτός ειδικότητας (ότι σημαινει αυτό) μπορεί να κληθείτε σε απολογία
Elisavet:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα σε ολες/ολους! Επαναδιατυπωνω μια ερωτηση που δεν μου εχει απαντηθει.
Αν ξεπερασουμε
Ευχαριστω πολυ!
--- Τέλος παράθεσης ---
1) Ναι, κάπως έτσι. Δεν εφαρμόστηκε για να το δούμε στην πράξη. Γενικά "μπαίνεις" στο μάτι του ΕΟΠΥΥ και μπορεί να γίνει έλεγχος, να ζητηθούν (με μέιλ ίσως) εξηγήσεις και να κληθείτε σε απολογιά.
2) Υποτίθεται όταν εφαρμοστεί (αύριο 1/9/14; ) ότι το παραπεμπτικό θα γράφει ποιές εξετάσεις είναι με συμμετοχή και ποιές δεν καλύπτονται σε ιδιώτες πάροχους (και ή θα τις κάνει -όλες; - στο ΕΣΥΠΕΔΥ ή θα πληρώσει ο παθών). Αν οι εξετάσεις είναι εντός ειδικότητας (πχ ως Π/Θ δεν ζητάτε ...ψευδοχοληνεστεράση - εντάξει υπερβολή - ή έστω MRI γόνατος) όπως αναφέρει το ΦΕΚ δεν πρέπει να έχετε καμιά επίπτωση. Αν είναι εκτός ειδικότητας (ότι σημαινει αυτό) μπορεί να κληθείτε σε απολογία
--- Τέλος παράθεσης ---
Σας ευχαριστω πολυ! Ειμαι μια ...μαλλον νεα (και φοβαμαι αρκετα απειρη σε ολα αυτα) ιδιωτης Παθολογος και το να ΜΗΝ γραψω πχ χοληστερολη η HDL γιατι δεν "χωρεσε" στις 9 βιοχημικες μαλλον θα εξαγριωσει τον ανθρωπο απεναντι μου...Και ως μη συμβεβλημενη με τον ΕΟΠΥΥ θα πρεπει να του ζητησω και χρηματα απο πανω, αφου αυτο ειναι το μοναδικο μου εισοδημα... Για υτο και ρωταω πως το "χειριζεσθε" εσεις οι παλαιοτεροι συναδελφοι!
GAD2:
γράφοντας σήμερα εξετάσεις δεν έχω δει επί του παρόντος κάποιο κόφτη ή ενημέρωση....και οι μικροβιολόγοι της περιοχής το ίδιο....κάποια άλλη ιδέα για το τι ισχύει?
επίσης για κάποιο λόγο δεν τρέχει το πλαφόν μου...εκτελούνται συνταγές και αυτό μένει ακίνητο σαν ταφος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση