Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)

<< < (71/94) > >>

DrGuni:
Καλησπέρα  . ΘΑ ήθελα να ρωτήσω  εάν στους   καρκινοπαθείς    δύνανται  να συνταγογραφηθούν όλα  τα φάρμακα  με  μηδενική συμμετοχή ή μόνο όσα  έχουν σχέση με τη βασική νόσο.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα  . ΘΑ ήθελα να ρωτήσω  εάν στους   καρκινοπαθείς    δύνανται  να συνταγογραφηθούν όλα  τα φάρμακα  με  μηδενική συμμετοχή ή μόνο όσα  έχουν σχέση με τη βασική νόσο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Τι μας θύμησες τώρα! Εποχές που "μηδενίζαμε" τα πάντα στους καρκινοπαθείς!
Τα φάρμακα της υπέρτασης με 10% (ΣΝ)
Δύνανται να συνταγογραφηθούν (αφού το επιτρέπει το πρόγραμμα συνταγογράφησης) αλλά δεν είναι σύννομο.

EzeΤΡΟΛ:
Δυνάμεθα να βάλουμε μέχρι και ΕΚΑΣ σε ασφαλισμένο που δεν το δικαιούται.  ;D

Με 0% είναι μόνο τα αντινεοπλασματικά φάρμακα.

Έτσι, ασφαλισμένος με ca προστάτη θα πάρει το Όμνικ Τόκας με 25%, καθώς το φάρμακο αυτό δεν είναι αντινεοπλασματικό.

Denominator:
Την προηγούμενη εβδομάδα έτυχε να εκδώσω ένα παραπεμπτικό μέσα στα όρια των επιτρεπόμενων στην ειδικότητά μου εξετάσεων (χωρίς νεοπλασματικούς δείκτες) σε ένα ασθενή που πριν δύο μέρες είχε επισκεφθεί τον ουρολόγο του και είχε λάβει από αυτόν παραπεμπτικό για PSA. Ο μικροβιολόγος δε δέχθηκε να εκτελέσει το δικό μου παραπεμπτικό θεωρώντας ότι παραβίαζε τον κανόνα των τεσσάρων ημερών (σα να μη δικαιούται να πάει κανείς σε άλλο γιατρό μέσα σε αυτό το διάστημα), κάτι το οποίο με άφησε σε απορία αφού αυτός θεωρώ ότι ισχύει μόνο εφόσον παραβιάζεται το όριο εξετάσεων ανάλογα με την ειδικότητα. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤην προηγούμενη εβδομάδα έτυχε να εκδώσω ένα παραπεμπτικό μέσα στα όρια των επιτρεπόμενων στην ειδικότητά μου εξετάσεων (χωρίς νεοπλασματικούς δείκτες) σε ένα ασθενή που πριν δύο μέρες είχε επισκεφθεί τον ουρολόγο του και είχε λάβει από αυτόν παραπεμπτικό για PSA. Ο μικροβιολόγος δε δέχθηκε να εκτελέσει το δικό μου παραπεμπτικό θεωρώντας ότι παραβίαζε τον κανόνα των τεσσάρων ημερών (σα να μη δικαιούται να πάει κανείς σε άλλο γιατρό μέσα σε αυτό το διάστημα), κάτι το οποίο με άφησε σε απορία αφού αυτός θεωρώ ότι ισχύει μόνο εφόσον παραβιάζεται το όριο εξετάσεων ανάλογα με την ειδικότητα. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;

--- Τέλος παράθεσης ---

Ό,τι να 'ναι ο μικροβιολόγος.
Αν είχε φτάσει σε εκείνον μόνο το δικό σου παραπεμπτικό, δε θα το εκτελούσε; Τώρα, επειδή έφτασαν σε εκείνον και τα δύο παραπεμπτικά, είδε τις ημερομηνίες και επικαλείται το 4ημερο χωρίς να έχει δίκιο.
Άλλωστε το σύστημα μπλοκάρει από μόνο του την έκδοση παραπεμπτικών αν επισκεφθείς άλλο γιατρό εντός του 4ημέρου. Συνέβη σε μένα, έγραψα τις εξετάσεις μέχρι το όριο που μου επιτρέπεται και παρέπεμψα σε συνάδελφο γενικό γιατρό να συμπληρώσει κάποιες. Με την πρώτη εξέταση που έβαλε έβγαλε ότι ο ασθενής έχει ξεπεράσει το όριο (μετρούσε και τις δικές μου), οπότε το παραπεμπτικό που θα έβγαζε θα είχε την ένδειξη ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί σε ιδιωτικό πάροχο.
Δεν μπορώ να ξέρω αν το μπλοκάρισμα έγινε στην κατηγορία εξετάσεων ή στην ειδικότητα. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν πήγαινε (μέσα στο 4ημερο) σε ένα παθολόγο που θα επιχειρούσε να γράψει εξετάσεις στην ίδια κατηγορία.
Πάντως στη δική σου περίπτωση είναι προφανές ότι ο μικροβιολόγος έχει λάθος. Και διαφορετικές ειδικότητες και διαφορετικές εξετάσεις!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση