Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 13:51:46

Ψηφοφορία

Όσον αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη, συμφωνείτε με:

Τη θέσπιση πλαφόν κατά απόλυτη τιμή
1 (3.7%)
Τη θέσπιση πλαφόν ανά ασθενή (κατά μέσο όρο)
2 (7.4%)
Τη θέσπιση πλαφόν ανά νοσολογική οντότητα (κατά μέσο όρο)
6 (22.2%)
Τον έλεγχο αυτής μόνο με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια
9 (33.3%)
Την απελευθέρωση αυτής κατά την κρίση του ιατρού
9 (33.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 27

Η ψηφοφορία έληξε: 6 Αυγούστου 2014, 20:28:32

Αποστολέας Θέμα: Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)  (Αναγνώστηκε 360971 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Ιουνίου 2014, 19:35:14
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ετοιμαζονται για να το επαναφερουν...ποιος ξερει ομως σε τι μορφη.
   Το πλαφόν επιστρέφει αλλά το άνω ερώτημα (σε τι μορφή) παραμένει: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αθήνα, 6 Ιουνίου 2014    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Θέμα: «Απόφαση Υπουργού Υγείας για πλαφόν συνταγογράφησης»
 
     Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, καθορίζονται τα ελάχιστα ποσοστιαία όρια συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών που δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας καθώς και το όριο δαπάνης συνταγογράφησης φαρμάκων.
    Συγκεκριμένα, με την Υπουργική Απόφαση καθορίζονται ανά ιατρό τα μηνιαία ελάχιστα ποσοστιαία όρια συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας και ως εκ τούτου δεν θεωρούνται μοναδικές. Τα όρια αφορούν κάθε ιατρό που συνταγογραφεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και του γνωστοποιούνται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Η ΗΔΙΚΑ ενσωματώνει τα όρια αυτά στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο με τη σειρά του δεν επιτρέπει στον ιατρό να συνταγογραφεί φάρμακα που τον κατατάσσουν κάτω από το καθορισμένο ελάχιστο ποσοστό συνταγογράφησης φαρμάκων με δραστική ουσία εκτός προστασίας.
    Επίσης, καθορίζονται όρια στην φαρμακευτική δαπάνη εκάστου ιατρού ανάλογα με την ειδικότητα, τον αριθμό των ασθενών για τους οποίους συνταγογραφεί, την Περιφερειακή Ενότητα της χώρας όπου έχει έδρα και τον μήνα του έτους (εποχικότητα). Τα εν λόγω όρια αφορούν κάθε ιατρό που συνταγογραφεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και του γνωστοποιούνται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Η ΗΔΙΚΑ ενσωματώνει τα όρια αυτά στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και ενημερώνει καθημερινά τον ιατρό για την ύπαρξη ή όχι υπέρβασης, καθώς και το ποσοστό αυτής, υπολογίζοντας σε ημερήσια βάση τον αριθμό των διαφορετικών ασθενών και τον προκαθορισμένο μέσο όρο δαπάνης αυτών. Σε περίπτωση επανειλημμένης υπέρβασης ο ιατρός καλείται από τον ΕΟΠΥΥ για να δικαιολογήσει τη συνταγογράφησή του, γεγονός που δύναται να επισύρει διοικητικές κυρώσεις στον ιατρό σε περίπτωση μη επαρκούς αιτιολόγησης και ποινές, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των ορίων και του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.
    Επισημαίνεται ότι, κατά την εκτέλεση των συνταγών οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στον ασθενή, για κάθε συνταγή συγκεκριμένης δραστικής ουσίας χωριστά, το φάρμακο με την χαμηλότερη τιμή και το ποσό συμμετοχής που του αντιστοιχεί. Εφόσον ο ασθενής επιλέξει ακριβότερο φάρμακο, πληρώνει  τη διαφορά και ο φαρμακοποιός οφείλει πριν την εκτέλεση της συνταγής να ενημερώσει τον ασθενή για το σύνολο της συμμετοχής του.

ΥΓ: Εγώ, προσωπικά, δεν κατάλαβα την χρησιμότητα του άνω ΔΤ. Αυτά περίπου έλεγε ο νόμος που ψηφίστηκε προ διμήνου, δεν θα μας πουν κάτι συγκεκριμένο. Και, αναφέρει, ότι η ΥΑ (γιατί δεν έχει μια παραπομπή) αφορά ποσοστιαία όρια γενοσήμων. Άμα δεν γράφεις γενόσημα δεν θα γράφεις πρωτότυπα; (ελπίζω ανεξάρτητα απο το τι θα δώσει ο φμφ)  ??? ???

6 Ιουνίου 2014, 20:49:23
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία που διασφαλίζει ότι γενόσημο που συνταγογραφεί ένας γιατρός και που φαίνεται ως επιλογή στη συνταγή θα φτάσει να δοθεί κι όλας από το φαρμακοποιό, εφόσον ο ασθενής έχει δικαίωμα να επιλέξει πρωτότυπο έτσι ώστε ο γιατρός να είναι "ευπειθής" και "ευάρεστος" καθώς "πιάνει" το στόχο των γενοσήμων;
Θα παίζουμε δηλαδή με τις συσκευασίες; Κάτι λιγότερο υποκριτικό μήπως;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

25 Ιουνίου 2014, 13:16:19
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


(Η Άχρηστη δημοσιογραφική πληροφορία της ημέρας): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ένα νέο σύστημα προειδοποίησης για όσους γιατρούς περνούν το όριο συνταγογράφησης θα αρχίζει να εφαρμόζεται σε λίγες ημέρες.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
   Μετά την απόρριψη του πλαφόν στα φάρμακα από το ΣτΕ που είχε επιβάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης και είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, ένα άλλο σύστημα τίθεται σε ισχύ.
    Όσοι γιατροί ξεπερνούν το όριο που έχει τεθεί (ποιο τέθηκε και πότε; ) για τη χορήγηση φαρμάκων θα δέχονται ένα προειδοποιητικό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στο οποίο θα τονίζεται ότι πρέπει να διακόψουν τις συνταγές διαφορετικά είναι πιθανό να πρέπει να απολογηθούν και ενδεχομένως να διακόψουν και τη σχέση τους με τον ΕΟΠΥΥ αν κριθεί ότι είναι …πρωταθλητές στα φάρμακα.
     Η ΗΔΙΚΑ η εταιρεία που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενσωμάτωσε (μπράβο αλλα θα μας το πει και εμάς; ) ένα άλλο σύστημα για να ελέγχει τους γιατρούς. Μετά την απόρριψη του πλαφόν από τη δικαιοσύνη κατά το οποίο το ηλεκτρονικό σύστημα δεν επέτρεπε στους γιατρούς αν το ξεπερνούσαν να γράψουν άλλα φάρμακα, πλέον θα μπορούν να συνταγοργαφούν αλλά με τη σχετική προειδοποίηση.
    Πολλοί είναι αυτοί πάντως που θεωρούν ότι το συγκεκριμένο μέτρο δε θα είναι αποτελεσματικό για τη συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς οι γιατροί θα συνεχίζουν να γράφουν κανονικά φάρμακα.
    Ήδη μετά την απόρριψη του πλαφόν η δαπάνη ξέφυγε μέσε σε ένα δίμηνο κατά 30 εκατ. ευρώ γεγονός που ανησυχεί και τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
    Να σημειωθεί πως το πλαφόν που είχε θέσει σε εφαρμογή από τον Άδωνι Γεωργιάδη απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας με το σκεπτικό ότι πλήττεται η δημόσια υγεία ενώ η ρύθμιση δεν είχε λάβει και τη σχετική έγκριση από τη Βουλή.

ΥΓ: το περίφημο πλαφόν ανα πάθηση και ασφαλισμένο που νομοθετήθηκε σε γενικές γραμμές απο τον άδωνι προ μηνός τι έγινε;

3 Ιουλίου 2014, 11:22:44
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ξέρει κανείς, την εποχή που ίσχυε το πλαφόν, αν τα φάρμακα για μεταμοσχευμένους εξαιρούνταν του πλαφόν;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Ιουλίου 2014, 12:30:41
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ξέρει κανείς, την εποχή που ίσχυε το πλαφόν, αν τα φάρμακα για μεταμοσχευμένους εξαιρούνταν του πλαφόν;
   Μου φαίνεται ότι πράγματι εξαιρούνταν (δεν έγραψα βέβαια - δεν έτυχε λόγω ειδικότητας). Αν τσέκαρες κατηγορία με 0% συμμετοχή (Περιπτώσεις Μηδενικής Συμμετοχής για όλη τη συνταγή) δεν προστίθενται στο πλαφόν...

3 Ιουλίου 2014, 13:19:20
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Το πλαφόν επιστρέφει αλλά το άνω ερώτημα (σε τι μορφή) παραμένει: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αθήνα, 6 Ιουνίου 2014    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Θέμα: «Απόφαση Υπουργού Υγείας για πλαφόν συνταγογράφησης»
   Μας προκύπτει αιφνιδίως και έτερο πλαφόνι, δημοσιευμένο μερικώς σε ΦΕΚ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (να ρωτήσω πως κλίνεται το μπονους, σε -ος όπως ο τοίχος δλδ ο μπόνος του μπόνου ...τους μπόνους  ???)

Με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Βορίδη κΚαθορίζονται ανά ιατρό τα μηνιαία ελάχιστα ποσοστιαία όρια για την συνταγογράφηση φαρμάκων δραστικών ουσιών από του συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας και ως εκ τούτου δεν θεωρούνται μοναδικές. Η απόφαση κάνει γνωστό ότι οι γιατροί των οποίων η δαπάνη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στο τέλος έκαστου μήνα υπολείπεται του προκαθορισμένου μέγιστου ορίου θα λαμβάνουν ''μπόνους''.
    Τα όρια αυτά ,όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση, έχουν προκύψει από τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων συνταγογράφησης του έτους 2013 και την προοπτική απεικόνιση της διαμόρφωσης του στόχου συνταγογράφησης για το έτος 2014, με βάση τη διαθεσιμότητα φαρμάκων δραστικών ουσιών οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας εντός κάθε θεραπευτικής κατηγορίας.
    Tα όρια αφορούν κάθε ιατρό που συνταγογραφεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και του γνωστοποιούνται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Η ΗΔΙΚΑ ενσωματώνει τα όρια αυτά στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο με τη σειρά του δεν επιτρέπει στον ιατρό να συνταγογραφεί φάρμακα που τον κατατάσουν κάτω από το καθορισμένο ελάχιστο ποσοστό συνταγογράφησης φαρμάκων με δραστική ουσία εκτός προστασίας. Ο ΕΟΠΥΥ, δύναται να καθορίσει σύστημα ανταμοιβών για τους ιατρούς των οποίων η μηνιαία συνταγογράφηση υπερκαλύπτει τα καθορισμένα ελάχιστα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας.
    Επίσης καθορίζονται όρια στην φαρμακευτική δαπάνη εκάστου ιατρού ανάλογα με την ειδικότητα, τον αριθμό των ασθενών για τους οποίους συνταγογραφεί, την Περιφερειακή Ενότητα της χώρας όπου έχει έδρα και το μήνα του έτους (εποχικότητα). Τα όρια αυτά έχουν προκύψει από την στατιστική επεξεργασία των δεδομένων από την έκδοση των συνταγών του έτους 2013 σε ολόκληρη την επικράτεια, ανάλογα με την ειδικότητα του ιατρού, την Περιφερειακή Ενότητα που εδρεύει και την επισκεψιμότητα τον αντίστοιχο μήνα του έτους.
    Τα παραπάνω όρια αφορούν κάθε ιατρό που συνταγογραφεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και του γνωστοποιούνται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Η ΗΔΙΚΑ ενσωματώνει τα όρια αυτά στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και ενημερώνει καθημερινά τον ιατρό για την ύπαρξη ή όχι υπέρβασης, καθώς και το ποσοστό αυτής, υπολογίζοντας σε ημερησία βάση τον αριθμό των διαφορετικών ασθενών και τον προκαθορισμένο μέσο όρο δαπάνης αυτών. Σε περίπτωση επανειλημμένης υπέρβασης ο ιατρός καλείται από τον ΕΟΠΥΥ για να δικαιολογήσει τη συνταγογράφησή του, γεγονός που δύναται να επισύρει διοικητικές κυρώσεις στον ιατρό σε περίπτωση μη επαρκούς αιτιολόγησης και ποινές, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των ορίων και του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.
    Ο ΕΟΠΥΥ δύναται να καθορίσει σύστημα ανταμοιβών (ΜΠΟΝΟΥΣ αχα, δωράκι) για τους ιατρούς των οποίων η δαπάνη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στο τέλος έκαστου μήνα υπολείπεται του προκαθορισμένου μέγιστου ορίου.
    Από την εφαρμογή της παρούσης εξαιρείται η συνταγογράφησή που αφορά σε χρόνιους νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή διύλιση και υπό μεταμόσχευση), σε καρδιοπαθείς τελικού σταδίου (μηχανική καρδιά, ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μεταμόσχευση καρδιάς), σε ασθενείς που πάσχουν από ηπατική ανεπάρκεια (ηπατική ανεπάρκεια τελικού σταδίου μη αντιρροπούμενη κίρρωση, μεταμόσχευση ήπατος), σε μεταμοσχευθέντες ρευστών ή συμπαγών οργάνων, σε καρκινοπαθείς, σε πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και σε πάσχοντες από κυστική ίνωση. Εξαιρούνται επίσης τα φάρμακα των οποίων την χρήση προεγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ μέσω των επιτροπών του. Με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, δύνανται να εξαιρούνται από την εφαρμογή της παρούσης, επιπλέον κατηγορίες ασθενών και ειδικές κατηγορίες ιατρών, μετά από γνωμοδότηση της Ειδικής Επταμελούς Επιτροπής της υπ’ αριθμ. ΟΙΚ. 12449/7.2.2013 (ΦΕΚ Β/256/7.2.2014) υπουργικής απόφασης. (Τα εμβόλια τα ξέχασαν; )
    Κατά την εκτέλεση των συνταγών οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στον ασθενή, για κάθε συνταγή συγκεκριμένης δραστικής ουσίας χωριστά, το φάρμακο με την χαμηλότερη τιμή και το ποσό συμμετοχής που του αντιστοιχεί. Εφόσον ο ασθενής επιλέξει ακριβότερο φάρμακο, πληρώνει τη διαφορά και ο φαρμακοποιός οφείλει πριν την εκτέλεση της συνταγής να ενημερώσει τον ασθενή για το σύνολο της συμμετοχής του. Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών προσαρμόζεται από την ΗΔΙΚΑ ώστε ο ΕΟΠΥΥ να ελέγχει σε Μηνιαία βάση τα δεδομένα εκτέλεσης συνταγών ανά φαρμακοποιό, να προβαίνει σε συγκριτικές αναλύσεις στην βάση προκαθορισμένων δεικτών και να θεσπίζει κίνητρα και αντικίνητρα για τους φαρμακοποιούς για την επίτευξη των στόχων του Οργανισμού.
    Παράλληλα η απόφαση κάνεςι γνωστό ότι τα όρια μπορούν να επαναπροσδιορίζονται τα όρια σε εξαιρετικές και αιτιολογικές περιπτώσεις οι οποίες αξιολογούνται κατά περίπτωση» .
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Είναι μόνο το παράρτημα και όχι όλο το ΦΕΚ  ???. Έχει αρχικά κάποια ακατανόητα ποσοστά φαρμάκων σε κατηγορίες της ΗΔΙΚΑ (θεραπευτικές κατηγορίες) και μετά κάτι άσχετα όρια ανα ειδικότητα. Ακριβέστατα: ΟΡΙΑ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΝΑ ΑΜΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΜΗΝΑ
Ορθοπεδική ΛΑΡΙΣΗΣ     34,01 (ΙΑΝ)    30,50 (ΦΕΒ)     31,17(ΜΑΡΤ)    29,56 (ΑΠΡΙ) κλπ
Αναρωτιέμαι αν έπρεπε πχ τον Ιανουάριο να έγραφα 34 ευρά ανα ασθενή (200 ασθενείς=6800 ευρά !!!) ή ανα μήνα ???

3 Ιουλίου 2014, 14:22:43
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Τα ποσοστά αναφέρονται στον στόχο χορήγησης γενόσημων ανά θεραπευτική κατηγορία. Τα υπόλοιπα αναφέρονται σε ποσά / ΑΜΚΑ / μήνα.
Το ερώτημα είναι αν έχει κάποιος ας πούμε 1000 ασθενείς ιδιωτικά το μήνα έχει συνολικό πλαφόν 34.000 Ε αν είναι ορθοπεδικός ή 274.000 Ε αν είναι νεφρολόγος ?

3 Ιουλίου 2014, 17:13:37
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Τα ανά μήνα ποσά ανά ΑΜΚΑ φαντάζομαι είναι αφαιρουμένης της συμμετοχής και των διαφορών....

3 Ιουλίου 2014, 18:19:41
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα ποσοστά αναφέρονται στον στόχο χορήγησης γενόσημων ανά θεραπευτική κατηγορία.
   Ενα ΦΕΚ οφείλει να εξηγεί επακριβώς για να μην αφήνει αμφιβολια (λέμε τώρα...). Αν ρωτήσουμε τον υπογράφοντα Μ. Βορίδη τι σημαίνει: B010 100,00% B01AC Από του στόματος χορήγηση (στερεές μορφές)  θα ήθελα να ξέρω τι θα απαντήσει (θα πει: υπάρχει κάπου μια κατηγορία με κάτι φάρμακα απο το στόμα που θα είναι όλα γενόσημα).
   Άσε που τα περισσότερα είναι 100% !!!!
   Για το παλφόνι τι να πω. Με το παλιό είχα 2800 πλαφόν... Τώρα μπορώ να φτάσω τις 7 χήνες  :laugh: (ή και περισσότερο με τους εκτός ΕΟΠΥΥ ασθενείς). Ειναι σίγουρο ότι λειτουργεί έτσι (φαντάζομαι μέσος όρος) και ότι θα καταεβάσει τη φαρμακευτική δαπάνη; Τώρα αμα βγαίνει αι η συμμετοχή ή υπολογίζεται η ασφαλιστική τιμή... αυξάνεται η δυνατότητα συνταγογράφησης (αρκεί και οι φμφ να δίνουν γενόσημο).

3 Ιουλίου 2014, 18:25:41
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Αν δεν περαστούν στην ΗΔΙΚΑ για να ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι ο μέσος όρος μας αυτή τη στιγμή, μάλλον είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις. Επίσης δεν ξέρουμε τι γίνεται με τις 3μηνες συνταγές, που πολλές φορές εκτελούνται 2 στον ίδιο μήνα. Κοντός ψαλμός......

3 Ιουλίου 2014, 18:59:37
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

md


Απο την πολη ερχομαι και στη κορφη κανελλα....νομιζω θα μπορουσα να παραθεσω πολλες ακομα ρησεις!

3 Ιουλίου 2014, 19:05:19
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Συγνώμη παιδιά μήπως ξέρει κανείς σε ποιά σχολή πρέπει να γραφτώ για να εκπαιδευτώ στις ανάγκες της συνταγογράφησης / υπολογισμού πλαφόν, ελιγμών για προσαρμογή στα προβλεπόμενα πλαφόν και "πρωτόκολλα", ερμηνείας βορίδειων/ΗΔΙΚιων χρισμών κ.λπ?
Ή έστω, τί είδους εκπαίδευση πρέπει να έχει ένας βοηθός να τον προσλάβω?

Σαν πολύ έχει τραβήξει αυτή η αυνανιστική σεζόν.

Νομίζω έφτασε ο καιρός να κατεβάσουμε τα μολύβια / πληκτρολόγια για να τους θυμίσουμε ότι αυτό δεν είναι ούτε οργάνωση ούτε διαχείριση προβλημάτων αλλά έντεχνο σερβίρισμα ταλαιπωρίας ημών και των ασθενών.

« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιουλίου 2014, 19:07:42 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Ιουλίου 2014, 19:14:01
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγνώμη παιδιά μήπως ξέρει κανείς σε ποιά σχολή πρέπει να γραφτώ για να εκπαιδευτώ στις ανάγκες της συνταγογράφησης / υπολογισμού πλαφόν, ελιγμών για προσαρμογή στα προβλεπόμενα πλαφόν και "πρωτόκολλα"?
Ή έστω, τί είδους εκπαίδευση πρέπει να έχει ένας βοηθός να τον προσλάβω?

Σαν πολύ έχει τραβήξει αυτή η αυνανιστική σεζόν.

Νομίζω έφτασε ο καιρός να κατεβάσουμε τα μολύβια / πληκτρολόγια για να τους θυμίσουμε ότι αυτό δεν είναι ούτε οργάνωση ούτε διαχείριση προβλημάτων αλλά έντεχνο σερβίρισμα ταλαιπωρίας ημών και των ασθενών.



Η φαινομενική ανοργανωσιά και η απαράδεκτη πολυπλοκότητα, ακόμη και για θέματα που αντιμετωπίζονται εύκολα με την κοινή λογική, είναι ένας καλός τρόπος για να αποδιοργανώσεις, να παραλύσεις και άρα να θέσεις υπό έλεγχο τον καθένα. Αν είναι αυτός ο σκοπός της πολιτικής που εφαρμόζεται, τότε μάλιστα, είναι πετυχημένη. Όσο για τα πληκτρολόγια, συμφωνώ, αλλά είναι πολύ αργά. Υπάρχουν πάρα πολλά - και ολοένα λιγότερη διάθεση να χρησιμοποιηθούν. Βλέπετε τι γίνεται. Προκηρύσσουν θέσεις έτους και εξαμήνου με ξεφτιλισμένες αμοιβές σε σχέση με υπέρογκες απαιτήσεις και μετά κατηγορούν τους γιατρούς που δεν ξεσπιτώνονται για να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί...
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιουλίου 2014, 19:21:54 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Ιουλίου 2014, 19:14:56
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Στην δική μου περιοχή δίνουν 42 ευρώ/ΑΜΚΑ/μήνα μέσο όρο. Έχω ασθενείς που η θεραπεία τους είναι 10-15 ευρώ , έχω κι άλλους πχ ΧΑΠ, ΣΔ, ΨΥΧΩΣΕΙΣ που έχουν συνταγές αξίας 100-200 ευρώ το μήνα. Θα χρειαστώ σίγουρα βοηθό, ο οποίος θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά στατιστική για να μου λέει σε ποιους θα γράφω και σε ποιους όχι. Ποιους θα παραπέμπω σε Πνευμονολόγο και Ψυχίατρο και ποιους όχι. Ποιος προβλέπεται να είναι ο μέσος όρος μήνα με βάση τυχαία δειγματοληψία από τις αρχές του ημερολογιακού μήνα. Πως θα επηρεάσει το μέσο όρο μια 3ημηνη συνταγή που θα εκτελεστεί στις 3 και στις 29 του ίδιου μήνα. Εγώ όλα αυτά τα δεδομένα δεν μπορώ να τα διαχειριστώ δυστυχώς, οπότε θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ.Μιχάλη. Θα χρειαστώ γραμματέα

3 Ιουλίου 2014, 19:25:37
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το ΦΕΚ με τα ευρώ που δικαιούται σε φάρμακα το κάθε ΑΜΚΑ ανά μήνα, ανά ειδικότητα, ανά περιοχή της χώρας.
(Το έχει ανεβάσει παραπάνω με link o @Ορθοπαιδικός)
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιουλίου 2014, 19:33:09 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: πλαφόν όριο Εμβόλια; 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3681 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Απριλίου 2009, 19:53:04
από Πατρωνάκης Μάνος
1 Απαντήσεις
4937 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουνίου 2010, 22:57:47
από Γ.Κτιστάκης
2 Απαντήσεις
8272 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουνίου 2013, 20:21:17
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
5891 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Μαρτίου 2020, 10:49:20
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
2958 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Οκτωβρίου 2023, 14:08:36
από GirousisN