Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:43:56

Αποστολέας Θέμα: “Λουκέτο” στο Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας  (Αναγνώστηκε 68143 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Μαΐου 2014, 15:05:03
Αναγνώστηκε 68143 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αγώνας δρόμου από το φθινόπωρο  και για τη στέγαση της μονάδας του ΠΕΔΥ

Ούτε φάρμακα δεν θα μπορούν να γράψουν σε λίγες μέρες οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ στην Πτολεμαΐδα, αφού το Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας έμεινε αφ’ ενός χωρίς γιατρούς, ενώ βάζει ταυτόχρονα και “λουκέτο”, με αποτέλεσμα να μένουν στον αέρα τουλάχιστον 2.500 άτομα που εξυπηρετούνται από το εν λόγω ιατρείο.
Ο λόγος είναι η έλλειψη γιατρών στο ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) Πτολεμαΐδας, αφού υπήρξε έλλειψη ενδιαφέροντος από γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή στο ΠΕΔΥ, με αποτέλεσμα οι δύο γενικοί γιατροί του Περιφερειακού Ιατρείου να αποσπαστούν στην υγειονομική μονάδα του ΠΕΔΥ και να παρέχουν πλέον τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΠΕΔΥ Πτολεμαΐδας, στο κτήριο που στέγαζε το πολυϊατρείο του παλιού ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης.
Και μπορεί μεν σε πανελλαδικό επίπεδο να παραμένουν σε λειτουργία τα Περιφερειακά Ιατρεία ως θεσμός, στην Πτολεμαΐδα ωστόσο για να μπορέσει να λειτουργήσει η υγειονομική μονάδα του ΠΕΔΥ- λόγω ότι δεν έκαναν αιτήσεις γιατροί βασικών ειδικοτήτων, κλήθηκαν να συνδράμουν και αποσπάστηκαν για το σκοπό αυτό οι δύο γενικοί ιατροί του Περιφερειακού Ιατρείου. Καθώς, όπως είχε αποκαλύψει ο «Π» με την έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ τον περασμένο Μάρτιο, στο ΠΕΔΥ Πτολεμαΐδας δήλωσαν συμμετοχή και έχουν υπογράψει σύμβαση μόλις έξι γιατροί, μια πνευμονολόγος και ένας παιδίατρος, καθώς και τέσσερις οδοντίατροι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε παθολόγος για να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες ασφαλισμένους της Εορδαίας.

Τα δύσκολα όμως, όπως μαθαίνουμε, είναι πίσω. Καθώς, το Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας κλείνει και μεταφέρεται- εντός των ημερών- στο κτήριο του ΠΕΔΥ όπου και θα συστεγάζεται πλέον, αφού έγκυρες πληροφορίες θέλουν τη σχετική εντολή να αναμένεται από μέρα σε μέρα, αν και δεν αποκλείεται λόγω των εκλογών η μετακόμιση του Περιφερειακού Ιατρείου να μετατεθεί για αμέσως μετά τις τριπλές εκλογές του Μαΐου.
Κι όταν λέμε ότι τα δύσκολα έπονται είναι διότι σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει από το φθινόπωρο και για τη στέγαση του ίδιου του ΠΕΔΥ Πτολεμαΐδας, καθώς θα πρέπει να εξευρεθεί κάποιο δημόσιο ή δημοτικό κτήριο για να στεγάσει και την υγειονομική μονάδα του ΠΕΔΥ που στεγάζεται σε ιδιωτικό κτήριο με ενοίκιο. Καθώς, με βάση τις εγκυκλίους για τη λειτουργία του ΠΕΔΥ, από την 1η Ιανουαρίου του 2015 προβλέπεται να κλείσουν τα κτήρια του ΠΕΔΥ που δεν στεγάζονται σε ιδιόκτητα, δημόσια ή δημοτικά κτήρια.
Πρωταρχικό μέλημα λοιπόν της δημοτικής αρχής Εορδαίας που θα αναδειχθεί στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου είναι η εξεύρεση ενός δημοτικού κτηρίου που θα κριθεί κατάλληλο για να στεγάσει το ΠΕΔΥ. Και το αμέσως επόμενο η άσκηση πίεσης στο Υπουργείο Υγείας για να εξευρεθούν τα κονδύλια για την ανέγερση υγειονομικής μονάδας του ΠΕΔΥ, στο οικόπεδο που αγόρασε πριν χρόνια το ΙΚΑ στο κέντρο της Πτολεμαΐδας και που ενώ ήταν έτοιμα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και η πολεοδομική μελέτη του έργου “πάγωσε” η ανέγερσή του λόγω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια της τρόικας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
5720 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2010, 19:11:07
από anastasios theodoridis
16 Απαντήσεις
13593 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2013, 14:55:13
από Βέρρας Οδυσσέας
5 Απαντήσεις
6238 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Σεπτεμβρίου 2013, 21:13:37
από Richard
3 Απαντήσεις
8022 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Δεκεμβρίου 2013, 17:00:42
από Γιώργος Κανελλόπουλος
0 Απαντήσεις
25212 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιανουαρίου 2021, 21:23:35
από pen15