Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 16:15:34

Αποστολέας Θέμα: All Trials για την δημοσίευση όλων των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών  (Αναγνώστηκε 4626 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Μαΐου 2014, 09:42:28
Αναγνώστηκε 4626 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Diamantius


Έχει αναφερθεί ακροθιγώς στο forum παλιότερα, από ό,τι είδα με μια πρόχειρη αναζήτηση. Το επαναφέρω με νέο θέμα, γιατί νομίζω ότι είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της ιατρικής σήμερα. Παραθέτω το link στο blog για να δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο με την παρουσίαση του Ben Goldacre από ένα TEDMED event του 2012.

“Ήρθε η στιγμή να αρχίσουν να δημοσιεύονται όλα τα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες. Από την δημοσίευση όλων των αποτελεσμάτων των κλινικών μελετών θα επωφεληθούν οι ασθενείς, οι ερευνητές, οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Όπου και αν βρίσκεστε, παρακαλούμε, υπογράψτε το παρακάτω ψήφισμα.

"Υπάρχουν χιλιάδες κλινικές μελέτες των οποίων τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά, πολλές από τις οποίες δεν έχουν καν καταγραφεί από τις ειδικές αρχές.

Οι πληροφορίες για το τι έγινε και τι βρέθηκε σε αυτές τις μελέτες μπορεί να χαθούν μια για πάντα για τους γιατρούς και τους ερευνητές, πράγμα που θα οδηγήσει σε λανθασμένες θεραπευτικές αποφάσεις, χαμένες ευκαιρίες για την βελτίωση της Ιατρικής και στην άνευ λόγου επανάληψη μελετών.

Όλες οι κλινικές μελέτες που έγιναν στο παρελθόν αλλά και αυτές που γίνονται τώρα πρέπει να καταγραφούν από τις ειδικές αρχές και να γνωστοποιηθούν πλήρως οι ερευνητικές μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν και τα αποτελέσματα που είχαν.

Καλούμε όλες τις κυβερνήσεις, τις ρυθμιστικές και ερευνητικές αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την επίτευξη αυτού του σκοπού.”


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Trying to apply the principles of Clinical Pharmacy to my daily work routine. Strong advocate of Evidence-based Medicine and stronger enemy of bad science.

15 Μαΐου 2014, 11:22:26
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Η μη αποσιώπηση αποτελεσμάτων, συνήθως δυσμενών για τη βιομηχανία ή/και άλλους, οικονομικούς κυρίως, παράγοντες, είναι σημαντικότατο πρόβλημα.
Από την άλλη πολλές φορές παρατηρείται τάση για επερεκτίμηση θετικών αποτελεσμάτων, κυρίως όσον αφορά μία νέα - και συνήθως πολλαπλάσιου κόστους - θεραπεία.
Το περιοδικό "The Journal of Negative Results in Biomedicine" (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) προβάλλει κυρίως τέτοιου είδους εργασίες.
Επίσης, μία εξαιρετική επιστολή στο θέμα που συζητάμε έχει δημοσιεύσει ο Γιάννης Ιωαννίδης, κορυφαίος ερευνητής βιοστατιστικής/επιδημιολογίας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
66243 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Φεβρουαρίου 2008, 14:40:46
από Δ. Κουναλάκης
4 Απαντήσεις
4575 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2009, 14:03:51
από Raptor
0 Απαντήσεις
18153 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2008, 22:35:22
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
4661 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Αυγούστου 2011, 00:50:37
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
3082 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Δεκεμβρίου 2023, 23:43:30
από Argirios Argiriou