Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Ωράριο ιατρών ΕΣΥ.

(1/5) > >>

GirousisN:
Στο σκαμνί καθίζει η Κομισιόν την Ελλάδα για το ωράριο των γιατρών

Με την προσφυγή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από το Ευρωδικαστήριο να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα παραβίασε βασικές πρόνοιες της σχετικής κοινοτικής οδηγίας και ειδικότερα ότι:

* Δεν έχει προβλέψει ή/και δεν έχει εφαρμόσει ανώτατο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας που να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες.
* Δεν έχει εξασφαλίσει ελάχιστο ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο ανάπαυσης ούτε αντισταθμιστική περίοδο ανάπαυσης που να διαδέχεται άμεσα το χρόνο εργασίας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

timex:
Για πάρα πολλά θέματα έχει καθίσει η Κομισιόν την Ελλάδα στο σκαμνί, αλλά δεν τους νοιάζει. Τους συμφέρει περισσότερο να πληρώνουν το πρόστιμο!

ΑΡΗΣ:
Το πρόστιμο δεν είναι εφάπαξ, αλλά πληρώνεται όσο δεν εφαρμόζεται η οδηγία και μέχρι να εφαρμοστεί.

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πρόστιμο δεν είναι εφάπαξ, αλλά πληρώνεται όσο δεν εφαρμόζεται η οδηγία και μέχρι να εφαρμοστεί.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτή ακριβώς ήταν και η αιτία που ο τοπικός δήμος σταμάτησε προ ετών να ρίχνει τόνους σκουπιδιών σε μια κοντινή χαράδρα. Όταν κατάλαβαν ότι το πρόστιμο που είχε τεθεί από το Ευρωπαικό Δικαστήριο επαναλανβάνεται για κάθε μήνα καθυστέρησης συμμόρφωσης με την κοινοτική οδηγία ,αποφάσισαν να φτιάξουν εργοστάσιο δεματοποίησης απορριμάτων.

Δ. Κουναλάκης:
Αλήθεια ποιος γνωστός εργατοπατέρας έκανε 180 μοίρες στροφή στο με το τι ήταν ευχαριστημένος περισσότερο και από το 48ωρο πέρασε σε μια (sic) θεσμοθέτηση του βαθμού του διευθυντή ΕΣΥ;
Για τους νέους του φόρουμ με παλαιολιθικές ιδέες (ασχέτως εάν δεν το έχουν καταλάβει ακόμη) υπάρχει εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πρόστιμο δεν είναι εφάπαξ, αλλά πληρώνεται όσο δεν εφαρμόζεται η οδηγία και μέχρι να εφαρμοστεί.

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι θα εφαρμοστεί ΆΡΗ και δεν θα έχουμε πρόστιμα....  Μην ξεχνάτε ότι θα πάρει 1-2 χρόνια μέχρι τα πρώτα πρόστιμα....
Οι λύσεις είναι απλές:
α) Οικογενειακός ιατρός με 24ωρη κάλυψη ..... (να ξέρετε ότι το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα είναι από την ΠΦΥ, και θα μετατρέψει πολλούς γιατρούς ΕΣΥ σε "οικογενειακούς ΕΣΥ")
β) "επείγοντα" με παραπομπή...
γ) Δραστική μείωση των εφημεριών στο ΕΣΥ

Δεν σας λέω θα γίνει 1 μήνα ή σε 1 χρόνο αλλά μέχρι να βγει το δικαστήριο θα τρέχει.....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση