ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Σουηδικές Κατευθυντ Οδηγί για τα αντιπηκτικά στην Κολπ Μαρμαρ (Μάρτιος 2014)

<< < (2/3) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυστυχώς όμως  οι τελευταίοι, συνεχίζουν άκριτα την αέναη λανθασμένη συνταγογράφηση ...
--- Τέλος παράθεσης ---

Tο ενδεχόμενο ο καρδιολόγος να έχει δασκαλέψει τον ασφαλισμένο να μη δέχεται πουθενά, από κανένα γιατρό και για κανένα λόγο καμία αλλαγή, το έχετε σκεφτεί;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος'Αρα η προσφιλής τακτική των κέντρων υγείας με χορήγηση Αμιωδαρόνης με το καλημέρα και παραπομπή στο νοσοκομείο θα πρέπει σοβαρά να επανεξεταστεί.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εδώ θα διαφωνήσω, καθώς τόσα χρόνια στην ΠΦΥ δεν έχω δε ΠΟΤΕ κανένα συνάδελφο να κάνει αυτό που περιγράψατε. Ίσως είναι μια τοπική πατέντα που συναντάτε στα μέρη σας, αλλά δεν νομίζω ότι οι γενικεύσεις είναι politically correct σε ένα ποιοτικό και εκλεπτυσμένο φόρουμ όπως αυτό.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος'Αρα η προσφιλής τακτική των κέντρων υγείας με χορήγηση Αμιωδαρόνης με το καλημέρα και παραπομπή στο νοσοκομείο θα πρέπει σοβαρά να επανεξεταστεί.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εδώ θα διαφωνήσω, καθώς τόσα χρόνια στην ΠΦΥ δεν έχω δε ΠΟΤΕ κανένα συνάδελφο να κάνει αυτό που περιγράψατε. Ίσως είναι μια τοπική πατέντα που συναντάτε στα μέρη σας, αλλά δεν νομίζω ότι οι γενικεύσεις είναι politically correct σε ένα ποιοτικό και εκλεπτυσμένο φόρουμ όπως αυτό.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το να βρεις αμιοδαρόνη σε ΚΥ είναι τρελή πολυτέλεια. Καμιά διγοξίνη και πολύ είναι..... Αυτό τουλάχιστον δείχνει η εμπειρία μου στα νότια....
Επίσης, η αμιοδαρόνη θέλει και κάποιες ώρες να δράσει, κάτι που την κάνει όχι και πολύ ελκυστική σε εξω-νοσοκομειακό περιβάλλον...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος'Αρα η προσφιλής τακτική των κέντρων υγείας με χορήγηση Αμιωδαρόνης με το καλημέρα και παραπομπή στο νοσοκομείο θα πρέπει σοβαρά να επανεξεταστεί.

--- Τέλος παράθεσης ---
Στην συγκεκριμένη αναφορά θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο Ζαχαριάδη.
Όταν βρεθεί αμιοδαρόνη στο ΚΥ (γιατί πράγματι αποτελεί πολυτέλεια) συνηθίζεται να μπαίνει και είτε κρατούν τον ασθενή (γιατί θέλει ώρα) είτε τον στέλνουν.
Όταν τον στέλνουν άμεσα στο νοσοκομείο, πιστεύω ότι βάζουν αμιοδαρόνη ώστε να φανεί ότι έκαναν κάτι στο ΚΥ και να αντιμετωπίσουν έτσι τα συνήθη σχόλια των νοσοκομειακών ότι "στα ΚΥ δεν κάνουν τίποτα και απλά στέλνουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία"
Όταν αποφασίζουν να τον κρατήσουν, θέλω να πιστεύω ότι το κάνουν γιατί, βάσει ιστορικού, συμπεραίνουν ότι η μαρμαρυγή είναι πρόσφατης έναρξης και δεν έχει προλάβει να κάνει θρόμβο. Πολλές φορές η οδηγία για αμιοδαρόνη και παρακολούθηση έρχεται από το ίδιο το νοσοκομείο ιδιαίτερα αν επικοινωνήσει αγροτικός μαζί τους. Άλλωστε σε πολλά νοσοκομεία (που δεν έχουν εξοπλισμό ή/και εμπειρία για διοισοφάγιο) πάλι με το ιστορικό και την αμιοδαρόνη ξεκινούν αν κρίνουν ότι είναι πρόσφατης έναρξης.

Denominator:
Είναι ελαφρώς off-topic (συχωρέστε με, λοιπόν), αλλά κάπου πρέπει να καταθέσω μία παρατήρηση - όχι μόνο δική μου, για να πω την αλήθεια.
Ποβληματίστηκα πολύ με τις ασφαλιστικές τιμές των Xarelto και Eliquis (και το ανέφερα εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) αλλά δεν είχα προσέξει ότι κάτι ανάλογο δεν ισχύει για το ανταγωνιστικό (σε θεωρητικό επίπεδο, τουλάχιστον) φάρμακο Pradaxa 150mg. Για τα πρώτα φτάνει κανείς να πληρώνει συμμετοχή κανένα τάληρο, ενώ για το δεύτερο πάων από 20. Δεν έχω καμία σχέση με καμία εταιρεία, αλλά και δεν μπορώ εύκολα να αιτιολογήσω αυτή τη διαφορετική αντιμετώπιση - ιδιαίτερα την εύνοια των πρώτων δύο σκευασμάτων με πολύ-πολύ υψηλές ασφαλιστικές τιμές που σε συνδυασμό με τον αλγόρθιμο α λα Φρανκενστάιν δίνουν ψίχουλα συμμετοχές ασθενών σε μία εποχή που θα έπρεπε να τιμούμε το κάθε ευρώ.
Αν δεν ήταν τόσο σημαντικό το πεδίο αμφισβήτησης και διαγκωνισμών, σε επιστημονικό επίπεδο, μεταξύ των νεώτερων από το στόμα αντιπηκτικών και των κουμαρινικών, ίσως το εν λόγω ζήτημα να μην έχρηζε καμίας περισσότερης ανάλυσης και να επρόκειτο για ένα απλό λάθος στο ισχύον Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Πλην όμως, τα σημεία των καιρών μας δίνουν το δικαίωμα να είμαστε τουλάχιστον επιφυλακτικοί.

thepap:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.'Αρα η προσφιλής τακτική των κέντρων υγείας με χορήγηση Αμιωδαρόνης με το καλημέρα και παραπομπή στο νοσοκομείο θα πρέπει σοβαρά να επανεξεταστεί.

--- Τέλος παράθεσης ---

Θεωρείτε σφάλμα σε ασθενή με ξεκάθαρη παρούσα νόσο (Εδώ και 2 ώρες  γιατρέ μου  η καρδιά μου κάνει κ...τούμπες και δεν αισθάνομαι γενικώς καλά, το είχα ξαναπάθει προ διμήνου αλλά δεν κράτησε πάνω από μισή ώρα) με κολπική μαρμαρυγή 130 κοιλιακή ανταπόκριση και καλή Α.Π. να γίνει προσπάθεια ανάταξης με Αμιοδαρόνη ( 300 mg στάγδην σε 2 ώρες)  πριν τον απαραίτητο έλεγχο στο νοσοκομείο ?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση