Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Σεπτεμβρίου 2020, 08:14:36

Αποστολέας Θέμα: Τι θα έκανα για τον ΕΟΠΥΥ αν ήμουν Αδωνης Γεωργιαδης  (Αναγνώστηκε 40812 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Φεβρουαρίου 2014, 09:13:38
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Άδωνις προτιμά να ασχολείται με το "τεράστιο" καρτέλ των 4 καρδιολόγων της Σάμου που δεν επιθυμούν να μετατραπούν σε επαίτες εν μια νυκτί, παρά με το ασήμαντο καρτέλ των φαρμακοβιομηχάνων που έχουν καταφέρει να υπάρχει ενιαία τιμή σε ότι γενόσημο κυκλοφορούν...

Μπορεί ο μπουμπούκος να ανακάλυψε τώρα την Αμερική (ελέω Harvard), αυτά συμβαίνουν στον Δυτικό κόσμο χρόνια...

If you pay peanuts, you get monkeys..... λένε οι Αγγλοσάξονες!

"Γιατί αποφάσισα να παραιτηθώ από τον αμερικάνικο ΕΟΠΥΥ."

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

6 Μαρτίου 2014, 13:25:14
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.......Μπορεί ο μπουμπούκος να ανακάλυψε τώρα την Αμερική .....
   Και το σκέφτεται να μεταναστέψει εκεί. Σχετικό άρθρο, με διαιτιτικές πληροφορίες στο ΠΘ απο τον τροϊκ(ανικ)ό πόλεμο:
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   «Εκανα τόσο πολλά στα θέματα Υγείας, τόσα που με βρίζουν οι μισοί Ελληνες και να μου λες ότι είσαι απογοητευμένος από εμένα; Καλύτερα στην Αμερική...» φέρεται να είπε ο υπουργός Υγείας στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ
    «Αdonis, πολύ με απογοητεύσατε. Είμαι απογοητευμένος από εσάς»... Σαν κεραυνός έπεσε στο κεφάλι του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η φράση αυτή του Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών.  Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», ο Άδωνις έμεινε άφωνος ακούγοντας τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ να τον κατσαδιάζει, αλλά συνήλθε και ζήτησε από τον Τόμσεν να πάρει πίσω όσα είχε πει.
   Από την πλευρά του, ο κ. Τόμσεν όμως ήταν ανένδοτος και δε συμφωνούσε με την πρόταση που είχε υποβάλει ο υπουργός Υγείας για το καθεστώς των μη συνταγογραφημένων φαρμάκων. Η πίκρα όμως του υπουργού ήταν τόσο μεγάλη που απείλησε μάλιστα να... μεταναστεύσει στις ΗΠΑ εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις του: «Ακουσε, Πόουλ» είπε ο Άδωνις, «εδώ η γυναίκα μου η Ευγενία μου λέει να πάρουμε τα παιδιά και να φύγουμε όλοι μαζί για την Αμερική. Εκανα τόσο πολλά στα θέματα Υγείας, τόσα που με βρίζουν οι μισοί Ελληνες και να μου λες ότι είσαι απογοητευμένος από εμένα; Καλύτερα στην Αμερική...».
   Ωστόσο ο Τόμσεν δε συγκινήθηκε με την απειλή περί μεταναστεύσεως του Γεωργιάδη και τον κοιτούσε ατάραχος. Το ίδιο και οι υπόλοιποι υπουργοί που μετείχαν στη σύσκεψη, οι οποίοι δεν επιχείρησαν να τον αποτρέψουν. Ακόμα και ο Στουρνάρας τον άκουγε μη μπορώντας να πιστέψει αυτά που άκουγε.
   Οπότε ο Αδωνις αλλάζοντας ύφος του είπε κάπως επιθετικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Δε μου λες, Πόουλ, από σαλάμι ξέρεις; Γιατί εάν ξέρεις, τότε θα γνωρίζεις ότι εάν φας αμέσως ολόκληρο το σαλάμι είναι πολύ πιθανόν να πεθάνεις. Ενώ εάν το κόψεις σε φέτες και το τρως σιγά-σιγά το απολαμβάνεις». 
   Φαίνεται ότι αυτή τη φορά ο κ. Τόμσεν ήξερε από... σαλάμι και δέχτηκε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις στο Υγείας στο πάρα πέντε.

26 Μαΐου 2014, 21:50:23
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Μετά από αρκετό καιρό, ήρθε η ώρα του λογαριασμού για το Μπουμπούκο. Ποιος τον εγκαλεί;
Μα ο Σαλμάς βεβαίως-βεβαίως για τα κατορθώματά του.
Ιδού:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σφοδρή επίθεση Μάριου Σαλμά κατά Άδωνι για τα φάρμακα

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εξαπολύει την Δευτέρα 26 Μαϊου, με μία εκτεταμένη ανακοίνωσή του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, βουλευτής της Ν.Δ., με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα φάρμακα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Μάριου Σαλμά έχει ως εξής:

"Με έκπληξη παρακολουθώ τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη να προσπαθεί να χρεώσει στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία την αύξηση των συμμετοχών των ασθενών, επαναλαμβάνοντας ότι «η μεσοσταθμική συμμετοχή δεν αυξάνεται, είναι θεσμοθετημένη από το Νοέμβριο του 2012 και δεν αλλάζει».

Οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια.

Παρέδωσα στον κ. Γεωργιάδη σταθμισμένη συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα 21,2%, όπως προκύπτει από στοιχεία της Η.ΔΙ.Κ.Α. και σήμερα έχει ξεπεράσει το 28%, πλησιάζοντας προς το 30%. Την αύξηση αυτή της συμμετοχής την προκάλεσε αποκλειστικά με αποφάσεις του ο σημερινός Υπουργός Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι επιβάρυνε τους έλληνες ασθενείς με περίπου 200.000.000€ περισσότερο από ότι ίσχυε επί θητείας μου.

Όταν πριν καλά καλά μάθει τι είναι φάρμακο, μετέφερε στον ασθενή όλη την επιβάρυνση που προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής. Θυμίζω ότι είχα υπογράψει Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία τη μισή διαφορά μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής να την πληρώνει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., απόφαση την οποία κατήργησε ο κ. Γεωργιάδης στο 2ο μήνα της θητείας του. Προφανώς, για να μεταφέρει στον ασθενή τη δαπάνη που προκαλούσε η πρώτη του απόφαση για τα φάρμακα στον 1ο μήνα της θητείας του, που αύξησε τις τιμές 265 πρωτότυπων φαρμάκων και έδωσε τιμή χωρίς αξιολόγηση σε περισσότερα από 100 νέα σκευάσματα, που στην πλειοψηφία τους δεν έφερναν θεραπευτική καινοτομία.

Το επιχείρημα του κ. Γεωργιάδη για την επιβάρυνση τότε των ασφαλισμένων με όλη τη διαφορά λιανικής και ασφαλιστικής τιμής ήταν: «εμείς δίνουμε το φθηνότερο γενόσημο στους πολίτες, όποιος θέλει Mercedes – εννοώντας τα πρωτότυπα φάρμακα – να την πληρώνει». Προφανώς δεν είχε αντιληφθεί ότι η θετική λίστα δεν είχε να κάνει με την αποζημίωση του φθηνότερου γενόσημου αλλά με μια θεραπευτική κατηγορία που περιείχε δραστικές με παρόμοιο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Επίσης, επιβάρυνση συμμετοχής για τον ασθενή αποτελεί και η καταβολή 1€/ συνταγή.

Το δεύτερο στοιχείο που ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται είναι ότι μείωσε εντυπωσιακά και μοναδικά τη φαρμακευτική δαπάνη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατά τη διάρκεια της θητείας του. Παρέλαβα τη φαρμακευτική δαπάνη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα 279.000.000€ (σταθμισμένη ως προς τους μήνες του 2012 προ της θητείας μου) και την παρέδωσα στα 190.000.000€ τον Μάιο του 2013 και 194.000.000€ τον Ιούνιο του 2013. Η φαρμακευτική δαπάνη επί θητείας του κυρίου Αδωνι Γεωργιάδη για όλο το 2ο εξάμηνο του 2013 και τους 2 πρώτους μήνες του 2014 έχει ως εξής: 230.522.760€ για τον Ιούλιο 2013, 180.103.358€ για τον Αύγουστο 2013, 204.411.449€ για τον Σεπτέμβριο 2013, 218.485.034€ για τον Οκτώβριο 2013, 200.535.776€ για τον Νοέμβριο 2013, 201.398.080€ για τον Δεκέμβριο του 2013, 194.000.000€ για τον Ιανουάριο 2014 και 185.000.000€ για τον Φεβρουάριο 2014. Επιφυλάσσομαι να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης και τις συμμετοχές των ασθενών".


Ξέρουμε ήδη την απάντηση του μπουμπούκου: φταίνε οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

6 Ιουνίου 2014, 10:07:53
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Καθολική συμμετοχή θα έχει η ενδεχόμενη επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προειδοποιούν οι ιδιωτικές κλινικές τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη μετά και τις απειλές που εξαπέλυσε ο Υπουργός πως «όποιος προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών υγείας , θα καταγγέλλεται η σύμβασή του με τον ΕΟΠΥΥ»
 
«Δυστυχώς έχει μεγάλο θράσος. Ας βρει το πολιτικό θάρρος να πει στον Ελληνικό λαό ότι ζητά να νοσηλεύουμε ασθενείς και να πραγματοποιούμε Χειρουργεία χωρίς να μας πληρώνει. Αντί όμως να πει την αλήθεια απειλεί και εκβιάζει.» απαντάει στον υπουργό Υγείας η ΠΕΙΚ σε ανακοίνωση της την Πέμπτη.
 
Επίσης επιρρίπτοντας ευθύνες για την πυροδότηση των κινητοποιήσεων στον κ. Γεωργιάδη η Ένωση του ξεκαθαρίζει πως «Πολιτική Υγείας με «κλοπιμαία» από τους παρόχους δεν γίνεται. Ζητάμε ότι πιο λογικό και δίκαιο. Να πληρωνόμαστε για όσες υπηρεσίες παρέχουμε με δικούς σας τιμοκατάλογους. Εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώνει, γιατί έχει καταρρεύσει εξαιτίας της πολιτικής σας, ας μην ζητά να αγοράζει όλες τις υπηρεσίες Υγείας. Ας αγοράσει όσες μπορεί και μέχρι τον μήνα που μπορεί.Ο Έλληνας ασθενής πρέπει να μάθει την αλήθεια. Εάν δεν έχετε το θάρρος να την πείτε τότε θα την πούμε εμείς. Όσο για τις απειλές σας πληροφορούμε ότι «δεν μασάμε»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3611 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2009, 00:01:54
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
1735 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Οκτωβρίου 2011, 14:36:14
από carlita
1 Απαντήσεις
6444 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιουνίου 2013, 13:35:59
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
1963 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Δεκεμβρίου 2013, 13:51:36
από Μαραγκος Μ
0 Απαντήσεις
6282 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Φεβρουαρίου 2018, 06:56:41
από Argirios Argiriou