Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

Απαγορεύεται ο ειδικευόμενος να έχει κοινωνικές επαφές με τους ασθενείς του ;;;

<< < (3/3)

Πατρωνάκης Μάνος:
 Κατά τη διάρκεια της Ψυχαναλυτικής θεραπείας, στα προκαταρκτικά ακόμα στάδια ο ή η ασθενής βιώνει -και είναι απόλυτα φυσιολογικό-
έντονα ερωτικά συναισθήματα προς το γιατρό του. Τα αμέσως επόμενα στάδια είναι αυτά της πατρικής και μητρικής φιγούρας. Ο γιατρός
οφείλει πάντα αποστασιοποιημένα να διανύσει και αυτά τα στάδια του transfert εις όφελος μιας περαιτέρω διείσδυσης στο υποσυνείδητο
του ασθενούς. Ακόμη όμως και μεγάλες φιγούρες στη Ψυχιατρική όπως ο David Malan παραδέχονται με ειλικρίνεια ότι περιστασιακά είναι
δύσκολο και για το γιατρό να εμμείνει στο ρόλο του, ειδικά αν έχει απέναντι του μια όμορφη παρουσία.
 Δεν είναι λίγες οι φορές  που η ερωτική διάθεση έλαβε ύλη και οστά σε μια κανονική αμφίδρομη σχέση, απλά σε αυτές τις περιπτώσεις η
θεραπεία ''πήγε περίπατο''                                                                                                                                   
 Βλ. David Malan, Psychotherapy in practice

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ "τεκμηρίωση" -στοιχειοθέτηση της παραπομπής του στο ΔΣ του Νοσοκομείου (για φαντάσου, αιτούμενος Απόλυση του ειδικευομένου...) (*1)
θα είναι, ακριβώς, το ότι ΔΕΝ ακολούθησες τις ρητές υποδείξεις του,
στο να μην έχεις καμία κοινωνική επαφή με τους ασθενείς σου, από τη στιγμή του εξιτηρίου τους και μετά

Άλλο το αν, η παραπάνω "τεκμηρίωση", ενδεχομένως,
δεν έχει καμία νομική βάση,
και εκπορεύεται από την προσωπική (έως αυθαίρετη) "βούληση" του εκάστοτε Δ/ντή...
--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό δεν παίζει με την καμμία.

Προσωπικά έχω βγει με πρώην ασθενή του Διευθυντή μου, και ΟΚ, παρότι δεν κατέληξε σε κάτι, τι μπορεί να μου προσάψει κάποιος ;

Ζήτημα δεοντολογίας ή να μου... απαγορεύσει ο Διευθυντής την επαφή ; Έλεος, ορισμένοι Ελληνάρες δεν βάζουν μυαλό, παρά μόνο όταν τους σέρνεις στα δικαστήρια...

Δεν ομιλώ για εξέτασης σε ευαίσθητες περιοχές χωρίς λόγο, απλά για μια γνωριμία που μπορεί να καταλήξει σε ερωτική σχέση ΑΦΟΥ έχει βγει η ασθενής απ' το νοσοκομείο.

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι είδους κοινωνικές επαφές;
Μας έχει τύχει, σε όλους νομίζω, να νιώθουμε πιο οικεία με κάποιους ασθενείς.

--- Τέλος παράθεσης ---
Εμένα πάλι όχι.  ;D

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά έχω βγει με πρώην ασθενή του Διευθυντή μου, και ΟΚ, παρότι δεν κατέληξε σε κάτι, τι μπορεί να μου προσάψει κάποιος ;

--- Τέλος παράθεσης ---
Το ότι βγαίνεις με τις πρώην του Διευθυντή σου δε θεωρείται πρόβλημα ε; Και μετά απορούσα για το nickname σου  :D

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι είδους κοινωνικές επαφές;
Μας έχει τύχει, σε όλους νομίζω, να νιώθουμε πιο οικεία με κάποιους ασθενείς.

--- Τέλος παράθεσης ---
Εμένα πάλι όχι.  ;D

--- Τέλος παράθεσης ---
Τάσο είχες να γράψεις πολύ καιρό, αλλά με έκανες και γέλασα... Να 'σαι καλά!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση