Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:56:22

Αποστολέας Θέμα: Το μέλλον της ιατρικής μέσα από το TED  (Αναγνώστηκε 6768 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Αυγούστου 2014, 21:13:15
Αναγνώστηκε 6768 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  (στην πρωτότυπη ιστοσελίδα έχει και τα σχειτκά-αναλυτικά βίντεο με υπότιτλους για το κάθε θέμα απο τα 8 κάτωθεν)
Δημοσίευση : Thu, 07/08/2014
    Άνθρωποι από το χώρο της υγείας, στα πλαίσια των συνεδριών TED, έδωσαν κατά την ομιλία τους έμφαση στο μέλλον της ιατρικής, καθώς και στο πως αυτή θα συνεχίσει να εξελίσσεται.
   Το TED είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη σε “ιδέες που αξίζει να διαδοθούν”. Τα αρχικά του σημαίνουν Technology, Entertainment, Design και ξεκίνησε στην Αμερική το 1984 ως ένα συνέδριο το οποίο θα έφερνε σε επαφή ανθρώπους από το χώρο της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου.
Το TED συνέλεξε οκτώ ομιλίες που αφορούν το μέλλον της ιατρικής:

  1) Ο χειρουργός Anthony Atala παρουσιάζει ένα πείραμα σε αρχικό στάδιο το οποίο κάποια στιγμή θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων: έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή ο οποίος χρησιμοποιεί ζωντανά κύτταρα για να παράγει ένα μεταμοσχεύσιμο νεφρό. Χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνική, ο Λουκ Μασέλα, ασθενής του δρ. Ατάλα, απέκτησε μια κατασκευασμένη ουροδόχο κύστη πριν 10 χρόνια.

  2) Η νόσος του Πάρκινσον επηρεάζει 6,3 εκατομμύρια κόσμο παγκοσμίως, προκαλώντας κόπωση και τρέμουλο, αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρος τρόπος να ανιχνευτεί νωρίς – ακόμη. Ο Max Little, καθηγητής εφαρμοσμένων μαθηματικών και συνεργάτης του TED, πειραματίζεται με ένα απλό, φτηνό εργαλείο, το οποίο σε δοκιμές μπορεί να ανιχνεύει τη νόσο του Πάρκινσον με ακρίβεια 99% – με ένα τηλεφώνημα 30 δευτερολέπτων.

 3) Οι χειρούργοι διδάσκονται από τα σχολικά βιβλία τα είδη των ιστών μέσω χρωματισμένων ενδείξεων. Τα χρώματα αυτά όμως δεν ισχύουν στην πραγματικότητα – τουλάχιστον μέχρι τώρα. Σε ομιλία της στο TEDMED (TED Medicine) η Quyen Nguyen δείχνει πως ένας μοριακός δείκτης μπορεί να κάνει τους όγκους να φωτίσουν με πράσινο νέον, δείχνοντας στους χειρούργους το που ακριβώς να στοχεύσουν.

 4) Επί σκηνής στο TED 2012, ο Jack Choi επιδεικνύει ένα δυνατό εργαλείο εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής: μια οθόνη αφής στο μέγεθος φορείου με απεικόνιση ανθρώπινου σώματος που επιτρέπει τη διερεύνηση, ανατομή και κατανόηση των ανθρώπινων συστημάτων και τμημάτων.

 5)Δουλεύοντας με μια ομάδα φυσικών, η δρ. Deborah Rhodes ανέπτυξε ένα νέο εργαλείο για την ανίχνευση των όγκων που είναι 3 φορές πιο αποτελεσματικό από τις παραδοσιακές μαστογραφίες για γυναίκες με πυκνό μαστικό ιστό. Οι σωτήριες επιπτώσεις είναι εκπληκτικές. Επομένως γιατί δεν έχουμε ακούσει για αυτό; Η Rhodes μοιράζεται την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του εργαλείου και το πολιτικο-οικονομικό δίκτυο που εμποδίζει τη μαζική χρήση του.

 6) Στον αναπτυσσόμενο κόσμο, η πρόσβαση σε θερμοκοιτίδες είναι περιορισμένη λόγω του κόστους και της απόστασης και εκατομμύρια πρόωρα μωρά πεθαίνουν κάθε χρόνο. Η φίλη του TED, Jane Chen, παρουσιάζει μια εφεύρεση που θα μπορούσε να κρατήσει εκατομμύρια από αυτά τα βρέφη ζεστά – ένα μοντέλο που είναι ασφαλές, φορητό, χαμηλού κόστους και σώζει ζωές.

 7) Φανταστείτε να κάνετε μια εγχείρηση που δεν περιλαμβάνει νυστέρια. Στο TEDMED, ο Yoav Medan παρουσιάζει μία τεχνική που χρησιμοποιεί τη μαγνητική τομογραφία για τον εντοπισμό των προβληματικών σημείων και τον εστιασμένο υπέρηχο για τη θεραπεία αρκετών καρκινογόνων όγκων, όπως γονίδια στον εγκέφαλο και στη μήτρα.

 8 ) Ο δρ. Daniel Kraft κάνει μια σύντομη περιήγηση στα επόμενα χρόνια των καινοτομιών στον τομέα της ιατρικής, οι οποίες εφαρμόζονται μέσω νέων εργαλείων, δοκιμών και ηλεκτρονικών εφαρμογών (apps) που φέρνουν τις διαγνωστικές πληροφορίες απευθείας στην κλίνη του ασθενούς.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Λέξεις κλειδιά: μέλλον ted 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3718 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουλίου 2013, 21:04:27
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
3156 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Νοεμβρίου 2018, 16:51:41
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
4536 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Αυγούστου 2020, 10:51:37
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
3149 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2021, 17:35:17
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
22424 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2022, 00:28:53
από Argirios Argiriou