Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Απριλίου 2024, 17:47:33

Αποστολέας Θέμα: Κάλυψη ΤΕΠ ΓΝ Αρτας από επιμελητές Γ.Ι.  (Αναγνώστηκε 24977 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Αυγούστου 2014, 18:55:24
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
@esrgp
Έχεις πιστοποιημένη εμπειρία και γνώση Επείγουσας Ιατρικής ;
Διότι αν θυμάμαι καλα ο νόμος αυτό αναφέρει .
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Αυγούστου 2014, 23:30:42
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
ΦΕΚ 874/Β/12  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &                                          Αθήνα   6/3/2012
2. Το Τ.Ε.Π. λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο με κυλιόμενες 8ωρες βάρδιες του προσωπικού
5. Συνεργασία Τ.Ε.Π. των Νοσοκομείων και Ε.Κ.Α.Β.•  Κατά την μεταφορά των διακομιζόμενων με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. ασθενών στα Τ.Ε.Π. των Νοσοκομείων, με ευθύνη του εκάστοτε Προϊσταμένου των Τ.Ε.Π. ή του Αναπληρωτή του ή του Υπευθύνου Εφημερίας, θα πρέπει να γίνεται άμεσα εκτίμηση της κατάστασης των διακομιζόμενων ώστε να παρέχεται προτεραιότητα ...υπογράφεται έγγραφο-έντυπο παράδοσης και παραλαβής του περιστατικού από τον εκάστοτε Προϊστάμενο των Τ.Ε.Π. ή τον Αναπληρωτή του
  7. Το Τ.Ε.Π. στελεχώνεται με ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί σε θέσεις που συστήνονται για το Τμήμα αυτό, καθώς και από προσωπικό που υπηρετεί σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου.
  ...ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προ-νοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση - διοίκηση - συντονισμό του έργου της εφημερίας.
   7.2 Ο αριθμός των ιατρών που στελεχώνουν το Τ.Ε.Π. προσαυξάνεται με ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί σε άλλα τμήματα του ίδιου νοσοκομείου

  Για την εισαγωγή επείγοντος περιστατικού στο Νοσοκομείο το εισιτήριο εισαγωγής υπογράφεται από τον προϊστάμενο του Τ.Ε.Π. ή τον αναπληρωτή του ή τον συντονιστή της Ομάδας Εκτίμησης και Ελέγχου Εφημερίας ή τον Συντονιστή Εφημερίας.



22 Αυγούστου 2014, 23:50:26
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
με κυλιόμενες 8ωρες βάρδιες του προσωπικού

Σε αυτό το σημείο γίνεται πολύ συχνά παραβίαση του Νόμου.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Αυγούστου 2014, 00:05:48
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Γιατί στα άλλα δεν γίνεται; Στην ουσία μόνο το όνομα ΤΕΠ ισχύει!!!

23 Αυγούστου 2014, 00:23:51
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στο θέμα του κυλιόμενου 8ωρου, ενδεχομένως μια αναφορά στον επόπτη εργασίας θα ήταν ενδιαφέρουσα!
Υποθέτω οι συνάδελφοι έχουν αναφέρει όλα τα παραπάνω επιχειρήματα στο εξώδικό τους που δε λήφθηκε καθόλου υπόψιν.
Η μόνη λύση από εδώ και πέρα είναι η δικαστική οδός (ασφαλιστικά μέτρα και τακτική προσφυγή) και η δημιουργία αναστάτωσης στα ΤΕΠ και τις κλινικές με νόμιμες (πολλαπλές εισαγωγές, συνεχείς κλήσεις άλλων ειδικών) και πλάγιες (Προς συγγενείς/συνοδούς: "Έχω καλέσει τον παθολόγο/καρδιολόγο/πνευμονολόγο κλπ εδώ και 1 ώρα. Πηγαίνετε στην κλινική να του το πείτε κι εσείς!") μεθόδους.

23 Αυγούστου 2014, 09:04:00
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
και η δημιουργία αναστάτωσης στα ΤΕΠ και τις κλινικές με νόμιμες (πολλαπλές εισαγωγές, συνεχείς κλήσεις άλλων ειδικών) και πλάγιες (Προς συγγενείς/συνοδούς: "Έχω καλέσει τον παθολόγο/καρδιολόγο/πνευμονολόγο κλπ εδώ και 1 ώρα. Πηγαίνετε στην κλινική να του το πείτε κι εσείς!") μεθόδους.

Ο ιατρός μοιάζει πράγματι με τον ποδοσφαιριστή: Κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να παίξει καλά, αν ο ίδιος δεν έχει κέφι. Μπορεί αν θέλει να πετά τη μπάλα στην εξέδρα, να μην τρέχει, να μην κάνει τάκλιν, να βαράει σουτ στο γάμο του καραγκιόζη, να βάζει αυτογκόλ κοκ μέχρι να τον βγάλουν από το παιχνίδι και κανείς να μην τον θέλει να ξαναπαίξει στην ομάδα. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να κάνει και ο ιατρός στα λεγόμενα "ΤΕΠ" με τον τρόπο του και χωρίς να θίξει τους ασθενείς (ίσα-ίσα οι επισταμένες διερευνήσεις που θα τους υποβάλει μπορεί να αποβούν και προς όφελός τους).
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Αυγούστου 2014, 23:18:41
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχουμε απευθυνθεί σε δικηγόρο, κάναμε το εξώδικο και τώρα πρέπει από τη μέρα που θα έχουμε στα χέρια μας το επίσημο πρόγραμμα εφημέρευσης με τα ονόματά μας να προχωρήσουμε σε μήνυση. Προσωπικά θα το κάνω κι ας πάρει χρόνο και χρήμα. Μας έχουν καταεξευτελίσει πλέον και με κάποιον τρόπο πρέπει αυτό να σταματήσει. Όσο για τις εφημερίες στα ΤΕΠ πρέπει να τις κάνουμε μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, κάτι το οποίο μπορεί να πάρει και 1 χρόνο. Αν όμως κάποια στιγμή δικαιωθούμε-και λέω αν γιατί τίποτα δεν είναι βέβαιο- αυτό θα βοηθήσει όλους μας στο μέλλον σε ανάλογες περιπτώσεις. U
Σίγουρα η κατάσταση δεν θα είναι ευχάριστη για κανέναν στα "ΤΕΠ". Όταν εγώ πχ δεν θα διώχνω κανένα περιστατικό και θα καλώ τον παθολόγο να κατέβει να τα δει όλα και να αποφασίσει τι εισαγωγές θα γίνουν και ποιοι θα πάνε σπίτι τους, εκεί περιμένω την απάντηση "μα επιμελητής δεν είσαι; διώξτο!". Πρέπει κάποιος να έχει γερό στομάχι όταν θα μπλέξει σ'αυτό το μπάχαλο. Οι ειδικοί θα μας βρίζουν κι εμείς θα είμαστε ο σάκος του μποξ για τους ασθενείς και τους συνοδούς. Ωστόσο δεν πρόκειται να κάνω τον ειδικευμένο Παθολόγο σε καμία περίπτωση κι ας γίνει ο χαμός. Έχω άλλη ειδικότητα, εξωνοσοκομειακή, που αφορά στην ΠΦΥ και όχι στην Δευτεροβάθμια ΦΥ που παρέχει το νοσοκομείο κι αν κανείς δεν το καταλαβαίνει από τους ειδικούς πρόβλημά του. Ας μη με πουν καλό γιατρό, ειλικρινά δεν έχω ν'αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Έτσι κι αλλιώς η αλήθεια είναι ότι οι παθολόγοι στην προκειμένη περίπτωση μας θεωρούν άσχετους και άχρηστους, απλά τώρα έχουν ανάγκη και αν δεν πάμε εμείς δεν θα έχουν ειδικευόμενο ή αγροτικό για τη λάντζα της κλινικής και δεν θα μπορούν να πάνε το βράδυ στο σπιτάκι τους όπως γίνεται μέχρι τώρα. Επίσης ειδικευόμενος παθολογικής κλινικής θα εφημερεύει στην πνευμονολογική κλινική γιατί αλλιώς οι πνευμονολόγοι απειλούν ότι θα την κλείσουν. Έτσι εμείς θα βλέπουμε κάτω τα έκτακτα παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά.
Οι επιμελητές παθολόγοι και πνευμονολόγοι απαίτησαν να έχουν ειδικευόμενους και αγροτικούς. Εμείς οι μαύροι αν και επιμελητές είμαστε Β' κατηγορίας και δεν θα έχουμε ειδικευόμενο ή αγροτικό στα "ΤΕΠ". 16 ώρες κάτω τις καθημερινές και 24 ώρες κάτω Σαββατοκύριακα και αργίες... Ούτε στην ειδικότητα δεν εφημερεύσαμε στα ΤΕΠ κατά τέτοιο τρόπο...
Σίγουρα γίνεται να κάνω 50 εισαγωγές ή να στέλνω τους ασθενείς πάνω στην κλινική για να τους δει ο ειδικός...γίνεται κι αυτό. Είπαμε, χρειάζεται γερό στομάχι και όρεξη για κόντρα με όλο το νοσοκομείο.
Αυτήν την ψυχική οδύνη και την ηθική βλάβη δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να την αποτιμήσει σε χρήμα...Όλοι εμείς πήραμε θέση σε ΠΙ περιμένοντας ότι θα κάναμε εκεί τη δουλειά μας κα στα ΚΥ όπου υπαγόμαστε. Όχι όμως, πρέπει να πάμε στα "ΤΕΠ" να κάνουμε πόλεμο με όλο το νοσοκομείο.  
Δεν αξίζει τον κόπο τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να δικαιωθούμε από τα δικαστήρια; Τουλάχιστον να το προσπαθήσουμε...Αν δεν αγωνιστούμε υπάρχει ποτέ περίπτωση να κερδίσουμε κάτι;


Κατ´ αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα. Το χαρτί που έχετε στα χέρια σας λέει να πάτε στο  ΤΕΠ, όχι να αντιποιηθείτε τους Παθολόγους και τους Πνεύμο. Πρέπει να ¨παίξετε¨ λίγο με τα ίδια νομικίστικα που χρησιμοποιούν αυτοί. Όντως ο νόμος επιτρέπει τη μετακίνηση στο ΤΕΠ για να κάνεις όμως αυτό που ξέρεις, όχι τη δουλειά άλλης ειδικότητας, εκεί μπορεί να βρεθεί έρεισμα για μηνύσεις, αγωγές κλπ. Αυτά χρειάζονται για τους λόγους που αναφέρεις και σύ αλλά μέχρι να αποδώσουν καρπούς θα υπάρξει διάστημα στο οποίο θα εφημερεύσετε.

Απ´ ότι φαίνεται και σ´ αυτό το ΤΕΠ η κάθε κλινική εφημερεύει για την πάρτη της, και το ¨τμήμα¨ είναι στα χαρτιά. Αυτό που πρέπει να διαπραγματευτείτε είναι ότι εφ´ όσον εφημερεύετε στο ΤΕΠ και όχι σε κλινική δεν νομιμοποιήστε να υπογράφετε στο μητρώο της κάθε κλινικής αλλά να απαιτήσετε να ανοίξει βιβλίο-μητρώο ΤΕΠ Γενικής Ιατρικής.
Αυτό μπορεί να φαίνεται κατ´ αρχήν μικρής σημασίας αλλά είναι θεμελιώδες για το ρόλο σας στο ΤΕΠ. Ταχτοποιεί όλα τα θέματα για τα οποία εύλογα φοβάσαι και αναφέρεις.

Π.χ. Το πιο κοινό: Θεωρείς ότι ασθενής που έχεις στο ΤΕΠ είναι για μέσα. Παραπέμπεις το περιστατικό ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΠΑΝΤΑ (δεν παρακαλάς ποτέ και κανέναν από τηλεφώνου), εις ΠΘ, ΠΝ, ΚΔ, το κλείνεις στο μητρώο σου, δίνεις το χαρτάκι στον εκάστοτε ειδικευόμενο και του λες σε εύλογο χρόνο να σου αδειάσει το κρεβάτι του ΤΕΠ. (Θα πάει μέσα? Θα πάει σπίτι? Δεν σε ενδιαφέρει από σένα έφυγε. Ας έρθει αύριο αν θέλει ο ¨ειδικός¨ να το δει.)
Είναι αδύνατον αίτημα με σφραγίδα και υπογραφή επιμελητή να αγνοηθεί, η ευθύνη είναι αυτού που απευθείνεσαι και ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που το γράφεις.
Αν γκρινιάξει ο ειδικευόμενος θα του πεις συνάδελφε ότι έχεις να πεις για το περιστατικό γράψτο  σε ένα χαρτάκι, σφράγισέ το και δώστο. ;)  Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει το ρόλο του.
Οι ειδικευόμενοι δεν γράφουν στο μητρώο σου εκτός και αν είναι ειδ/νοι ΓΙ που εφημερεύουν στο ΤΕΠ (γίνεται σε κάποια νοσοκομεία) οπότε είναι στη δική σου ευθύνη. Έτσι κόβεται και η όρεξη των ¨ειδικών¨ ότι αυτοί θα είναι σπιτάκι τους και ο ειδικευόμενός τους θα ενεργεί υπό την ¨επίβλεψη¨ του κορόιδου. Προσοχή δεν αναλαμβάνεις ευθύνη για ειδ/νο κλινικής. Δεν εφημερεύεις για καμία κλινική.

Ακόμη και χωρίς τμήμα διαλογής στο χώρο του Παθολ. ΤΕΠ ότι εξετάζεις εσύ γράφεται στο δικό σας βιβλίο. Έτσι είσαι υπεύθυνος μόνο για αυτά που βλέπεις εσύ. Εννοείται ότι φορεία κλπ δεν γράφονται κάν στο μητρώο σου.
Τα παραπάνω δεν είναι ιδέες ή σκέψεις είναι η πεπατημένη που ακολούθησαν συνάδελφοι σε κάποια νοσοκομεία και λειτούργησαν μια χαρά. Παλέψτε το. Έτσι μόνο θα εξασφαλίσετε το ρόλο σας στο ΤΕΠ, θα δουλεύετε με αξιοπρέπεια κάνοντας αυτό που ξέρετε όχι να παριστάνετε τις ¨ειδικότητες¨ . Και να ξέρεις όταν δουλεύει σωστά το σύστημα τα περιστατικά ρολάρουν πολύ πιο γρήγορα με λιγότερες εξετάσεις κλπ, ελαττώνεται η πίεση προς τις κλινικές και είναι όλοι ευχαριστημένοι.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Αυγούστου 2014, 23:36:05 από Dott.diMG »
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

24 Αυγούστου 2014, 01:07:37
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Συνάδελφε, πολύ ενδιαφέροντα όσα έγραψες και νομίζω πολύ χρήσιμα σε μια τέτοια περίπτωση.
Μερικές επισημάνσεις και διευκρινήσεις, αν θες.
Παράθεση
Οι επιμελητές παθολόγοι και πνευμονολόγοι απαίτησαν να έχουν ειδικευόμενους και αγροτικούς. Εμείς οι μαύροι αν και επιμελητές είμαστε Β' κατηγορίας και δεν θα έχουμε ειδικευόμενο ή αγροτικό στα "ΤΕΠ". 16 ώρες κάτω τις καθημερινές και 24 ώρες κάτω Σαββατοκύριακα και αργίες... Ούτε στην ειδικότητα δεν εφημερεύσαμε στα ΤΕΠ κατά τέτοιο τρόπο...
Επομένως, μ' αυτές τις συνθήκες είσαι μόνος σου στα ΤΕΠ οπότε δεν έχεις που να δώσεις τα χαρτιά παραπομπής και εκτίμησης που λες. Επίσης είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει ειδικευμένος σε εφημερία ώστε να παραπέμψεις σχετικά. Π.χ. αν θες πνευμονολόγο και δεν υπάρχει σε εφημερία, τι κάνεις;


Παράθεση
Π.χ. Το πιο κοινό: Θεωρείς ότι ασθενής που έχεις στο ΤΕΠ είναι για μέσα. Παραπέμπεις το περιστατικό ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΠΑΝΤΑ (δεν παρακαλάς ποτέ και κανέναν από τηλεφώνου), εις ΠΘ, ΠΝ, ΚΔ, το κλείνεις στο μητρώο σου, δίνεις το χαρτάκι στον εκάστοτε ειδικευόμενο και του λες σε εύλογο χρόνο να σου αδειάσει το κρεβάτι του ΤΕΠ. (Θα πάει μέσα? Θα πάει σπίτι? Δεν σε ενδιαφέρει από σένα έφυγε. Ας έρθει αύριο αν θέλει ο ¨ειδικός¨ να το δει.)
Είναι αδύνατον αίτημα με σφραγίδα και υπογραφή επιμελητή να αγνοηθεί, η ευθύνη είναι αυτού που απευθείνεσαι και ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που το γράφεις.
Αν γκρινιάξει ο ειδικευόμενος θα του πεις συνάδελφε ότι έχεις να πεις για το περιστατικό γράψτο  σε ένα χαρτάκι, σφράγισέ το και δώστο. Wink  Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει το ρόλο του.
Θεωρώ λάθος να κάνεις συνεννοήσεις με ειδικευόμενο που, εκ του νόμου, δεν έχει δικαίωμα να εξετάζει χωρίς επίβλεψη και σε τελική ανάλυση θεωρώ λάθος να μεταφέρουμε την ευθύνη σ' αυτόν κι όχι στον ειδικευμένο.

Παράθεση
Ακόμη και χωρίς τμήμα διαλογής στο χώρο του Παθολ. ΤΕΠ ότι εξετάζεις εσύ γράφεται στο δικό σας βιβλίο. Έτσι είσαι υπεύθυνος μόνο για αυτά που βλέπεις εσύ. Εννοείται ότι φορεία κλπ δεν γράφονται κάν στο μητρώο σου.
Αυτό με τα φορεία, τι εννοείς; Ότι πάνε κατευθείαν παθολογικό ή καρδιολογικό ΤΕΠ; Μα εσύ είσαι (και μάλιστα μόνος σου) αυτό το ΤΕΠ ιδιαίτερα στα μικρά επαρχιακά νοσοκομεία.

« Τελευταία τροποποίηση: 24 Αυγούστου 2014, 01:37:53 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

24 Αυγούστου 2014, 11:11:53
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG


Αδαμάντιε συμφωνώ με τις επισημάνσεις που κάνεις για το συγκεκριμένο ΤΕΠ.
Είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιο μοντέλο που να  ταιριάζει σε όλα τα νοσοκομεία.
Αυτό που περιέγραψα δουλεύει καλά στο σύνηθες ΤΕΠ περιφερειακού νοσοκομείου όπου υπάρχουν ειδ/νοι από τις βασικές ειδικότητες κάτω ενώ οι ειδικοί είναι ή στην κλινική ή σπιτάκι τους.
Συμφωνώ ότι όσο πιο μικρό είναι το νοσοκομείο τόσο πιο μόνος είσαι.
Η κεντρική ιδέα πάντως είναι εφ´ όσον υπάρχουν μητρώα των κλινικών κάτω οι συνάδελφοι να απαιτήσουν το δικό τους.
Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες αυτό θα τους προστατέψει από πολλά θέματα.
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

24 Αυγούστου 2014, 13:20:33
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Δηλαδή προτείνετε να αποδεχθούμε ότι έχουμε θέση στο νοσοκομείο και απλά να διεκδικήσουμε την δημιουργία τμήματος διαλογής. Κατά την άποψή μου είναι ουτοπικό όταν δεν λειτουργεί ΤΕΠ και δεν υπάρχει τμήμα διαλογής. Τ όνομά μας μπαίνει στο πρόγραμμα εφημεριών της παθολογικής κλινικής . Τι άλλο να σχολιάσω; Απλά δεν είναι η θέση μας εκεί, τέλος

29 Αυγούστου 2014, 23:09:42
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Η συνέχεια στο σίριαλ. Οπως προανέφερα ήρθε ένα χαρτί από την υποδιοικήτρια της 6ης ΥΠΕ με το οποίο εγκρίνει να κάνουν από 4 εφημερίες στο "ΤΕΠ" οι γενικοί γιατροί. Το έγγραφο δεν αναφέρει ονόματα ούτε χρονικό διάστημα που αυτό θα συμβαίνει. Μας καλεί η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής να έρθουμε να βγάλουμε πρόγραμμα με τον ειδικευόμενο της κλινικής. Πηγαίνουν δύο εκ των 6 συναδέλφων και η αντιμετώπιση από έναν εκ των επιμελητών της κλινικής είναι η εξής: σας θέλουμε για βοηθούς , όσο δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία, εμείς τις καθημερινές μπαίνουμε σε μικτή εφημερία και το βράδυ πάμε σπίτια μας.  Οι συνάδελφοι μαθαίνουν επίσης ότι οι ειδικευόμενοι εξεβίασαν τη διευθύντρια της κλινικής ότι αν τους βάλει πάνω από 8 εφημερίες θα παραιτηθούν όλοι μαζί κι έτσι δεν θα κάνουν περισσότερες. 
Συνάδελφοι θα πηγαίνατε για εφημερία χωρίς ονομαστική εντολή μετακίνησης παρά μόνο το όνομα σας σ ένα πρόγραμμα εφημεριών;
Προσωπικά αποφάσισα να κάνω ασφαλιστικά μέτρα ( ο δικηγόρος δεν μου άφησε πολλές ελπίδες να γίνουν δεκτά) και να προχωρήσω σε μήνυση. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι δεν θεωρούν τη μήνυση καλή ιδέα. Δεν βλέπω ποια άλλη λύση μπορεί να υπάρξει όμως. Η κατάσταση σίγουρα θα παγιωθεί.
Μας πρότεινε κάποιος να απευθυνθούμε στη υπηρεσία ΝΠΔΔ του υπουργείου υγείας για να γνωμοδοτήσουν αν είναι νόμιμη μετακίνηση μας στο νοσοκομείο. Υπάρχει ωσ προηγούμενο μία γνωμοδότηση για άλλη περίπτωση που προσπάθησαν να μετακινήσουν γιατρό στην πρώτη θητεία και η υπηρεσία την θεώρησε παράνομη και το υπουργείο την ανακάλεσε. Κάποιοι συνάδελφοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε αυτό το προηγούμενο. Πάντως στο εξώδικο αναφέραμε οσους νόμους καταπατούνται ( όχι απλά μια γνωμοδότηση) και κανενός το αφτί δεν ίδρωσε. Ποια είναι η γνώμη σας συνάδελφοι; Μπορούμε να ελπίσουμε σε κάποια τέτοια εξέλιξη;
Είμαι λίγο απαισιόδοξος, μόνο δικαστική απόφαση πιστεύω θα τους κάνει να βάλουν ένα φρένο στην ασυδοσία του παρόντος

29 Αυγούστου 2014, 23:29:45
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ένα εξώδικο αποτελεί το φόβο και τον τρόμο σε αυτούς στους οποίους απευθύνεται?
Ένα εξώδικο είναι μια κλήση σε προσπάθεια εξωδικαστικής λύσης ενός προβλήματος, που η άλλη πλευρά, αν θέλει αποδέχεται. Τίποτε παραπάνω. Μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσετε τη χρήση της λέξης ΄΄συνάδελφος΄΄? Είμαστε στην εποχή και επιπλέον είμαστε ο κλάδος των επαγγελματιών που επικρατεί το ΄΄ο σώζων εαυτόν σωθήτω΄΄ ή αλλιώς ΄΄η ζωή σου, η ζωή μου΄΄.

Tο κέντρο υγείας σας, είναι ακέφαλο? Τι γνώμη έχει ο διευθυντής σας ή δεν έχει, γιατί ασχολείται με την ενδοξότητα του τίτλου του?
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Αυγούστου 2014, 23:38:01 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

30 Αυγούστου 2014, 11:10:58
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Μας έδωσε στεγνά η διευθύντρια και τσαντίστηκε και με το εξωδικο

30 Αυγούστου 2014, 11:17:50
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μας έδωσε στεγνά η διευθύντρια και τσαντίστηκε και με το εξωδικο

Η διευθύντρια του κέντρου υγείας τσατίστηκε για λόγους που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου? Ποιος τσατίζεται για λόγους που αφορούν το κέντρο υγείας? Σίγουρα πρόκειται περί διευθύντριας?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

30 Αυγούστου 2014, 13:49:35
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG


Είναι φανερό ότι το αχνό χάος συνεχίζεται.

Επιμένω: το χαρτί που έχετε στα χέρια σας τι ακριβώς λέει και ΠΟΥ σας στέλνει?
Γράφει να πάτε ΤΕΠ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ της ΠΘ κλινικής?
Εάν λέει ΜΟΝΟ ΤΕΠ:
1. Γιατί δέχεστε να συνομιλήσετε με τη διευθύντρια ΠΘ?
2. Πως οι ΠΘ σας βάζουν στο πρόγραμμα, υπάρχει χαρτί που να σας μετακινεί στην κλινική τους?

Πρόσεξε: τα ασφαλιστικά μέτρα είναι αποτελεσματικά αλλά και δίκοπο μαχαίρι, όταν τα κάνεις πρέπει να είσαι αρκετά σίγουρος ότι θα τα κερδίσεις.
Αν τα κάνεις σήμερα λέγοντας ότι με υποχρεώνουν σε αλλότρια (ΠΘ) καθήκοντα η διοίκηση θα πει ποιός σε υποχρέωσε να παριστάνεις τον ΠΘ, εγώ σε έστειλα να εφημερεύεις στο ΤΕΠ όπου βάσει του νόμου .... ¨δύναται ο ΓΙ κλπ κλπ.¨
Άρα χάνεις τα ασφαλιστικά και γεια σας.

Αν θεωρείς ανέφικτο για το συγκεκριμένο ΤΕΠ να εφημερεύεις με βιβλίο ΓΙ χωρίς ανάμειξη με κλινική, τότε βεβαίως και να  περιμένεις ονομαστική εντολή που να σε υποχρεώνει να μπεις στο πρόγραμμα των ΠΘ.
Με αυτό το χαρτί στα χέρια έχεις μεγάλη πιθανότητα να κερδίσεις άσφ. μέτρα και να καθαρίσεις.
Θες τη γνώμη μου? Τέτοιο ¨εντέλλεσθε¨ μην περιμένεις, δεν είναι βλάκες, ξέρουν ότι θα το χάσουν.

Το κακό είναι ότι ενώ με σύννομη γραπτή εντολή σας στέλνουν στο ΤΕΠ με προφορικές εντολές προσπαθούν να σας χώσουν στους ΠΘ και σεις  το διαπραγματεύεστε. Εδώ θέλει τον κινέζο:
Εγώ με το χαρτί που έχω στα χέρια μου πάω στο ΤΕΠ και υπογράφω μόνο σε βιβλίο ΓΙ. Αν θέλετε να κάνω οτιδήποτε άλλο παρακαλώ να μου το υποδείξετε γραπτώς και ονομαστικώς. Τελεία!!
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

Λέξεις κλειδιά: ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΕΠ Τ.Ε.Π. 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
18 Απαντήσεις
13351 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2012, 17:37:33
από Argirios Argiriou
17 Απαντήσεις
10343 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Φεβρουαρίου 2013, 07:53:37
από geocha
9 Απαντήσεις
4828 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2014, 21:10:06
από nart
11 Απαντήσεις
7575 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Οκτωβρίου 2013, 20:17:52
από esrgp
2 Απαντήσεις
3890 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2014, 10:43:50
από EzeΤΡΟΛ