Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 03:02:43

Αποστολέας Θέμα: Τουριστοϊατρική  (Αναγνώστηκε 100986 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Αυγούστου 2014, 15:50:16
Αναγνώστηκε 100986 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ξενοδόχος βάλλει εκ του ασφαλούς κατά τουριστοϊατρών. Δυστυχώς, σε πολλά έχει δίκιο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςν
18 Αυγούστου 2014

Το νησί μας υποφέρει και διασύρεται διεθνώς εδώ και αρκετά χρόνια από ένα θρασύτατο κύκλωμα που λυμαίνεται τον χώρο της υγείας των τουριστών που επισκέπτονται την Κω.

Όλοι όσοι είμαστε στα τουριστικά πράγματα ακούμε συνεχώς καταγγελίες από πελάτες ή από ντόπιους γιατρούς, για τις απίστευτες διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα.

Μαθαίνουμε για υπέρογκες χρεώσεις, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά τουριστογιατρών, για γιατρουδάκια με ανύπαρκτες ή ελλιπείς γνώσεις να κάνουν διαγνώσεις σε παθήσεις που χρειάζονται ειδικευμένο γιατρό, για παράνομες μεταφορές με ψευτο-ασθενοφόρα, για αρπαγές ασθενών μέσα από το νοσοκομείο, για εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων του νοσοκομείου για τους ασθενείς τους, χωρίς να αποδίδουν στο νοσοκομείο ούτε ένα Ευρώ από αυτά που εισπράττουν από τους τουρίστες, ακούμε ακόμα για περιπτώσεις εγκληματικής αμέλειας που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των τουριστών, ακούμε…….. ακούμε……. ακούμε…….!!

Κάποιες περιπτώσεις είναι κωμικοτραγικές. Μου αναφέρθηκε για παράδειγμα ότι αν κάποιος τουρίστας χρειάζεται μια ακτινογραφία και είναι πελάτης κάποιας από αυτές τις εταιρείες, τον κρατάνε στις εγκαταστάσεις τους μέχρι την ώρα που τελειώνει η πρωινή βάρδια του νοσοκομείου και τον πάνε εκεί για ακτινογραφία μετά τις 15:00 γιατί δεν υπάρχει κανένας για είσπραξη στο ταμείο κατά την απογευματινή ή την βραδινή βάρδια. Έτσι η ακτινογραφία γίνεται στο νοσοκομείο χωρίς κανένα κόστος για την εταιρεία αλλά βέβαια η εταιρεία την χρεώνει και με το παραπάνω, στον ασθενή!!! Έτσι χάνονται καθημερινά τεράστια ποσά από το νοσοκομείο χωρίς κανείς να κάνει κάτι! Απίστευτο!! Είναι για γέλια και για κλάματα!!!

Όλοι εκμεταλλεύονται την αδιαφορία του κράτους και τις προφανείς ελλείψεις του νοσοκομείου μας, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να θησαυρίσουν. Κάποιους τους εξυπηρετεί πολύ αυτή η κατάσταση! Τα ποσά που «παίζονται» είναι τεράστια, τα συμφέροντα ακόμα πιο μεγάλα και τα στόματα ερμητικά κλειστά!!

Υπάρχουν και κάποιοι σοβαροί γιατροί ή εταιρείες στον χώρο, αλλά δυστυχώς είναι η μειονότητα.

Όλοι γνωρίζουν, όλοι ψιθυρίζουν, κανένας δεν τολμά να καταγγείλει, κανένας δεν τολμά να σπάσει το απόστημα! Σε πολλές συζητήσεις που είχα στο παρελθόν με ντόπιους γιατρούς, ιδιώτες και νοσοκομειακούς, που ζητούσαν την βοήθειά μου για το ζήτημα, ως προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Όλοι μου ζητούσαν να μπω μπροστά, αλλά όταν φθάναμε στο «δια ταύτα» και τους έλεγα ότι ευχαρίστως θα επέμβω αρκεί να έχω κάτι συγκεκριμένο, κανείς δεν δεχόταν να μου φέρει μια έγγραφη καταγγελία ή κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για όλα αυτά.

Σε αρκετές περιπτώσεις μέρος της ευθύνης έχουν και κάποια ξενοδοχεία, ευτυχώς όχι πολλά, οι υπάλληλοι Ρεσεψιόν, οι ξεναγοί αλλά και Tour Operators, που επιτρέπουν σε αυτά τα κυκλώματα να έχουν πρόσβαση στους πελάτες τους. Τα πλοκάμια απλώνονται παντού, όλοι παίρνουν ένα μέρος της πίτας και κανείς δεν μιλά.

Πριν τρεις ημέρες ήρθε στα χέρια μου κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Μια απόδειξη εταιρείας τουριστογιατρών, η οποία χρέωσε Γάλλο τουρίστα 350,00€ για διάγνωση ωτίτιδας (μεγάλο δάγκωμα αλλά τα λ7 τα παίρνει ο τουριστογιατρός-υπάλληλος ή το αφεντικό του; ). Ο τουρίστας που από ότι έμαθα, για κακή τους τύχη ήταν και ο ίδιος γιατρός, έγινε έξαλλος και απειλεί ότι θα μας διασύρει σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας του. Τα στοιχεία της εταιρείας που χρέωσε αυτό το ποσό, βρίσκονται στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Προχθές, παραμονή της Παναγιάς, βρέθηκα στο νοσοκομείο επισκεπτόμενος συγγενικό μου πρόσωπο στα εξωτερικά ιατρεία, εκεί έζησα ένα συγκλονιστικό γεγονός. Ένα εξάχρονο παιδάκι που περνούσε τις διακοπές με τους γονείς και το τρίχρονο αδελφάκι του στο νησί μας, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε λιπόθυμη κατάσταση. Οι γιατροί του νοσοκομείου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σώσουν, σε ελάχιστα λεπτά έτρεξαν στο νοσοκομείο ακόμα και γιατροί που βρίσκονταν σε άδεια, όμως δυστυχώς το παιδάκι χάθηκε, πιθανότατα από σκωληκοειδίτιδα! Το κλάμα από το τρίχρονο αδελφάκι του στους άδειους διαδρόμους του νοσοκομείου θα αντηχεί για πολύ καιρό στα αυτιά μου, το βουβό κλάμα της μάνας θα μείνει για πάντα στη σκέψη μου.

Αναφέρω αυτό το θλιβερό περιστατικό για ένα και μόνο λόγο. Άκουσα ότι η μητέρα του παιδιού είπε, ότι τις προηγούμενες 2-3 ημέρες το παιδάκι δεν αισθανόταν καλά, έκανε εμετούς, κλπ και το είχε εξετάσει τουριστογιατρός, ο οποίος προφανώς και δεν κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασης. Αν όντως έτσι έγιναν τα πράγματα, τότε μιλάμε για τραγικά λάθη ή για εγκληματική αμέλεια.

[laikismos] Αυτοί οι άνθρωποι μας εμπιστεύτηκαν, εμπιστεύτηκαν ότι έρχονται να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα φιλόξενο, πολιτισμένο τόπο. Προδόθηκαν με τον χειρότερο τρόπο!! Ποιός θα παρηγορήσει αυτούς τους γονείς; Ποιος θα επιστρέψει στο τρίχρονο αγοράκι το αδικοχαμένο του αδελφάκι; [/laikisimos]

Τέτοια περιστατικά δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένα, η υγεία στο νησί του πατέρα της Ιατρικής πάσχει και έχει εγκαταλειφτεί στην μοίρα της από το ανάλγητο κράτος.

Ο καθένας δηλώνει ειδικευμένος γιατρός , χρεώνει ότι θέλει (οι ασφαλιστικές εταιρείες να ‘ναι καλά), ζωές χάνονται άδικα στο βωμό του κέρδους, η φήμη και η αξιοπιστία του νησιού μας καταρρακώνεται καθημερινά αλλά κανείς δεν αντιδρά!!!

Όταν στο νησί μας, υπάρχουν ήρωες γιατροί που τιμούν τον όρκο τους και καθημερινά δίνουν την ψυχή τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο για ένα κομμάτι ψωμί, είναι αμαρτία κάποιοι στυγνοί επαγγελματίες να καταρρακώνουν την φήμη του ιατρικού λειτουργήματος και του νησιού μας.

Θα τολμήσει επιτέλους κάποιος (Υπουργείο, Εισαγγελέας, Δήμος, Βουλευτές, Ιατρικός Σύλλογος), να επέμβει προτού είναι πολύ αργά;

 

Με τιμή,

Μ.X.

Ξενοδόχος, Κω
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Αυγούστου 2014, 22:37:57 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Αυγούστου 2014, 16:45:45
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Αναφέρω αυτό το θλιβερό περιστατικό για ένα και μόνο λόγο. Άκουσα ότι η μητέρα του παιδιού είπε, ότι τις προηγούμενες 2-3 ημέρες το παιδάκι δεν αισθανόταν καλά, έκανε εμετούς, κλπ και το είχε εξετάσει τουριστογιατρός, ο οποίος προφανώς και δεν κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασης. Αν όντως έτσι έγιναν τα πράγματα, τότε μιλάμε για τραγικά λάθη ή για εγκληματική αμέλεια.
Τα διάφορα site Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος για προηγούμενη νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική (όπου υποθέτω θα έπεσε τρελή χρέωση).

21 Αυγούστου 2014, 19:24:32
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Μαραγκος Μ

Επώνυμοι
Δεν νομίζω να υπάρχει τουριστική περιοχή στην Ελλάδα που να μην υπάρχει τουλάχιστον ένα " τουριστοϊατρείο ¨. Το κακό είναι, τι ιατροί δουλεύουν εκεί. Εδώ που βρίσκομαι εγώ γνωρίζω πολύ καλά οτι στο συγκεκριμένο ιατρείο δουλεύει ένας ορθοπεδικός και ένας ψυχίατρος......... Τα συμπεράσματα δικά μας......... 

21 Αυγούστου 2014, 22:36:54
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παραθεριστής από το Λουξεμβούργο κατήγγειλε στα γαλλικά ΜΜΕ ότι «τρεις γιατροί ήταν στη διάθεσή μας, αλλά για να μας εξετάσουν έπρεπε να πληρώσουμε εκ των προτέρων πάνω από 100 ευρώ».

Τεράστια είναι η δυσφήμιση της χώρας από εκατοντάδες κρούσματα δηλητηρίασης, Γάλλων κυρίως τουριστών, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου.
Το θέμα έχει κάνει το γύρο του κόσμου, με δημοσιεύματα σε ξένα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Όπως μεταδίδει η “Ροδιακή”, την είδηση δημοσίευσε την Τετάρτη το κανάλι RTL για να ακολουθήσει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro επισημαίνοντας το μυστήριο γύρω από τη μαζική δηλητηρίαση ευρωπαίων τουριστών, χωρίς ωστόσο να κατονομάσουν το τουριστικό κατάλυμα πολυτελείας.
Την Πέμπτη, η ηλεκτρονική έκδοση της Le Parisien και η γαλλική τοπική ιστοσελίδα της Τουλούζης Ladepeche.fr προχωρούν την αποκάλυψη ένα βήμα παραπέρα και διασύρουν τη συγκεκριμένη παροχή τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας, φιλοξενώντας επώνυμες μαρτυρίες γάλλων τουριστών.
Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, περίπου 400 με 600 γάλλοι τουρίστες -στην πλειοψηφία τους από την Τουλούζη - έπεσαν θύματα της κακής ποιότητας του προσφερόμενου φαγητού στο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λίνδο της Ρόδου.
Με συνέντευξη τους στο Ladepeche.fr η Μαρσέλ και ο Ζαν - Πιερ Λακό περιγράφουν πώς οι ίδιοι, η κόρη τους και τα πέντε εγγόνια τους ξόδεψαν 20.000 ευρώ για τις διακοπές τους στη Λίνδο, που τελικά μετατράπηκαν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία που τους κόστισε τόσο στην τσέπη όσο και στην υγεία τους.
Εφιάλτης
Όπως διηγείται ο Ζαν - Πιερ Λακό, η πρώτη εβδομάδα της διαμονής τους κύλησε «απίστευτα ομαλά, ενώ η δεύτερη, από τις 10 μέχρι τις 17 Αυγούστου, μετατράπηκε σε εφιάλτη».
«Όπως και εκατοντάδες άλλοι παραθεριστές, έτσι η οικογένειά μου κι εγώ, ξαφνικά κάναμε εμετό και συνεχείς διάρροιες.
Η σύζυγός ήταν ήδη άρρωστη από το εστιατόριο (πριν καν προλάβουμε να ανεβούμε στο δωμάτιο).
Έβλεπα ανθρώπους να κάνουν εμετό στις πισίνες, στους διαδρόμους... παντού.
Ήταν δύσκολο, για να μην πω σκηνικό αποκάλυψης» καταγγέλλει σε τηλεοπτική εκπομπή Ζαν - Πιερ Λακό, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης «Πιερ Σαμπατιέ».
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γαλλικές ιστοσελίδες, αυτό που εξέπληξε τον καθηγητή, ήταν ότι τα συμπτώματα μοιάζουν πολύ με τους φορείς της μόλυνσης που ευθύνονται για αρρώστιες όπως ο δάγκειος πυρετός και ο ιός που μεταδίδεται επίσης από τα κουνούπια, ο chikungunya.
Ο λόγος που οδηγεί τον Σαμπατιέ σε αυτό το συμπέρασμα «είναι η ταχύτητα με την οποία τόσοι πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και μεγάλου μέρους του προσωπικού (του ξενοδοχείου), αποδεκατίστηκαν τόσο γρήγορα».
«Ταξιδεύω πολύ και ποτέ μου δεν έχω δει κάτι παρόμοιο» τονίζει ο Λακό ο οποίος αποκάλυψε ότι τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί που «χτυπήθηκαν» από την αρρώστια, ζήτησαν εξηγήσεις από τον διευθυντή του ξενοδοχείου που φιλοξενούσε στις εγκαταστάσεις του 1.400 τουρίστες, αλλά και μια εκτίμηση για την αρχή της περίεργης αυτής επιδημίας.
Η εξήγηση που έλαβε δεν τον ικανοποίησε, όπως καταγγέλλει.
Ο ξενοδόχος του είπε πως «το νησί της Ρόδου επηρεάστηκε από έναν ιό που υπάρχει στον αέρα και πως η τροφή και το νερό δεν ευθύνονταν» για την κατάσταση.
100 ευρώ
Άλλος παραθεριστής, από το Λουξεμβούργο, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, κατήγγειλε στα γαλλικά ΜΜΕ ότι «τρεις γιατροί ήταν στη διάθεσή μας, αλλά για να μας εξετάσουν έπρεπε να πληρώσουμε εκ των προτέρων πάνω από 100 ευρώ».
Έτσι, ο ίδιος διέκοψε τις διακοπές του κι έφυγε από την Ελλάδα άρον - άρον.
Το ζευγάρι Λακό έπειτα από αυτές τις εξελίξεις επικοινώνησε με τον ταξιδιωτικό πράκτορα που τους έκλεισε το ξενοδοχείο.
«Το δικό μας (το πρακτορείο), μας είπε ότι ήταν σε εξέλιξη αναλύσεις πάνω στο νερό και την τροφή.
Τους υπενθυμίσαμε ότι ήμασταν πελάτες τους και πως ήταν κατά συνέπεια, άμεσα ενδιαφερόμενοι για το τι μας συνέβαινε».
Την περασμένη Παρασκευή, όπως αναφέρει το ζεύγος Λακό, περίπου 200 παραθεριστές, κυρίως Γάλλοι, συναντήθηκαν με τον διευθυντή του ξενοδοχείου.
«(Οι τουρίστες) του ζήτησαν να περιορίσει στο ελάχιστο τη ζημιά» και «του δώσαμε επίσης και τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν πάνω σε τρία ή τέσσερα "ευαίσθητα" πιάτα, όπως ζυμαρικά και ρύζι, καθώς και ότι και τα τέσσερα εστιατόρια (του ξενοδοχείου) βασίζονται σε συστατικά που εμπεριέχουν μεγάλο κίνδυνο (δηλητηρίασης) όπως τα γαλακτοκομικά» αναφέρει ο Λακό.
Οι Γάλλοι ανέφεραν ότι έπειτα από αυτό, η διοίκηση του καταλύματος έθεσε σε εφαρμογή ένα πρωτόκολλο υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο χεριών πριν την είσοδο στους χώρους των εστιατορίων, αλλά όπως καταγγέλλουν, αποδείχθηκε ανεπαρκές, καθώς η μόλυνση εξαπλωνόταν με αμείωτο ρυθμό.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Αυγούστου 2014, 23:43:02
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Και μια άλλη άποψη (δεν συμφωνώ με όλα, αλλά νομίζω ότι λέει και κάποιες αλήθειες):

19/08/2014.

Σχόλιο. “Εχω υπάρξει και «τουριστογιατρός» στην ανάγκη μου για μεροκάματο…….

Βαριές κατηγορίες και υποτιμητικά λόγια ειπωμένα με μεγάλη ευκολία και εκ του ασφαλούς… Επειδή έχω υπάρξει και «τουριστογιατρός» στην ανάγκη μου για μεροκάματο και το αν ήμουν και είμαι «γιατρουδάκι» αφήνω να το κρίνουν μονάχα οι ασθενείς μου και οι συνάδελφοι μου, το τσουβάλιασμα είναι κάτι πολύ κακό κύριε Χατζημιχαήλ. Δεν θα σχολιάσω το συγκεκριμένο πρόσφατο γεγονός γιατί δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και καλό θα ήταν να μην κάνουμε τους κατα φαντασίαν ντετέκτιβς άνευ γνώσης.
Υπάρχουν παρα-ιατρικά κυκλώματα που εκμεταλεύονται τους τουρίστες; ΝΑΙ. Αλλά ποιοι τα ελέγχουν; Τα «γιατρουδάκια» του μεροκάματου ή τα φανερά ή κρυφά αφεντικά τους; Μήπως οι κλειστές συμφωνίες με τους ξενοδόχους ή τους υπαλλήλους αυτών; Μήπως οι tour ops και οι ξεναγοί που πληρώνονται *με το κεφάλι* για κάθε ασθενή που θα φέρουν στην άλφα ή την βήτα «μπίζνα»;
Είναι οι «τουριστογιατροί» άσχετοι και επικίνδυνοι; Κάποιοι ίσως και να είναι… Και ποιος θα πρέπει να τους κρίνει αν όχι το Κράτος που χορήγησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος; Σίγουρα όχι εσείς, όχι οι συνάδελφοι σας, όχι οι υπάλληλοί σας ή τα αφεντικά των γιατρών αυτών που πιέζουν το περιστατικό «να λυθεί εδω» για να μην «ταλαιπωρηθει ο πελάτης». Εσείς και το «κλίμα» σας δημιουργείτε την αίσθηση πως ο σωστός γιατρός που θα ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση και εργαστηριακούς ή απεικονιστικούς ελέγχους είναι κακός γιατρός. Γιατί στους 10 που θα παραπέμψεις με την υποψία, οι 9 δεν θα έχουν τίποτα σοβαρό και ο 1 θα έχει το χοντρό πρόβλημα. Και η «μπίζνα» χάνει λεφτά και «πρόσωπο»…
Η παρουσία του ΕΣΥ στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας κρίνεται ανεπαρκής; ΣΑΦΩΣ. Και ποιος φταίει για αυτο; Σίγουρα όχι οι γιατροί… Αναζητήστε τους ενόχους στα υπουργεία, στις διοικήσεις αλλά ΚΑΙ στην τοπική κοινωνία που δεν αντιδρά και δεν απαιτεί.
Το ΕΣΥ δεν κάνει απαιτητά τα νοσήλεια ή το αντίτιμο εξετάσεων από τους ξένους τουρίστες; Μήπως θα έπρεπε να πιέσετε τις διοικήσεις για αυτό;! Δεν σας φταίνε οι «τουριστογιατροί» και τα «γιατρουδάκια»…
 Η ουσία των πραγμάτων είναι απλή κ. Χατζημιχαήλ: Όταν στην Υγεία υπεισέρχεται το κέρδος, η Υγεία φεύγει από το παράθυρο! Είτε μιλάμε για «τουριστο-ιατρεία» της τουριστικής περιφέρειας είτε για μεγάλα ιδιωτικά συμπλέγματα στα αστικά κέντρα… it’s just business. Θέλετε πραγματικά να αλλάξει κάτι; Στηρίξτε το ΕΣΥ, αντιδράστε στην διάλυσή του, απαιτείστε την βελτίωσή του! Τα υπόλοιπα είναι χάιδεμα αυτιών και ματιών…


Γεράσιμος Γραμματικόπουλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Αυγούστου 2014, 23:46:42 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Αυγούστου 2014, 00:16:10
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

samsok


τουριστοιατρικη χωρις την συμμετοχη ξενοδοχων & τουριστικων γραφειων δεν υπαρχει.....αν οι επαγγελματιες του τουρισμου δεν θελουν να γινεται δυσφημηση στον τοπο τους,οταν υπαρχει τουριστας με προβλημα υγειας να τον στελνουν σε καποιον σωστο επαγγελματια υγειας  και οχι σε οποιον τους δινει ποσοστα....απλα πραγματα ειναι.

22 Αυγούστου 2014, 13:40:52
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Αυγούστου 2014, 14:03:12
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι επιδημίες γαστρεντερίτιδας από Norovirus (βλ. σχετικό δημοσίευμα στα "ΝΕΑ" - Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στη δεύτερη παράγραφο του οποίου αναφέρεται: "Πιθανός αιτιολογικός παράγοντας, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, θεωρείται ο νοροϊός, ο οποίος ευθύνεται για περισσότερες από 200 εκατομμύρια λοιμώξεις το χρόνο στις χώρες του Δυτικού κόσμου") είναι συχνά σιτιογενείς και πιο σπάνια υδατογενείς.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Vital signs: foodborne norovirus outbreaks - United States, 2009-2012)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Large multistate outbreak of norovirus gastroenteritis associated with frozen strawberries, Germany, 2012)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Acute gastroenteritis outbreaks associated with ground-waterborne norovirus in South Korea during 2008-2012)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Norovirus contamination of a drinking water supply at a hotel resort)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Epidemiology of foodborne norovirus outbreaks, United States, 2001-2008).
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Αυγούστου 2014, 14:09:30 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Αυγούστου 2014, 18:54:34
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....θεωρείται ο νοροϊός, ο οποίος ευθύνεται για περισσότερες από 200 εκατομμύρια λοιμώξεις το χρόνο στις χώρες του Δυτικού κόσμου") είναι συχνά σιτιογενείς και πιο σπάνια υδατογενείς.
   Ομολογώ ότι το μετέφερα χωρίς να το "κοιτάξω" και με ανεπάρκεια γνώσεων λόγω ειδικότητας... Οπότε το ΚΕΕΛΠΝΟ ποντάρει στην άγνοια μας (για να "καλύψει" τους ξενοδόχους) ή βρίσκεται σε άγνοια; (είναι φιλοσοφική ερώτηση).

22 Αυγούστου 2014, 19:32:26
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....θεωρείται ο νοροϊός, ο οποίος ευθύνεται για περισσότερες από 200 εκατομμύρια λοιμώξεις το χρόνο στις χώρες του Δυτικού κόσμου") είναι συχνά σιτιογενείς και πιο σπάνια υδατογενείς.
  Ομολογώ ότι το μετέφερα χωρίς να το "κοιτάξω" και με ανεπάρκεια γνώσεων λόγω ειδικότητας... Οπότε το ΚΕΕΛΠΝΟ ποντάρει στην άγνοια μας (για να "καλύψει" τους ξενοδόχους) ή βρίσκεται σε άγνοια; (είναι φιλοσοφική ερώτηση).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δίκιο, αν το δημοσίευμα των Νέων περί Norovirus έχει επιβεβαιωθεί. Πρόκειται όντως για ιογενή γαστρεντερίτιδα. ´Ομως, πολλές επιδημίες τέτοιου τύπου οφείλονται σε μετάδοση μέσω τροφίμων ή νερού (πρωτογενή κρούσματα), που ενισχύονται από δευτερογενή κρούσματα λόγω π.χ. απλής επαφής.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

25 Μαΐου 2015, 23:24:40
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ορισμένα τουριστοϊατρεία προσφέρουν πολύ καλές αποδοχές.
Φυσικά υπάρχει συμβόλαιο αποκλειστικής κάλυψης συγκεκριμένων group τουριστών, αλλά γνωρίζω άτομα που αργούν ακόμα και την έναρξη της Ειδικότητάς τους προκειμένου να εργαστούν ως τουριστογιατροί από Μάϊο μέχρι Σεπτέμβρη μαζεύοντας έτσι ένα πολύ καλό πακέτο.

Ας πούμε και δυό λόγια για τις παιδικές κατασκηνώσεις, μια άλλη θερινή απασχόληση συναδέλφων που κάποτε γνώριζε ημέρες δόξης !
Λόγω πτώσης των αναμονών, πολλοί γιατροί (όσοι δεν ξενιτεύονται τέλοσπάντων) ξεκινούν αμέσως Ειδικότητα και δεν έχουν την ανάγκη της ευκαιριακής απασχόλησης, οπότε δημιουργούνται κενές θέσεις.
Εδώ όμως αξίζουν να σημειωθούν τα εξής:
- αρκετές κατασκηνώσεις έχουν προσδιορίσει την αμοιβή του ιατρού στο 1000άρικο, όταν Ιατρικοί Σύλλογοι παλαιότερα μίλαγαν για minimum αμοιβή του ιατρού σε κατασκήνωση τα 1400€.
- συχνά υπάρχει κάποιος Γενικός Ιατρός (ή Παθολόγος) που έχει την επίβλεψη της όλης κατάστασης (συνήθης σύνθεση σε μια παιδική κατασκήνωση Γενικός Ιατρός On Call + Ανειδίκευτος + Νοσηλεύτρια) και έχει πάρει το όλο πακέτο της ιατρικής κάλυψης της κατασκήνωσης το οποίο ανέρχεται σε ύψος κάποιων χιλιάδων ευρώ, εφημερεύει On Call, ενώ ο ανειδίκευτος ιατρός κοιμάται μέσα στην κατασκήνωση, κάνοντας κάτι που θα ονομάζαμε "ενεργή" εφημερία.
Ομιλούμε για 24ώρη non-stop εργασία, η οποία συνοδεύεται απ' το ανάλογο στρες μιας και μιλάμε για παιδιά, χωρίς κανενός είδους "τυχερό" (όπως στην περίπτωση του αγροτικού π.χ σε νησί το καλοκαίρι).
Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν, θεωρώ τις παιδικές κατασκηνώσεις υποαμοιβόμενη εργασία αρμόζουσα μόνο σε κάποιον "φρέσκο" συνάδελφο ο οποίος για χ-ψ λόγους δεν μπορεί να πάει αγροτικό και σε κάθε περίπτωση δεν έχει τπτ να κάνει.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Μαΐου 2015, 23:29:10 από kopritis »

29 Μαΐου 2016, 00:36:01
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
28/05/2016

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Μαΐου 2016, 01:20:37
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η Γερμανίδα του άρθρου δεν ρώτησε εξ'΄αρχής αν υπάρχει δημόσια δομή στο νησί που παραθέριζε και αν θα της χρεώσουν τις ιατρικές υπηρεσίες ;

Αν το έκανε και την έστειλαν anyway στον "συμβεβλημένο" με το ξενοδοχείο, τότε μιλάμε για ποινικό αδίκημα.

Δεν μου κάνει και πολύ αληθοφανές, γνωρίζοντας την νοοτροπία του μέσου Γερμανού.

29 Μαΐου 2016, 14:35:15
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ενώ αν κάνεις το λάθος και μπεις (ή σε πείσουν και σε βάλουν) σε κανένα χλιδάτο ιδιωτικό νοσοκομείο για κανένα απλό πρόβλημα (π.χ. υπερτασική αιχμή) και βγεις σε 24 ώρες με εξετάσεις από την κορυφή ως τα νύχια (αιματολογικές, triplex, υπερήχους, αξονικές) και ένα κουστουμάκι 3 χίλιαρο, αυτό λέγεται παροχή ιατρικής φροντίδας υψηλού επιπέδου........

29 Μαΐου 2016, 22:54:15
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αυτό που δεν αναφέρει στο άρθρο, προφανώς δεν το γνωρίζει ο συγγραφέας, είναι ότι συνήθως δεν χρεώνεται με υπέρογκα ποσά ο τουρίστας αυτός καθ' αυτός, αλλά η ασφαλιστική του εταιρεία. (Όχι ότι και αυτό είναι ηθικό).
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.