Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

01/09/2014 Σύγκριση τιμών αιματολογικών εξετάσεων σε Ελλάδα και Σουηδία.

<< < (3/8) > >>

Xouzouris:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ας ρωτήσει καποιος τι τιμές έχουν πετύχει οι ασφαλιστικές που συνεργάζονται με ιδιωτικά εργαστήρια για τα check-up των πελατών τους.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μιας που θα βρισκεται, ας ρωτησει επισης ποσες απο αυτες τις εξετασεις γινονται πραγματικα και δεν δινονται απλα νουμερα στην τυχη...  ;D

Οσο για τα ιδιωτικα νοσοκομεια, μην εχετε την εντυπωση οτι οι ιδιωτικες ασφαλειες πληρωνουν το νατριο 35 ευρω. Οι τιμολογησεις γινονται συνηθως με το λεγομενο "τιμολογιο ιδιωτη" που ειναι υπερφουσκωμενο ωστε να μπορουν μετα να πετανε ελκυστικες "εκπτωσεις" (του τυπου "-40% αν πληρωνετε μετρητοις" ή "50% εκπτωση αν εχετε καρτα ΦΕΥ ΚΛΑΜΠ" κλπ). Οι ασφαλιστικες πληρωνουν βασει συμβασεων που εχουν με την κλινικη τιμες "πακετων" οι οποιες ειναι, πιστεψτε με, πολυ-πολυ χαμηλοτερες.

Αυτο συμβαινει και για εναν αλλο λογο: τα συμβολαια που εχουν ποσοστιαια συμμετοχη στη δαπανη, οταν το ποσο της συμμετοχης υπολογιζεται με βαση το φουσκωμενο τιμολογιο, καταληγει να αποζημιωνει πολυ μεγαλυτερο ποσοστο απο το προβλεπομενο.  ;)

Denominator:
Όταν κάποιος συνάδελφος δέχεται τις κρατικές τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων, με όποια ρίσκα (Rebate, clawback, καθυστερήσεις στην αποπληρωμή, κόψιμο στον έλεγχο κ.λ.π.), δεν είναι φυσιολογικό να δεχθεί και κατώτερες τιμές από αυτές αν πληρώνεται μετρητά άμεσα;

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν κάποιος συνάδελφος δέχεται τις κρατικές τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων, με όποια ρίσκα (Rebate, clawback, καθυστερήσεις στην αποπληρωμή, κόψιμο στον έλεγχο κ.λ.π.), δεν είναι φυσιολογικό να δεχθεί και κατώτερες τιμές από αυτές αν πληρώνεται μετρητά άμεσα;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Συμφωνώ απόλυτα αλλά γιατί δεν γίνεται αυτό; Μια MRI αποζημιώνεται απο τον ΕΟΠΥΥ 35(συμ/χή)+ 165/2= 83 γιούργια - μαζί 118-  ( το /2 λόγω RB-CB) αλλά αν πας με ζεστό έτοιμο χρήμα θα σου ζητήσουν πάνω απο το ΦΕΚ (235). Πως γίνεται το μετρητοίς να είναι πιο ακριβό (100%!) απο το επι πιστώσει;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα είσαι βέβαιος, ότι άλλη τιμή θα σου κάνουν αν πας σαν ένας απλός άνθρωπος και άλλη αν πας σαν ένα ιδιωτικό Κέντρο Υγείας και δεσμευτείς να ψωνίζεις μόνο από αυτούς για 2-3 χρόνια.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Αυτό δεν ισχυεί μάλλον για τον ΕΟΠΥΥν. Ούτε αποκλειστικότητα υπάρχει, ούτε σίγουρο συμβόλαιο ούτε σταθερές τιμές....

evanvoul123:
Δεν αφήνουν όλες οι εξετάσεις το ίδιο περιθώριο κέρδους. Δεν μπορούμε πχ να συγκρίνουμε υποκοστολογημένες εξετάσεις του τύπου US, γενική αίματος με τις MRI.
Αν πρόκειται για τα απλά εργαστηριακά, κάτω από το ΦΕΚ είναι πλέον ζημιογόνο να πας, αν όντως δουλευεις τα δείγματα σου και κόβεις αποδείξεις.
Ξεχνάτε συνεχώς ότι εκτός από το κόστος ανά εξέταση έχουμε και λειτουργικά έξοδα. (Επαναλαμβάνω πάντως άν δουλευεις τα δείγματα σου).
Αλλιώς ναι μπορούμε να κάνουμε εργαστήρια τύπου Σουηδίας και να κάνουμε ορολογική CRP, Monotest, μικροαιματοκρίτες, σακχαρα απο το δακτυλάκι κτλ.
Επισης εγώ πληρώνω τους προμηθευτες μου με την παραλαβή, χωρίς να μου γίνονται εκπτώσεις, κόβω αποδείξεις για τα πάντα, δεν προτείνω στους ασθενείς να κάνουν εξετάσεις που δεν χρειάζονται για να καλύψουμε την ζημία και δεν προκαλώ κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

Άρα κάτω από το ΦΕΚ, για το δικό μας κομμάτι, για ένα εργαστήριο που δουλεύει έτσι όπως είναι η κατασταση αυτή την στιγμή δεν μπορεί να πάει.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος1) Αν πρόκειται για τα απλά εργαστηριακά, κάτω από το ΦΕΚ είναι πλέον ζημιογόνο να πας, ....
2) Αλλιώς ναι μπορούμε να κάνουμε εργαστήρια τύπου Σουηδίας ...
3) Επισης εγώ πληρώνω τους προμηθευτες μου με την παραλαβή, χωρίς να μου γίνονται εκπτώσεις,
4) δεν προτείνω στους ασθενείς να κάνουν εξετάσεις που δεν χρειάζονται για να καλύψουμε την ζημία και δεν προκαλώ κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα χώρισα λίγο...
1) Συμφωνoι, να όμως που πηγαίνετε κάτω απο το ΦΕΚ (πολύ μάλιστα) με τα RB-CB....
2) Νομίζω πως δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε απαξιωτικά (έτσι μου φάνηκε απο την έκφραση "τύπου") στη Σουηδία. Ομολογώ και εμένα με ξένισε η έλλειψη υπεύθυνων βιοπαθολόγων και πολλά απο όσα αναφέρει ο Αργύρης. Αλλά το σύστημα Υγείας τους φημίζεται ως ένα απο τα καλύτερα...
3) δυστυχώς οι γιατροί δεν συμφωνούμε σε τίποτα. Θα μπορούσατε οι Μ/Β να κάνατε απο κοινού τις παραγγελείες σας σε αναλώσιμα πετυχαίνοντας καλύτερες τιμές. Είναι μια, μικρή έστω, μείωση κόστους. Ούτε στη Λάρισα που είναι λιγότερα τα ιατρεία βέβαια δεν προχώρησε...
4) Και ο ΕΟΠΥΥΥυυυ θα σας ανταμείψει με χαμηλότερο πλαφόνι.

ΥΓ: Αλήθεια, στην Αθήνα κοστολογείτε ξεχωριστά τα αιμοπετάλια; (Στη Λάρισα όχι). Στην Καβάλα το αποτέλεσμα του αναλυτή δεν δίνει αιμοπετάλια; Το σβήνουν με blanco; (μάλλον το αποτέλεσμα του αναλυτήθα το γράφουν σε δικό τους χαρτί άνευ των PLT... - ντροπή).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση