Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:59:58

Αποστολέας Θέμα: Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών  (Αναγνώστηκε 4505 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Σεπτεμβρίου 2014, 22:20:08
Αναγνώστηκε 4505 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αυτό το ταμείο μου θυμίζει κάτι από τα επικουρικά άλλων ασφαλιστικών ταμείων μόνο που εδώ υπάρχει και κρατική επιχορήγηση (τον τελευταίο χρόνο επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό της Βουλής με 199.000 ευρώ). Φυσικά στο συγκεκριμένο ταμείο κανένα κούρεμα ή PSI αποθεματικών κλπ

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα αιτήματα βουλευτών και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» της Βουλής. Περισσότεροι από 100 έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 και σε ορισμένες περιπτώσεις ως 15.000 ευρώ που τα εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών και μάλιστα… άτοκα!
Στο ρεπορτάζ του Νικόλα Ψαρράπου υπογράφει στην εφημερίδα Παραπολιτικά, προκύπτει ότι από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περσινό Ιούνιο, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.

Το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας βουλευτών και ευρωβουλευτών» συστήθηκε το 2000 με την δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού στον οποίο κάθε μήνα μπαίνουν χρήματα από την παρακράτηση που γίνεται στο μισθό όλων. Συγκεκριμένα και οι 300 βουλευτές ανεξάρτητα από το αν κάνουν χρήση της δυνατότητας να πάρουν δάνειο συνεισφέρουν με 50 ευρώ μηνιαίως ενώ το αντίστοιχο ποσό για τους ευρωβουλευτές είναι 75 ευρώ. Επίσης, άπαντες με την εκλογή τους καταθέτουν εφάπαξ το ποσό των 200 ευρώ (βουλευτές) και των 300 ευρώ (ευρωβουλευτές). Τα έσοδα του Ταμείου πάντως συμπληρώνονται και από τον Προϋπολογισμό της Βουλής. Μόνο για το τρέχον έτος η επιχορήγηση φτάνει τα 199.000 ευρώ.
Η χορήγηση του δανείου είναι εξαιρετικά απλή διαδικασία αφού προβλέπει την υποβολή μιας αίτησης στην Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής ενώ ή έγκριση γίνεται από την λεγόμενη Διάσκεψη των Προέδρων. Ο βουλευτής επικαλείται «έκτακτες οικονομικές ανάγκες» τις οποίες δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει και το δάνειο εκταμιεύεται άμεσα καθώς ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνάει την μία εβδομάδα.
Ανάλογα είναι και όσα προβλέπονται για τους πρώην βουλευτές αν και -θεωρητικά μόνο- τα ποσά που μπορούν να ζητήσουν κυμαίνονται μέχρι 5-6.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και οι πρώην βουλευτές λαμβάνουν ποσά που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι της τάξεως των 10.000 ευρώ ενώ μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να φτάσουν και τις 15.000. Φυσικά και γι’ αυτούς ισχύει η άτοκη δανειοδότηση και η δυνατότητα εξόφλησης σε 48 μηνιαίες δόσεις.

Η είσπραξη του ποσού γίνεται από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στο κτίριο της Βουλής ή από το Λογιστήριο της Εθνικής Αντιπροσωπείας χωρίς ταλαιπωρία για τους ενδιαφερόμενους. Η παρακράτηση της μηνιαίας δόσης γίνεται από την βουλευτική αποζημίωση για τους εν ενεργεία βουλευτές ενώ οι υπόλοιποι κάνουν την εξόφληση μέσω τραπεζικών τους λογαριασμών ή καταβάλλοντας κάθε μήνα τα χρήματα, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους … κοινούς θνητούς οι οποίοι οφείλουν στις τράπεζες.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των βουλευτών είναι πώς μπορούν εφόσον έχουν εξοφλήσει ένα μέρους του δανείου τους να αναδανειοδοτηθούν μέχρι το ποσό που δικαιούνται. Υπάρχει μάλιστα περίπτωση πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος εκλεγόταν σε νομό της Θράκης που πήρε… τέσσερα διαφορετικά δάνεια. Βεβαίως κάθε φορά εξοφλούσε το προηγούμενο προκειμένου να πάρει το επόμενο.
Οι περισσότεροι απ’ όσους καταφεύγουν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας είναι βουλευτές από την επαρχία οι οποίοι συνήθως δεν εξασκούν το επάγγελμα τους και δεν έχουν άλλα έσοδα πλην της βουλευτικής αποζημίωσης. Κάποιοι άλλοι -κυρίως πρώην βουλευτές- αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ορισμένων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως τα αιτήματα για δάνεια είναι διακομματικά με την εξαίρεση βουλευτών από δύο κόμματα, την Χρυσή Αυγή (με νεότερα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος φαίνεται ότι δεν ισχύει)και το ΚΚΕ που κανένας βουλευτής τους δεν έχει αξιοποιήσει το συγκεκριμένο προνόμιο.

Ένας στους πέντε πέρασε από το λογιστήριο

Από τους τριακόσιους της Βουλής η οποία προέκυψε στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ένας στους πέντε έχει πάρει ήδη δάνειο που κυμαίνεται από 6.000 ως 15.000 ευρώ με την συντριπτική πλειοψηφία να έχει εισπράξει από 10.000 ευρώ.
Ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που δανειοδοτήθηκε είναι 61 από τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία ( 34 βουλευτές) ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (11 βουλευτές), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (6 βουλευτές), το ΠΑΣΟΚ (4 βουλευτές), η ΔΗΜΑΡ (2 βουλευτές) καθώς και 4 οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα των Ανεξάρτητων.

Μόλις ένας βουλευτής, ο Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκεστεί στο ποσό των 6.000 ευρώ ενώ άλλος ένας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας έχει εισπράξει το ποσό των 8.000 ευρώ. Από 10.000 ευρώ έχουν πάρει συνολικά 53 βουλευτές ενώ ο κ. Γεώργιος Καρασμάνης για απροσδιόριστους λόγους, ζήτησε και έλαβε… 9.444 ευρώ.
Υπάρχουν όμως και ορισμένες περιπτώσεις πιο «προνομιούχων» όπως ο Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ), ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ), ο Στάθης Κωνσταντινίδης (ΝΔ) και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος (ΝΔ) που έχουν λάβει δάνεια ύψους 15.000 ευρώ.

Μεταξύ των δανειοδοτηθέντων με υψηλότερο από το μέσο όρο ποσό είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος έχει λάβει συνολικά 14.166 ευρώ.
Αξιοσημείωτο είναι πως ειδικά για τον κ. Στάθη Κωνσταντινίδη της ΝΔ εκτός από τα 15.000 ευρώ που ζήτησε, πήρε κι επιπλέον 1500 ευρώ για την… επισκευή του αυτοκίνητου του, όπως έγραψε στο σχετικό αίτημα.

Στον κατάλογο των νυν βουλευτών οι οποίοι προφανώς αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα μόνο με την βουλευτική αποζημίωση που κυμαίνεται από 5.500 ως 6.5000 ευρώ καθαρά βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος έχει εισπράξει πρόσφατα από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας 10.000 ευρώ τα οποία θα αποπληρώσει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Βρίσκονται επίσης βουλευτές με πολυετή παρουσία στα κοινοβουλευτικά έδρανα όπως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης οπ οποίος πάντως πήρε το δάνειο το 2011 αλλά και ο υφυπουργός Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης ο οποίος δανειοδοτήθηκε πριν από ένα χρόνο
Δάνειο ύψους 10.000 ευρώ πήρε και η προερχόμενη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια- Τσαρούχα.
Για τα δάνεια των 15.000 ευρώ η μηνιαία δόση που παρακρατείται από τους βουλευτές είναι λίγο παραπάνω από 300 ευρώ. Οι συνάδελφοι τους οι οποίοι πήραν 10.000 ευρώ καταβάλουν κάτι περισσότερο από 200 ευρώ το μήνα.

«Σαρώνουν» οι πρώην του ΠΑΣΟΚ

Ο κατάλογος με τους βουλευτές που απέτυχαν να εκλεγούν στην τελευταία αναμέτρηση αλλά έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει δάνεια περιλαμβάνει περισσότερα από 40 άτομα. Η συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων αρκετοί έχουν αποχωρήσει από το κόμμα) και πρόκειται για πρώην βουλευτές που είτε είχαν δανειοδοτηθεί στην διάρκεια της προηγούμενης Βουλής είτε έκαναν αιτήματα τον τελευταίο χρόνο κι αυτά ικανοποιήθηκαν.

Άλλωστε το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών» όταν ιδρύθηκε πριν από 13 χρόνια είχε κυρίως στόχο του την ενίσχυση πρώην βουλευτών που δεν είχαν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για την συνταξιοδότηση τους.
Συνολικά 35 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει ποσά που ξεκινούν από 3.700 ευρώ (Δημήτρης Λιντζέρης) και φτάνουν ως και τις 14.583 ευρώ (Μιχάλης Τιμοσίδης ) και 13.750 ευρώ (Μαρία Θεοχάρη).

Ανάμεσα τους βρίσκεται και η πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής; Του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία δανείστηκε 6.000 ευρώ, ο νυν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Καρύδης (10.000 ευρώ), ο πρώην αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Άγγελος Τόλκας (10.000 ευρώ) και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Διαμαντίδης (10.000 ευρώ).
Οι δανειοδοτηθέντες πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι μόλις τέσσερις από τους οποίους ο πρώην υπουργός Μαργαρίτης Τζίμας εμφανίζεται να έχει λάβει δύο δάνεια των 15.000 ευρώ που τα εξυπηρετεί κανονικά και το υπόλοιπο τους είναι σήμερα περίπου 20.000 ευρώ
Ένα ποσό της τάξεως των… 8.888 ευρώ έχει πάρει ο Νεοδημοκράτης Μιχάλης Χαλκίδης το υπόλοιπο του οποίου είναι σήμερα4.444 ευρώ!
Μεταξύ των βουλευτών που δεν επανεξελέγησαν πέρσι τον Ιούνιο αλλά έχουν λάβει δάνεια που αποπληρώνουν είναι και δύο που προέρχονται από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό αλλά σήμερα είναι πολιτικά «άστεγοι». Πρόκειται για τον Αστέριο Ροντούλη (15.000 ευρώ) και τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο (12.000 ευρώ).

Πάντως η μεγάλη πλειοψηφία των πρώην βουλευτών έχει πάρει δάνεια της τάξης των 10.000 ευρώ, ορισμένοι από τους οποίους τα ζήτησαν και τα έλαβαν τους τελευταίους μήνες (Γ. Αρβανιτίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γ. Παπαμανώλης , Α. Τόλκας)
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παραπολιτικών» το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών είχε υπόλοιπο λογαριασμού τον περσινό Δεκέμβριο περί τα 180.000 ευρώ.
ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΝΔ

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 15.000
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 10.000
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ 10.000
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΒΛΑΧΒΕΗΣ 10.000
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ 10.000
ΘΕΟΔΩΡΟς ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ 9.444
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ 10.000
ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ 10.000
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ 15.000+ 1500
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ 10.000
ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΑΝΗ 10.000
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ 10.000
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΤΣΑΡΑ 10.000
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ 10.000
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ 8.000
ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 15.000
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ 10.000
ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ 10.000
ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ 10.000
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ 10.000
ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΜΗΛΟΣ 10.000
ΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ 10.000
ΛΑΖΑΡΟς ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ 10.000
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 10.000

ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 10.000
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ 10.000
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ 10.000
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ 10.000
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ 10.000
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ 10.000
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ 10.000
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 10.ΟΟΟ
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ 10.000
ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ 10.000
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ 10.000

ΑΝΕΛ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ 10.000
ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ 10.000
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 10.000
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ 10.000
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ 10.000
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ 10.000

ΔΗΜΑΡ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ 10.000
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 10.000

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ 14.166
ΠΑΡΙΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ 10.000
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ 10.000
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 10.000

ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΣΟΚ
ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ 10.000 (τώρα ΝΔ)
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ 10.000
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ 5.000 (τώρα ΔΗΜΑΡ)
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ 10.000
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 10.000
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ 10.000
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΥΜΑΝΖΤΙΔΗΣ 10.000
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ 10.000
ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ 10.000
ΝΙΚΟΣ ΖΩΙΔΗΣ 10.000
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 10.000
ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΧΑΡΗ 13.750
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ 10.000
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ 10.000
ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ 10.000
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ 3.700
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ 10.000
ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ 2900 (νέο δάνειο)
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ 10.000 (Τώρα Κοινωνική Συμφωνία)
ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ 10.000
ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ 10.000
ΜΑ;ΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 6.000
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ 10.000
ΟΛΓΑ ΤΕΝΤΕ ΡΕΝΤΑΡΗ 10.000
ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ 10.000
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ 9700
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ 14.580
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ 7.777
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΛΚΑΣ 10.000

ΝΔ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ 15.000
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ 15.000+ 15.000
ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΣΠΕΝΤΖΑ 10.000
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ 10.000

ΛΑΟΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ 15.000
ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 12.000

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 17 Σεπτεμβρίου 2014, 22:22:15 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4513 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Φεβρουαρίου 2010, 23:51:23
από Αγωνιστική Παρέμβαση
0 Απαντήσεις
2518 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Σεπτεμβρίου 2011, 02:05:48
από Harper
0 Απαντήσεις
1781 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Οκτωβρίου 2015, 23:38:31
από Argirios Argiriou
121 Απαντήσεις
212039 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Νοεμβρίου 2023, 19:22:25
από iceman
2 Απαντήσεις
9753 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2020, 19:05:53
από Argirios Argiriou