Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Οκτωβρίου 2021, 05:11:50

Αποστολέας Θέμα: Γρηγοράκος: Το γερασμένο ΕΣΥ και το άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα.  (Αναγνώστηκε 1658 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Σεπτεμβρίου 2014, 20:48:41
Αναγνώστηκε 1658 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
23 Σεπτεμβρίου 2014

Την άποψή του ότι το ΕΣΥ είναι γερασμένο, συνεπεία μιας σειράς συγκεκριμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος μίλησε στο 13ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Στην ομιλία του ο κ. Γρηγοράκος, κάθε άλλο, παρά χάιδεψε τα αυτιά των παρευρισκομένων, προκαλώντας εντύπωση, καθώς χαρακτήρισε το ΕΣΥ αδιαφανές και διεφθαρμένο, ενώ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ιδιωτικού τομέα, λέγοντας πως θα πρέπει να οικοδομήσουμε σωστές σχέσεις μεταξύ δημόσιου και διωτικού τομέα, αφού επί πολλά χρόνια είχαν διαταραχθεί. Ιδιωτικό και δημόσιο σύστημα, θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται, είπε.

Ανέφερε πως έγιναν πολλά πράγματα και τομές στην υγεία με καθυστέρηση, όπως για παράδειγμα ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος θα έπρεπε να είχε γίνει 30 χρόνια πριν. Ωστόσο έγινε τελικά, ακόμη και μεσούσης μιας βαθειάς ύφεσης. Επεσήμανε ακόμη, ότι κάναμε νοσοκομεία που ίσως δε χρειαζόταν.
Αναφορικά με την ΠΦΥ και την αξιολόγηση, ο κ. Γρηγοράκος υπογράμμισε ότι μέχρι πρότινος, Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας απολάμβανε ο πολίτης μόνο μέσα από τον ιδιωτικό τομέα.

Για τον τομέα φαρμάκου, σημείωσε ότι πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο (Πήγαμε όντως στο άλλο άκρο;).

Καταλήγοντας ανέφερε ότι έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις στην υγεία το διάστημα 2005- 2010 και πως θα πρέπει να βρούμε ένα νέο μοντέλο στρατηγικής, ιδιαίτερα σε εργασιακό επίπεδο, καθώς οι γιατροί στην περιφέρεια υποφέρουν και για τον λόγο αυτό, θα πρέπει δηλαδή να αλλάξουμε τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών στην επαρχία, σημείωσε με νόημα.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Σταύρος Πεντέας, χαρακτήρισε την εποχή που βιώνουμε από τις δυσκολότερες περιόδους και κάλεσε τις Επιστημονικές Εταιρείες να αναλάβουν σημαντικό ρόλο. Πρότεινε για το ιατρικό σώμα, αμοιβή κατά αποτέλεσμα και όχι κατά πράξη (πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;), ενώ όπως και ο κ. Γρηγοράκος, έτσι και ο κ. Πεντέας, αναφέρθηκε στην δυναμική του ιδιωτικού τομέα και των Συμπράξεων μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).Αξιολόγηση εξπρές για τους πρώην γιατρούς ΙΚΑ νυν ΕΣΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
23159 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Σεπτεμβρίου 2008, 21:43:26
από Gatekeeper
6 Απαντήσεις
5770 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουνίου 2016, 10:54:44
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
13161 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Απριλίου 2009, 01:11:56
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3984 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Απριλίου 2011, 12:14:24
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
14135 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2020, 07:44:04
από Argirios Argiriou