Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:30:25

Αποστολέας Θέμα: Μπορούν οι Γενικοί Ιατροί να εργαστούν ως Ιατροί Εργασίας σε επιχείρηση;  (Αναγνώστηκε 153167 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Φεβρουαρίου 2021, 16:40:34
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
22/02/2021 ΦΕΚ 669

Ηλεκτρονική βάση καταχώρισης δεδομένων Ιατρών που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ασκούν καθήκοντα Ιατρού Εργασίας.

Επισυνάπτεται.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Φεβρουαρίου 2021, 22:38:53 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

25 Φεβρουαρίου 2021, 22:41:09
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
24/02/2021 Ημερησία.
Μανώλης Γαλάνης.

Δημιουργείται ηλεκτρονική βάση ιατρών Εργασίας.

Η βάση δεδομένων θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και από την 1η Μαΐου 2021 κάθε ανάθεση καθηκόντων ιατρού Εργασίας θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μόνο σε ιατρούς εγγεγραμμένους στο σύστημα.

ο υπουργείο Εργασίας δημιουργεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα εγγραφούν από την 1η Μαρτίου 2021 όλοι οι ιατροί, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ασκούν καθήκοντα ιατρού Εργασίας σε επιχειρήσεις.

Η βάση δεδομένων θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΟΠΣ-ΣΕΠΕ) και από την 1η Μαΐου 2021 κάθε ανάθεση καθηκόντων ιατρού Εργασίας θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μόνο σε ιατρούς εγγεγραμμένους στο σύστημα.   

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, η ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα περιλαμβάνει στοιχεία ταυτοποίησης ιατρών, που έχουν δικαίωμα να ασκούν καθήκοντα ιατρού Εργασίας, στοιχεία ειδικότητας και λοιπών προϋποθέσεων εγγραφής τους, καθώς και στοιχεία άσκησης καθηκόντων ιατρού Εργασίας σε επιχειρήσεις.

Για την εγγραφή στην ηλεκτρονική βάση οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις, οι οποίες δρομολογούνται αυτόματα από το σύστημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. με συμπλήρωση του σχετικού εντύπου, που παρέχεται μέσω του συστήματος ΟΠΣ-ΣΕΠΕ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Για την υποβολή της αρχικής αίτησης εγγραφής, η είσοδος του χρήστη γίνεται με χρήση των προσωπικών του κωδικών πρόσβασης στο TAXIS.

Μετά από έλεγχο στοιχείων ταυτοποίησης του φυσικού προσώπου το ΟΠΣ- ΣΕΠΕ αποδίδει νέους κωδικούς πρόσβασης για την περαιτέρω είσοδο στο σύστημα. Στη συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. επεξεργάζεται τις αιτήσεις και προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαπίστωση των νομίμων προϋποθέσεων άσκησης καθηκόντων ιατρού Εργασίας.

Ο αιτών ιατρός - χρήστης του ΟΠΣ-ΣΕΠΕ, μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας διεκπεραίωσης της αίτησης του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, στον οποίο θα καταχωρείται η αίτηση με τις ενδείξεις, «Σε εκκρεμότητα – Εγκρίθηκε Απορρίφθηκε». Η επιτυχής εγγραφή στην ηλεκτρονική βάση καταχώρισης δεδομένων ανακοινώνεται στον αιτούντα με την χορήγηση σε αυτόν του ατομικού Αριθμού Καταχώρισης Ιατρού, που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ασκεί καθήκοντα ιατρού Εργασίας μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο ΟΠΣ-ΣΕΠΕ.

Για την ανάθεση καθηκόντων ιατρού Εργασίας τα εμπλεκόμενα μέρη προβαίνουν στις ακόλουθες ενέργειες:

Ο εργοδότης συμπληρώνει το έντυπο ανάθεσης καθηκόντων στο σύστημα ΟΠΣ-ΣΕΠΕ.
Το σύστημα ΟΠΣ-ΣΕΠΕ πραγματοποιεί αυτοματοποιημένους ελέγχους για τη διαπίστωση της συνδρομής των προϋποθέσεων του νόμου σχετικά με την άσκηση καθηκόντων ιατρού Εργασίας στην συγκεκριμένη επιχείρηση.
Με τη διαπίστωση της συνδρομής των προϋποθέσεων του νόμου ολοκληρώνεται ο καταρχήν έλεγχος του νομότυπου ως προς τα προαναφερθέντα στοιχεία της ανάθεσης και στη συνέχεια αποστέλλεται ειδοποίηση κατά περίπτωση στα λοιπά εμπλεκόμενα μέρη για να δηλώσουν την αποδοχή ή μη της ανάθεσης καθηκόντων που προτείνεται από τον εργοδότη.
Ο ιατρός ή/και η ΕΞΥΠΠ, που λαμβάνει ειδοποίηση μέσω του ΟΠΣ ΣΕΠΕ για την προταθείσα από τον εργοδότη ανάθεση καθηκόντων ιατρού Εργασίας, επιλέγει το πεδίο αποδοχής των όρων της ανάθεσης.
Με την αποδοχή της πρότασης για ανάθεση καθηκόντων ιατρού Εργασίας ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής του εντύπου ανάθεσης καθηκόντων ιατρού Εργασίας και η ανάθεση δρομολογείται στην αρμόδια υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ενδιαφέρον σχετικός διάλογος συναδέλφων στο facebook στις 25/02/2021:

- Δεν είναι το ίδιο με την περίφημη λίστα των εκτελούντων χρέη ιατρών εργασίας που μπήκαν όσοι πρόλαβαν ή μπορούσαν να μπουν και έκτοτε έκλεισε;

- Το ιδιο είναι. Απλα όλα θα γινονται μέσω πλατφόρμας και δεν θα χρειαζονται οι βεβαιωσεις των ΙΣ για κάθε δουλειά. Οι επιχειρήσεις βλέπουν ανα πάσα στιγμη τα ελευθερα ωραρια των ΙΕ για να τους δεσμεύσουν.

- Έχει φτιαχτεί ήδη ή θα φτιαχτεί?

- Την Δευτέρα λειτουργει.

« Τελευταία τροποποίηση: 25 Φεβρουαρίου 2021, 22:44:21 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
10399 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Φεβρουαρίου 2009, 00:12:36
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
10566 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαΐου 2009, 19:24:16
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
5994 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Ιουλίου 2009, 23:47:36
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
62948 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Μαΐου 2016, 22:13:34
από Gateopener
0 Απαντήσεις
8756 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιανουαρίου 2020, 21:59:47
από Argirios Argiriou