Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:45:17

Αποστολέας Θέμα: Έλλειψη παιδιάτρων στο νοσοκομείο Κω - Συλλογή υπογραφών  (Αναγνώστηκε 13984 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Οκτωβρίου 2014, 20:09:03
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πιθανότατα μιλάμε για πνευμονία. Διαβάστε κι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το άρθρο που φέρεται να περιέχει δηλώσεις της μητέρας για το τι συνέβη. Αν ισχύουν όλα αυτά τότε υπάρχουν πολλά κενά και παραλείψεις από πολλούς στην ιστορία και πράγματι η έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο υπήρξε καθοριστική (μεταφορά του παιδιού με υψηλό πυρετό στο ιδιωτικό ιατρείο, αναμονή για αρκετή ώρα, μεταφορά του σε ιδιώτη ακτινολόγο για ακτινογραφία, αναμονή για να ανοίξει το ακτινολογικό λόγω περασμένης ώρας, επιστροφή στον ιδιώτη παιδίατρο, διάγνωση πνευμονίας και οδηγία για μετάβαση στο νοσοκομείο -ο γιατρός δεν έβαλε ορό και δεν συνόδευσε στο νοσοκομείο-, στο νοσοκομείο φέρεται να λειτουργεί παιδιατρική κλινική χωρίς παιδίατρο, ο ορός μπαίνει από νοσοκόμα αλλά με καθυστέρηση διαπιστώνεται ότι δε λειτουργεί η φλέβα κλπ)
Η καθυστερημένη διάγνωση και η καθυστερημένη έναρξη αγωγής (ή μη έναρξη σε περίπτωση που δε λειτουργούσε η φλέβα) πιθανότατα οδήγησε σε σηψαιμία.

Άρα το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν αυτό καθ΄αυτό η έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Οκτωβρίου 2014, 20:35:57
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο (κι αν είχε εφημερία), αν υπήρχε ακτινολόγος στο νοσοκομείο (κι αν είχε εφημερία, όπως αναφέρεται είναι 1 στο νοσοκομείο) πιθανότατα όλα να είχαν γίνει γρηγορότερα χωρίς να τρέχουν το παιδί με την πνευμονία στον ιδιώτη, μετά στον ακτινολόγο, ξανά στον ιδιώτη και μετά στο νοσοκομείο που δεν υπήρχε παιδίατρος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ναι, όντως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να αμείβεται ο νοσοκομειακός ιατρός με επιπλέον χρήματα από το δήμο, υπάρχει όμως το νομικό πλαίσιο να αμείβεται ο ιατρός, που θα προσληφθεί με σύμβαση έργου από το νοσοκομείο, από το δήμο και μάλιστα δεν προσδιορίζεται η αμοιβή του.
Αν υπάρχει τέτοιο νομικό πλαίσιο τότε είναι πολύ ενδιαφέρον και πρέπει οι δήμοι που έχουν πρόβλημα να ενημερώσουν γιατί δεν το εφαρμόζουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Οκτωβρίου 2014, 20:57:56 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

25 Οκτωβρίου 2014, 20:57:58
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Αν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο, κανείς δε μας λέει πάλι ότι οι γονείς θα το πήγαιναν στο νοσοκομείο και όχι στον ιδιώτη. Το αν θα ζητήσεις ιατρική βοήθεια από ιδιώτη ή από το δημόσιο είναι επιλογή του καθενός. Το θέμα είναι ότι στο νησί υπήρχε παιδίατρος και ένα παιδί δεν πέθανε από έλλειψη παιδιάτρου όπως δίνουν την εντύπωση οι τίτλοι των εφημερίδων. 
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Οκτωβρίου 2014, 22:24:20
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Όταν η μόνη επιλογή είναι ο ιδιώτης τότε θα πας (αν πας) στον ιδιώτη.
Όταν υπάρχει και το νοσοκομείο θα επιλέξεις ανάμεσα σε ιδιώτη και νοσοκομείο. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι για κάποιες κοινωνικές ομάδες το νοσοκομείο είναι η μόνη επιλογή.

26 Οκτωβρίου 2014, 23:16:11
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

nkf100


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι είδους νοσοκομειακή αντιμετώπιση δηλαδή είναι αυτή, που ενώ υπάρχει παιδίατρος στην περιοχή δεν μπορεί να την προσφέρει αυτός με το να έρθει στο νοσοκομείο? Είναι κάποια νοσοκομειακή αντιμετώπιση που πρέπει να δωθεί σώνει και καλά από νοσοκομειακό παιδίατρο δηλαδή παιδίατρο που είναι ιατρός ΕΣΥ και μόνο? Ένας ιδιώτης παιδίατρος δηλαδή δεν μπορεί να μπει στο νοσοκομείο, την ώρα που πεθαίνει ένα παιδί και να του προσφέρει τις υπηρεσίες του? Είναι θέμα κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας και να πάρει θέση και ο ιατρικός σύλλογος της περιοχής.

Δυστυχως συναδελφε δεν ειναι και τοσο ευκολο για εναν παιδιατρο που ιδιωτευει πολλα χρονια, να προσφερει ετσι ευκολα τις υπηρεσιες του σε επειγοντα περιστατικα! Απο προσωπικη εμπειρια, εργαστηκα ως επικουρικος αμεσως μετα την ειδικοτητα, και μπορουσα να αντιμετωπισω τα παντα! Μετα απο 5 χρονια ιδιωτικου επαγγελματος, αισθανομαι οτι δεν θα μπορουσα να κρατησω εφημερια σε δημοσιο νοσοκομειο, και ακομη περισσοτερο να αντιμετωπισω επειγον περιστατικο!

Ενα βρεφος χαθηκε, και οπως τα περιγραφει η μητερα, πραγματικα τιποτα, μα τιποτα, δεν πηγε καλα!
Οτι θα μπορουσε να στραβωσει, στραβωσε!   :(

Απο κει και περα, τη λυση στα απομακρυσμενα νησια πρεπει να τη δινει ο δημος! Σε ειδικοτητες αιχμης, καλος μισθος, καθορισμενες εφημεριες και δυνατοτητα και ιδιωτικου ιατρειου! Και συμβαση με ιδιωτικες ασφαλιστικες για αεροδιακομιδες! Φανταζομαι το κοστος θα ειναι μεγαλο, αλλα αν ημουν κατοικος καποιου νησιου και υπηρχε δημαρχος να εξασφαλισει την υγεια μου, θα τον ψηφιζα για 100 χρονια!


27 Οκτωβρίου 2014, 06:48:38
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Θα συμφωνησω απόλυτα με τον @nkf100.Ειναι γεγονός πως το κράτος στη δεδομένη οικονομικη συγκυρία αδυνατεί να παρεχει δομές και αξιοπρεπείς απολαβές που θα εκαναν εναν ιατρό -και δη εδικοτητας πρωτης γραμμής-να σκεφθει σοβαρά να μετακομίσει σε ενα νησι-με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την προσωπική και επαγγελματική του ζωή.Νομιζω η λυση ειναι πλέον στους Δήμους.Σε ενα μικρο νησάκι με ελάχιστα έσοδα κατανοώ πως αυτο είναι πολυ δυσκολο.Υπάρχουν ομως αρκετά νησιά που το καλοκαιρι βρίθουν απο τουρισμο.Νομιζω πως ο κατοικος των εν λόγω νησιων που-ας μην κρυβομαστε-πολλες φορες βγάζει μαυρα και αδήλωτα χρηματα -απο αυτό τον τουρισμό- θα έπρεπε να αρχισει να βλέπει σοβαρα την ιδεα περαιτέρω φορολογησης του απο την τοπικη δημοτικη αρχή-πχ οπως γινεται με το νερο-για την εξασφαλιση σοιχειωδων δομων υγειας και ιατρων.Εξάλλου τόσες επιχειρήσεις δραστηριοποιουνται σε αυτα τα νησιά και η ανυπαρξία δομών υγειας μονο καλο δεν τους κανει.Προσωπικά δε βλέπω άλλο τρόπο...
+

Λέξεις κλειδιά: Κω παιδίατρος υπογραφές 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
5903 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Σεπτεμβρίου 2011, 14:13:09
από eleftheriarad
1 Απαντήσεις
4463 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαρτίου 2013, 10:40:04
από Denominator
25 Απαντήσεις
18919 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Απριλίου 2018, 13:47:23
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
12676 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Δεκεμβρίου 2022, 14:39:57
από GirousisN
0 Απαντήσεις
1382 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Φεβρουαρίου 2024, 11:58:45
από Olgia