Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:54:12

Αποστολέας Θέμα: Οικογενειακός Ιατρός: Ένα κείμενο για συζήτηση  (Αναγνώστηκε 28281 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Νοεμβρίου 2014, 12:24:12
Απάντηση #75
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτή η συζήτηση πάντως αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει διάθεση για κάτι καινούργιο. Αντίθετα, δείχνει ότι οι γιατροί στο ΕΣΥ μπορούν να πληρωθούν και λιγότερο, αρκεί να μην αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση.

Με όλο το σεβασμό, αυτό πως προέκυψε σαν συμπέρασμα?

4 Νοεμβρίου 2014, 12:24:53
Απάντηση #76
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.......
Τέλος τόσο η πρόταση της κυβέρνησης όσο και του Σύριζα είναι για κλάματα. Πρέπει να σκέφτομαι σε ποια άλλη χώρα θα περάσω τα γεράματα μου.
   Στην αποψή σας για τις προτάσεις συμφωνεί και ο κ. Νεγκης:
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
     Πριν από λίγες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε για πρώτη φορά προς δημόσια διαβούλευση τις θέσεις του κόμματος για την Υγεία. Δυστυχώς, παρότι θέλει να λέγεται ριζοσπαστικό κόμμα, στις 26 σελίδες του δεν είδα τίποτε ριζοσπαστικό. Εκτός φυσικά από τη σταδιακή «κατάργηση» του ιδιωτικού τομέα υγείας. Μόνο που αυτό, εγώ θα το χαρακτήριζα παλαιοκομμουνιστικό…
     Το κείμενο δημοσιεύεται αυτούσιο στο νέο τεύχος του περιοδικού Pharma & Health Business, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε σε ψηφιακή μορφή στη διεύθυνση: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Όπως ανέφερα και στην αρχή, είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιεί θέσεις για την υγεία προς διαβούλευση.
Αυτό από μόνο του έχει μεγάλη σημασία, αν σκεφτεί κανείς ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και με διαφορά έναντι της ΝΔ και αν γίνουν εκλογές, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς. Συνεπώς, είναι σημαντικό να δούμε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία.
Το γενικό μου σχόλιο είναι το πρόγραμμα είναι γεμάτο θεωρία, αλλά λίγα πρακτικά ζητήματα. Πρώτα πρώτα, ακολουθεί την πεπατημένη των άλλων δύο κυβερνητικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και δεν υπάρχει πουθενά ένας στόχος για την Υγεία των Ελλήνων. Π.χ. ένας στόχος θα μπορούσε να είναι η μείωση των θανάτων από καρδιαγγειακά.
      Ειρήσθω εν παρόδω, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που οι θάνατοι αυτοί συνεχίζουν να αυξάνονται. Γι’ αυτό βέβαια δεν φταίνε η κρίση και το Μνημόνιο, αλλά το κάπνισμα και η παχυσαρκία. Ειδικά, για το τσιγάρο, δεν υπάρχει ούτε λέξη, ενώ είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος των Ελλήνων.
Από ωραία λόγια, βέβαια, το πρόγραμμα σκίζει. Σταχυολογώ:
•«Προτείνουμε την κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης – που θεωρούμε ότι συμβάλλει στην εμπέδωση αντιλήψεων ανταποδοτικότητας – μετά από μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία θα γίνει πράξη η δέσμευσή μας για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα καθώς και για ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας».
 •«Η κατάκτηση της ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας του δημόσιου τομέα και όχι η εφαρμογή διοικητικών μέτρων θα οδηγήσει σταδιακά στο στρατηγικό στόχο της «αποδέσμευσης» του δημόσιου τομέα από την ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα».
 •«Η ορθολογική διαχείριση των πόρων αποτελεί συστατικό στοιχείο της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, υποτάσσεται όμως  στην αρχή της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών».
 •«Είναι καταρχάς προφανές και προαπαιτούμενο ότι η πρόσβαση στο σύνολο των δημόσιων δομών υγείας θα αποκατασταθεί για το σύνολο του πληθυσμού από την πρώτη μέρα και θα είναι πλήρης, ισότιμη και δωρεάν».
      Μόνο στα φάρμακα, είδα μερικές πρακτικές και ενδιαφέρουσες θέσεις. Επιγραμματικά, τις αναφέρω:
 •Τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ), όπως και τα συμπληρώματα διατροφής θα πρέπει να χορηγούνται αυστηρά και αποκλειστικά από τα φαρμακεία.
 •Ενιαία τιμή στα φάρμακα – κατάργηση της ασφαλιστικής τιμής. Επειδή δεν είναι δυνατόν να εξαγγείλουμε μηδενική συμμετοχή, παρά μόνο σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, μπορούμε να υποσχεθούμε μείωση των ποσοστών συμμετοχής στα προ μνημονίων επίπεδα.
 •Αξιοποίηση του 16% της τιμής του φαρμάκου για την προώθησή του από τον ΕΟΦ και το υπουργείο υγείας για ενημέρωση των παρόχων στο χώρο της υγείας με κανόνες και προϋποθέσεις που θα βάζει η πολιτεία.
 •Οι αυστηρές κυρώσεις σε φαρμακεία που πωλούν συνταγογραφούμενα φάρμακα χωρίς συνταγή. Να το δω και να μην το πιστέψω…
 •Την τιμολογιακή πολιτική στα φάρμακα την ασκεί η κυβέρνηση μέσω της συγκρότησης ανεξάρτητης ειδικής αρχής στην οποία συμμετέχει και ο ΕΟΦ.
 •Προσδιορισμός των τιμών των φαρμάκων βάσει των τριών χαμηλότερων τιμών της ευρωπαϊκής αγοράς.
 •Για τα πολύ ακριβά φάρμακα προτείνεται η δημιουργία επιτροπών σε κάθε υγειονομική περιφέρεια για την έγκριση της χορήγησης πολύ ακριβών φαρμάκων. Κριτήριο αν η συνταγογράφηση του φαρμάκου έχει γίνει με βάση το θεραπευτικό αλγόριθμο που έχει υιοθετήσει ο επιστημονικός θεσμός της συγκεκριμένης ειδικότητας.
 •Μετά τη 10ετή προστασία κάθε πρωτοτύπου φαρμάκου, η τιμή του να διαμορφώνεται μέχρι το επίπεδο των μέσων τιμών αντιστοίχων γενοσήμων της κατηγορίας του στην ευρωπαϊκή αγορά.
      Πάλι καλά βέβαια, που στην Κουμουνδούρου «βάζουν και λίγο νερό στο κρασί τους»: Όπως αναφέρουν, «σε μεταγενέστερη φάση οφείλουμε να εξετάσουμε τις μεγάλης σημασίας στρατηγικές επιλογές για επανίδρυση εθνικής φαρμακοβιομηχανία, καθώς και κρατικής φαρμακαποθήκης»!

4 Νοεμβρίου 2014, 13:52:15
Απάντηση #77
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτή η συζήτηση πάντως αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει διάθεση για κάτι καινούργιο. Αντίθετα, δείχνει ότι οι γιατροί στο ΕΣΥ μπορούν να πληρωθούν και λιγότερο, αρκεί να μην αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση.

Με όλο το σεβασμό, αυτό πως προέκυψε σαν συμπέρασμα?
Μην κρίνεις από το τι έγραψες εσύ. Διάβασε ξανά όλη τη συζήτηση από την αρχή.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

4 Νοεμβρίου 2014, 16:09:53
Απάντηση #78
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το σχέδιο της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για την ΠΦΥ μαζί στο ίδιο τεύχος. (σελ 16 και σελ.22). Αντιδιαμετρικά αντίθετα. οπότε διαλέξτε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν κληθούμε να διαλέξουμε ένα από τα δύο και το πράξουμε...


« Τελευταία τροποποίηση: 4 Νοεμβρίου 2014, 16:12:04 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά: οικογενειακός ιατρός ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
70489 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2022, 18:40:49
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
22054 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Νοεμβρίου 2018, 22:20:05
από anasm
0 Απαντήσεις
42054 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιουλίου 2019, 19:04:36
από Δ. Κουναλάκης
2 Απαντήσεις
57059 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαΐου 2020, 21:10:57
από Ορθοπαιδικός
1 Απαντήσεις
32456 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιανουαρίου 2020, 14:06:16
από pzogr