Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (22/253) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους -και σωστά- αφού κρίνουν ότι υπονομεύονται τα συμφέροντα τους. Δεν μας λένε όμως με τί ποσοτό κέρδους δουλεύουν.

17/09/2008
Στις 29 Σεπτέμβρη η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών της Αττικής (ΑΥΓΗ)

Τη γενική συνέλευση των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) καλεί σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΦΣΑ για τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου. Θέμα της γενικής συνέλευσης θα είναι η επιβολή της υποχρέωσης για έκπτωση της τάξης του 3% στους φαρμακοποιούς για τα φάρμακα που θα πωλούν στους ασφαλισμένους από την 1η Ιανουαρίου 2009 και οι τρόποι αντίδρασης των φαρμακοποιών - μελών του Συλλόγου στο συγκεκριμένο μέτρο που ψηφίσθηκε ήδη από τη Βουλή.

Στο κάλεσμά του προς τα μέλη του Συλλόγου, το Δ.Σ. του ΦΣΑ τονίζει μεταξύ άλλων ότι "όλα κινούνται στο πνεύμα της φοροεισπρακτικότητας, της προχειρότητας, της παραπλάνησης και της ασάφειας και όλοι θα περιμένουμε κάποια στιγμή να βρεθεί τρόπος να πάρουμε πίσω τα ___________ (χρήματα/αργύρια/μπικικίνια) που θα δίνουμε υποχρεωτικά και σύμφωνα με το νόμο στα ασφαλιστικά ταμεία. Το πότε θα τα πάρουμε το ξέρουμε. ΠΟΤΕ! (Δεν σας χαλάει ΚΑΘΟΛΟΥ. Δεν έχετε ανάγκη εσείς: αρκεί μια πραζολίτσα παραπάνω την ημέρα και βγήκε η χασούρα.) Όπως, επίσης, το ότι δεν υπάρχει πρόθεση να βρεθεί τρόπος. Γιατί προσπαθήσαμε, ψάξαμε και ερευνήσαμε κάθε νομική δυνατότητα ώστε, όπως ορίζει ο νόμος, να μην επιβαρυνθούμε εμείς το ποσό που οφείλουν να δίδουν ως έκπτωση οι βιομήχανοι προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά μάταιος κόπος! Σύμφωνα με την τροπολογία, θα έχουμε μείωση καθαρών κερδών κατά 30%!!!" (Αυτό το 30 τώρα πώς γένεν; ).

EzeΤΡΟΛ:
Με εξαιρετικώς επείγον (!!) έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφάλισης Ασθένειας και Μητρότητας του Υπ. Απασχόλησης, που έφτασε στους αποδέκτες του ιατρούς μετά από 41 (σαράντα μία) ημέρες, αποκαθίσταται η τιμή και η υπόληψη του Solu-Ket [Mouth Wash 1.6% (W/V)], το οποίο πλέον, με καθαρό το κούτελο, είναι το μοναδικό από τα "προϊόντα για κοινές στοματίτιδες - άφθες" που συνταγογραφείται! Να σκάσουν από τη ζήλια τους τα Mundisal, Pyralvex, Ηexalen και Τantum Verde.

Επίσης,  το θρυλικό Τσίκλο-3, για το οποίο τόση μελάνη χύθηκε μέσα από αυτό το Φόρουμ, ακολουθεί -και σωστά- τη μοίρα του ανταγωνιστή του Νταφλών και πετιέται κι αυτό εκτός συνταγογραφίας, κάτι που ενισχύει τη θεωρία ότι κάποιοι περίεργοι "κρυφοί χρήστες" που μπαίνουν μετά τις 3 π.μ. στο Φόρουμ ίσως αργότερα το πρωί μεταμορφώνονται σε καθώς πρέπει εργαζόμενους στα Υπουργεία. Επίσης, με τον αποκλεισμό και του Pycnogenol, βοηθούμε να σωθούν και μερικά πεύκα από τα δάση της Ν. Γαλλίας.

EzeΤΡΟΛ:
Το παρακάτω δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας έχει τίτλο "Χιλιάδες ασθενείς πίνουν ληγμένα" αλλά ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν "Τί σού 'κανα και πίνεις":

19/09/2008
Χιλιάδες ασθενείς  ληγμένα (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Χιλιάδες ασθενείς στην Ευρώπη θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο από σκευάσματα τα οποία είτε έχουν λήξει είτε έχει δοθεί εντολή για ___________ (απόσυρση/ανακύκλωση/έλεγχο ΚΤΕΟ), τους χορηγούνται όμως στα φαρμακεία τους. Το συμπέρασμα προκύπτει επαγωγικά από έρευνα ακαδημαϊκών που εργάζονται για την εταιρεία Aegate, η οποία παρέχει συμβουλές για θέματα ασφάλειας φαρμάκων σε Ελλάδα και Βέλγιο.

Η έρευνα, που βασίστηκε στην ανάλυση 250.000 συνταγών οι οποίες __________ (εξαργυρώθηκαν/εκτελέστηκαν/δόθηκε χάρη) φέτος το καλοκαίρι, δημοσιεύτηκε στους «Financial Times». Οι ειδικοί βρήκαν ότι για το 1% των φαρμάκων που είχαν συνταγογραφηθεί είχε προηγουμένως υπάρξει ___________ (εντολή/οδηγία/γειώθηκε) για ανάκλησή τους. «Δεν θα έπρεπε να διατίθενται από τα φαρμακεία, αλλά ___________________________ (να τα πιούν οι ίδιοι/να πάνε για υγιειονομική ταφή/να έχουν επιστραφεί στις παρασκευάστριες εταιρείες)» σημειώνουν οι «F.Τ.». Από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι 0,04% των φαρμάκων που δόθηκαν στους ασθενείς ήταν ________ (ληγμένα/μπαγιάτικα/μουχλιασμένα). Την έρευνα βοήθησε ένα νέο σύστημα ελέγχου της ___________ (διανομής/πάρε κόσμε/χύμα στο κύμα) των σκευασμάτων που έχει εγκατασταθεί πειραματικά σε Ελλάδα και Βέλγιο.

EzeΤΡΟΛ:
Άρθρο του "Έθνους" με τίτλο  "Πολλές ουρές για μία συνταγή". Μάλλον κρύβονται και άλλες ουρές, που δεν αναφέρονται, ειδικά στο σημείο όπου οι φαρμακοποιοί υπεραμύνονται μιας "ανετότερης" πρόσβασης του πολίτη στο εμπόρευμα τους.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Αυτό θα πει Κράτος - Αρωγός στον Πολίτη: Να νοιάζεται γι' αυτόν, να προστατεύει τα συντεχνιακά συμφέροντα του στο έπακρο, να υπερασπίζεται το δικαίωμα του στα υπερκέρδη του, και, αν χρειαστεί, να καθίσει και στο σκαμνί για χάρη του.

23/09/2008
Υπόλογοι για τα κλειστά επαγγέλματα (ΒΗΜΑ)
 
Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι στρέφεται κατά της Ελλάδας για τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΚΟΥ
 

Σφίγγει ο κλοιός για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων στην Ελλάδα, καθώς χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της να προσφύγει εναντίον της Ελλάδας και ακόμη επτά χωρών στο δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, διότι δεν έχει μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την κοινοτική οδηγία για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Σε αυτήν έχουν ενοποιηθεί όλες οι κοινοτικές απαιτήσεις για το άνοιγμα του συνόλου σχεδόν των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, νοσοκόμων, οδοντιάτρων, κτηνιάτρων, μαιών, φαρμακοποιών και αρχιτεκτόνων.

Η Επιτροπή ξεκίνησε τη νομική διαδικασία κατά της Ελλάδας, του Βελγίου, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Αυστρίας, της Πορτογαλίας και της Δανίας διότι οι χώρες αυτές δεν της έχουν κοινοποιήσει ακόμη τα μέτρα μεταφοράς τής εν λόγω οδηγίας στην εθνική τους νομοθεσία, κάτι που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Η οδηγία αλλάζει το σύστημα αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων, απλουστεύοντας τις διοικητικές διαδικασίες και αυτοματοποιώντας την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων από χώρα σε χώρα, με στόχο την απελευθέρωση της παροχής υπηρεσιών και τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΕΕ τον περασμένο Ιούλιο, όπου διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην εναρμόνιση με κοινοτική οδηγία που προβλέπει την κατάργηση των εμποδίων στην άσκηση πολλών επαγγελμάτων, αφού ακόμη δεν είχαν καν καταγραφεί τα σχετικά εμπόδια. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αναλάβει να προσδιορίσει τους περιορισμούς στον ανταγωνισμό σε επτά επαγγέλματα και να κρίνει αν αυτοί δικαιολογούνται από το δημόσιο συμφέρον. Το σχετικό πόρισμα θα συνυπολογίζει τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κλειστά επαγγέλματα και τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες, για τη μη εφαρμογή των οποίων η χώρα διώκεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκονται ήδη οι δικηγόροι, καθώς το κράτος καθορίζει τις κατώτατες τιμές των δικαστικών παραστάσεων, οι συμβολαιογράφοι και οι μηχανικοί, οι αμοιβές των οποίων επίσης είναι προκαθορισμένες, οι λογιστές, διότι προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα πρέπει να είναι μέλη τοπικών επιμελητηρίων, οι φαρμακοποιοί λόγω των γεωγραφικών και πληθυσμιακών περιορισμών στο άνοιγμα νέων φαρμακείων, οι οδοντίατροι με τους τιμοκαταλόγους των κατώτατων ορίων αμοιβών για τις υπηρεσίες τους, αλλά και τα ταξί και τα φορτηγά, όπου ο αριθμός των εκδιδομένων αδειών και τα κόμιστρα ελέγχονται από το κράτος.
 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση