Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (57/253) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςα)  Μου αρέσει που δίνεται προτεραιότητα στην υγεία.
β)  Μου αρέσει που ξοδεύονται χρήματα για τον τομέα της υγείας.
γ)  Μου αρέσει που τα έξοδα για την υγεία, είναι υπερδιπλάσια από εκείνα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Φίλος ο trojy, αλλά φιλτάτη η αλήθεια.
Αυτή που απεικονίζεται σε ρεπορτάζ σαν το παρακάτω:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν μου αρέσει που σπαταλώνται αφειδώς και ακρίτως τεράστια, δυσβάστακτα για τον ελ φορολογούμενο ποσά για άχρηστες/περιττές εξετάσεις που τα καρπώνονται οι ίδιοι που αποφασίζουν να υποβάλλουν τους Ασφαλισμένους σε αυτές.
Δεν μου αρέσει που το πεδίο της συνταγογράφησης είναι ξέφραγο αμπέλι και ο καθένας, ιατρός ή μη, μπορεί να χορηγεί ό,τι του κατέβει.
Δεν μου αρέσει που οι ξένες και εγχώριες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες χειραγωγούν το Υπουργείο Υγείας που από το 2006 παλινωδεί στο αν μπορεί ή όχι να συνταγογραφείται το Νταφλόν. Επίσης, δεν μου αρέσει που είμαστε η μόνη χώρα που δεν ξέρει τί είναι τα OTC φάρμακα, και η μόνη ( πολιτισμένη; ) όπου φάρμακα όπως αντιβιοτικά διακινούνται χωρίς ιατρική συνταγή.
Δεν μου αρέσει που μας πιάνουν κορόιδα και πληρώνουμε τα νοσοκομειακά υλικά, αναλώσιμα, προσθετικά, βηματοδότες κ.λπ. σε πολλαπλάσιες τιμές από τις πραγματικές τους.
Δεν μου αρέσει που έχουμε συντάξεις της τάξης των 230 ευρώ και υπερχρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία, που όμως μετατρέπονται σε εύρωστα-γενναιόδωρα όταν πρόκειται να (μοσχο)πληρώνουν προμηθευτές και φαρμακευτικούς κολοσσούς.
Δεν μου αρέσει που μπήκε ο Μάιος και ακόμη δεν έχουμε πληρωθεί εφημερίες από τον Γενάρη.
Και φυσικά δεν μου αρέσουν οι ελλείψεις σε ασθενοφόρα και πληρώματα στην ύπαιθρο και στις πόλεις της Ελ. Ούτε βέβαια και οι ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια Νοσοκομεία.

Δεν μου αρέσει που από την συγκρότηση της Προσωρινής Κυβέρνησης της Ελλάδος (Μάρτιος 1821) με τους Κουντουριώτη-Μαυροκορδάτο-Κωλέττη, αυτό το κρατίδιο δεν μπόρεσε -και δεν θα μπορέσει, όπως όλα δείχνουν- ποτέ να διοικηθεί σωστά. Και ποτέ δεν μου άρεσε που η συγκεκριμένη τρόικα-threesome φυλάκισε τον Φεβρουάριο του 1825 τον Θ. Κολοκοτρώνη μαζί με τους καπεταναίους του, τη στιγμή που ο Ιμπραήμ αποβιβαζόταν στον Μοριά!!

trojy:
Από: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Παράθεση ---Μείωση της τιμής 174 φαρμάκων ανακοίνωσε το ΥΠΑΝ

Νέες μειωμένες τιμές έως 20% «47» πρωτοτύπων φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τα φάρμακα που μειώθηκαν λόγω λήξης της πατέντας τους, προκύπτει ένα συνολικό καθαρό ετήσιο όφελος, για το κοινωνικό σύνολο και τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 14.576.244,13 € βάσει των ποσοτήτων που πουλήθηκαν το έτος 2008 και τις μειωμένες λιανικές τιμές που θα έχουν με το νέο Δ.Τ.Φ.

Επίσης, ανακοίνωσε ευθυγραμμίσεις - μειώσεις «127» φαρμακευτικών προϊόντων όμοιας δραστικής ουσίας και φαρμακοτεχνικής μορφής (αντίγραφα) στο 80% της τιμής πώλησης των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους, τα οποία έχουν μειωθεί λόγω της ανακοστολόγησης του 2008 (άρθρο 442 της 6/2005 Α.Δ.). Το συνολικό ύψος των μειώσεων των λιανικών τιμών των ανωτέρω φαρμακευτικών προϊόντων (αντιγράφων) σε ετήσια βάση ανέρχεται στο ποσό των 528.843,15 €.

Επιπλέον στο νέο Δ.Τ.Φ. περιλαμβάνονται:

1) «284» τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων που έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας τους από τον Ε.Ο.Φ. και για τα οποία είχαν κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπ. Ανάπτυξης σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων μέχρι και την 18/04/09, βάσει της εγκυκλίου Α3-759/4/2/2008.

Αναλυτικότερα, από το σύνολο των ως άνω τιμών οι «239» αφορούν σε αντίγραφα, ενώ οι υπόλοιπες «45» σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα εκ των οποίων οι «17» αντιστοιχούν σε σκευάσματα συνολικά «9» απολύτως νέων δραστικών ουσιών.

Το Υπ. Ανάπτυξης ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα φαρμακευτικά σκευάσματα πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας υπ'αριθ. 6/05 Α.Δ. και με διαδικασίες που προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του Ε.Ο.Φ. και εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Οι τιμές όλων των ανωτέρω νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν και είναι απολύτως εναρμονισμένες με τον μέσο όρο των τριών (3) χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε., εκ των οποίων δύο (2) από τις 15 χώρες της Ε.Ε. πλέον της Ελβετίας και μια (1) από τις 10 χώρες που προσχώρησαν την 1/5/2004 στην Ε.Ε., στον οποίον προστέθηκαν τα έξοδα εισαγωγής και οι υποχρεωτικές εκπτώσεις, οι δε τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.

2) «2» αιτήματα μειώσεων κατόπιν αιτήσεων της εταιρείας.

3) «126» διαγραφές φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ.

4) «56» μεταβολές που αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας και υπεύθυνου κυκλοφορίας. (Οι ως άνω τιμές δεν αφορούν τις τιμές των φαρμάκων) και

5) «3» διορθώσεις τιμών φαρμάκων προηγούμενων δελτίων.

Το Υπ. Ανάπτυξης συνεχίζει, με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς, την προσπάθειά του στον ευαίσθητο τομέα των φαρμάκων, για τη συγκράτηση των τιμών τους, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση σ' αυτά των λαϊκών στρωμάτων, αφού πρόκειται για τεράστιας σημασίας κοινωνικό αγαθό, άμεσα συνδεδεμένο με την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Στο Δελτίο περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων και φάρμακα για πάρκινσον, σκιαγραφικό, σιδηρούχα, πνευμονιοκοκκικό πολυσακχαριδικό εμβόλιο και άλλα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Διακομιστή, συμφωνώ μαζί σου σε εκείνα που διαφωνείς με το σύστημα. Εκεί που διαφωνώ, είναι στην περριρέουσα ατμόσφαιρα.
Γενικά μιλώντας και χωρίς να αναφέρομαι σε κάποια άποψη συγκεκριμένα, είναι κακό να μας πιάνει πάγια μιζέρια, μηδενισμός, κατήφεια. 
(Ο συντάκτης της παραπάνω πρότασης, διατηρεί το δικαίωμα να κάνει κωλοτούμπα την παραπάνω άποψη σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η απώλεια χρημάτων από τις νέες τιμές φαρμάκων είναι υπερβολική).
Πέρα από αυτά, ζούμε στην ωραιότερη χώρα στον κόσμο, με το μόνο μειονέκτημα, ότι αυτή κατοικείται.

Όσον αφορά το zoygkla.gr, έχω την παρακάτω πληροφόρηση:
- O Μάκης ξέρει το τελευταίο ψηφίο του Π (aka 3,14...)
- O Μάκης κατάφερε να μετρήσει μέχρι το άπειρο...... 2 φορες!!
- Ο Μάκης ξέρει τι χρώμα την βάψαμε.
- Ο Μάκης ξέρει το άλλο με τον Τοτό
- Ο Μάκης ξέρει με ποιο τρόπο θα ολοκληρώσει ο Αβραμόπουλος το έργο του στο Υπουργείο Υγείας... 2 φορές.
- Ο Μάκης ξέρει πως να κατεβάσει όλο το διαδίκτυο.
- Ο Μάκης ξέρει πως να κάνει δημοσκόπηση μέσω διαδικτύου (Το έδειξε την προηγούμενη εβδομάδα.. γελάνε και οι πετρούλες)

EzeΤΡΟΛ:
Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε
κουπονάκια των φαρμάκων δε με βλέπετε καλέ
δε με βλε- δε με βλέπετε καλέ
όπου μέρα νύχτα πλένω

Πού είναι τα χρωματιστά κουπόνια που μας υποσχεθήκατε, κύριοι του ΕΟΦ;  ???

EzeΤΡΟΛ:
"Βαρυσήμαντο" δελτίο τύπου από το Υπουργείο Υγείας:

Ε, όχι και πλαστό το ...  96% - εννενηνταέξι%  των συνταγών!

EzeΤΡΟΛ:
Αίσχος! Σκάνδαλο!
Το "νέο" Εθνικό Συνταγολόγιο του 2007, δεν αναφέρει την τιμή των φαρμάκων!

Επομένως, πως θα μπορέσει ο ιατρός να υπολογίζει το κόστος μιας αγωγής με την οποία επιφορτίζει τον Ασφαλισμένο και το Ταμείο; Εντάξει, θα μου πείτε υπάρχουν και οι Τιμοκατάλογοι φαρμάκων, αλλά αυτούς τους διαθέτουν οι Φαρμακαποθήκες στα Φαρμακεία και οι επομένως οι ιατροί δεν έχουν πρόσβαση σ΄αυτούς, ειδικά αν δεν έχουν και άψογες σχέσεις (για να το πω κομψά) με τα Φαρμακεία. 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση