Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (79/253) > >>

trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

dimipap73:
Η απαντηση αφορά τον συναδελφο jack με την ιδιοτητα γιατρού γενικής ιατρικής .Οι ιατροι του ΙΚΑ βλέπουν καθε μέρα 25 τακτικά περιστατικά και μια σειρα απο εκτακτα τα οποία θα προκύψουν Το ωράριο τους για την πλειονότητα αυτών δεν είναι 8 ωρο, δεν είναι ομως και αντιστοιχη η αμοιβή τους,στην πλειονότητα τους δεν πληρώνονται την αδεια τους,δεν πληρώνονται εφημερίες.Αυτός ο οποίος εχει ταχθεί να υπηρετήσει σε ένα κεντρο υγείας μαλλόν δε θα πρέπει να διακρίνει τους ασθενείς αν ειναι ΙΚΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΥ αλλά να κάνει τη δουλειά του εξετάζοντας σε ολο το ωράριο του.Εγω για παράδειγμα εξετάζω 25 τακτικά σε 5 ωρες και γυρω στα 10 εκτακτα χωρίς νοσηλευτρια .Κατα αντιστοιχια ενας γενικός ιατρός στο πρωινό του ωράριο θα πρέπει να εξετάζει τουλάχιστο 80.Είναι απρέπεια να επιτεθούμε σε έναν κλάδο ιατρών που δουλεύει με αυτές τις συνθήκες ,ανασφάλιστος και όταν αρρωστήσει χάνει και το μεροκάματο του. ;)

dimipap73:
Προτέινω στον συνάδελφο που αισθάνεται ηλίθιος εξετάζοντας ασθενείς του ΙΚΑ τα παρακάτω
1)να παραιτηθεί απο το δημόσιο χάνοντας την εργασιακή του ασφάλεια,αδειες,εφημερίες και να ιδιωτεύσει επιλέγοντας ποιους θα εξετάσει
2)να εργασθεί στο ΙΚΑ αφού το ΙΚΑ προσλαμβάνει πλέον γενικούς ιατρούς, με τους εργασιακούς όρους που δουλεύουν και οι υπόλοιποι
3)να μετακομίσει ωστε να μην ξοδεύεται στις μετακινήσεις και παλιώνει και το αυτοκίνητο του
και επειδή η ανωνυμια δεν πρέπει να κρύβει την αμετροέπια καποιων βολεμένων εγώ θα υπογράψω τα λεγόμενα μου
Δ.Γ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ,ΙΑΤΡΟΣ ΙΚΑ ΝΜΥ ΞΑΝΘΗΣ

Πατρωνάκης Μάνος:
 Δεν πιστεύω ότι έχουμε ουσιαστικούς λόγους για να διαφωνήσουμε. Διαβάστε όμως την παρατήρηση (Απάντηση #230) του συναδέλφου κ. Δημήτρη Μακρέα
στη σελίδα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Επί της ουσίας διεκδικούμε μια σωστή συνεργασία. 

Δ. Κουναλάκης:
Το παραπάνω μήνυμα του Πατρωνάκη είναι μια σωστή βάση συζήτησης αλλά το ΙΚΑ έχει >67% αναπηρία στην ακοή και στην όραση ή είναι υστερόβουλο έναντι των ασφαλισμένων του, και δεν περιμένω τίποτα...
Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας τα παραπάνω μηνύματα από ανώνυμους σχετικά με τους ιατρούς του ΙΚΑ και έχοντας ένα ρόλο με ευθύνη σ' αυτό το φόρουμ προσπαθούσα να διατηρήσω μια κόσμια στάση και να μην γράψω τα παρακάτω:

Αλήθεια είναι όσα γράφει παραπάνω ο dimipap73 για τους ιατρούς του ΙΚΑ: Πληρώνονται όσο ο ανειδίκευτος εργάτης του ΙΚΑ, δεν έχουν άδειες, δεν έχουν σταθερή εργασία, εξαρτώνται από τις πολιτικές ανεμοθύελλες, κοκ. Παρόλα αυτά σε μεγάλες πόλεις και έχω εμπειρία του Ηρακλείου Κρήτης, γίνεται σφαγή και χρειάζεται ισχυρό μέσο για να γίνεις συμβασιούχος ιατρός του ΙΚΑ, εάν γίνεις τελικά.
Τι είναι αυτό που κάνει ιατρούς να θέλουν να εργαστούν με τέτοιες συνθήκες και να σκοτώνονται να γίνουν ιατροί του ΙΚΑ;
Κι αυτό αναλύθηκε παραπάνω και δεν είναι παρά κοινό μυστικό: Το μπλοκ συνταγών και εξετάσεων που αξιοποιείται και εκτός οραρίου σε ασθενείς επί αμοιβή, ή ο εκβιασμός για σκευάσματα συγκεκριμένων εταιριών, και τα δύο τα έχω δει στο φουλ. Το δεύτερο παίζει παντού, αλλά με την έλλειψη ιατρών με δυνατότητα συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ στα αστικά κέντρα, ακόμη και οι θέσεις σε ΚΑΠΗ πλειοδοτούνται εάν υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης στο ΙΚΑ.
Τι μου θυμίζει το πρώτο; Μήπως την ανάλογη περίπτωση που κάποιος ιατρός ΕΣΥ εκμεταλλεύεται τις κρατικές υποδομές για υποσχεθεί γρηγορόσημο, επιλογή ιατρού ή άλλες ευκολίες, δηλαδή το κοινό φακελάκι; Τι διαφορά έχει; Την είπε ο dimipap73: Το ΕΣΥ έχει τις σαφώς ζηλευτές καλύτερες συνθήκες εργασίας, την μονιμότητα....

Η αλήθεια είναι ότι όποιος επιζητεί μια θέση στο ΙΚΑ έχει κάνει μια επιλογή ανάλογη με του μεσαιωνικού τελώνη: Θα πληρώνεται και θα δουλεύει σαν δούλος αλλά θα έχει το δικαίωμα να γδάρει όσο μπορεί τον ασφαλισμένο του ΙΚΑ αλλά με στυλ, χωρίς δηλαδή να υπάρξουν έγγραφα παράπονα και καταγγελίες. Είναι μια συμφωνία με τον διάβολο. Μια κατάσταση που την ξέρουν και στο ΙΚΑ και στους ιατρικούς συλλόγους και πολύ περισσότερο καλά, οι βολευτές.

Δεν θα μπορούσα να είμαι σε θέση σε ιατρικό σύλλογο και να κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ. Και υπάρχουν τρόποι. Είναι κατάσταση που προσβάλει το ιατρικό λειτούργημα και αρκούσε με βάση την ιατρική δεοντολογία μια σκληρή απόφαση του ιατρικού συλλόγου για να αδειάσει το ΙΚΑ εν μια νυκτί χωρίς ιατρούς με τέτοιες συνθήκες. Αλλά σε μια τέτοια θέση σε ιατρικό σύλλογο, τα "γνωστά", τα έχουν κάνει ....γλυκάδια ωμελέτα και δυστυχώς ουδείς θα πράξει τα αυτονόητα απουσία τους.
Να μην μιλήσω για τους συναδέλφους πολιτευτές σχετικά με αυτό το θέμα.... Αυτοί κι αν έχουν ταϊσει αλλού τα "γλυκάδια" τους.... εκτός εάν κι είναι δουλέμποροι κι απατεώνες και όχι συνάδελφοι...

Δεν μου αρέσει το ΕΣΥ συνάδελφε dimipap73, πολύ ΕΓΩ έχει γίνει και όχι ΕΣΥ, και αυτοί που θα σου μιλήσουν για ιδανικά ή μαζόχες είναι ή σε δουλεύουν, μεταξύ μας είναι μια καλή θέση με καλή μάσα και κλειστά μάτια. Αλλά το ΙΚΑ χειρότερο μου μοιάζει και δεν θέλω αϋπνίες.
Το μυστικό μου: Ψάχνω ακόμη μια αξιοπρεπή θέση ιατρού σε αυτή την επί χρήμασι, να μη πω τι, κοινωνία...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση