Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας
timex:
Πάτνως το σχόλιό μου σχετικά με τα φασόν, ήταν γιατί συνάδελφος έγραψε στον πατέρα μου με 239 χοληστερίνη να πάρει μια στατίνη που την άκουγα πρώτη φορά στη ζωή μου.
Ρώτησα λοιπόν μια φίλη μου φαρμακοποιό και μου είπε πως είναι φασόν του lipitor.
Και σκέφτομαι πως υπάρχουν άπειρα φασον διαφόρων φαρμάκων που δεν τα ξέρουμε.
Πως θα καταλάβω ποιο είναι φασόν και ποιο original.
τεσπα.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ρωτώ τους διαχειριστές αν θα ήταν επιτρεπτό να βάλουμε ένα τοπικ με τις δραστικές ουσίες και τις αντίστοιχες πρωτότυπες εμπορικές ονομασίες (στα συνηθέστερα φάρμακα) προς διευκόλυνση συναδέλφων όπως η timex ή αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση ή μεροληψία.
Τροποποίηση: Πολύ σωστό το παρακάτω σχόλιο του συναδέλφου Κτιστάκη. Παρακαλώ η παραπάνω πρότασή μου να μη ληφθεί υπ' όψιν.
Γ.Κτιστάκης:
Για κάθε φάρμακο το εάν είναι φασόν ή όχι δεν προσδιορίζεται εάν είναι γνωστό το όνομα ή όχι. Υπάρχουν πολλά γνωστά και είναι φασόν, όπως υπάρχουν και αρκετά άγνωστα που δεν είναι. Αρκετά φάρμακα κατασκευάζονται από την πρωτότυπη εταιρία αλλά για λόγους που δεν γνωρίζω κυκλοφορούν από άλλες εταιρίες που έχουν την προώθηση στην αγορά και έχουν άλλο όνομα. Αυτά είναι ακριβώς τα ίδια με τα πρωτότυπα αλλά κυκλοφορούν με άλλο όνομα.(Π.Χ ο συνδυασμός amlodipine/valsartan)
Τέτοια και άλλα πολλά με διάφορους τρόπους και συνεργασίες παίζονται μεταξύ εταιριών που άλλες είναι οι κατασκευαστές άλλες έχουν την προώθηση ή την συνπροώθηση άλλες που το συσκευάζουν κτλ.
Καλό είναι λοιπών ο καθένας μας αυτά να τα ρωτάει και να τα ψάχνει ώστε να επιλέγει εμπορικό σκεύασμα που παράγεται σε αξιόπιστα εργοστάσια, ασχέτως ποια εταιρία το διακινεί και με ποιο όνομα.
timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΡωτώ τους διαχειριστές αν θα ήταν επιτρεπτό να βάλουμε ένα τοπικ με τις δραστικές ουσίες και τις αντίστοιχες πρωτότυπες εμπορικές ονομασίες (στα συνηθέστερα φάρμακα) προς διευκόλυνση συναδέλφων όπως η timex ή αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση ή μεροληψία.
Τροποποίηση: Πολύ σωστό το παρακάτω σχόλιο του συναδέλφου Κτιστάκη. Παρακαλώ η παραπάνω πρότασή μου να μη ληφθεί υπ' όψιν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό θα με βοηθούσε πάρα πολυ αν και καταλαβαίνω πως είναι αδύνατο να γίνει.
ευχαριστώ πάντως
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αναγκαστεί να καταβάλει η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, καθώς πραγματοποιήθηκαν εις βάρος της καταγγελίες για «δόλιες εμπορικές πρακτικές».
«Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που επιβλήθηκε ποτέ από την αμερικανική Δικαιοσύνη στον τομέα της υγείας», ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Οι «δόλιες εμπορικές πρακτικές» αφορούν το αντιφλεγμονώδες Bextra της Pfizer, το οποίο είχε αποσυρθεί από την αγορά το 2005 λόγω ανησυχιών για την δημιουργία παρενεργειών ιδιαίτερα στην καρδιά.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Pfizer «προώθησε το Bextra για πολλές χρήσεις και δόσεις τις οποίες ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε αρνηθεί να πιστοποιήσει λόγω κινδύνων που συνδέονται με αυτό το αντιφλεγμονώδες».
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
- Που θα καταβάλει το ποσό η εταιρία; Μάλλον στο αμερικανικό δημόσιο.
- Μετά απ' αυτή τη "χασούρα" δεν είναι λογικό να προσπαθήσουν να ρεφάρουν απ' αλλού; κανένα αντιιικό σκεύασμα! κανένα εμβολιάκι. Λέμε τώρα.....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση