Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας
anastasios theodoridis:
Διακομιστή, το πρώτο διάστημα στο αγροτικό ιατρείο που είμαι είχα να αντιμετωπίσω τραγικές καθημερινές καταστάσεις.
Υπήρχε μία νοοτροπία, γράφουμε ότι θέλουμε, όσα θέλουμε και το βασικό με 0 ή 10%. Το 25% απλά δεν υπήρχε.
Ο λόγος προφανές που συνέβαινε αυτό, οι προηγούμενοι "συνάδελφοι".
Δεν ζήτησαν ποτέ γνωμάτευση, δεν έγραψαν ποτέ 25%, δεν έφεραν ποτέ αντίρρηση στους ασφαλιζόμενους......ΑΛΛΑ....στο 50% των συνταγών σίγουρα θα υπήρχε μια συγκεκριμένη πραζόλη....ακόμα και αν συνταγογραφούσαν εμβόλιο (πραγματικό γεγονός).
Ο ασφαλιζόμενος, το μεγαλύτερο ποσοστό δεν γνωρίζει τι παίζει. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αγοράσει αυτό που επιθυμεί.
Λύση δόθηκε, με πολύ κόπο αλλά λύση υπάρχει, ακόμα και αν δέχτηκα φραστικές επιθέσεις από παππούδες και γιαγιάδες, εντολές από φαρμακοποιούς, υπαινιγμούς από φαρμακευτικούς αντιπροσώπους, τηλεφωνήματα από ανταποκριτές του ΟΓΑ, διευθυντές Υγειονομικών υπηρεσιών, ακόμα και από αντινομάρχη.
Όταν είσαι σωστός απέναντι στην εργασία σου, δεν έχεις να φοβηθείς ΚΑΝΕΝΑΝ.
Όχι, δεν ήρθα να κάνω αγροτικό στην πόλη μου δίπλα στο σπίτι μου για να δημιουργήσω αντιπάθειες, αλλά σίγουρα δεν ήρθα για να γίνω γραμματέας των φαρμακείων και των εταιρειών.
Και σίγουρα δεν ήρθα για να καλύψω όλη την επαρχία με τα 26 χωριά που βρίσκονται γύρω από το ιατρείο που εργάζομαι, αυτά ας τα καλύψει ο κάθε συνάδελφος που "βρίσκεται" στο αντίστοιχα Π.Ι. των χωριών.
Μέσα σε 2 μήνες όλοι πλέον συνταγογραφούν βάσει γνωμάτευσης από ειδικό ιατρό, η Στεφανιαία Νόσος μετατράπηκε δια μαγείας σε Αρτηριακή Υπέρταση και η μαγική λέξη "επιπλοκές" στη διάγνωση των καρκινοπαθών μειώθηκε κατά 90%. Τα φαρμακεία δεν ξαναέφεραν έτοιμη συνταγή γραμμένη για να την σφραγίσω, δεν ξαναέδωσαν εντολή το πως θα συνταγογραφήσω.
Δυστυχώς ο καλός ιατρός είναι αυτός που "πουλάει" φάρμακα, ενώ αυτός που τηρεί το νόμο θα είναι πάντα ο κακός.
Το πιο θεϊκό που έχω ακούσει, ακόμα και από συναδέλφους, είναι πως δημιουργώ αντιπάθειες και δεν θα μου έρχονται πελάτες. Όταν μαθαίνουν την ειδικότητα....απλά γελάω εγώ.
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπο εκεί και πέρα μπορείς τέτοιου είδους ληστείες να τις αντιμετωπίσεις σαν ληστείες, ή να παραιτηθείς ώστε εκεί να διοριστεί κάποιος πιο σωματώδης φύλακας της εθνικής μας οικονομίας με πτυχίου Ιατρού.
Αυτό φαίνεται ευκολότερο για αυτούς από ότι όσο περαστικοί νεαροί αγροτικοί θα το μπορούσαν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Να παραιτηθεί για ποιο λόγο;
Δεν έχει σημασία αν είναι Γ.Γ. ή ιατρός άλλης ειδικότητας ή υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου. Σημασία έχει ποια είναι η νοοτροπία του κάθε συναδέλφου.
Koterakis:
.
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίδες που σούλεγα ότι το παίζεις αγροτικός αλλά δεν είσαι; Να δώ που θα βρείς δουλειά με τέτοια ειδικότητα, στην Ελλάδα δεν έχουμε εγκλήματα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπαρντόν; Τι εννοείς πως δεν είμαι αγροτικός;
Koterakis:
.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση