Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (96/253) > >>

trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Η περιστολή δαπανών "από την υγεία" με βρίσκει αντίθετο.
Δε χρειάζεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη ενίσχυση;
--- Τέλος παράθεσης ---

--- Παράθεση από: Ο διακομιστής ---
Εδώ το ενδιαφέρον μας είναι υποκριτικό, αφού είναι ιδιοτελές.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εκτός από συνταγοεισπράκτορας, είμαι και πολίτης της χώρας. Έχω συγγενείς σε χωριά, ακόμα και σε άγονα. Κάποια στιγμή, παρά την πληθώρα φαρμάκων που διαθέτω, μπορεί και να αρρωστήσω. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να απολογούμαι που απαιτώ υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

--- Παράθεση από: Ο διακομιστής --- Αν δεν κατέληγε το 22% στην τσέπη μας, θα μας ενδιέφερε πραγματικά να φτάσει το πιο ακριβό φάρμακο στο τελευταίο ελ σπίτι;

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι. Αν αυτό ήταν το καταλληλότερο για μένα, τους συγγενείς μου ή τους ασθενείς μου απλά ναι.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα είμαι επιφυλακτικός σε απογραφές που καταγράφονται αλλά και σε καταγραφές που απογράφονται.
--- Τέλος παράθεσης ---

--- Παράθεση από: Ο διακομιστής ---Μας το κάνεις δίφραγκα γιατί δεν το εννόησα;
--- Τέλος παράθεσης ---
6 χρόνια τώρα, η σημερινή κυβέρνηση κατηγορούσε την προηγούμενη για την "απογραφή". Τώρα έρχεται, βαφτίζει την ίδια διαδικασία ΄καταγραφή΄ και ζητά θυσίες για μία πορεία που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα καταλήξει σε φαλιμέντο κ' στάση πληρωμών.

--- Τέλος παράθεσης ---

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν νομίζω ότι θα πρέπει να απολογούμαι που απαιτώ υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ναι. Αν αυτό ήταν το καταλληλότερο για μένα, τους συγγενείς μου ή τους ασθενείς μου απλά ναι.

--- Τέλος παράθεσης ---

Είναι θεμιτό και κατανοητό να ζητάει κάποιος (όλοι μας) υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το κακό είναι ότι όπως η στέγη, η διατροφή και η ένδυση, έτσι και η υγεία έχει ένα κόστος, και μάλιστα υψηλό. Σε μια εποχή λοιπόν που σπανίζουν οι οικονομικοί πόροι, πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό πιο συνετή διαχείρηση τους, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη, στο χρόνο που την έχουν. Και αυτό κάθε άλλο παρά διασφαλίζεται με τη σημερινή κατάσταση όπου η ασυδοσία και η σπατάλη έχει δημιουργήσει ένα ιδανικό, ονειρεμένο καθεστώς για τις φαρμακοβιομηχανίες και -από σπόντα- για τους μεταπράτες τους, τους φαρμακοποιούς.

Δυστυχώς στο κρατίδιο όπου ζούμε, υπήρχαν μέχρι τώρα παροχές ασυλλόγιστες πέρα για πέρα, που δεν συναντούσε κανείς ούτε στο Ντουμπάι: ασφαλισμένος μπορούσε να πάρει Ξενικάλ (για να χάσει βάρος χωρίς να υποβάλλεται στη στενωπό της δίαιτας & άσκησης), Ριγκέιν (για να του φυτρώσουν μαλλιά), Τσαμπίξ (για να διακόψει το κάπνισμα - δεν ξέρω κανέναν που να τα κατάφερε) και Βιάγκρα (για να περνάει αξέχαστα Σαββατόβραδα), και όλα αυτά με γενναία κρατική επιχορήγηση! Χώρια που οι φαρμακοβιομηχανίες έπιαναν τον κ*** των ασφαλιστικών ταμείων φεσώνοντας τα για τα προϊόντα τους με τιμές εξωφρενικές, εξωπραγματικές και ανακόλουθες για το ύψος των μισθών και συντάξεων της χώρας.
Ακόμη, το ότι ένα φάρμακο είναι νεότερο και ακριβό, δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι είναι πιο αποτελεσματικό/ασφαλές/καλύτερο από ένα καθιερωμένο και δοκιμασμένο για χρόνια.

Ασφαλώς, η τελική επιλογή του φαρμάκου εναπόκειται στον ιατρό, με εξαίρεση βέβαια τις περιπτώσεις επανάληψης των συνταγών και το ξέπλυμα. Αφού όμως το μέχρι τώρα πλαίσιο οδήγησε σε καταλήστευση των πόρων και σπατάλη φαρμάκων τέτοια που δεν συναντούμε ούτε στον πολιτισμένο ούτε στον υπανάπτυκτο κόσμο, είναι επιτακτική η ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών για το φάρμακο, πριν ο τομέας ιατροφαρμακευτικών δαπανών των ταμείων δηλώσει αδυναμία καταβολής πληρωμών στους φαρμακοποιούς.

EzeΤΡΟΛ:
Την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων- πλην του ΙΚΑ και του ΟΓΑ- από την 1η Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος του Βήματος.

Κι έχω κάτι ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, ΤΑΞΥ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ και ΝΑΤ που παίρνουν κάτι Πλαβίξ, Νέξιουμ, Αρισέπτ και Καλσιτονίνες ...μούρλια! Να δούμε τώρα πώς θα τους φανεί που θα σκάνε ζεστά τα ευρώ στον πάγκο του φαρμακείου!   
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να επεκταθεί το μέτρο και στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.  ;D

anastasios theodoridis:
Προβλέπω την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου να έρχονται οι ασφαλισμένοι των παραπάνω ταμείων και να σου ζητάνε 2 Plavix, 2 Nexium 28αράκια και 3-4 Aricept (ξεχνάνε πολύ τελευταία και τα καταβροχθίζουν 3-4 τη μέρα μήπως και επανέλθει η μνήμη) σιγά μην δώσουν 100-120 ευρώ να πάρουν το Aricept ;D

EzeΤΡΟΛ:
Να δεις που πάλι κάτι θα γίνει και στις 31 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα "υπέρογκα" (όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος ο κ. Λουράντος) ποσά στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι τελικά δεν θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους. Το έχουμε ξαναδεί το έργο άλλες 36444127411865 φορές.

Επίσης, ρισπέκτ στους φορουμίστες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία που τρέχει σε αυτό το θρεντ, τόσο για τη συμμετοχή τους, όσο -πάνω απ΄όλα- για το αποτέλεσμα που αυτή δίνει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση