Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (116/253) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος-Συνταγογραφήθηκαν φάρμακα για παθήσεις από τις οποίες οι ασφαλισμένοι δεν έπασχαν

--- Τέλος παράθεσης ---

Έχω θέμα! Τί πα' να ΄πει "παθήσεις από τις οποίες οι ασφαλισμένοι δεν έπασχαν" ;

Ποιός μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά ότι ένας (ηλικιωμένος) ασφαλισμένος/η δεν πάσχει από  λίγη ΓΟΠούλα, λίγη ανοιούλα, λίγη καταθλιψούλα, λίγη οστεοπορωσούλα, λίγη ΣΝούλα ( για να περάσουμε τα αντιυπερτασικά με 10% ) λίγο τό 'να, λίγο τ' άλλο, τί να λέμε τώρα; Αφού ο ασφαλισμένος αποκλείεται να έχει αγγεία, οστά, όργανα, δέρμα κ.λπ., ενός υγιούς νέου ατόμου, και αφού το δέλεαρ είναι μεγάλο (π.χ. ΕΞΕΛΟΝ = 281 ευρώ), το πεδίο είναι ανοιχτό σαν αφύλακτο παγκάρι εκκλησίας. 

Kαι αν ακόμη παραγγελθεί γαστροσκόπηση του ασφαλισμένου για να αποδειχτεί αν πράγματι έχει ΓΟΠ/γαστρίτιδα (πράγμα απίθανο), και το αποτέλεσμα βγει αρνητικό, η απάντησή "μας" θα είναι αφοπλιστική: "Τον θεράπευσε η πραζόλη μας!"

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ελεγκτές διαπίστωσαν μεγάλο αριθμό παραβάσεων σε περιοχή της Μακεδονίας, που αφορούν σε παράνομη συνταγογράφηση σε φύλλα συνταγολογίων, τα οποία αφαιρέθηκαν εν αγνοία των ασφαλισμένων. Από το δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

--- Τέλος παράθεσης ---
Για κοπιάστε και προς τα μέρη μας, που ενώ συνταγογραφώ ψάχνω να βρω στην επόμενη συνταγή το λευκό μαγικό χαρτάκι;
Στην αρχή ως άσχετος πίστευα πως καταλάθος κάποιος συνάδελφος έγραψε συνταγή ξεχνώντας κάποια προηγούμενη λευκή συνταγή, αλλά μετά παρατήρησα πως στα κίτρινα αποκόμματα δεν εμφανιζόταν τίποτα :o

Και όταν φωνάζω (η αλήθεια είναι ρίχνω κάτι βρισίδια) έχω τις συναδέλφους να μου λένε....."μα γιατί βρε Τάσο, ποιο είναι το παράνομο;" όταν συνταγογραφεί σε 10 βιβλιάρια ο φαρμακοποιός εκ μέρους των ασφαλισμένων.

Αυτοί είναι οι καλοί εξυπηρετικοί συνάδελφοι κι εγώ ο κακός....

Αλλά είπαμε, δε φταίει ο κάθε άσχετος συνάδελφος, αλλά ο ανύπαρκτος ελεγκτικός μηχανισμός που δεν έχει κόψει ποτέ τα χέρια αυτών που ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ.

Raptor:
Οι ασφαλισμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη όταν παρκάρουν τα βιβλιάριά τους εδώ και εκεί ??
Τα βιβλιάρια είναι προσωπικά.....
Έλεος πια με τους κακούς γιατρους και τους αθώους ασφαλισμένους.
Ο ασφαλισμένος με τα λευκά χαρτάκια τόσους μήνες δεν ήξερε τίποτα??
Σαφως και ήξερε διότι και αυτός είχε εξυπηρετηθεί με κάποιο τρόπο.

anastasios theodoridis:
Όταν ο παππούς πάει να προμηθευτεί τα φάρμακά του από το φαρμακείο και ο "εξυπηρετικός" φαρμακοποιός για να μη χάσει τον πελάτη του τον ενημερώνει πως θα τον εξυπηρετήσει και θα του γράψει τα φάρμακά του στο γιατρό και να του αφήσει το βιβλιάριο τότε συνένοχος είναι και ο φαρμακοποιός και ο γιατρός που συνταγογραφεί.

Έξω από το ιατρείο έχω αναρτήσει με κόκκινα έντονα γράμματα πως δεν δέχομαι ιατρικούς επισκέπτες, φαρμακοποιούς και υπαλλήλους αυτών καθώς και ιδιοκτήτες/υπαλλήλους καταστημάτων με ορθοπεδικά είδη ώστε να αποφύγω κάθε συναλλαγή....που πιθανόν να είναι "παράνομη".

Όταν όμως έχω συναδέλφους να μου λένε πως "δεν εξυπηρετώ" ε...τότε φταίνε οι "συνάδελφοι" και όχι ο παππούς και η γιαγιά που εν αγνοία τους φορτώνουν τον ΟΓΑ με υπέρογκα ποσά.

Raptor:
Αναστάσιε ας εφαρμόσουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση παντού εδώ και τώρα.
Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Πάντα ήξεραν.
Μήπως όμως τους βόλευε αυτή η κατάσταση?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση