Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας
trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι προβληματισμοί που είχα αναφερόντουσαν σε αναρτήσεις τύπου όπως του Διακομιστή (STOP sign - Special Warnings - κ.τ.λ).
Μετά τη διευκρίνηση σου Αναστάσιε, για ανάρτηση Π.Δ, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα. Ίσα ίσα που ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι, μαθαίνουν τις υποχρεώσεις τους και ψυχαγωγούνται. Δεν το λες και μικρό το κείμενο.
Στο διαταύτα, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος, σε ποια από τις προτάσεις για τον ορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, από αυτές που προτείνει ο Π.Φ.Σ, διαφωνείτε;
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔε θέλω να γίνω εριστικός, αλλά μας δουλεύεις αφάνταστα. Και τα όσα γράφω δεν είναι λόγω της "κόντρας" μου με τους συναδέλφους σου.
Η χιουμοριστική πινακίδα του συνάδελφου διακομιστή σε πείραξε ή η δική μου "πινακίδα"-Π.Δ.;
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν το θέλεις, αλλά γίνεσαι. Προσωπικά δεν με χαλάει τίποτα. Αν γυρίσεις και διαβάσεις την αρχική περιγραφή σου, θα δεις ότι η εντύπωση που έδωσες στους αναγνώστες του forum, ήταν αντίστοιχες της χιουμοριστικής πινακίδας του Διακομιστή. Εννοείται ότι αν συναντούσα αντίστοιχη (copyrighted by Διακομιστής) πινακίδα σε ιατρειό θα είχα πρόβλημα. Μεγαλύτερο όμως πρόβλημα θα είχε σίγουρα ο συντάκτης της. 8)
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα στο πω ακόμα πιο κομψά....ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.
Τώρα έγινα κατανοητός φαντάζομαι.
Έχω μια αλλεργία στο να βλέπω φαρμακοποιούς να ζητάνε να συνταγογραφήσω τα χίλια μύρια....και να μου λένε και τι γνωμάτευση να γράψω.
Τη διάγνωση την αποφασίζει ο γιατρός όσο και λάθος να είναι, ο φαρμακοποιός εκτελεί την εντολή του ιατρού.
Όλοι οι συνάδελφοι σου έχουν πρόβλημα γιατί τους έκοψα το "ξέπλυμα" συνταγών, αλλά είναι και η μοναδική μου ευχαρίστηση από την μηδαμινή μου προσφορά κατά την περίοδο που εκτελώ χρέη αγροτικού ιατρού.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι γενικότητες είναι αυτόματα άδικες. ΔΕΝ είμαστε ΟΛΟΙ το ίδιο.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα σου δώσω κάποια παραδείγματα, μόλις τελειώσω το αγροτικό τα παραδείγματα θα είναι ονομαστικά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι απαραίτητο, στείλε τα με ένα faxακι στον Ιατρικό κ' στον Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Εγγραφή ή Είσοδος1. Σημερινό τηλεφώνημα από φαρμακοποιό να αλλάξει τη διάγνωση από Α.Υ. σε Σ.Ν. επειδή η γιαγιά έχει σύνταξη 300 ευρώ, η γνωμάτευση του ειδικού παθολόγου έγραφε Α.Υ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Γείωσε τον. Πες του αν θέλει, να κόψει ένα μισθό στη γιαγιά.
Εγγραφή ή Είσοδος2. Πριν ένα μήνα με τηλεφώνησε φαρμακοποιός στο κινητό να συναντηθούμε εκτός ιατρείου για να μου ζητήσει να του δώσω εν λευκώ συνταγολόγιο του Ι.Κ.Α, εννοείται με το ανάλογο αντίτιμο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πες του να πιει 2 rohypnol και να πάτε για μπύρες. Στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα για τον συγκεκριμένο φαρμακοποιό. Είναι θέμα χρόνου το πότε θα μπει φυλακή.
Εγγραφή ή Είσοδος3. Ενώ έρχεται ασφαλιζόμενος και μου ζητάει να του γράψω μια αντιβίωση Klaricid και ένα βλεννολυτικό trebon με συνταγή του ειδικού ιατρού κι εγώ τα γράφω όπως ο νόμος ορίζει με 25%, έρχονται μετά και ζητάνε αλλαγή του trebon με 10% και να περάσω διάγνωση Χ.Α.Π.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ακόμα και με Χ.Α.Π, πάλι στο 25% είναι. Μόνο τα εισπνεόμενα
Εγγραφή ή Είσοδος4. Στέλνουν τους ασθενείς πίσω όταν δεν γράφω στους καρκινοπαθείς όλα τα φάρμακα που τους χορηγεί ο ειδικός ιατρός με 0%.
--- Τέλος παράθεσης ---
ping - pong : ping - pong.
Εγγραφή ή Είσοδοςνα συνεχίσω;.......είναι αργά και θα ξεφύγω και δεν κάνει....
Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια, είναι πολύ απλό το θέμα της συνταγογράφησης και ακόμα πιο απλές οι λύσεις της υπερσυνταγογράφησης.
Οι συνάδελφοι ιατροί να σέβονται το ρόλο τους στην όλη διαδικασία, οι φαρμακοποιοί να εκτελούν χωρίς παρεμβολές τις συνταγές των ιατρών και οι ασθενείς να δέχονται τα όσα τους γράφει ο κάθε συνάδελφος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αμήν.
Κλείνοντας το θέμα, υπερασπιζόμενος τους φαρμακοποιούς που προσπαθούν να κάνουν καλά τη δουλειά/λειτούργημα τους, σας διαβεβαιώνω ότι είναι μικρή μειοψηφία εκείνοι που μπουγαδιάζουν και υποβαθμίζουν τον χώρο. Μην κρίνετε ένα ολόκληρο κλάδο από την απαράδεκτη συμπεριφορά κακών συναδέλφων μου.
timex:
Εγγραφή ή Είσοδος
Υ.Γ. Σήμερα μαθαίνοντας το παρατσούκλι που με έχουν δώσει οι παππούδες και οι γιαγιάδες ξεσκίστηκα στα γέλια. "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ".
Το κακό είναι πως πολλοί φαρμακοποιοί θέλουν να γίνω ε.α., αλλά τους απογοητεύω καθημερινά. ;D
--- Τέλος παράθεσης ---
Κάποια στιγμή θα γίνει και ε.α. και να δουμε τι θα λένε τότε!
anastasios theodoridis:
Ότι πέρασε ένα παράξενος, ιδιότροπος γιατρός που δεν εξυπηρετούσε τον κόσμο.
Η αλήθεια είναι πως δεν με νοιάζει η γνώμη των λαμόγιων, αλλά η γνώμη συναδέλφων που επικροτούν τα όσα κάνω, ακόμα και η γνώμη φαρμακοποιών που δεν έχουν ανάγκη να "ξεπλύνουν" συνταγές λόγω μεγάλης πελατείας.
Αυτό που με εξοργίζει είναι πως όταν ενημερώνεις υπεύθυνο ΟΓΑ στη Νομαρχία και Διευθυντή Κ.Υ. σου απαντάνε "και τι θέλεις να κάνω γιατρέ;"
Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να συνεννοηθώ με τέτοια ανεύθυνα άτομα, αλλά αυτά τα άτομα τα φτύνουν και σου λένε βρέχει. >:(
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚύριοι και κυρίες, δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, η λίστα φαρμάκων που περιμέναμε, και που τόσο πομπωδώς είχε διακηρυχθεί, δεν θα υλοποιηθεί!
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα πρόκειται για ΤΗΝ κωλοτούμπα του 2010
--- Τέλος παράθεσης ---
Στο πρόσφατο ταξίδι του Ελ υπουργού οικονομικών στις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος πολυεθνικού φαρμακευτικού ομίλου τον έπιασε από το γιακά και του είπε να ξεχάσει τα περί επιβολής λίστας φαρμάκων στην Ελ.
Η πρόθεση για εφαρμογή λίστας προφανώς υπήρχε, άλλα όταν είμαστε τόσο εκτεθημένοι/ξεφτίλες ώστε να μπορούν διάφοροι ενδιαφερόμενοι να μας πιάνουν από το γιακά και να μας λένε τί να κάνουμε, ε, τότε, δεν αποτελούμε απλά προτεκτράτο αλλά μπανανία και στα εθνικά χρώματα μας, μπλε και άσπρο, πρέπει να προσθέσουμε και το κίτρινο (της μπανάνας).
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτό που με εξοργίζει είναι πως όταν ενημερώνεις υπεύθυνο ΟΓΑ στη Νομαρχία και Διευθυντή Κ.Υ. σου απαντάνε "και τι θέλεις να κάνω γιατρέ;"
--- Τέλος παράθεσης ---
Κάποτε, το σύνθημα ήταν: "Τούμπα-Ιράν-Καμπότζη-Βιετ Ναμ".
Τώρα, προβλέπω να γίνεται "Αθήνα-Λάρισα-Κιλκίς-Πτολεμαΐδα". :laugh:
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση