Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας
Δημήτρης Μακρέας:
Αφιερωμένο στο διακομιστή...
Η ιστορία είναι απολύτως αληθινή και ολόφρεσκη.
Η κυρία Χ ήρθε σήμερα στο ιατρείο να συνταγογραφήσει τα φάρμακά της ,καθώς και του συζύγου της που παραδοσιακά αρνείται να βγει από το σπίτι. Επίσης για να ζητήσει τη συμβουλή μου σε σχέση με ένα φάρμακο του συζύγου της , το οποίο είχε αλλάξει η γιατρός που με αντικαθιστούσε κατά τη διάρκεια της άδειάς μου.
Άνοιξα το βιβλιάριο του κυρίου Μ (ΙΚΑ) ,εντόπισα την αλλαγή της αγαπητής συναδέλφου, αλλά το μάτι μου έπεσε και σε κάτι ακόμα! Από κάτω ήταν γραμμένο χωρίς σφραγίδα και με απολύτως δυσανάγνωστο χαρακτήρα
TTS EXELON 9 και κάτι ακαταλαβίστικα….
- Κυρία Χ , ο κύριος Μ φοράει ένα αυτοκολλητάκι? Ποιος γιατρός του το έδωσε?
-Γιατρέ μου ένα μικρό στρογγυλό λες? Τώρα δεν το βάζει , δύο μέρες το φόρεσε αλλά δεν το ήθελε.
-Και ποιος το έδωσε ?
-Να γιατρέ, από το φαρμακείο(όχι φαρμακείο της περιοχής –Χανιώτικο) μου το έδωσαν να το κολλάει
-Χωρίς να τον δει γιατρός, είσαι σίγουρη?
-Μα γιατρέ ξέρεις ότι ο Μ δε βγαίνει από το σπίτι. Από το φαρμακείο μου το έδωσαν και είπαν να σου το δώσω για να το γράφεις… Αλλά ο Μ δεν το θέλει
-Κυρία Χ το ξέρεις ότι το φάρμακο αυτό έχει παρενέργειες και δε χορηγείτε σε καμία περίπτωση χωρίς συνταγή γιατρού? Το ξέρεις ότι κάνει 280 ευρώ?
-Γιατρέ εγώ δεν πλήρωσα τίποτα !
-Σίγουρα δεν πήγες πρώτα στο γιατρό που το έγραψε στο βιβλιάριο?
- Σίγουρα γιατρέ, εγώ είπα στο φαρμακοποιό ότι ο Μ ξεχνάει μήπως να μου δώσει τίποτα βιταμίνες και μου έδωσε το αυτοκολλητάκι. Μετά μου κράτησε το βιβλιάριο …
Η σύγχυση μου είναι αδύνατον να περιγραφεί. Η καημένη η κυρία Χ τα είχε χάσει . Από τη μία γιατί κατάλαβε ότι είχε κάνει τεράστια γκάφα και ότι ο φαρμακοποιός την έπιασε κορόιδο , αλλά και γιατί με είδε τόσο τσαντισμένο ,που παρότι της εξήγησα ότι ήμουν έξαλλος με το φαρμακοποιό και το «συνάδελφο» που τα ξέπλυνε και όχι μαζί της, είχε λουφάξει και δε μιλούσε. Παρότι της ζήτησα το όνομα του φαρμακείου για να κάνω επίσημη καταγγελία αρνήθηκε να μου το πει . Παρότι της εξήγησα ότι τα 280 ευρώ που έδωσε το ταμείο μπορεί του χρόνου να λείπουν από τη σύνταξή της , αρνήθηκε να εμπλακεί σε καταγγελία του φαρμακοποιού. Δεν ξέρω τη είδους σχέση έχουν- ξέρετε ότι στην επαρχία οι κοινωνικές σχέσεις λειτουργούν περίεργα- τουλάχιστον είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναπεράσει ούτε από έξω από το συγκεκριμένο φαρμακείο και ότι δε θα ξαναφήσει βιβλιάριο σε φαρμακείο.
Το πλέον τραγικό στην ιστορία είναι ότι τελικά κατάφερα να βγάλω τα κολλυβογράμματα και να ανακαλύψω το γιατρό, ο οποίος είναι γ. γιατρός , γνωστός και φίλος. Γνωστός για την αφέλεια και την ανικανότητά του να πει ΟΧΙ. Το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές και του είναι αδύνατο να πει ΟΧΙ στον κάθε γελοίο που του ζητάει χάρη. Μεταξύ αστείου και σοβαρού λέμε στο ΚΥ ,ότι είναι ικανός να γράψει στη συνταγή δύο κιλά ντομάτες ,αν κάποιος του πει ότι δεν έχει να τις πληρώσει. Ίσως πάλι ο αφελής να είμαι εγώ…
Δ. Κουναλάκης:
Αγαπητέ Δημήτρη,
Νομίζω ότι η συμπεριφορά σου ήταν απρεπής προς την ασθενή.... Θα μπορούσες ίσως να της εξηγήσεις ευγενικά ότι δεν είναι σωστό αυτό, δεν είναι νόμιμο και μπορεί να βρει το μπελά της.
Νομίζω ότι πιο εύκολο θα ήταν να πάρεις ένα τηλέφωνο τον ελεγκτή του ταμείου και να τον ενημερώσεις, ανεπίσημα. Από εσωτερική πληροφόρηση σου λέω ότι ξεκίνησαν να υπάρχουν επισκέψεις σε σπίτια ασθενών από ελεγκτές κάποιων ταμείων που αναζητούν τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό, χωρίς να μπορώ να πω τίποτα περισσότερο, προς γνώση και συμμόρφωση γιατρών αλλά και φαρμακοποιών.
anastasios theodoridis:
Σήμερα υπήρχε κλιμάκιο του ΟΠΑΔ στο χωριό μας....Πτολεμαΐδα.
Οι φαρμακοποιοί τρέχαν και δεν προλάβαιναν.....εγώ πάλι ξεσκίστηκα στα γέλια.
Κύριε Μακρέα, λυπάμαι που αναγκάζεστε να εργάζεστε/λειτουργείτε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι αρκετά ψυχοφθόρο να προσπαθείς να τηρήσεις το νόμο και συνεχώς να βρίσκεις εμπόδια. Προσωπικά το βιώνω καθημερινά, αλλά ευτυχώς εγώ διασκεδάζω με τα "προβλήματα" που δημιουργώ σε φαρμακοποιούς, φαρμακάδες, συναδέλφους, πωλητές αναλώσιμων υλικών.
Και επαναλαμβάνω αν και γίνομαι κουραστικός.....δε φταίει κανείς άλλος παρά μόνο η ανυπαρξία ελεγκτικού μηχανισμού και πειθαρχικών προστίμων.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό το φαρμακείο μου το έδωσαν και είπαν να σου το δώσω για να το γράφεις…
--- Τέλος παράθεσης ---
- Σου το έδωσαν από το φαρμακείο και σου είπαν να στο γράψω, ε; Έλα να σ' το γράψω... Και μετά θα εξηγήσω και δυο λογάκια του/της φαρμακοποιού...
Σε μια δεύτερη ανάγνωση, φαίνεται ότι ο/η φαρμακοποιός αναγκάστηκε να καλύψει από μόνος του/της το κενό που ενδεχομένως υπάρχει στη Μεγαλόνησσο από την έλλειψη σελέμπτριτι Νευρολόγου αντίστοιχης της Κας που έχουμε εδώ στη Μασεντόνια και η οποία "ευαισθητοποιώντας" τους ασφαλισμένους γύρω από το "κοινωνικό πρόβλημα της Ν. Αλτσχάιμερ" (έτσι τα βαφτίζουμε όλα για να καταλαβαινόμαστε) έχει καταφέρει να γεμίσει όλα τα χωριά, από το Νεστόριο μέχρι τις Σάππες και από την Αριδαία μέχρι την Ιερισσό με χιλιάδες τρελλιάρικα Εξελόνια.
EzeΤΡΟΛ:
Πω ρε πστ μου, δεν προλαβαίνουμε ούτε ανάσα να πάρουμε.
Μόλις πριν λίγο, έπαιξε στο 'Αλτερ ένα θέμα με 4 μερακλήδικα Φαρμακεία του Βόλου, που γράφανε συνταγάρες σε ...συγχωρεμένους! (Έλα! Γίνονται τέτοια; Τσκ, τσκ, σε τί κόσμο ζούμε, Νίκο Τσιαμτσίκα...)
Παρακαλείται όποιος βρει λίνκια να τα ανεβάσει. Ο πρώτος, κερδίζει ένα ποτό στο gig των Grey Room στο "Μπαξέ Τσιφλίκι" (Νέοι Επιβάτες), στις 12 Μαρτίου.
.......
Τί ήταν να το πω;
Εγγραφή ή Είσοδος
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση